luni, 29 iunie 2015

CORRADO MALANGA - interviuri oferite pe FaceBook (29.06.2015)

Va prezentam astazi alte informatii fascinante venite de la Corrado Malanga si astfel, incet incet ne apropiem de finalul odiseei Corrado Malanga,  insa inainte de a le parcurge , va invitam sa treceti prin celelalte informatii despre Corrado si scrierile sale de la noi de pe blog, deoarece ne-am straduit sa le prezentam intr-o ordine, dupa modul cum au si aparut in mod natural si in calea lui Corrado, dand astfel o mai mare cursivitate mesajului. Lucrurile devin din ce in ce mai complexe, iar pentru a le intelege este nevoie sa intelegeti primii pasi facuti in aceasta directie. Asadar, inainte de a merge mai departe cu noile informatii, studiati cu atentie categoria CORRADO MALANGA de pe blogul nostru (pe care o puteti explora mai usor in CUPRINS).
Astazi mergem mai departe in procesul de autoexplorare si eliberare cu un nou articol si un film tradus.

Mai intai articolul:

Mai jos găsiţi un nou interviu video tradus cu Corrado Malanga: AICI - link 1 sau AICI - link 2


Corrado Malanga briefing din 26 02 2015 FB (RO)

Multumim Alexandra pentru traduceri!

P.S. Nu uitaţi că dacă vă abonaţi la blogul nostru (şi urmăriţi până la capăt procesul de înregistrare cu atenţie, veţi avea acces la nişte linkuri de descărcare rapidă a tuturor filmelor şi scrierilor lui Corrado Malanga de pe blog).

sâmbătă, 27 iunie 2015

PACT CU DIAVOLIŢA (27.06.2015)

BEDAZZLED (2000)

Continuam astazi lista de FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALE, cu un alt film de weekend, deosebit de comic şi înţelepciune. 

Mai întâi câteva cuvinte despre film: 

"BEDAZZLED este o comedie romantică delicioasă în care programator inhibat, Elliot Richards (Brendan Fraser), se străduieşte fără succes să fie băgat în seamă de o colegă de serviciu. Când Elliot imploră disperat: “Doamne, aş da orice ca să fiu cu femeia asta!”, Diavolul, care probabil trăgea cu urechea, îi apare sub o înfăţişare super-sexy (Elizabeth Hurley) şi îi propune următorul pact: prestarea a şapte dorinţe arzătoare în schimbul a una bucată suflet beneficiar. Elliot are însă o unică dorinţă: să fie alături de frumoasa Allison (Frances O’Connor). E adevărat că diavoliţa – îmbrăcată în roşu, cu decolteu adânc şi cu tocuri cui – i-o împlineşte de fiecare dată, având grijă să-şi strecoare coada şi să i-o distrugă de fiecare dată cu câte un mic detaliu… În şapte apariţii (deghizări, mai degrabă) foarte hilare, printre care mare traficant de droguri, star NBA sau poet ultrasensibil, Brendan Fraser merge din dezastru în dezastru spre pierzanie, manipulat cu graţie de diabolica Hurley până când, la ultima dorinţă, va trebui să ia diavolul de coarne…" SURSA


Notă: Mesajul de fond al filmului este clar: AI GRIJĂ CE-ȚI DOREȘTI CĂ S-AR PUTEA SĂ SE ÎNTÂMPLE! 
Deci un film care să ilustreze mai clar modul în care putem greși atunci când ne dorim ceva nu cred că există. De aceea se spune că atunci când iti dorești, sau mentalizezi ceva, e bine să fi cât mai explicit, cât mai în detaliu și în același timp detașat, cerând sinelui tău mai înallt ceea ce este cel mai bine pentru tine și evoluția ta și având starea interioară de "Doamne facă-se voia ta!" 
Este foarte amuzantă imaturitatea emoțională a personajului și modul extrem de copilăresc cum își formulează dorințele , dar jocul actorului este de Oscar, iar modul cum reușește să intre in pielea atator personaje diferite, magnific.
Dincolo de comedia spumoasă mesajul de final este foarte înălțător.: sufletul nu e al nostru cu adevărat, ci e de la Dumnezeu, iadul și raiul sunt aici și acum pe Pământ și depinde de noi, prin alegerile pe care le facem , unde ne plasăm. Gesturile de iubire, altruism ne pot mântui, iar jocul dintre bine și rău, doar o punere în scenă plină de efecte speciale, menite să ne impresioneze, a lui Dumnezeu, în care diavolul are rolul lui și acesta fiind doar un ajutor în tot acest film.

VEDEȚI FILMUL TRADUS AICI - link 1:

 

vineri, 26 iunie 2015

THOMAS RAY - Ce este non-dualitatea ? (24.06.2015)


Thomas Ray este biolog și a cercetat lucruri diferite, în decursul anilor. A început ca ecolog specializat în plante tropicale, lucrând 16 ani în pădurea tropicală apoi lucrând 10 ani cu forme artificiale de viață, acum studiind mintea umană.   
Interviul cu  Thomas Ray, cuprinde următoarele întrebări : * Ce anume este non-dualitatea ?  Ce anume este "eul " ? Care este metoda dumneavoastră de cercetare ? Ce droguri produc o experiență non-duală ?  Oare substanțele chimice sunt responsabile de conștientizarea non-duală ?   Oare acest lucru oferă o explicație pentru conștiință ?  Oare conștiința este tot ceea ce există ?  De ce mintea cognitivă "ego-ul"  a devenit un asemenea obstacol ? "

VEDEŢI INTERVIUL TRADUS AICI:


In Romania exista traduse cartile ADVAITA VEDANTA (despre NON DUALITATE),Lumina cunoasterii non-duale - Advaita Bodha DipikaESENTIAL IN ADVAITA VEDANTA si alte carti despre VEDANTA aici.
De asemenea va recomandam cartile lui Nisargaddata  Maharajah : "Realitatea Ultima" si "Eu sunt acela. Dialoguri despre absolut." Cartile lui Ramana Maharishi : "Evanghelia lui Ramana Maharishi", "Invataturile lui Ramana" de Arthur Osbourne,"Biografia lui Ramana" de Gabriele Ebert .
 In completare studiati categoria NON - DUALITATE pe care o puteti explora mai usor in CUPRINS.

miercuri, 24 iunie 2015

MOOJI şi ATMAJI - Spiritualitate trăită sau închipuită? Detaşare sau indiferenţă, nesimţire crasă şi indolenţă? (26.06.2015)

ATMAJI - Un nou guru al României?

De curând am descoperit un alt "eliberat" în viaţă , un tip pe nume Atmaji, din Iaşi, un foarte prolific traducător al filmelor cu Mooji (căruia i-am şi mulţumit în trecut pe blogul nostru pentru efortul depus),  care în ultima vreme a început să posteze o grămadă de filmuleţe cu el însuşi, pe canalul lui, vorbind despre calea spirituală, dând dovadă de o stăpânire foarte bună a textelor de gen. Nu am simţit niciun fel de atracţie faţă de el, l-am lăsat în "banii lui" şi pe calea lui, bucuros fiind că poate mai există şi pe la noi vre-un spirit mai treaz, care cum necum mai saltă nivelul vibraţional al ţărişoarei ăsteia. Întâmplarea face că am descoperit un filmuleţ tradus de el, în care o activistă de mediu îi pune nişte întrebări concrete lui Mooji, şi de bun simţ, despre ce face el pentru protecţia mediului în care trăieşte şi dacă impulsionează în vre-un fel discipolii în această direcţie.

sâmbătă, 20 iunie 2015

UNU - Filmul - Suntem cu totii una (20.06.2015)

ONE: The Movie (2005)

"ONE: The Movie, este un documentar independent, despre sensul vieţii, produs şi regizat de producătorii de film din Michigan, Scott Carter, Ward M. Powers şi Diane Powers.
Producătorii filmului ONE au pus 20 de întrebări mai multor învăţători religioşi şi spirituali, deasemenea unor artişti, scriitori, atei şi oamenilor de pe stradă. Răspunsurile date de aceştia sunt intrepătrunse cu imaginile unui "călător fără nume" a cărui oboseală a crescut odată cu suferinţa şi negativitatea din lume şi care a început o căutare a scopului şi a adevărului.
Documentarul acoperă o arie largă de teme spirituale şi filozofice cum ar fi sursa fricii, iluminarea, spiritul, sensul vieţii, compasiunea, viaţa de după moarte, diversitatea, natura lui Dumnezeu şi a Raiului şi religia (incluzând aici Islamismul, Iudaismul, Creştinismul, Budismul, Hinduismul, Sufismul, Taoismul, New Age - ismul, Noua viziune spirituală, Hare Krishna, Spiritualitatea Nativilor americani, catolicismul, protestantismul si fundamentalismul creştin). ONE explorează deasemenea tema contemporană a războiului, a conflictului, a terorismului, a păcii, a schimbării globale, a responsabilităţii sociale şi îngrijorările legate de mediu.
Înainte de a edita filmul, producătorii filmului s-au consultat cu filozoful contemporan american, Ken Wilber, fondatorul Institutului Integral.

Cele 20 de întrebări puse participanţilor au fost:

1) De ce există sărăcie şi suferinţă în lume?
2) Care este relaţia dintre ştiinţă şi religie?
3) De ce sunt aşa de mulţi oameni depresivi?
4) De ce ne este nouă aşa de frică?
5) Când este războiul justificabil?
6) Cum ar vrea Dumnezeu ca noi să răspundem agresiunii şi terorismului?
7) Cum poate cineva să obţină pacea adevărată?
8) Ce înseamnă să trăieşti în momentul prezent?
9) Care este cea mai mare distragere a noastră?
10) Religiile actuale îşi implinesc menirea?
11) Ce se întâmplă după ce mori?
12) Descrieţi raiul şi cum se poate ajunge acolo?
13) Care este scopul vieţii?
14) Descrieţi-l pe Dumnezeu ...
15) care este cea mai mare calitate pe care o are omenirea?
16) Ce-i împiedică pe oameni să-şi trăiască întregul potenţial?
17) Fără cuvinte, doar prin mişcări şi gesturi, exprimaţi ceea ce credeţi legat de condiţia lumii în prezent.
18) Care este unica voastră dorinţă pentru lume?
19) ce este înţelepciunea şi cum o putem obţine?
20) Suntem cu toţii una?

Participanţi :

Deepak Chopra, Ram Dass, Thich Nhat Hanh (Thay), Thomas Keating, Barbara Marx-Hubbard, Riane Eisler, Robert Thurman, Sadhguru Jaggi Vasudev, Llewellyn Vaughan-Lee, Mantak Chia, the late B.T. Swami, Richard Rohr, Sister Chan Khong, Hasan Qazwini, Wayne Teasdale, Rabbi Arnie Sleutelberg şi alţii ... " - un articol tradus şi adaptat de pe http://en.wikipedia.org

VEDEŢI DOCUMENTARUL TRADUS, AICI - link 1 SAU AICI - link 2Dacă subtitrarea nu porneşte automat, porniţi filmul, apăsaţi CC şi apoi RO

BONUS
AICI - link 1 SAU AICI - link 2Acesta este un film din seria de reluari a unor documentare care, cel putin pe noi, ne-au marcat, insa din pacate, au trecut prea putin remarcate sau observate de voi, desi sunt niste informatii deosebit de importante. Stim ca prea putini dintre voi aveti obiceiul de a va uita in urma desi exista informatii deosebit de importante acolo.  De aceea ni se pare binevenita readucerea in atentie a unor documentare care chiar merita mai multa atentie. In plus, uneori venim cu informatii noi, actualizari ce merita mentionate, lucruri care la vremea postarii nu se stiau sau nu aparusera. Ordinea reluarii filmelor este una data de data publicarii pe blogul nostru sau a unei importanţe pe care o simtim noi la un moment dat. Reluam incepand cu 2008, documentarul de astazi fiind unul publicat initial in 24.08.2009, apoi ne apropiem incet incet de anul curent. Ne-am bucura sa existe printre voi oameni care nu au vazut inca, acest documentar important.

marți, 16 iunie 2015

INFORMATORUL - Scandal în industria tutunului (16.06.2015)

INSIDER (1999)

Continuăm astăzi lista FILMELOR  DE SUFLET cu un alt film de excepţie, pe nume INSIDER (Informatorul), un film bazat pe fapte reale, care redă povestea lui Jeffrey Wigand, un director la o companie de tigari, care a aparut la o emisiune, unde a recunoscut ca firmele ce produc tigari erau constiente de pericolul reprezentat de acestea, dar au urmarit chiar sa le sporeasca puterea de dependenta asupra consumatorilor.
El este dat afara de la locul de munca, dar continua in efortul sau de a face ca adevarul sa iasa la lumina. Un film despre un adevărat erou al zilelor noastre care isi risca viata, cariera, familia in numele adevărului.
In film apar Al Pacino si Russel Crowe, deci este un film "greu" la propriu şi la figurat şi prin mesaj şi prin distribuţie, unul dintre cele mai bune filme din toate timpurile.
"Jeffrey Wigand (RUSSELL CROWE) a fost martorul-cheie in procesele intentate de statul Mississippi si alte 49 de state americane industriei tutunului care a fost obligata sa plateasca 246 miliarde $.
Wigand, fost sef al departamentului de cercetari si dezvoltare al companiei Brown & Williamson, era un foarte apreciat om de stiinta si ultimul deconspirator datorita functiei sale inalte. Nici unul aflat in postura lui nu a mai dat in vileag ceea ce cunostea.

sâmbătă, 13 iunie 2015

Unde Malefice (14.06.2015)

LES MAUVAISES ONDES (2011)

Despre poluarea electromagnetică şi despre nocivitatea undelor emise de telefoane, routerele wifi samd , am mai vorbit in articolul de la documentarul "REZONANŢA - Fiinţele de frecvenţă" ... Astăzi venim cu informaţii noi deosebit de importante. 

Iata ce spune traducatorul documentarului despre acest film:
"Despre acest documentar as spune ca este made in France 100% : S-au folosit camere video ascunse in capacul diplomatelor, camere mascate in false butoniere sau microfoane sub mâneca... Cameramanul înregistra mereu cu câteva minute înainte de începerea interviurilor, dar si câteva minute dupa. S-au înregistrat conversatii private la distanta cu microfoane directionale sau ascunse. Într-un cuvânt, s-a facut munca de copoi sub acoperire, cu întrebari nepoliticoase si usturatoare. S-au pastrat integral opiniile omului de rand, cat si cele ale expertilor . 
Timp de doua luni am vizionat aproape toate documentarele aparute din 2005 încoace, iar acesta este documentarul cel mai incisiv si mai realist din spinosul domeniu al Undelor electromagnetice ( EM) Nu este un material care sa fie vizionat o singura data. Trebuie vazut si revazut, analizat si luat notite: Viitorul nostru si al copiilor nostri este in joc. Industria vizata a înteles potentialul exploziv al documentarului "Les mouvaise ondes"- Unde malefice: Pe 18 mai 2011, dupa difuzarea acestui documentar pe postul de televiziune France 3, a fost programata o dezbatere televizata cu titlul:" Pericolul antenelor GSM si al telefoanelor mobile". Nici un reprezentat al operatorilor telefonici nu a dorit sa participe, deci era prevazut un dialog intre realizatorii filmului si diverse asociatii. Iata insa ca se declanseaza cu doar 24 de ore înainte o greva spontana a celor care montau decorul !!! 

Vizionare curajoasa!"

VEDEŢI DOCUMENTARUL TRADUS AICI - link 1 sau AICI - link 2

 

Pe 15 mai 2015, 200 de savanţi din 35 de tari au lansat un apel către Naţiunile Unite, Statelor membre ale ONU, la Organizaţia Mondiala Sănătăţii OMS, in care se cere adoptarea unor directive mai protectoare in privinţa expunerii la campurile electromagnetice (CEM), emise de tehnologiile fara fir, in fata riscului din ce in ce mai evident. Mai multe detalii si numele semnatarilor AICI.

 În completare studiaţi şi articolul:

"Poluarea electromagnetica: Pisica alba - Pisica neagra"


Circulă din când in când informaţii precum ca tehnologiile de comunicare precum telefonia mobila, Wi-Fi, etc, ne per-turbeaza sănătatea. Unii dintre voi consideraţi ca este un pericol real, alţii nu. Si mie mi-au ajuns la ureche aceste informaţii si m-am interesat ce si cum.
Aici mai jos voi încerca sa va împărtăşesc concluzia la care am ajuns, într-un limbaj comun, întrucât nici eu nu sunt fizician sau electronist de profesie; am ceva pasiuni conexe care ţin de bio-electronica si muzica, dar asta e un alt subiect...
De ce Pisica alba-Pisica neagra ? Pentru ca sunt frecvente naturale si frecvente artificiale; cele naturale ne tin in viată, cele artificiale ne tin in lesă.

Acest capitol al poluării electromagnetice, un subiect  fierbinte, este abordat in general in doua maniere pe internet, iar România nu face excepţie:

Primo: Bombastic: Wi-Fi, GSM, ELF, = ciuma secolului XXI 

Secundo: hyper-specializat : http://fr.scribd.com

Articolul de mais sus este foarte bine documentat, si?  Din păcate, experţii hiper - specializaţi din domeniu (ca in toate domeniile) au o deformaţie profesionala: vorbesc chineza in  republica Moldova, fara să-şi dea seama ca nu-i înţelege nimeni ( doar ei intre ei). Apoi bietul om de rand, afectat de poluarea electromagnetica pendulează ca de la Ana la Caiafa, intre un expert hyper-specializat si un doctor dezinteresat, si va rămâne singur si nefericit cu afecţiunile lui "imaginare" ca Robinson Cursoe pe insula, cu ţipetele pescăruşilor.

Cu riscul sa cad in deriziune, voi folosi cele mai plastice comparaţii, in speranţa ca voi fi înţeles de majoritatea celor care vor citi acest articol. Odată stârnit interesul, fiecare va aprofunda subiectul după plac.
In general, toate tunurile trag in telefonia mobila si Wi-Fi, dar se omite faptul ca de la curentul alternativ 50-60 HZ, pana la monitorul cu tub catodic, avem campuri electromagnetice perturbante.

Am ajuns in situaţia asta din aceleaşi motive: goana noastră după confort tehnologic si goana firmelor după profit: doua elemente care produc dinamitarea discreta si cu efect întârziat a sănătăţii omenirii întregi. Trist, dar adevărat: din 1900 încoace s-au favorizat doar tehnologiile care aduc beneficiu industriaşilor, nu si consumatorului.

Precizez ca telul meu nu este sa provoc teama si nici sa acuz pe cei care lucrează in domeniu. Trei sferturi dintre ei nici nu stiu despre aceste efecte nocive, ca dovada ca se expun cu dezinvoltura acestor radiaţii, iar sfertul rămas crede ca SAR-ul are vreo semnificaţie.
Deţin personal un telefon mobil, si din pacate îmi petrec mult timp cu lecturile mele pe tableta sau calculator. Sa spunem ca de o vreme am găsit o protecţie fiabila, dar nu este o scuza ...

Sa purcedem la treaba !
O mica introducere in lumea frecventelor:
Frecventa este o mărime ce exprima numărul de repetiţii ale unui fenomen in unitatea de timp,  respectiv pe durata unei secunde. Frecventa este o caracteristica folosita si în multe alte domenii pe lângă cele  legate strict de fizica : în calculul statistic si probabilistic, în domeniul medical, etc


Priviti cu atentie acest tabel, caci totul este frecventă: sunetul , lumina, gândul...Camp Electromagnetic si Unde Electromagnetice

Suntem scăldaţi in campuri electromagnetice , solare, cosmice, terestrei.
Începând cu impulsurile electrice din sinapsele creierului pana la fulgere, oriunde circula un impuls electric( sarcini electrice) avem si camp electromagnetic( CEM).
Daca consideram celulele ca pe nişte mini-baterii electrice care alimentează cu energie pe un om care aleargă, corpul uman va elibera căldură si un miros datorat transpiraţiei: căldură/transpiraţie = electro/magnetic (camp).
Cablul unei lămpi branşate in priza emite doar un camp electric (căldură), dar când aprinzi lampa, si electronii iau viteza pe fir, apare si campul magnetic( transpiraţia). Acum intervine si frecventa: daca atletul creste frecventa paşilor, rezulta mai multa căldură si transpiraţie (camp electromagnetic mare) ; Daca sta pe loc, avem doar căldura normala de 37°, fara transpiraţie (doar camp electric). Ca fapt divers, ritmul cardiac al omului are o frecventa de 60 de bătăi/min, cel al unui colibri are 1250 bătăi/min , deci un CEM foarte diferit.
Mai plastic vorbind, sa spunem ca daca tuşeşti, halena emisa ( temperatura si miros) ii va afecta pe cei din fata ta, iar daca "tuşeşti"cu spatele, vor fi afectaţi cei din spatele tau :).
Intervine Frecventa: Daca tuşeşti odată pe minut, nu-i deranjezi pe cei din autobuz, dar daca tuşeşti de 30 de ori pe minut o sa creadă ca eşti turbat.
Totul tine de măsura si de frecventele " fireşti" ale spaţiului unde se produce perturbarea: daca toţi ar tuşi de 30 de ori pe minut, nici tu n-ai deranja pe nimeni.

De aceia este instructiv sa cunoşti direcţia si intensitatea campurilor electromagnetice: înveţi cine, ce, si cat emite, si ca atare ştii de cine sa te fereşti :).
Cam atât cu alegoriile despre campul electromagnetic (CEM).

UNDELE ELECTROMAGNETICE  "EM"
O unda electromagnetica are frecventa de 2 Hz va avea doua perioade de repetiţie pe perioada unităţii de timp (1 s).


Undele EM  exprima maniera in care campurile electromagnetice variază, in spatiu. Undele electromagnetice EM se propaga in vid, nu au nevoie de materie pentru deplasare precum undele mecanice( sunetul).
O reprezentare a undelor EM este cea a cercurilor create la suprafaţa apei prin aruncarea unei pietre: se va crea o mişcare si un sunet direct proporţional cu dimensiunea pietrei si cu viteza( intensitate) cu care a fost aruncata.
La undele EM intervine si frecventa:  o cadenţă  normala a valurilor care se sparg  de ţărm, ne linişteşte, ne relaxează. Închipuiţi-vă ca valurile ar avea o cadenţă de 217  bătăi pe secunda ( telefon mobil)  ,  v-ar mai relaxa sunetul valurilor?

Sa ne apropriem si de oile noastre, ca si ciobanul are aifon acum.
Citez in introducere o fraza de pe situl http://www.ancom.org.ro/spectru-radio_2749 :

 "Spectrul radio este o resursa naturala limitata si, de aceea, trebuie administrata eficient si raţional, cu asigurarea satisfacerii interesului public, social si de apărare a tarii, precum si un maximum de beneficii pentru utilizatorii de spectru, fie ei furnizori de reţele si/sau de servicii de comunicaţii electronice, operatori privaţi sau utilizatori finali."

Pe româneşte, imaginaţi-vă ca sunteţi 10 persoane într-un submarin la 10 m sub apa, si puteţi comunica (respira) cu cei de pe vapor prin 10 de tuburi de plastic ( benzi de frecventa). Nu ai vrea ca cineva din exterior să-ţi sufle pe ţeavă si nici să-ţi toarne apa.( măcar de-ar fi bere rece :) ...

Aşadar fiecare domeniu are frecventele lui (ţevile lui)  :
 - Aviaţia / Armata / Politia /Pompierii / Televiziunile / Radio / Sonerii de tir :) / etc...Nimeni nu interferează pe frecventa celorlalţi, pentru a nu le perturba comunicarea (excepţie fac serviciile de spionaj :) .
Imaginaţi-vă ca toate aceste instituţii sunt organele corpului nostru si ca aviatorii, pompierii sau poliţiştii sunt celulele acestor organe. Sa spunem ca frecventele lor de comunicare sunt cele naturale.

Oare ce se va întâmpla daca apar nişte Extratereştri (noi oamenii)  cu nişte aparate numite "Telefon mobil", "Router Wi-Fi", " Antene GSM", si încep sa lanseze nişte sunete ciudate si sacadate ( undele pulsate ) pe ce frecventa vrea muşchii lor si de 1 MILION DE ORI MAI PUTERNICE !!!
Ce se va întâmpla cu bieţii aviator-celulă, pompier - celula, doctor-celulă, etc ?
In primul rand se va crea o debandada totala. Unele celule vor " surzi", altele vor " muti", altele se vor "adapta" cu riscul de a deveni mutante ( cancer).
Un mic exemplu audio:
Deja cred ca aţi înţeles in mare cum ne afectează aceste tehnologii sănătatea. Sa detaliem:
De ce am spus ca extratereştrii folosesc "sunete ciudate si sacadate (undele pulsate) ? Sa ma explic:

Pana acum un secol nu existau decât frecvente si unde naturale. Intre timp omul a creat aceste microundele pulsate.
Dar ce înseamnă " pulsate" ?
Ei bine, după cum aţi văzut mai sus, industria telefoniei mobile are alocata o banda de frecventa stricta( o ţeavă din submarin spre vapor), unde ea trebuie sa "comprime" milioane de convorbiri simultane, iar daca la 2 G era vorba doar trasmiterea conversatiilor  vocale, la 4 G este vorba de muzica, fişiere video: un volum enorm de date !
In plus, ea trebuie sa facă si profit (ca sa mănânce si gura ei); ca atare aplica o tehnica ingenioasa: TDMA
 
Semnalele transmise (audio, video) sunt numerizate si " hăcuite" prin sistemul TDMA (Time Division Multiple Access), aşa încât aceaşi banda de frecventa este utilizata de mai multi utilizatori odată. Fiecare utilizator "vorbeşte" pe sincope de 1/8 dintr-o miime de secunda !...aşa încât 8 utilizatori diferiţi pot vorbi simultan pe acelaşi canal (frecventa).
E ca si cum ar vorbi 8 bâlbâiţi in acelaşi timp, si pana primul zice Cicero, ceilalţi spun 7 sunete intre fiecare litera a cuvântului sau, adică cam aşa ceva:
   C*******I*******C*******E*******R*******O ...:)

Putin mai tehnic vorbind, informaţia este transmisa in "pulsaţii" de 0.58 miimi de secunda, rezultând 217 de "strănuturi" cu microunde pe secunda (deci o pulsaţie din 4.6 miimi de secunda in 4.6 miimi de secunda !). Deci informaţia este transmisa prin 217 sunete intercalate cu 217 de "pauze" pe secunda.
Vi se pare natural acest model de comunicare ?

Acest Babel de frecvente artificiale (care este omniprezent pe orice colt al planetei) poarta  denumirea de Electrosmog. Consecinţa Electrosmogului?  Comunicarea celulara a organismelor vii intra in ceata.  Măsurarea SAR-ului ( Debitul de absorbţie specific) este o gluma de prost gust: nu de la 1°C de plus sau de minus suntem noi afectaţi ! O simpla şapcă de şmecher, purtata invers, creste temperatura capului cu 3°C !

Din pacate mai avem surprize: curentul electric alternativ are frecventa  50 Hz, ceea ce înseamnă ca într-o secunda polaritatea tensiunii trece de la plus la minus si înapoi de 50 de ori... iar campul sau electromagnetic îşi schimba direcţia de 100 de ori pe secunda !
Vi se pare natural?
Natural este doar curentul continuu, de unde si utilizarea sa (curentul galvanic) in electroterapie.

 Concluzie :

Exista o discrepanta enorma intre aceste tehnologii moderne care emit pe frecvente artificiale pulsate, (respectiv unde electromagnetice sincopate) si modul energetic de funcţionare a Viului, care comunica doar pe frecvente continue, armonioase. Este un BRUIAJ si o SABOTARE indecenta a comunicării celulare. Exista si unele mijloace de protecţie despre care vom vorbi in curând, dar ele nu trebuie sa fie o scuza sau o încurajare pentru un uzaj exagerat al acestor tehnologii.

Depinde de fiecare din noi sa utilizam cu responsabilitate aceste tehnologii, si astfel, vom sensibiliza si pe cei subjugati de aceste tehnologii, care din ignoranta si nepăsare îşi risca sănătatea lor si a celor din jurul lor.

Sa fiţi sănătoşi.

...Va urma"
SURSA şi mai multe informaţii pe această temă: abcul.sanatatii.ro

vineri, 12 iunie 2015

Ferma Animalelor (12.06.2015)

ANIMAL FARM (1999)

Continuam astazi lista de FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALE, cu un film pe care probabil mulţi dintre voi l-aţi văzut în varianta desenului animat "Ferma Animalelor" realizat în 1954, însă mai puţini au văzut varianta de film din 1999. Deoarece este un subiect la fel de actual în prezent pe cât era şi în 1945 când a fost scris romanul (şi a fost mereu), merită o prezentare şi pe blogul nostru.
"Ferma animalelor este un roman distopic scris de George Orwell. Publicat în Anglia în 17 august 1945, cartea reflectă evenimentele care au dus la perioada numită era lui Stalin (1927–1953) înainte de al Doilea Război Mondial. Orwell, fiind un socialist democrat[1] și membru al Partidului Independent al Clasei Muncitoare timp de mulți ani, l-a criticat pe Iosif Stalin și a suspectat Stalinism-ul de la Moscova după experiențele sale cu NKVD în timpul Războiului Civil Spaniol. Într-o scrisoare către Yvonne Davet, Orwell a descris Ferma animalelor ca fiind romanul său „contra lui Stalin”.[2]
Titlul original era Ferma animalelor: O fabulă, însă editorii din Stalele Unite au renunțat la O fabulă în ediția din 1946. Dintre toate traducerile din timpul vieții lui Orwell, numai Telugu a păstrat titlul original. Alte variante ale titlului includ: O satiră și O satiră contemporană.[2] Orwell a făcut sugestia ca traducerea în franceză a titlului să fie Union des républiques socialistes animales, amintind de numele francez al Uniunii Sovietice, Union des républiques socialistes soviétiques, care se abreviază URSA, ceea ce înseamnă „urs” în latină.[2]
Revista Time a ales cartea ca fiind una dintre cele mai bune 100 de romane scrise în limba engleză (între 1923 și 2005),[3] la numărul 31 pe lista celor mai bune romane din secolul XX. A câștigat un Premiul Hugo retrospectiv în 1996 și este inclusă între Marile cărți ale Occidentului.
Romanul critică nu numai coruperea revoluției pe care conducătorii ei o practică, dar și modul în care indiferența, răutatea, ignoranța, lăcomia și miopia distrug orice posibilitate a unei utopii. În timp ce acest roman înfățișează conducătorii corupți ca fiind un defect al revoluției (și nu revoluția însăși), arată și modul în care ignoranța și indiferența posibilă față de problemele din cadrul unei revoluții pot permite să se întâmple orori dacă nu se face o trecere calmă către un guvern al clasei muncitoare.
Animalismul este o oglindire prin alegorie a Uniunii Sovietice, mai ales între anii 1910 și 1940, dar și evoluția modului în care au practicat-o revoluționarii și guvernul din Rusia. Acest termen a fost inventat de mult respectatul porc Seniorul cel bătrân. Porcii Snowball, Napoleon și Squealer adaptează ideile Seniorului cel bătrân sub forma unei așa-zise filozofii, pe care o numesc Animalism. La scurtă vreme, Napoleon și Squealer încep să se răsfețe cu vicii și obiceiuri umane (consumul de alcool, dormitul în pat, schimbul de mărfuri). Squealer primește sarcina de a modifica Cele Șapte Porunci pentru a legitima această umanizare, care reprezintă optimizarea teoriei comuniste de către guvernul sovietic pentru a o face mai degrabă o reformare a capitalismului decât un substitut al acestuia. Evenimentele și personajele din Ferma animalelor satirizează Stalinismul („Animalism”), guvernul autoritar și prostia omenească în general; Snowball este considerat a fi Leon Trotsky iar conducătorul porcilor, Napoleon, este Stalin.
Porcii:
Seniorul cel bătrân
Un vier premiat, de rasă Middle White este cel care inspiră de fapt Mișcarea de protest din carte. Potrivit unei interpretări, el îl poate reprezenta fie pe Karl Marx (prin faptul că descrie o societate ideală pe care o pot crea animalele dacă oamenii sunt înfrânți), fie pe Vladimir Lenin (prin faptul că au expus craniul său în văzul tuturor, la fel cum au făcut cu corpul lui Lenin îmbălsămat). Totuși, potrivit afirmațiilor lui Christopher Hitchens: „persoanele lui Lenin și Trotsky sunt combinate într-una singură [i.e., Snowball], sau, se poate chiar [...] spune, că Lenin nu este deloc acolo.”[4]
Napoleon
„Un vier de rasă Berkshire gras, mai degrabă fioros, singurul Berkshire de la fermă, nu prea vorbăreț, însă având reputația că face tot ce vrea”, Napoleon, este principalul tiran și răufăcător din Ferma animalelor; el îl reprezintă pe Iosif Stalin. El își mărește progresiv puterea, folosindu-se de cățeii pe care i-a luat de la părinții lor, câinii Jessie și Bluebell, și pe care îi antrenează să fie răi, formând poliția lui secretă. După ce îl alungă pe Snowball de la fermă, Napoleon prinde mai multe puteri, folosind o propagandă falsă, susținută de Squealer și amenințări și intimidări din partea câinilor pentru a ține sub control celelalte animale. Printre altele, el schimbă treptat regulile pentru propriul său interes. Până la sfârșitul cărții, Napoleon și ceilalți porci învață să meargă pe două picioare și încep să se comporte asemenea oamenilor împotriva cărora s-au răsculat la început.
În prima versiune franceză a romanului Ferma animalelor, Napoleon este numit César, pronunțat în franceză Caesar,[2] deși o altă traducere îl numește Napoléon.[5]
Snowball (Bulgărul de Zăpadă)
Rivalul lui Napoleon. El este probabil o aluzie la Lev Troțki, deși combină idei de la Lenin. Are încrederea majorității animalelor, dar este înlăturat de la conducere de Napoleon. Snowball lucrează ingenios pentru bunul mers al lucrurilor în fermă și creează planuri pentru a ajuta animalele să înțeleagă viziunea sa asupra utopiei egalității, dar Napoleon și câinii săi îl fugăresc din fermă, pe motivul fals că ar fi malefic și corupt și a sabotat în secret eforturile animalelor pentru a îmbunătăți ferma. În biografia lui Orwell,[6] Bernard Crick afirmă că Snowball a fost inspirat de liderul Partidului Muncitoresc al Unificării Marxiste Andrés Nin ca Troțki. Nin a fost un adept împotriva regimului Comunist căzând victimă în timpul Războiului Civil Spaniol .[necesită citare]
Squealer
Un porcar mic și gras care era „mâna dreaptă” a lui Napoleon și ministrul propagandei. A fost inspirat de Viaceslav Molotov și de ziarul sovietic Pravda. Squealer manipulează limbajul pentru a se scuza, justifica și preamări toate acțiunile lui Napoleon. El reprezintă propaganda lui Stalin folosită pentru a-și justifica actele teribile. Acesta trăiește în lux urmându-și interesele proprii. Folosește discursuri demagogice, complicate și încurcate, justificând astfel nevoia de lux a porcilor. Când întebările persista, amenință poporul cu întoarcerea Dl. Jones, fostul proprietar al fermei, pentru a justifica privilegiul porcilor. Squealer folosește statistici mincinoase pentru a convinge animalele că viața merge din ce în ce mai bine. Multe din animale au doar amintiri vagi dinainte de revoluție, totuși ele sunt convinse.
Minimus
Un porc poet care scrie al doilea și al treilea imn al „Fermei Animalelor” după ce intonarea fostului imn „Bestiile Angliei” este interzis.
The Piglets (Purcelușii)
Văzuți ca fii ai lui Napoleon, ei sunt prima generație de animale care sunt de acord cu ideea de inegalitate între animale. Ei pot fi comparați cu o generație crescută sub regimul lui Lenin.
The Rebel Pigs (Porcii rebeli)
Patru porci care se plâng de preluarea fermei de către Napoleon, dar sunt reduși la tăcere rapid și mai târziu executați. Aceasta se bazează pe Marea Epurare din timpul regimului lui Stalin.
Pinkeye (Ochi roz)
Un porcușor menționat o singură dată; el gustă mâncarea lui Napoleon pentru a fi sigur că nu este otrăvită, angajat din cauza zvonurilor încercării de asasinare a șefului."
SURSA: http://ro.wikipedia.org/wiki/Ferma_animalelor
Nota noastră: deşi filmul este destul de copilăresc realizat cu efecte speciale destul de slăbuţe, merită văzut pentru ideile promovate. Deşi filmul era adresat intitial sistemului sovietic, el poate fi extrapolat oricarei forme de dictatura, inclusiv a dictaturii demo(n)cratiei actuale. Ca o chintesenţă a filmului am putea spune că degeaba schimbi sistemul şi conducerea, dacă oamenii nu se schimbă. Porcii sunt o întruchipare a lăcomiei, a lipsei de empatie, a celor care doresc puterea cu orice preţ. Nu întâmplător porcii preiau conducerea după revoluţie. Aşa a fost mereu ... Elita ... scuze, porci, nu ar fi unde ar fi fără susţinerea celorlalţi şi atâta timp cât oamenii îşi acceptă soarta fără să cârnească, porcii vor prospera. Ori ieşiţi din schemă şi într-un mod non violent nu mai participaţi la sistem, ori vă uniţi şi răsturnaţi căruţa, într-un mod cât mai inteligent şi nonviolent, aplicând metodele expuse de Gene Sharp în cartea "De la dictatură la democraţie" Apatia şi resemnarea nu rezolvă nimic. Într-o direcţie sau alta ceva trebuie făcut.

Romanul "Ferma Animalelor" de George Orwell poate fi cumparat de AICI. (Transport gratuit)
 VEDEŢI FILMUL TRADUS, AICI:

miercuri, 10 iunie 2015

OLGA LOUCHAKOVA - Ce este non-dualitatea ? (10.06.2015)

Olga Louchakova - Schwartz este un lider în activitatea de cercetare în fenomenologia spiritualității, cu accent pe Islam, Vedanta, și Isihasm. Ea a fost invitată să vorbească cu privire la aceste subiecte în cadrul Universității Pontifice din Roma, Universitatea din Macerata, Universitatea din Salamanca, Universitatea Bournemouth, Universitatea din Seattle, Park Point University, precum și la Institutul Esalen și Mercy Center din Statele Unite ale Americii.  
Contribuțiile ei sunt în mai multe discipline. Acestea includ primele diagnostice în bolile autoimune ale sistemului nervos (1985-1994), Hridayam ® 0 metodă în pedagogia transformatoare a învățării intensive (1992-1999), cercetarea Rugăciunii Inimii, Dhikr Islamic și Hindu Atma Vichara (prezent), comentarii de interpretare cu privire la fenomenologia vieții (2003-2012), precum și progresele metodologice în neurofenomenologie și studii de ezoterism (2005-prezent).  
Louchakova - Schwartz a fost împuternicită să predea în secret, spiritualitate în Rusia anului 1989. Ea combină munca ei academică cu învățătura spirituală și consilierea în renaștere spirituală din 1990 până în 2009. A scris peste 80 de lucrări în fenomenologie, știință și psihologie; discuțiile sale publice sunt disponibile prin intermediul Sound True Catalogue și pe YouTube. 
La Universitatea din Sofia, Olga a fondat programele : World Learning Exchange (2004-2010), Cercetare Transpersonală și Educație Specializată, și Centrul de Neurofenomenologie (2007-2010). Predă cursuri de cultură și conștiință, fenomenologie, somatică, formarea transformativă, neuroștiință, este dedicată spiritualității și trezirii spirituale, dezvoltării umane. Predă de asemenea Kundalini Yoga, misticismul creștin, și sufismul. Predă tehnici spirituale și susține cursuri practice private de consiliere a practicilor Kundalini în Bay Area (SUA) încă din 1994.

Proiecte curente: Logosul Inimii (practici transformatoare în educația avansată), program de dezvoltare între Fenomenologie și Islam: Intuiția Directă în Ibn-Arabi și Suhrawardi (proiect de carte), Trei Practici de Auto-Formare : Atma-Vichara, Rugăciunea Inimii și Dhikr - practica repetării numelui lui Dumnezeu (proiect de carte).

Interese: filosofie fenomenologică și metode, psihologie profundă, psihologie culturală, neurofenomenologie, meditație, pedagogie transformatoare, Studii Islamice, Vedanta, Kundalini Yoga, Isihasm, mișcări spirituale contemporane, egologia, comunicologia, practici spirituale (Atma-Vichara, Rugăciunea Inimii , Dhikr practica repetării numelui lui Dumnezeu), trezirea spirituala, intuiția directă, auto-cunoașterea, diferite forme de spiritualului, mistica și experiența religioasă, legăturile dintre experiență și gândire.
Interviul cu  Olga Louchakova , cuprinde următoarele întrebări :  * Ce anume este non-dualitatea ?  Ce anume este "eul " ?  De ce experimentăm  o complexitate  atât de mare ? Oare există un făptuitor ? Oare există liber arbitru ? Oare există un asemenea lucru numit iluminare ?  Oare iluminarea este un concept cultural ? Oare non-dualitatea nu este, pur și simplu, "ceea ce există " ?  "
VEDEŢI FILMUL TRADUS, AICI

In Romania exista traduse cartile ADVAITA VEDANTA (despre NON DUALITATE), Lumina cunoasterii non-duale - Advaita Bodha Dipika, ESENTIAL IN ADVAITA VEDANTA si alte carti despre VEDANTA aici.
De asemenea va recomandam cartile lui Nisargaddata  Maharajah : "Realitatea Ultima" si "Eu sunt acela. Dialoguri despre absolut." Cartile lui Ramana Maharishi : "Evanghelia lui Ramana Maharishi", "Invataturile lui Ramana" de Arthur Osbourne, "Biografia lui Ramana" de Gabriele Ebert .
 In completare studiati categoria NON - DUALITATE pe care o puteti explora mai usor in CUPRINS.

luni, 8 iunie 2015

FENOMENUL FINLANDEZ - În spatele celui mai surprinzător sistem şcolar (8.06.2015)

The Finland Phenomenon (2011)
 Inside the World's Most Surprising School System


"[...] Un documentar lansat în primăvara lui 2011, în regia lui Bob Compton, încerca, aşa cum sugerează şi numele, „The Finland Phenomenon: Inside the World's Most Surprising School System”, să pătrundă, prin analiza pertinentă efectuată de dr. Tony Wagner, cercetător al Universităţii Harvard, în intimitatea celui mai performant sistem educaţional din lume, pe care nu-l regăsim pe teritoriul vreunei mari puteri actuale, ci într-o ţară mică şi deloc influentă în arena politică internaţională, dar care este condusă de oameni suficienţi de lucizi încât să recunoască şi să valorifice la maxim cea mai importantă resursă a unui popor: potenţialul creator al propriilor copii. [...]
Comparativ cu Finlanda, România se află aproape de coada clasamentului educaţiei mondiale, în mare parte fiindcă a suferit cea mai mare „hemoragie” de „creiere” şi forţă de muncă tânără, după nefasta lovitură de stat postdecembristă, orchestrată de cercurile elitiste ale planetei, care au dorit dintotdeauna să transforme ţara în ceea ce este, de fapt, acum: o colonie a capitalului murdar corporatist, care este spoliată fără milă de orice resursă pe care încă o mai are.
Dacă vă amăgiţi, voi înşivă, că este un fenomen aleatoriu sau că s-ar datora numai lipsei fondurilor necesare sau numai incompetenţei crase implicite a clasei politice actuale, atunci mă tem că sunteţi cu adevărat naivi şi nu este cazul să vă mai apropiaţi de acest fenomen.
Eu, personal, vă garantez că „tâmpirea” ultimelor generaţii de tineri – ca să mă folosesc tocmai de termenul folosit de J.T. Gatto în titlul propriei sale cărţi dedicate şcolarizării actuale, fiindcă nu se poate vorbi de educaţie, ci numai de îndoctrinare şi tehnici de propagandă aplicate, în masă pe nişte copii care mai sunt şi ridiculizaţi constant în mass-media oficială, în mare parte din cauza rezultatelor slabe obţinute de liceeni la examenul de bacalaureat – nu este deloc un fenomen întâmplător, ci face parte dintr-o strategie globală de aservire a populaţiei planetei unor interese abjecte, care nu mai sunt de multă vreme obscure, ci numai ridiculizate cu intenţie şi plasate cu aroganţă în sfera teoriilor conspiraţioniste.
Mai simplu spus, ca să mă exprim niţel şi în limbajul de lemn corporatist, rezultatele şcolare slabe şi ignoranţa absolvenţilor de liceu reprezintă tocmai marfa care a putut fi cumpărată cu sumele ridicole alocate de guvernele postdecembriste, la ordin, aşa-zisului sector educaţional.
Finlanda rămâne desigur un fenomen şi recunosc că nu-mi explic cum de s-a izolat de  tendinţele globaliste, dar ceea ce puteţi constata şi singuri din film este faptul că performanţele indubitabile ale sistemului şcolar se datorează climatului destins – saturat de încredere reciprocă, la orice nivel – calităţilor superioare ale dascălilor locali, promovării unei gândiri non-mercantile şi lucidităţii factorilor de decizie, în ultimă instanţă.
Sincer vorbind, nu mă aşteptam să descopăr o asemenea concentrare riguroasă, la nivel statal, pe descoperirea şi promovarea aptitudinilor personale şi pe dezvoltarea unor cariere în baza lor, desigur, singura cale realistă şi onestă, în opinia mea, de a obţine persoane responsabile, cu adevărat integrate într-un mediu social sănătos.
În concluzie, excepţiile de la regulă au existat şi le-am şi menţionat pe unele dintre ele cândva – şcoala Summerhill, de exemplu, înfiinţată de Alexander Sutherland Neill ş.a.m.d. – dar, până la manifestarea fenomenului finlandez, nici una dintre ele nu şi-a putut depăşi statutul de „anomalie”, de abatere de la standardele impuse de o societate meschină şi nu-mi rămâne decât să sper că raportul de forţe se va inversa, într-un timp cât mai scurt, şi că nici o altă generaţie inocentă nu va mai fi sacrificată, cu cinism şi intenţie, pe altarul zeului ban."
 SURSA şi mai multe idei pe marginea acestui documentar: http://antiiluzii.blogspot.com

VEDEŢI DOCUMENTARUL TRADUS, AICI:

În completare studiaţi şi:

3) Conspiratia universitara
4) KEN ROBINSON - "Scoala ucide creativitatea" si "Este necesara o revolutie in educatie" 
5)  LEVI ELEKES - FRIENDS SHOW - cateva ganduri de bun simt despre scoala AICI si AICI
7) RESURSELE UMANE - contabilizarea sclaviei
12) URĂSC ŞCOALA, DAR IUBESC EDUCAŢIA
13) SUMMERHILL - Scoala democratică
14)  Antrenorul de genii prof. Florian Colceag : scoala dreseaza copilul astfel incat sa iasa ce vrea Sistemul
15) Mai multe scoli din Suedia au renuntat complet la clase si banci

vineri, 5 iunie 2015

Extraterestrul PK (5.06.2015)

PK (2014)


Continuam astazi lista de FILME CU MESAJ si/sau DE SUFLET si/sau SPIRITUALE, cu un alt film de weekend, deosebit de interesant, plin de comic şi înţelepciune. 
 Avem o respingere instantanee faţă de filmele indiene. Mereu le-am găsit a fi extrem de copilăreşti şi adeseori naive (şi prin jocul actoricesc de 2 bani şi prin tematicile de grădiniţă, din punct de vedere al maturităţii emoţionale abordate şi prin accentul exagerat pus pe dansurile lor specifice, care nu lipsesc din niciun film şi pe siropoşenia dusă la paroxism în majoritatea filmelor şi din cauză că încearcă să imite adeseori comportamente occidentale într-un mod de-a dreptul ridicol şi din cauza faptului că-i asociem cu ţiganii faţă de care avem iarăşi unele chestii de vindecat, şamd). Una peste alta, nu rezonam cu majoritatea filmelor indiene pe care le-am văzut. Doar "Oh my God", "Slumdog Millionaire" si "Black" ne-au impresionat în ultimii 30 de ani, in rest cam nema. Nici nu am avut starea de spirit sa exploram mai mult triliardele de filme de la BollyWood, este adevarat. In copilarie cred ca plangeam cu totii (cei peste 35 de ani) la "O floare si doi gradinari" sau la "Vagabondul", dar asta era atunci cand eram copii si astfel de filme prindeau, aveau priza, deoarece erau pe nivelul nostru de intelegere si dezvoltare emoţională. 
Acestea fiind spuse poate părea o surpriză să vă prezentăm un film indian. Este şi pentru noi. Deşi multe dintre clişeele tipic idiene sunt surprinse şi în acest film, iar actorul principal, din rolul extraterestrului PK (numit şi TIPSY cherchelitul) joacă de-a dreptul infantil, exagerând penibil de mult aspectul aparent de nebun al extraterestrului, filmul este totuşi, dincolo de comicul până la lacrimi al unor situaţii din film, extrem de profund şi cu un mesaj minunat. Am râs şi am plâns, ne-am emoţionat într-un mod neaşteptat de puternic la un film care părea de duzină, zile în şir răsunându-ne în cap diversele ritmuri muzicale şi replici din acest film care, una peste alta, îl considerăm extrem de reuşit. 

Dar despre ce este vorba pe f f scurt:
" Un extratestru humanoid aterizeaza pe Pamant intr-o misiune de cercetare, in Rajasthan, India, insa este blocat pe Pamant dupa ce cheia de acces la nava, o telecomanda cristalina, aflata la gatul sau, ii este furata. In aceeasi zi in Bruges, Jaggu (o indiancă modernă şi botoxată) se indragosteste de un barbat pe nume Sarfaraz. Familia lui Jaggu nu este de acord cu aceasta relatie deoarece Sarfaraz este un musulman din Pakistan. Acesta apeleaza la serviciile unui guru hindus medium pe nume Tapasvi Maharaj care ii spune ca va fi tradat de Sarfaraz. Hotarat sa ii demonstreze ca se inseala, Sarfaraz o cere in casatorie pe Jaggu. Insa, in fata altarului, Jaggu primeste o scrisoare in care este informata ca nunta se anuleaza din cauza diferentelor dintre ei. Profund dezamăgită, Jaggu se reîntoarce în India, unde la scurt timp, da peste extraterestrul ratacit pe Pamant si aici incepe aventura vietii ei ..." SURSA http://www.filmeindiene.info

Bineinteles că scurta prezentare de mai sus nu surprinde nici o sutime din adevaratul mesaj al filmului.  Nu dorim sa va rapim din placerea de a descoperi singuri acest mesaj, insa pe foarte scurt, este vorba de a redescoperi lumea prin ochii unui adult-copil extrem de inteligent şi telepat, de a redescoperi din altă perspectivă cărămizile care stau la baza societăţii noastre, a tabuurilor sociale şi religioase, a multor tradiţii, pe care majoritatea oamenilor le înghit, din cauza presiunii sociale a spiritului de turmă, fără să se mai întrebe de ce şi cum, pe nemstecate. Desi filmul se adreseaza in special zonei indiene, putem extrapola cu usurinţă pentru a intelege că la fel fac si fanaticii din zona noastră. Separatismul etnic şi religios, fanatismul, teorismul în numele acestora, sunt nişte probleme la nivel mondial şi sunt la fel de greşite peste tot. Mercantilismul spiritual este de asemenea o plagă a tuturor religiilor, doar că în fiecare zonă îmbracă forme diferite. Filmul reuseste sa puna intrebari delicate intr-o maniera extrem de inteligentă, comică, neserioasă şi neagresivă, iar pentru asta am da premiul Oscar scenaristului.

VEDEŢI FILMUL TRADUS, AICI - Link I:Ii multumim prietenului Buzea Radu Florin din facebook care ne-a adus la cunostinta acest film.

COMENTARII FACEBOOK

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

UNIVERSUL CONECTAT - ce-ar fi dacă Nassim Haramein ar avea dreptate? (15.12.2016)

THE  CONNECTED UNIVERSE (2016) „Unui fractal infinit, aflat în rotaţie, cum îi defineşti centrul ? Orice punct este centrul său...

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?
Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE. Este cea mai concreta recunostinta! CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa
1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug. Altă formă de plată găsiţi AICI.

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...