Ieşirea Din MATRIX: Multiversul Răzbunătorilor - AVENGERS

joi, 20 octombrie 2022

Multiversul Răzbunătorilor - AVENGERS



MARVEL'S AVENGERS 

Simt să-mi exprim părerea despre acest multivers de filme captivante, să extrag o esență a lor și pentru a vă oferi anumite chei, poate, de descifrare.

Sunt prea multe filme în acest multivers de super-eroi pentru a le analiza separat pe fiecare în parte, însă în fiecare cred că se fac dezvăluiri despre tehnologii, rase ET, inițieri spirituale, șamd, într-un mod fantezist, mai mult sau mai puțin credibil. 

În genul acesta de filme, de tip blockbuster, cum li se spune, ce au miliarde de vizionări, fiind unele dintre cele mai vizionate din toate timpurile (Avengers Engame și Infinity War au depășit de exemplu, Avatarul la box office), se fac o grămadă de dezvăluiri soft (dezvăluiri ce merg până la un anumit nivel de înțelegere, digerabil pentru marea masă de oameni). 

Totodată ni se dezvăluie anumite agende și suntem programați predictiv pentru anumite scenarii, pe care noi, ca și omenire, dacă nu ne opunem, e ca și cum ne-am da acordul sau ceva de genul. Adică se îmbracă adevărul într-un ambalaj de fantezii, minciuni, sefeuri și fantezii incredibile și apoi se consideră că omenirii i s-a oferit „adevărul” și nu i se încalcă liberul arbitru pentru ce urmează ... că e problema oamenilor că nu reușesc să discearnă ce e adevăr și ce e fantezie ... fix problema lor. Mda ...

Însă din tot universul Marvel de super-eroi (Avengers), Doctor Strange îmi place cel mai mult, iar filmele cu acesta sunt mai profunde, mai aparte decât restul (vezi seriile cu Iron-Man, Spider-Man, Hulk, Captain America, Wanda, Vision, Thor, Loki, Black Widow, Black Panther, X-MEN, Ant-Man, Gardienii Galaxiei, Captain Marvel , ETERNII și alții ... vezi AICI).

În 2016 a ieșit primul film cu Doctor Strange, film care pentru mine este poate, în top 5, un film ieșit complet din schema obișnuită de filme sf fantasmagorice cu Avengers, un film pe care l-am analizat în detaliu AICI.

Din 2016 Doctor Strange a avut apariții mai scurte sau mai lungi în aproape toate celelate filme cu Avengers ce au apărut după 2016, cea mai notabilă fiind cea din Avengers Infinity Wars și în Endgame, dar și mai consistentă în ultimul Spiderman - No Way Home (2021) unde tema multiversului este din nou profund dezbătută. 

În 2022 a ieșit Doctor Strange (2) in the Multiverse of Madness, care abordează și el tema multiversurilor paralele, însă personal cred că și-a mai pierdut din farmec, cumva s-a bagatelizat, s-a dus într-o zonă a super-puterilor și a fantasticului și atât, pierzându-se cumva, esența.


„Doctor Strange ne prezinta, in primul rand, abilitatile energetice la care omul este capabil sa ajunga daca intra intr-o scoala care lucreaza intens in acest scop folosindu-se de metode foarte avansate si scrieri antice. Putin probabil sa existe, la vedere, oameni cu asemenea capacitati - dar unele destul de avansate pentru omul de rand, desi marunte in comparatie cu acestea, ies la iveala din cand in cand. Pe langa scuturile energetice si emisia de energie ale adeptilor, una dintre abilitatile demonstrate de Cea Antica era prelungirea vietii timp de mii de ani extragand energie dintr-o dimensiune intunecata (mai tare decat tehnica folosita de vampiri in acest scop) - nu foarte intelept, se pare, intrucat exista un pret de platit care implica intreaga planeta. 

Alte abilitati care par ultra SF apar in partea a 2-a, si anume: "deplasarea fizica in universuri paralele", "calatorii in vis folosind materie intunecata si preluand corpul unui cadavru dintr-un univers paralel si insufletindu-l" sau "cum sa devii portal pentru entitati energetice din alte universuri si acestea, intrand aici, sa se materializeze fizic instant". 

Iarasi, ma indoiesc ca exista vreun maestru la vedere capabil de asa ceva - dar, cine stie ce oameni traiesc prin muntii din Asia cu niste abilitati inimaginabile si nu aflam niciodata de ei. Oricum, interesante pentru noi doar ca teorie si de inteles la ce se poate ajunge cand accesezi anumite tipuri de energii inimaginabile, la modul practic, pentru aceasta planeta - dar care, in aceasta creatie infinita pe dimensiuni, sigur exista pe undeva, altfel nu ar avea cum sa fie prezentate. Totul exista ca "adevar", depinde doar de capacitatea noastra individuala de a-l accepta, mai intai mental iar apoi, cand dispunem de energia necesara, si practic. Iar in prezent larga majoritate a oamenilor de pe planeta nu au energie interioara nici macar sa le accepte posibilitatea, negandu-le sau ridiculizandu-le, daramite sa experimenteze macar o versiune cat de redusa a acestora si sa se convinga de adevarul lor....Fiecare cu destinul lui, insa, nu e loc de judecata ...

Oricum, sunt doua filme exceptionale care, lasand actiunea tip Hollywood la o parte si concentrandu-ne pe aspectele energetice si spirituale, deschid ochii larg si prezinta lumii putin din infinitatea posibilitatilor existentei in timp si a ceea ce se intampla dincolo de timp. 

(P.S. Inainte sa vedeti Doctor Strange 2, uitati-va macar la ultimele 3 episoade din serialul "WandaVision", ca sa intelegeti de ce Wanda din Avengers a devenit personajul negativ aici si motivatiile care au impins-o sa faca tot ceea ce face in acest film).” SURSA

Personal sunt foarte atras de această temă a multiversului, deoarece aceasta are cea mai multă tangență cu spiritualitatea ca să zic așa. 

Cine mai ești tu dacă există un multivers cu o infinitate de variante ale tale, în care potențial manifești tot ce poți manifesta? Ce mai rămâne? Ești totul și nimicul.

Dacă analizezi mai profund această perspectivă înțelegi că totul e un joc, o iluzie, un vis, un mod prin care UNICUL, SURSA, DUMNEZEU, spune-i cum vrei, experimentează tot ce poate fi experimentat, prin toate punctele de atenție (undele staționare, undele colapsate, eu-l tău efemer, ghețarul de la suprafața oceanului conștiinței). 

Un alt serial care m-a surprins plăcut, în special finalul, este Loki (Loki este fratele rebel al lui Thor, Loki este zeul înșelăciunii). 

Pe scurt (atenție, urmează spoilere), după ce pune mâna pe Tesseract (una dintre pietrele infinitului, Piatra Spațiului) în filmul AVENGERS Infinity War, dar și în Endgame, ajunge captivul unor ființe ce controlau linia temporală, într-un univers de factură saturniană ... Birocrație maximă, disciplină militară, rigidă, inflexibilă, un univers controlat de dispozitive ce controlau timpul, care se dovedește a fi cea mai puternică armă din univers. Cine controlează timpul, poate fi atotputernic. 

Așadar, în acest univers (din multiplele universuri ale multiversului) exista o singură linie temporală pe care un demiurg (corupt și alb închis la culoare pe deasupra) încerca s-o mențină neschimbată, cu ajutorul unor inteligențe artificiale (arhoni ... zic) și ale locotenenților acestora (cum e personajul Mobius al celebrului Owen Nilson), niște oameni spălați pe creier meniți să fie dronele perfecte, executanții perfecți. 

Acest demiurg al acelei realități se străduia să mențină o singură linie temporală care să nu se mai ramifice și să nu mai apară și alti demiurgi în paralel ... nu mai rețin exact motivele însă dacă am reținut ceva bine, aveau legătură cu alti demiurgi ai altor realități paralele care doreau să distrugă toate celelalte realități paralele, ca să rămână numai una. Posibil ca în sezonul 2 să aflăm că demiurgii care rămân în viață devin mai puternici. Ceva asemănător cu scenariul filmului THE ONE cu Jet Lee. 

Ideea e că acest demiurg pava drumul fiecărui personaj, iar acesta avea doar impresia că are liber arbitru, când în realitate, urma doar un scenariu scris dinainte de acest demiurg plictisit care știa tot dinainte. Totul e un joc pentru el, iar personajele sunt manipulate să fie așa cum sunt, deoarece el crede că fără el, fără metodele lui manipulatoare, totul ar fi un haos. Așa își justifică el sadismul și cruzimea, oferind alegerea între doua rele: ordinea sufocanta sau haosul cataclismic. Pe deasupra e obosit și bătrân (a trăit milioane de vieți) și zice că indiferent ce i s-ar face tot acolo se întoarce, reîncarnat (chiar de este omorât). Mișto jocul demiurgului sictirit, liniștit ... emana acea forță și încredere a zeului care știe tot. 

Într-un filmuleț, aparent secundar, de duzină, iată că se spun niște lucruri interesante, posibil adevărate.

Un alt film interesant este Gardienii Galaxiei 2, în care ni se prezintă un Celestru, o ființă așa zis nemuritoare, alimentată de la energia unei planete ... EGO se numea acea ființă și poate nu întâmplător. O ființă care ne-a dus cu gândul la alte ființe celeste ETERNII din filmul cu același nume (cu alți super-eroi de tip MARVEL), prezentat deja pe blog. 

Nu m-aș mira să fim în această realitate de fapt, experimentul unor astfel de creaturi celeste, masă de manevră, carne de tun, într-un joc halucinant.

Cam astea sunt filmele din Universul Marvel despre care știu eu :

[2002 - Spiderman]

[2003 - Hulk]

[2004 - Spider-Man 2]

[2007 - Spiderman.3]

[2008 - Iron Man 1]

[2008 - The Incredible Hulk]

[2010 - Iron Man 2]

[2011 - Captain.America.The First Avenger]

[2011 - THOR]

[2012 - The Amazing Spiderman]

[2012 - The Avengers]

[2013 - Iron Man 3]

[2013 - Thor.The.Dark.World]

[2014 - Captain America The Winter Soldier]

[2014 - Guardians of the Galaxy]

[2014 - The.Amazing.Spider-Man.2]

[2015 - Ant.Man]

[2015 - Avengers.Age.of.Ultron]

[2016 - Captain.America.Civil.War]

[2016 - Doctor Strange]

[2017 - Guardians Of The Galaxy 2]

[2017 - Spider-Man.Homecoming]

[2017 - Thor Ragnarok]

[2018 - Ant-Man And The Wasp]

[2018 - Avengers - Infinity War]

[2018 - Black Panther]

[2019 - Avengers - Endgame]

[2019 - Captain Marvel]

[2019 - Spider-Man Far From Home]

[2020 - WandaVision]

[2021 - Black.Widow]

[2021 - Loki]

[2021 - Eternals]

[2022 - Doctor.Strange.in.the.Multiverse.of.Madness]

[2022 - Spider-Man.No.Way.Home]

[2022 - Thor.Love.and.Thunder]

+ seria X-MEN, Deadpool 1 & 2, The Falcon & Winter soldier, Agents Of S.H.I.E.L.D., She-Hulk, Daredevil, Iron-Fist, Jessica Jones, Hawkeye ... 

Mai sunt o grămadă altele despre care aud abia acum ... vezi AICI însă cele menționate de mine până acum, cred că sunt cele mai importante și adeseori apar personaje dintr-un serial în altul. 

E bine să le vedeți în ordinea apriției, deoarece uneori se fac referiri la celelalte filme sau chiar există o legătură cauzală între filme.

Așa vrea să adaug la final că termenul de RĂZBUNĂTORI (Avengers) e insidios din start. Ni se sugerează ideea că toți super-eroii sunt proști sau ființe care reacționează orbește folosind arma prostului: răzbunarea. Mi se pare o denumire neinspirată, să fiu sincer.

Mai multe informații despre Universul Marvel puteți studia AICI.

Deoarece oamenii s-au plâns că nu pot vedea filmele pe serverele oferite în general, ca alternativă (din cauza reclamelor) vă recomand să aveți adblocker (vă recomand browserul Brave) sau să vă înarmați cu răbdarea de a trece prin și a închide paginile cu reclame care apar. Asta e problema cu serverele gratuite. Succes!

Sau vă pot oferi eu pentru o donație, accesul la film, fără reclame.

9 comentarii:

  1. "Totodată ni se dezvăluie anumite agende și suntem programați predictiv pentru anumite scenarii, pe care noi, ca și omenire, dacă nu ne opunem, e ca și cum ne-am da acordul sau ceva de genul. Adică se îmbracă adevărul într-un ambalaj de fantezii, minciuni, sefeuri și fantezii incredibile și apoi se consideră că omenirii i s-a oferit „adevărul” și nu i se încalcă liberul arbitru pentru ce urmează ... că e problema oamenilor că nu reușesc să discearnă ce e adevăr și ce e fantezie ... fix problema lor. Mda .."
    Subscriu la aceasta ipoteza ! Se pare ca in acest mod SUNTEAZA LEGEA LUI UNU .....!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am asteptat sa vad si alte reactii referitoare la aceasta tema.......Nimic pe linie........!!!!! Chiar eram dispus sa le si dezbatem , vorba aceea de pe vremea lui ceasca : ' ASTEPT PROVINCIA " degeaba. NIMIC NOU PE FRONTUL DE VEST !!!!! Q.E.D.

    RăspundețiȘtergere
  3. N-ai cu cine..in ultima vreme cam vorbesc singur ca televizorul. Sunt in algoritmul de umbrire al gugle si feisbuc ..adică dacă nu mă cauți direct, nu apar pe nicăieri la căutări sau noutăți.

    RăspundețiȘtergere
  4. Urmaresc acest site mai bine de 10 ani. L-am recomandat la toti cunoscutii mei, peste 100, cu care corespondam pe mail. atunci inca nu aparusera whatsapp si telefoanele android. Trimiteam in mod sistemaic articole si filme de pe acest site sa le starnesc curiozitatea....! Nu am primit nici un feedback macar in toti acesti ani.Mentioneez ca peste 90% dintre cei contactati au studii superioare, medici,biologi,ingineri,magistrati,profesori etc. ! Acum continui sa trimit si de pe telefon dar parca trimit in pustiu....! Cand ma intalnesc cu ei incep sa-i intreb daca au vizionat ceea ce le-am trimis si nu am primit nici un raspuns incurajator de a dezvolta subiectul, sau macar o parere pertinenta......!? Am trimis articole si filme din mai multe domenii ,dar nici unul nu le-a starnit interesul ! Parca ar fi toti blazati,spalati pe creier, zombificati ! Se multumesc doar cu satisfacerea instinctelor primare si atat ! Am tot mai mult si mai mult senzatia ca fac parte dintr-un film grotesc in care nu tin minte de a ma fi inscris sa joc nici macar ca figurant !?

    RăspundețiȘtergere
  5. Cand am descoperit acest site, primul meu gand a fost sa-mi iau concediu fara salar pt. a putea viziona cat mai multa informatie furnizata aici.Felicitari pentru munca depusa, modul pertinent si echidistant de abordare a tuturor subiectelor !!!! Si ca incheiere subscriu total la primul motto al siteului : " INTR-O ERA A INFORMATIEI, IGNORANTA RAMANE O ALEGERE "

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc draga prietene ... in ciuda lipsei de feedback, eu personal simt ca-mi fac particica mea. Sunt multumit si doar sa stiu ca ceea ce fac aici a ajutat cate un suflet cand si cand... e mai mult decat nimic. Te imbratisez.

      Ștergere
  6. 🤣🤣 e...Nu sunteti chiar singuri, dar multi dintre noi am devenit foarte tăcuți. Tacerea mintii...
    Informatie avem cu carul. Profesorii sunt multi...Doar că...degeaba, daca ne tineti inchisi in cuști informationale ca sa ne dati lectii. Matrixul este o cușcă informationala. Nu stii cat e adevarat si cat e fals pentru ca de milenii s-a deversat in sistemul nostru primordial minciuna.
    Iesirea din cușcă ne intereseaza si nu poti iesi dintr-un sistem deversand in continuare munți de informatie.
    Ca o concluzie la tot ce citim la voi, bineintentionatii nostri maestri:
    Exista rau, exista bine, avem si liber arbitru, avem si karma dobandita datorita proastei înțelegeri a legilor cauza efect. Si exista si foarte multi păcălici care ne învață prostii ce nu ne vor scoate niciodata din karma.
    Vezi metodele ultimelor decenii ce te invata egoismul mascat sub denumiri pompoase de tip NLP.
    Orice tara are o matrice informationala. Aceasta matrice a fost mult complicata din cauze nobile. Ca sa se spiritualizeze prostii. Din naivi am devenit năuci cu atatia profesori binevoitori in a ne invata metode sofisticate de iluminare sau mai stiu eu de ce...
    Asa ca...Noi cu cine mai votăm?🤣

    RăspundețiȘtergere
  7. Așa..și vă forțează cineva să veniți la mine pe blog să citiți? Schimbați canalul. Există oameni care acum iau prima dată contact cu genul acesta de informații... Există oameni tineri care acum deschid ochii. Dacă nu postezi noutăți, algoritmii de căutare te bagă in banare umbrită, Shaddow banning , unde oricum sunt bagat, dar daca nici nu postez, aceste informatii nu prea mai ajung la nimeni, deoarece mintea umana vrea mereu ceva nou. In plus imi iese si mie un ban de buzunar din treaba asta din diversele reclame... Tot veniti pe aici pe blog si regurgitati aceleasi sfaturi, idei ... Vedeti-va de treaba dvs.

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...