Ieşirea Din MATRIX: FAMILIA - influența fundamentalismului creștin în politica americană și globală

miercuri, 6 noiembrie 2019

FAMILIA - influența fundamentalismului creștin în politica americană și globală

THE FAMILY (2019)
mini serie (5 episoade)

Familia este o miniserie documentară americană, care a avut premiera pe Netflix pe 9 august 2019. Seria examinează un grup creștin conservator - cunoscut sub numele de Family sau Fellowship - istoria sa și investighează influența sa asupra politicii americane.

Producătorul executiv al seriei este Jeff Sharlet, scriitor, ziarist și profesor de jurnalism la Dartmouth College. care a scris anterior cărți Despre aceeași organizație, inclusiv C Street: The Fundamentalist Threat to American Democracy și The Family: The Secret Fundamentalism at the Heart of American Power.

Un documentar care se dorește a demasca marea „conspirație” fâsâită a lumii în care suntem conduși de creștinii ultra-conservatori din SUA (aliați cu rușii, bineînțeles) ...

Mai întâi doresc să vă prezint un articol bine documentat de pe justitiarul.ro care ne prezintă „șopârlele” manipulatoare și propaganda prezentate în acest film și apoi câteva note personale:

„Iohannis susținător al Referendumului pentru familie”, fumigena dintr-un serial propagandistic difuzat de „Netflix”

„Punctul de plecare pentru speculațiile lui Sharlet este reprezentat de „Micul dejun cu rugăciune” al președinților americani. Primul „Mic dejun cu rugăciune” a avut loc în februarie 1953, când era președinte Dwight Eisenhower. România, care copiază într-un „mimetism” nefast toate „frecțiile” americane începând cu „Valentine’s Day” și terminând cu „Halloween”, a importat și acest eveniment, fiind promovat insistent de liberalul Ben-Oni Ardelean (senator în mandatul 2012-2016 și deputat în legislatura 2016-2020), un evreu trecut la cultul baptist.

S-au găsit „trompetele” serviciilor secrete trădătoare, ca Cozmin (cacofonie meritată și intenționată) Gușă sau Andrei Caramitru, care să susțină că misterioasa organizație religioasă din SUA, „The Fellowship Foundation”, cu influențe în politica americană și internațională, l-a angrenat pe Iohannis în susținerea Referendumului pentru familia tradițională. Se vede din start că este o tâmpenie, fiindcă Iohannis a contestat acest Referendum și a făcut tot posibilul ca să-l boicoteze, fiind sprijinit inclusiv de Biserica Evanghelică a sașilor, din care face parte. (Detalii aici: Biserica evanghelică a sașilor boicotează Referendumul și-l susține politic pe enoriașul său, Klaus Iohannis!)

Iată ce spunea Klaus Iohannis înainte de Referendumul pentru familie: „În chestiunea revizuirii Constituţiei încă nu este rândul meu să mă exprim. Însă în acest context cred că este foarte important să reiterez un lucru în care cred fiindcă eu provin dintr-o minoritate etnică şi religioasă, eu cred că trebuie să revenim la ceea ce se numeşte toleranţă şi acceptarea celuilalt, acceptarea celuilalt cu bune şi cu rele. Nu suntem toţi la fel, nu toate gupurile etnice şi toate grupurile religioase sunt la fel. Este greşit să dăm ascultare sau să mergem pe calea fanatismului religios şi a solicitărilor ultimative. Eu nu cred în ele şi nu le sprijin. Sunt adeptul toleranţei, al încrederii şi deschiderii spre celălalt.”

Și după eșecul Referendumului, tot Klaus Iohannis: „Vă amintiţi, când a apărut acea idee cu referendumul, eu, dintr-odată, am devenit inamicul public numărul unu pentru o grămadă de oameni, când am spus că trebuie să fim toleranţi. Şi s-a văzut că, din păcate, am avut dreptate. Cei care au promovat referendumul au fost orice numai toleranţi nu. Dar românii au fost mult deasupra acestui discurs. Au dat o lecţie imensă acestor infatuaţi care au propagat ura şi, pur şi simplu, cum se spune mai popular, i-au tratat cu flit.” Coloratul termen „flit” denotă diplomația de maidan și „bogăția” vocabularului președintelui impus României. Nu mai vorbim de faptul că taman cel mai îngâmfat și arogant individ din România spune despre alții că sunt infatuați!

În „ghiveciul” documentarului „Familia: Fundamentalismul și politica americană”, pe lângă protestantul luteran Klaus Werner Iohannis, pe care îl vedem în episodul intitulat foarte potrivit pentru el „Dictatori, criminali și hoți”, mai apar neoprotestanții baptiști Ben-Oni Ardelean (deputat PNL) și Robert Aderholt (congresman american), plus Vlad Levente Viski, directorul executiv al MozaiQ, organizație care militează pentru drepturile comunității LGBT.

Ca argumente pentru a face credibilă ipoteza susținerii Referendumului pentru familie de către Iohannis, propagandiștii statului subteran („Deep state” – de fapt adevărata „familie” conducătoare din umbră) au invocat legăturile dintre președintele alogen al României – instalat în funcție de ramificațiile internaționale ale aceluiași „Deep state” prin intermediul statului subteran autohton – și cei doi membri ai „Frăției”, congresmanul baptist american Robert Aderholt și pocăitul Ben-Oni Ardelean, pastor baptist în perioada 1998-2008 și parlamentar PNL.

Cine sunt cei doi?

Robert Aderholt este un congresman și propagandist american, misionar baptist, care a făcut numeroase deplasări în estul Europei, susținut financiar de „The Fellowship Foundation” („Fundația Frăția”), conform documentarului „Familia: Fundamentalismul și politica americană” difuzat de Netflix.

Scriitorul Jeff Sharlet, în episodul patru din serialul „Familia: Fundamentalismul și politica americană”, intitulat „Dictatori, criminali și hoți”: „Aderholt nu e un politician renumit în SUA, deși a lucrat cu Familia de mai mulți ani. Însă în România este o personalitate. În România, Albania, Muntenegru… Familia se concentrează pe țărișoare nebăgate în seamă de nimeni altcineva și înțelege că ele pot avea o influență mult peste dimensiunile lor.”

Cu prilejul vizitei din 2017, Robert Aderholt a fost decorat de președintele Klaus Iohannis cu distincția Ordinul național „Steaua României” și a apărut într-un interviu aranjat la Antena 3 de adventistul Mihai Gâdea, directorul postului. Asta nu înseamnă că Iohannis a fost convins de propaganda neoprotestantă a congresmanului american, sasul fiind dispus să decoreze slugarnic și instalatorul sau electricianul de la Casa Albă.


Robert Aderholt a fost decorat de Klaus Iohannis.

Ben-Oni Ardelean este un liberal baptist cu o cultură rudimentară și un vocabular redus, care se exprimă mai bine în engleză decât în limba română, invitat permanent la emisiunea „Sinteza zilei” a pocăitului Mihai Gâdea, director la Antena 3 și fost predicator adventist de ziua a 7-a. Ca o paranteză, Gâdea este căsătorit cu Agatha Kundri, fiica unui pastor adventist și absolventă a Universității de Vest din Timișoara în anul 2004, o universitate antiromânească și secesionistă. Cei doi au o fată, botezată Maisha Karina, în conformitate cu spiritul lor cosmopolit și adventist .


Ben-Oni Ardelean are două doctorate, fiind doctor în Științe Politice atestat în 2009 de fabrica de politruci globaliști neomarxiști „Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București” – demnă succesoare a fabricii de politruci comuniști marxiști „Ștefan Gheorghiu”, căreia i-au preluat nu doar spațiul, ci și ideologia, cosmetizată în format neomarxist progresist – și doctor în Teologie la Universitatea din București (2010). Nu ne mai miră, în ziua de azi sunt mai mulți doctori în științe pe o scară de bloc, decât erau înainte de 1990 într-un oraș întreg!

Ardelean a format primul grup de rugăciune după modelul „Fundației Frăția”, din SUA și a sprijinit „Micul dejun cu rugăciune”, copiat de umilele maimuțe ecumeniste tot după modelul american. „Fundația Frăția” („The Fellowship Foundation”) – numită și „Familia” în serialul difuzat de compania americană Netflix – este legătura dintre deputatul de Timiș Ben-Oni Ardelean și congresmanul american Robert Aderholt.

„Prima persoană care a luat legătura cu Frăția a fost pastorul meu din orașul Hațeg, unde am crescut. El a format primul grup de rugăciune după modelul Frăției, din SUA. A pus bazele acestui grup, care se întrunea anual. După câțiva ani, am fost pus în legătură cu Frăția în SUA. Cred că este un concept foarte bun de a avea în Iisus un model de conducere, de credință. Și este o rețea care creează prietenii. Domnul congresman Aderholt îmi este un prieten drag și mulți dintre membrii Congresului SUA sunt și ei buni prieteni de-ai mei, cum sunt și parlamentari din alte țări. Este foarte important ca toți cei din rețea să știe că avem prieteni peste tot. Ne consultăm în diferite chestiuni și încercăm să ne ajutăm să protejăm Familia. Să încercăm să promovăm un mod mai bun de a ne trăi viața în numele lui Iisus.”, a declarat Ardelean, devenit „vedetă” a documentarului de pe Netflix.

Ben-Oni Ardelean și-a etalat freza și fizionomia asemănătoare cu ale bolșevicului Gogu Rădulescu în documentarul difuzat de „Netflix”.

Cam acesta a fost „fumigena” cu Iohannis și „susținerea” de către acesta a Referendumului pentru familie, de unde sioniștii care au produs documentarul de pe Netflix, plus papagalii Cozmin Gușă și Andrei Caramitru, au dezvoltat o întreagă conspirație, condimentată cu povești despre spionaj (cazul „Maria Butina”, o agenta rusoaică chipurile infiltrată la „Micul dejun cu rugăciune” din anul 2017) și conexiunea religioasă dintre ortodoxia română cu cea rusă, toate acestea ajungând previzibil și inevitabil la legături secrete cu rușii… ca-n filmele cu proști.

O porcărie de film cu un scenariu fantezist, construit pe eșafodajul fragil al unor simple speculații susținute de pseudo-argumente senzaționale, care pune accent pe efectul emoțional obținut prin prestația actorilor din documentar. Am regretat timpul pierdut în fața televizorului și le spun curioșilor, cei care vor fi tentați să urmărească documentarul, să vizioneze direct episodul patru, unde subiectul este România, angrenată într-o ridicolă teorie a conspirației. Dacă sunteți abonați Netflix și vă interesează conspirații reale, chiar dacă sunt prezentate în filme de ficțiune, vă recomand excelentul serial „Prison Break”, unde o să vedeți cum „Deep state” (statul subteran), în film cu numele „Compania”, conduce din umbră SUA și cum lucrează cu asasini profesioniști pentru a fi veșnic la putere.
                                                                                               Marius Albin MARINESCU
Notă: Public acest documentar nu numai pentru a-l face de râs, că până la urmă a ignora astfel de informații este poate și mai bine.

Cred însă că există și un bob de adevăr în acest documentar.

Cred că există o influență a unui grup creștin sau care se dorește a fi creștin, căci după cum se explică în film, ei interpretează creștinismul fix așa cum doresc ei: Dumnezeu protejează elita! Isus e un fel de Rambo al politicii și-i favorizează pe liderii care îl promovează. Dumnezeu alege anumiți lideri „the chosen ones” care cumva simt că sunt niște zei, care pot face orice, și se simt ca lupii între oi „acoperiți” de Dumnezeu.

Cumva dacă citești Biblia, crezi în Isus și în genul de Dumnezeu promovat de niște unii, ești ales ... dacă nu crezi așa cum cred ei, atunci nu ești un ales. Deci dacă tu nu-l înțelegi pe Isus cum vor ei, nu ești ales. Și orice faci, dacă te simți ales, indiferent cât ești de abject, aberant, arogant, egoist, lacom, curvar, Dumnezeu îți apără spatele, Isus e cu tine. Și găsești justificarea în biblie. Biblia îți justifică orice comportament, iar dacă ești suficient de deștept interpretezi tu cum vrei orice text din biblia aia, să-ți fie ție bine.

Exemplul dat în film cu criminalul și preacurvarul rege David este elocvent pentru mentalitatea acestor satane cu măști de sfinți. Păi dacă Dumnezeu l-a făcut rege pe odiosul David, indiferent câte porunci „divine” a încălcat, atunci și eu pot să fac la fel, căci sunt un ales.

Oamenii ăștia care se simt aleși (nu știu de cine) au evidente probleme cu capul, din punctul meu de vedere.

Am observat acest patern al sentimentului că ești „ales”, „special”, „inițiat” este prezent în majoritatea cultelor, sectelor, religiilor ... toți care cred într-o anumită cale, religie, sectă, lider, guru, se simt unici, speciali, aleși și cred că este una din metodele cele mai simple de a prinde omul în lanțurile egoului spiritual. Tu te simți separat de rest, o elită, unul cu un destin aparte, cu o misiune specială ...

Egoul nu suportă să nu fie cineva, să nu aibă putere, să fie ordinar, să fie sărac, să fie un nimeni, el este mereu un cineva, un deosebit, neînțeles, nedescoperit poate, încă, dar evident un „aparte”. Nevoia de sens, apartenență la o misiune planetară, la un grup care tu crezi că face și drege, arată un mare gol interior de fapt.

Cum este și chestia asta cu misiunea spirituală planetară a României, grădina Maicii Domnului, cu Noul Ierusalim la București (să ne ferească Dumnezeu), cu Bucegii plini de mistere și bogății și istorie ce schimbă soarta planetei, cu noi dacii (pelasgii) miezul din Fanta, leagănul tuturor civilizaților (nu zic că nu e parțial adevărat) însă oamenii își găsesc un sens superior doar pentru că sunt născuți aici ... niște aleși, ce să mai ... lol.

Practic se crează un sentiment de alienare, de autism social de fapt, în care dispare empatia, dispare bunul simț, dispare iubirea, în centrul tuturor acțiunilor tale, indiferent cât de pioase, smerite și umile ar părea, rămâi tot tu, cu agenda ta în care vrei putere, influență, bani și nu-ți pasă cu adevărat de ceilalți, decât de cei apropiați care te sprijină în interesele tale.

Apoi ni se sugerează cumva că cei care ne conduc SUA cred în Dumnezeu, că au frică de Dumnezeu, că de fapt ei sunt niște oameni buni, care mai greșesc și ei, însă ei doresc binele lumii, îl au pe Isus în inima, bla bla bla ... De fapt aceștia sunt niște farisei.

Chiar și aceia din Familie care se duceau să ducă mesajul lui Isus mai departe prin țările conduse de fel și fel de dictatori, faza cu pioșenia, cu smerenia era folosită ca o pârghie pentru a face până la urmă contracte bănoase, pentru a sprijinii de fapt acei lideri malefici, să-i servească pe ei. Sub pretextul că ei doresc îndreptarea spirituală a acelor lideri, nu făceau nimic cu adevărat să-i schimbe pe bune, ci doar să-i facă să le fie aliați, indiferent cât de criminali erau (căci vorba ai, cine sunt ei să-i judece? Doar Dumnezeu îi judecă) ... Atâta ipocrizie că mi se face greață.

Apoi senzația asta că tu ești o elită, un ales te face să te simți acoperit când îți impui propria viziune asupra lumii, când îi bombardezi pe alții care nu gândesc ca tine și apoi te ofuschezi dacă niște musulmani devin „teroriști-extremiști” peste noapte. Tu nu-ți vezi propriul extremism, faptul că tu însuți ești cel mai mare terorist. Ești spălat pe creier că ești mare creștin, iudeu, francmason sau indiferent ce, un special, un deosebit care are intenții bune și nu te mai vezi așa cum ești.

Nu se vorbește nimic de iezuiți, de societățile secreto-discrete (gen francmasoneria, Skulls and Bones, Bilderberg, Comisia Trilaterală, șamd) de sioniști, de influența enormă pe care o are încă Vaticanul în SUA, nuu, ci doar de acest grup de pioși, nealiniați vre-unei religii, care ar influența din umbră, mersul lucrurilor. O viziune absolut naivă și cred că manipulatoare ... Un documentar gândit bine pentru a băga în capul oamenilor anumite idei de genul: da există poate o conspirație, dar nu așa cum credeți voi.

VEZI DOCUMENTARUL TRADUS AICI:

NETFLIX (prima lună gratuită)

sau

2 comentarii:

  1. Imi amintesc ca, uimită de diversitatea spirituala de pe internet, la fel ca Dorothy picată ( nu stiu cum) intr-o lume absurda dar sclipiciosa si ademenitoare ce mimeaza iubirea, m-am inscris in multe grupuri. Slavă Domnului, numai pe net! Unul dintre grupuri se numea " Cei 144.000 de alesi". Sunt doar curioasa din fire si am vrut sa-mi dau seama pe ce criterii cei din grupul acela se considerau mai alesi si mai rotunzi decat noi, ceilalti. Pe vremea aceea habar nu aveam ce este new age si, toleranta fiind, am considerat ca e treaba fiecaruia la ce gărgăuni mentali se inchina. Grupul avea in componență pe Daniel Gaucan ce era omniprezent, intalnindu-l in mai multe grupuri.
    La inceput m-am amuzat si doar m-am mirat de trufia unora sau altora de a se considera alesi. Treptat mi-am dat seama ca rețeaua construita pe net este capcana si ca grupurile au unicul scop de a atrage adepti in " ceva". Nu intelegeam ce este acel " ceva". Nici acum nu inteleg prea bine. O secta? Mai multe secte unite? Pentru ca unii mimau crestinismul, altii mimau dacismul, altii erau consiliul cristic al Romaniei, salvatorii nostri. De aceea si pe tine te-am privit cu scepticism. Postezi multe si nu toate sunt in regula.
    Acum, citind despre Familia, gandesc ca ai dreptate. Isi spuneau frati si surori, considerau ca sunt crestini autentici pentru ca " aveau revelatii"( ca Maria Ghiorghiu de pe blogul " Dumnezeu exista- Mărturii).
    I-am studiat pe toti...Familia nu e familie, e Famiglia! O caracatita informationala pe internet menita sa atraga romanii intr-o secta pretins crestină! Păienjeniș informational in care te pierzi daca nu esti atent. Toti cei ce trec prin grupurile new age ies de acolo purtand o pereche de ochelari pe nas. Avand aceeasi culoare a lentilelor ca liderul de grup si restul membrilor😂. Vrajitorii din Oz s-au inmultit. In cartea copilariei noastre era numai unul. Omul de tip oaie simte nevoia sa apartina unei turme. Am trecut si eu prin etapa aceasta de cautare pe net a unei familii careia i-as putea apartine. O familie spirituala mare iti confera sentimentul ca esti binisor protejat si in siguranta. Sectele isi ajuta membrii grupului inclusiv material. Pocăitii, oriunde ar fi ei prin lume, ii ajuta pe noii veniti sa se integreze. Numai ca...secta devine inchisoarea ta. Daca-ti place o inchisoare sclipicioasa unde gratiile sunt bine ascunse dupa draperiile pictate cu ingerasi si norisori, adera la o secta din multele secte de pe net. In spatele draperiilor pictate, păianjenul ce a țesut sistemul amagitor chiar pe net isi pipăie fericit pormoneul si-si numara sclavii.

    RăspundețiȘtergere
  2. De data asta suntem complet de acord.

    Nici eu nu le stiu pe toate. Paienjenisul informatilor este imens, insa va pot asigura ca in demersurile mele sunt cat pot de sincer si in tot ce fac, urmaresc adevarul.

    Omul din greseli invata si in drumul meu am facut multe si inca mai fac, probabil. Fiecare suntem la nivele de intelegere si cunoastere diferite.

    Insa credeti-ma ca uneori desi mai postez materiale posibil indoielnice, in care nici eu nu cred decat partial, stiu ca exista bobe de adevar peste tot, asa cum a fost si i documentarul acesta.

    Eu personal sunt lup singuratic momentan. Am trecut si eu prin secta, am trait nevoia de apartenenta la grupuri si stiu ce inseamna. Si am vorbit din experienta in acest articol. Si eu am fost asa candva.

    Deci nu ma cunoasteti cu adevarat (vorba aceia, nici eu nu ma cunosc in intregime). asa ca lasati-o mai moale cu intepaturile, jignirile pe viitor. Apreciez ca v-ati schimbat atitudinea.

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...