Ieşirea Din MATRIX: DEMONII LUI Da VINCI - serialul de weekend

sâmbătă, 22 decembrie 2018

DEMONII LUI Da VINCI - serialul de weekend


Da Vinci's Demons 
(TV Series 2013–2015)

Continuăm astăzi lista de FILME DE SUFLET cu un alt serial deosebit de interesant, care ne prezintă o mică parte din viața lui Leonardo Da Vinci, a acestui geniu al evului mediu, dintr-o perspectivă, cred, mai apropiată de adevăr, deși este considerată fictivă. Chiar și așa, fictivă sau nu, personal nu cred că este perspectiva totală, a omului cu adevărat inițiat care a fost Da Vinci. 

Despre ce este vorba pe scurt:
"Seria urmărește povestea „nespusă” a geniului Leonardo Da Vinci în timpul primilor ani ai Florenței renașcentiste. Ca un artist de 25 de ani, inventator, spadasin, iubitor, visător și idealist, el se zbate să trăiască înăuntru limitelor propriei sale realități și timp, de vreme ce el începe nu numai să vadă viitorul, dar și să-l inventeze.

Da Vinci’s Demons nu e un documentar despre Leonardo Da Vinci, deși la prima vedere poate aceasta este impresia pe care o lasă. Este o operă de ficțiune care se inspiră din viața acestuia. Serialul îl are în prim plan pe Da Vinci, cu tot ceea ce îl reprezintă și l-a făcut faimos: inspirație,doza de nebunie, genialitate, pasiune, artă. Personajul din serial trezește sentimente mixte: unii îl condamnă, alții îl invidiază, unii îl venerează, alții caută să-l distrugă. Dar el reușește de fiecare dată să iasă din orice impas prin meticulozitate, calculând, analizând, plănuind câte ceva. 

Serialul are câte puțin din fiecare gen : scene dramatice, strategii de luptă, trădări dar și dragoste și erotism, trezind interesul în orice iubitor de seriale." SURSA

Notă: De ce s-ar fi creat o poveste fictivă pe marginea unui personaj real? nu era suficient de complexă, condimentată și uluitoare, chiar și așa, viața acestuia? Părerea mea este că se spun multe adevăruri urâte și dureroase despre acea perioadă, mai ales despre papalitate și Vatican, iar ca să nu fie învinovățiți au spus că e ceva fictiv. Multe adevăruri se spun în formă aparent fictivă, ca să se evite represaliile. Însă cine are ochi de văzut vede.

Enjoy!

VEDEȚI SERIALUL TRADUS, AICI:

SITE 3 - Netflix - prima lună gratis

Un comentariu:

Laura spunea...

Vazut, placut!

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru...

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...