Ieşirea Din MATRIX: INTRAREA ÎN VID - filmul de weekend

vineri, 29 decembrie 2017

INTRAREA ÎN VID - filmul de weekend


ENTER THE VOID - Soudain Le Vide (2009)

Continuăm astăzi lista de FILME DE SUFLET cu un film foarte original și foarte psihedelic care ne prezintă o perspectivă a ceea ce ar putea fi după moarte, într-un mod extrem de hipnotic și spectaculos, din perspectiva "mortului".

Despre ce este vorba pe foarte scurt:


"Un film mai mult decât tulburător, un film excentric, violent, dezolant și neconvențional. Vizionarul Gaspar Noe își păstrează același stil specific pe care îl regăsim și în multe dintre scenele din Irreversible, însă de data aceasta oferă alt unghi de abordare, realizând un thriller psihedelic care a atras atenția și a făcut rumoare la multe festivaluri din lume cum ar fi : Cannes, Toronto, Sundance sau SXSW. 

Povestea este redată în cea mai mare parte din perspectiva lui Oscar (interpretat de Nathaniel Brown), un traficant de droguri care este împușcat de poliție într-un raid în Clubul The Void din Tokyo, dar care continuă să privească evenimentele care se petrec după moartea lui și să vegheze asupra surorii sale lui Linda (interpretată de Paz de la Huerta).

Această experiență,,out of body” este fascinantă din punctul meu de vedere, mai ales că e filmată de așa natură în care aparatul de filmat se plimbă precum sufletul personajului, plutește și observă lucruri esențiale, însă nu te lasă să fii sigur dacă este în postura de înger păzitor sau de fantomă care doar urmărește și caută un alt corp în care să se întrupeze pentru că nu și-a terminat șirul existențelor. Cu această ocazie personajul detașat de corp trăiește o serie de flashback-uri, declanșate de incursiunile sufletului, dezvăluie detaliile vieții tulburate duse de acesta a€“ de la pierderea părinților și despărțirea de Linda, la multicolorul trai în inima pervertită a Japoniei, întreținut din și prin droguri.

Scopul afacerilor lui Oscar fusese reunirea cu sora lui, care, însă, odată aterizată în Tokyo, s-a lăsat ademenită de scena de noapte a capitalei, a alunecat într-o fundătură hedonistă unde moartea fratelui o adâncește acum și mai mult. Fratele ei poarte o ușoară obsesie pentru aceasta, poate și pentru că rămăsese singură legătură așa pe acest pământ de care încă se simte legat, găsind în ea o dorință de a mai trăi.

Ca o insectă atrasă de lumina, Oscar traversează spațiul și timpul, prin portaluri radioase, pentru a retrăi evenimente importante (pactul de sânge încheiat cu Linda în copilărie sau pentru a le privi și observă pe altele. Mai mult, Oscar urmează instrucțiunile descrise în Cartea Tibetană a Morților, pe care prietenul sau Victor (interpretat de Olly Alexander) i-o rezumase în drum spre The Void. 

Enter the Void, reușește să inspire, într-o mai mare măsură. Pe unii va va inspiră să va puneți întrebări relevante despre viață și moarte, despre afterlife și trăinicia iubirii, despre capcanele singurătății și iluzia nemuririi. Iar, dacă va temeți că veți amorți atâta amar de vreme (aproape 3 ore), credeți-mă că nu va fi deloc așa." SURSA

Notă: În film apar anumite idei reale despre droguri (de ex. despre Datura ce conține Scopolamină), filmul în sine fiind foarte trippy (sigur sigur scenaristul, regizorul au luat psihedelice), dar și idei forță gen: "cel care are un job obișnuit este sclav!"

VEZI FILMUL TRADUS AICI
Calitate HD 720p

Server 1

Server 2

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...