Ieşirea Din MATRIX: ȚARĂ SĂLBATICĂ, SĂLBATICĂ

marți, 20 noiembrie 2018

ȚARĂ SĂLBATICĂ, SĂLBATICĂ


WILD WILD COUNTRY (2018)

Tocmai am terminat de vizionat acest documentar și am un nod în gât ... mă așteptam ca acuzele aduse lui Osho să fie mai consistente sau să existe niște dezvăluiri mega-zguduitoare ceva, după cele 6 ore de vizionare. Starea pe care o am a fost de empatie cu acel avocat al lui Osho și al întregii mișcări. 

Citisem și cartea "Autobiobiografia unui mistic non-conformist" - deci o oarecare idee despre ce se petrecuse în Rajneshpuram aveam, însă doar din partea lui Osho și a echipei acestuia. 

Este un film relativ  echilibrat, care ne prezintă păreri din ambele tabere ale conflictului și spun relativ echilibrat deoarece nu ni se spune mai nimic despre filozofia din spatele mișcării, a sanyasinilor, decât mici fragmente ici colo despre omul nou ... nu s-a arătat modul cum Osho a fost mereu contra religiilor, popilor și politicienilor, să se înțeleagă mai bine de ce erau toți așa porniți. Cum a fost posibil ca un individ asa pirpiriu și mucalit sa adune în jurul lui atât de multi oameni și atât de multi bani? Ideea de escrocherie și naivitate a oamenilor nu ține decât parțial. 

Osho apare foarte puțin în film și ne sunt prezentate în special părerile acestuia despre evenimentele legate de Sheela și ceilalți discipoli, evenimente care au dus într-un final la distrugerea unui vis care putea deveni măreț și alte câteva fragmente răzlețe cu învățăturile lui.

Dacă ar fi să esențializez ceea ce cred eu că a fost călcâiul lui Ahile în toată treaba asta aș zice că arognța. Atât Sheela, cât și majoritatea discipolilor , cât și Osho au dat dovadă de aroganță, s-au crezut invincibili, s-au crezut protejați de sus sau ceva, au crezut că misiunea lor este sacră și vor fi ajutați și inspirați indiferent ce și cum. Însă perverse și insidioase sunt căile EGO-ului, iar acolo unde acesta se manifesta în exces, își poate băga dracul coada. 

E ciudat ca un iluminat, așa cum se presupune că a fost Osho, nu a avut luminarea mentală necesară să vadă ce se petrece în jurul lui, să vadă că Sheela este o viperă  ... să nu observi că era geloasă, să nu observi că era dominatoare, paranoică, să nu vezi umbrele celor mai apropiați oameni de lângă tine. Trebuie să fii tare aerian, iar personal tind să cred că Osho era mai mult prin alte sfere, contactul cu Pământul se făcea cumva tangențial prin acel corp plăpând (în film se dovedește că se droga, deci este foarte posibil ca să fi fost high în multiple momente ale conferințelor sale).

Apoi faza cu fuga cu avionul în momentul de presiune, pe șestache așa, fără să zică nimic discipolilor, cu coada între picioare, mi-a amintit flagrant de momentul cu peruca al primei încercări a lui Bivolaru de a fugi din țară când lucrurile s-au încins.

Mi se pare urât, penibil și laș momentul. Ești lider, fii lider frate, fii în linia întâi, înfruntă cu curaj, alături de discipolii tăi consecințele și luptă-te. Fă pușcăria dacă e cazul, dar luptă-te, nu-ți lua tălpășița ... nu, fuga nu este sănătoasă, e doar rușinoasă în cazul unui lider iluminat. Și pe Bivolaru și pe Osho i-aș fi respectat mai mult dacă își înfruntau agresorii, acuzatorii cu curaj, nu fugind și mințind, șmecherind sistemul. Demască șmecheria sistemului și dacă ajungi la pușcărie, arată că ești tare și acolo ... fii lider și guru și la bulău. Care-i problema? Poate cei de la bulău au și mai mare nevoie de ghid. oricum au ajuns la bulău și G și Osho, dar dacă intrau cu demnitate era cred, mai bine.

Apoi, deși Osho a spus de multe ori că el nu are nimic și că discipolii îi oferă totul, totuși, când l-au prins în Charlotte, avea asupra lui foarte mulți bani și bijuterii scumpe, aceasta fiind un aspect de ipocrizie aș zice.  Acum sigur, nu știu dacă acelel lucruri erau în posesia lui sau a discipolilor de care era însoțit, dar totuși ...

Mă mir că în film nu s-a insistat mai mult pe existența celor 93 de Rolls-uri ... era unul din punctele sensibile ale șandramalei comunității Osho.

Cred că Osho putea să-și dovedească punctul de vedere și cu 3 Rolls-uri , hai 4, hai 5, că nici cei mai bogați oameni nu au 5 Rolls-uri, au alte mașini. Dar încă odată a dat dovadă de aroganță, sfidând demonii sistemului, care se zghiuiau și așteptau momentul potrivit ca să distrugă comunitatea. Iar momentul a fost când Osho a vrut să le dea o lecție Sheelei și celorlalți discipoli și a premis demonilor să investigheze comunitatea și să-și bage coada peste tot. 

Am aflat cu această ocazie că da, Sheela a făcut bio-terorism (deci nu sunt povești), au existat tentativele de omor ... am înțeles totuși faza cu armele, care a fost motivul existenței lor, însă totuși mi s-a părut excesivă și nu au făcut decât să dea apă la moară altor idei.

Apoi mi s-a părut de porc faza cu oamenii străzii pe care i-au adus să se folosească de ei la alegeri și apoi când nu le-au mai fost de folos i-au trimis înapoi de unde au venit. Deci au pozat în buni samariteni (comunitatea OSho) și după ce au văzut că nu le merge schema le-au dat un șut în popo (oamenilor străzii).

Acum dincolo de criticile aduse mi se pare impresionată mișcarea pornită de Osho, forța pe care a avut-o, elanul, entuziasmul cu care au mutat munții din loc la figurat și la propriu, făcând o oază în mijlocul pustiului. Eu știu cam ce fel de resurse sunt necesare pentru a face o astfel de întreprindere într-un timp atât de scurt și cred că resursele acestei comunități au fost poate, cele mai mari din cadrul tuturor comunităților spirituale din toate timpurile. S-au scăldat în bani, s-au îmbătat în iluzia puterii și invincibilității. Văd cât de tare se screm alte comunități să existe, principala problemă fiind atât banul cât și lipsa unui nucleu sau a unui lider spiritual forte. Această comunitate le avea pe toate, dar iată că au fost înfrânți.

Adevărul este că multe din ideile lui Osho au fost luminoase, dar întrebarea este dacă însăși persoana care le-a propovăduit a reușit să le respecte; dacă a luat în serios ceea ce a zis, sau a fost doar un paravan în spatele căruia și-a ascuns adevăratele intenții?

Mă uitam la fețele tuturor opozanților și detractorilor mișcării, toți decrepiții și spurcăciunile pământului, fețe de bigoți fricoși, procurorii și restul forțelor sistemului aveau fețe de oameni vânduți sufletește, oameni urâți, neiubiți, frustrați, nefericiți. A câștigat boala, sistemul infect, putred până în măduva oaselor ... toți anchetatorii aceia și investigatorii îmi stârneau greață privindu-i, instantaneu. 

O singură chestie aș vrea să mai zic, ceva ce m-a marcat și impresionat. Ființa acesta, omul Osho chiar părea în altă lume, atât de fragil, atât de aerat, de sensibil,  și totodată, nu știu cum să zic, parcă ar fi fost copilăros și delicat ca o floare. Un om care chiar s-a născut înaintea vremurilor și pe care sincer, această planetă și oamenii acesteia nu știu dacă l-au meritat. Pe de-o parte i-am observat tarele, lipsurile, dar pe de alta îl îndrăgesc și-mi pare tare tare rău că a plecat dinte noi cu mult timp înainte de vreme. 

Poate o fi fost omul ocultei, cum zic unii, sau stăpânit de demoni cum zic alții (cică prin unele sesiuni de hipnoză ar fi reieșit că era stăpânit de Horus) ... alții spun și alte lucruri despre OSHO (care dacă sunt adevărate, sunt într-adevăr flagrante), însă dacă erau cred că erau menționate și de alții ... vezi articolul The Ridiculous Teachings of Wrong Way Rajneesh 

... dincolo de toate, ceva din el, privirea lui, prezența lui, pentru mine transcende tot acest joc al polarităților și controverselor ce-l înconjoară, ceva din sufletul meu zice că a fost și ceva real cu el, ceva în inima mea se aprinde și mi-e dor de ceva indefinit ... poate de divinul ce transpărea prin el.

Și da, titlul filmului este inspirat ... mișcarea lui Osho a arătat că SUA nu a ieșit din vestul sălbatic cu adevărat, iar constituția SUA și toate pastilele democratice care le servește SUA tuturor sunt doar Placebo.

Nu mai insist, documentarul merită văzut, asta e clar.

În fine pe OSHO l-am analizat mai pe larg în articolul OSHO - guru sau escroc, dar și în celelalte articole dedicate acestuia în categoria OSHO

VEDEȚI DOCUMENTARUL TRADUS AICI:
Calitate HD 720p

LINK 1 - pe Netflix 
(abonament gratuit în prima lună)

sau

P.S. Este interesant ce spune psihopata Sheela în acest articol "M-am întâlnit cu mâna dreaptă a lui Osho ca să văd dacă-i pare rău că a otrăvit sute de oameni", totuși. Părtinitoare, dar cred că are partea ei de dreptate. Și nu, nu cred că Osho a ordonat actul de terorism biologic.

9 comentarii:

  1. Este foarte interesanta perspectiva cu inchisoarea si imi aduce aminte de un Maestru si anume Omraam Mikael Aivanhov care de asemenea a creat ceva maret si de asemenea a fost atacat in timpul vietii, a facut chiar 2 ani de inchisoare, acuzat pe nedrept, iar cand a fost eliberat a plecat in india unde i s-a dat titlul de Maestru. Principalele sale problema au inceput cand a refuzat invitatia francmasoneriei pentru a deveni maestrul lor… atunci a inceput sa fie atacat din toate partile. Din pacate a fost un proiect care un a ajuns sa fie materializat si anume Templul celor 24 de Batrani… o minunatie arhitectonica. Este pacat ca un ne trezim o data ca fiinte si ne lasam mereu guvernati de frica si prejudecati. Poate ne meritam soarta ce curand ne asteapta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Problemele mele au aparut cand am inceput sa-mi scriu povestile. Habar nu aveam, in 2010, ca sunt povesti initiatice. Si mai mari probleme am avut cand am refuzat sa-mi public povestile intr-o revista. O persoana "binevoitoare" incerca sa ma transforme in scriitor pentru masonerie. Alte multe probleme in grupurile pretins spirituale de pe net. Nu stiam pe atunci ce este new age si nu stiam nici ca grupurile erau un talmeș balmeș de cabalisti, new agisti si masoni infiltrati ca sa traga cu ochiul si timpanul. Oamenii se trezesc, isi pun intrebari si gasesc raspunsuri. Raman sistemele piramidale fara sclavii zilieri...Fara " enoriasi", nicio secta nu rezista. Se prabuseste. Masoneria nu este decat o secta. Il fragmenteaza pe Dumnezeu.
      Culmea! New age a fost "plantat" in pamant romanesc tot de un mason! Astia nu stiu sa planteze decat copaci cu fructe otravite! Fiecare popor rezoneaza la ceva anume. Radacinile acestui popor isi trag seva din propriile simboluri arhetipale. Noi gandim intr-un fel anume, indienii gandesc altfel, arabii altfel. Ne putem uni doar in Dumnezeu Unu. Pana acolo, e turn babel si te papă masonul cutarescu, ori maestrul n, guru x...etc Masoneria nationalista profita din plin de dorul romanilor de propriile radacini. Oportunisti cum ii stim, ne supravegheaza atent.Suntem atrasi de dacism? Ne dau dacism. Rezonam pe crestinism? Avem o catedrala noua, moaște si circ. Suntem ecologisti? Ei fabrica un ONG sau o actiune de voluntariat si ne atrag. Noi, fraierici si bine intentionati, participam, punem suflet si energia merge tot la ei. Pentru fiecare vis al nostru ei au creat un sistem ce ne fura visele. Masoneria este un sistem parazit. Un sistem ce viruseaza Creatia. Un cerc inchis in care suntem tinuti captivi. Unii cumpara indulgente de la popi, altii promisiuni de iluminare de la diversi guru. Adevarul este in fiecare dintre noi si Calea spre Dumnezeu e unica. Nu putem merge spre Dumnezeu in turma, card sau ceata😀. E puțin greu la inceput, pana iesi din turma si "invingi gravitatia". Atunci incep si atacurile. Mai ales daca incerci sa-i trezesti si pe ceilalti. Dupa aceea, te simti usor ca o pasare eliberata din colivia minții ce se crede atoatestiutoare. Suntem robotizati de mici si transformati in copii carora li se da hrana digerata in prealabil de altii. Asa ucid creatorul din noi.

      Ștergere
  2. http://mariadakhel.blogspot.com/2016/10/mirarile-mele.html?m=1

    RăspundețiȘtergere
  3. Răspunsuri
    1. Am citit Osho prea putin ca sa ma dau rotunda pe aici. M-a distrat, am cules din zbor cateva idei si am mers mai departe, cautandu-ma pe mine. Mi-am dat seama ca rezonez foarte bine cu simbolurile arhetipale ale acestui popor. Exact ce spuneam mai sus...Basmele romanesti sunt Cabalah pura, atunci cand inveti sa treci dincolo de cuvinte. Fiecare intelegem in functie de lumina acumulata. Prin propria munca, nicidecum furand drepturile altora. Imi place mai mult Gandhi decat Osho. Osho era un mucalit. L-as asemana cu un domn din Romania, Dan Ioanitescu. In grupul lui am inceput reconstruirea matricei energetice a Romaniei. Doar ca...eu vazusem ce ni se pregateste si ma durea inima de la suferinta Romaniei Vii, Ioanitescu si amicii lui veseli aveau chef de distractie si discutii "savante si subțiri". Adevaratii Maestri isi asuma popoarele in care s-au nascut. Nu se comporta ca niste clowni la circ. Da, am folosit si eu râsul ca metoda de ridicare a vibratiei celor cu care comunic pe net. Foarte multi oameni sunt in depresie, neintelegand de ce bogatilor le este mereu bine, desi cei mai multi fura, iar saracilor le revin lacrimile si suferinta. Raspuns: traim intr-un sistem parazit si suntem vampirizati.
      Asta e...Mie nu-mi mai vine sa rad, chiar daca am multa imaginatie si umor. Mi-am imaginat cum m-as simti daca as avea multi bani. M-as simti la fel: un sclav cu bani inchis in colivie. Iisus a stiut de ce a refuzat generoasa oferta a lui Satana. Niciun iluminat nu-si vinde libertatea pentru bani, faima, posturi ce-ti aduc impresia ca esti "cineva".

      Ștergere
  4. Ce-ar fi sa nu-ti mai dai cu parerea pe subiecte pe care evident nu le stapanesti ... repet: vorbesti ca sa te afli in treaba.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce? Ti-e frica? Ti-ai dat seama ca ai devorat degeaba atatea carti? Dumnezeu nu e in carti. Cartile reprezinta doar ideea altora despre Dumnezeu. De ce pacalesti oamenii daca nu cunosti iesirea din Matrix? De ce faci reclama la atatea prostii new age? E o meserie banoasa sa-ti faci blog. Castigi din reclame. Si te mai dai si mare cunoscator! Sa-ti fie pietre de moara atarnate de picioare suferintele oamenilor pacaliti! De ce mintiti oamenii daca nu stiti?! Vanitosii sunt usor de recunoscut! Sunt convinsi ca au ajuns in varf si le tremura izmenele pe ei cand vine cineva si le spune ca sunt chiori, n-au trecut niciodată dincolo de barierele mintii colective si spun prostii pe net. Somn usor, dle Sforaila. Nu uita: toate sistemele mincinoase cad pentru ca nu suporta Adevarul. Planeta ascensioneaza. Mincinosii nu vor suporta ceea ce va fi sa vina, iar la mine a venit deja😛

      Ștergere
  5. Continui sa vorbesti fara sa ai habar ... ești paralelă ...lol

    RăspundețiȘtergere
  6. Esti plina de ura femeie ..ti-am zgandarit un pic pojghita egoului si a iesit o fantana de rahat ... te crezi iluminata, detinatoarea adevarului absolut ... tu esti cea care induce oamenii in eroare, nu eu ... eu nu ma declar detinator al adevarului ci doar prezint anumite informatii ... Avertismentul meu este inca pe blog pentru cine are curiozitatea sa-l citeasca https://fymaaa.blogspot.com/p/avertisment.html ...
    Iar pe tine hateristo , troll ce esti da, te voi cenzura ca esti plina de ura.

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...