Acesta este al 4-lea interviu publicat de noi cu acest minunat invatator spiritual.
Primele interviuri le puteți vedea în categoria RUPERT SPIRA. La primele doua articole am facut si o prezentare mai pe larg a lui Rupert.
"Rupert Spira este un profesor yoga al tradiției non-dualiste a sivaismului kashmirian și terapeut. S-a născut în 1960 în Anglia, locuiește în Oxford, cu soția lui, Ellen și fiul sau Matthew. De asemenea oferă workshopuri, întâlniri diverse și retrageri în toată lumea.
Cu poezia lui Rumi s-a întâlnit pe când avea doar 15 ani. La scurt timp după această întâlnire a învăţat dansul sacru specific credinței sufi, Mevlevi, un dans-rugăciune şi meditaţie. A urmat întâlnirea cu primul său profesor, dr. Francis Roles, fost student al lui Shantananda Saraswati, Shankaracharya Nordului Indiei. Sub îndrumarea dr. Roles, Rupert Spira a învăţat meditaţia cu mantre, dar şi despre Advaita sau Non-dualitate. Aceasta a constituit fundația practicii sale pentru următorii 25 de ani.
Interviul de astăzi cu Rupert Spira, cuprinde următoarele întrebări :
* Cum afectează realizarea non-dualității expresia individualității? Dispare personajul nostru după realizare ? Interesul pentru creșterea personală și creștere continuă după realizare? Noi avem așteptări greșite despre modul cum s-ar presupune că ar trebui să se comporte învățătorii spirituali? Este dezvoltarea personală o condiție necesară pentru realizare? Care este adevărata bază pentru prietenie sau intimitate? Conștiința personală poate fi separată de conștiința absolută? *"
SURSA: http://viatamergeinaintepenet.blogspot.ro
Mulțumim Paul Marian pentru efortul susținut de a aduce și românilor astfel de informații.
Exista in Romania 2 carti traduse scrise de Rupert Spira : PREZENTA - Arta pacii si a fericirii şi PREZENTA - Intimitatea Experientei
SURSA: http://viatamergeinaintepenet.blogspot.ro
Mulțumim Paul Marian pentru efortul susținut de a aduce și românilor astfel de informații.
Exista in Romania 2 carti traduse scrise de Rupert Spira : PREZENTA - Arta pacii si a fericirii şi PREZENTA - Intimitatea Experientei
VEDEȚI INTERVIUL TRADUS, AICI:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!