Ieşirea Din MATRIX: Plutocrația I : Represiunea Politică în SUA

marți, 13 noiembrie 2018

Plutocrația I : Represiunea Politică în SUA


PLUTOCRACY  (2015)
- Part I - Political Repression in the USA

Bun găsit la prima parte a unui documentar social, parte a luptei de clasă pentru drepturi și condiții mai bune de viață și de muncă. 

În zilele când mii de oameni lucrau în mine, fiecare tabără minieră se afla sub dominația companiei și avea un ofițer de poliție care era pe lista salariilor. Magazinul companiei monopoliza bunurile care se vindeau lucrătorilor. Chiar aveau controlul asupra sistemului educativ; au angajat doar pe acei profesori care au fost de acord cu opiniile lor (companiei) și le-au permis doar manualele care erau aprobate de companie. Medicii și avocații au fost numiți de către companie pentru a evita ca angajații răniți să fie plătiți pentru daune și prejudicii pentru numeroasele accidente catastrofale ce le puneau viața în pericol. Legile erau regulile companiei și condițiile de muncă erau crude și nemiloase. Nu aveau voce și în orice moment oricare dintre ei era în pericol de a fi concediat, bătut sau împușcat.


Clarificare: Revoluția este o cale, nu o soluție. Evoluția fiecăruia dintre noi este rezolvarea problemei.

Einstein spune singura soluție viabilă la situația actuală.

Minerii s-au văzut pe ei înșiși ca sclavi industriali și când Mary Harris Jones, un învățătoare irlandez-americană și activistă a muncii, a apărut pe scenă, erau gata să se revolte împotriva stăpânilor lor. Compania a contraatacat și a organizat o serie de raiduri ale poliției, în care au rănit și ucis deschis zeci de bărbați. Pe măsură ce exploatarea cărbunelui a împins economia americană la noi înălțimi, bărbați și copii care au ridicat-o de de la zero au continuat să fie considerați "neesențiali". Acest lucru a determinat minerii să se organizeze pentru a se lupta și a cere respectarea drepturilor lor.

Dar minerii erau doar unul dintre grupurile de persoane care se confruntau cu opresiunea și nedreptatea pe pământ american. Lucrătorii feroviari, americanii nativi, săracii și americanii africani s-au confruntat cu abuzuri și o inegalitate similară.

Charles Dickens, Mark Twain și alți scriitori ai timpului au documentat opiniile lor cu privire la lucrurile pe care le-au văzut și au experimentat în societate. În scrisul său din American Notes, Dickens a declarat: "Am văzut ... șmecherii desăvârșite la alegeri; manipulare fraudulentă cu funcționarilor publici; lașe atacuri asupra adversarilor, cu ziare scârboase pentru scuturi și pixuri închiriate pentru pumnale". 

De-a lungul istoriei, multe companii au decis să intimideze muncitorii pentru a-i face să renunțe la dreptul lor de a trăi cu demnitate. E diferit astăzi ? Vizionați acest documentar acum și trageți dvs. concluziile." SURSA  Blogul VIAȚA MERGE ÎNAINTE - mulțumim Paul Marian pentru efortul neobosit de a aduce în conștiența românilor astfel de informații valoroase.

VEDEȚI DOCUMENTARUL TRADUS AICI:

Un comentariu:

Rubal Rastogi spunea...

All you mentioned is great and true also..thanks for sharing it..

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?

Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE.

Este cea mai concreta recunostinta!

CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa:

1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug.

Altă formă de plată găsiţi AICI.

Mai nou puteți să ne sprijiniți într-un mod și mai simplu, pe PATREON.

Munca depusă pe acest blog necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani, căci timpul înseamnă bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze, să dea click pe ele să cumpere sau să se înscrie la ce promovăm noi.

Pe de altă parte, genul acesta de activitate nu poate fi independentă dacă este finanțată de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independentă, aceasta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare.

Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal sau PATREON.

Fără sprijinul vostru acest portal poate dispărea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru...

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...