ANIMA ... le ... Oare intamplator cuvantul animale contine termenul
ANIMA? Anima inseamna si însufleţit ... cu suflet. Se pare că animalele nu numai că sunt inteligente, dar au şi suflet. Daca nu ati perceput sufletul animalelor, evident nu ati fost iubit de un catel sau o pisica sau un calut sau o vacuta cu adevarat.
Acum vreo 6 ani publicam un articol dedicat animalelor unde expuneam viziunea noastra despre ele. Intre timp , numeroase alte filme si dovezi vin in sprijinul celor expuse de noi
atunci: animalele sunt mult mai inteligente decat par sau lasa sa se vada, conform criteriilor noastre de masurare si interpretare a acestei inteligente. Avem impresia uneori, ca animalele pur si simplu nu se coboara la nivelul nostru de inteligenta sa ne arate si noua, ca ele pot fi ca si noi.
Suntem bucurosi ca exista natii pe acest pamant care incep sa inteleaga acest lucru si declara animalele ca fiind persoane non-umane. De exemplu
India, decalara delfinii ca fiind persoane non umane. In
lume, dar si la noi exista militanti ai acestei idei, pe care o sustinem total. Unul dintre acesti militanti este Remus Cernea.
Toate animalele ar trebui considerate persoane non-umane, iar noi nu avem niciun drept asupra vietilor acestor creaturi. Traim cu impresia (falsa) ca universul a fost creat pentru noi, ca noi suntem miezul din gogoaşă, ca noi suntem superiori si avem drept de viata si de moarte asupra unor creaturi mai putin inteligente (poate) ca noi. Ni s-au inoculat teoriile evolutioniste in cap pana la refuz, idei care ne spun ca omul e varful lantului trofic si ca animalele superioare, mai puternice, supravietuiesc in defavoarea celorlaltor animale.
Va recomandam in acest sens cartea
ISHMAEL a lui Daniel Quinn pentru a intelege acest cum acest mit al culturii noastre s-a propagat si s-a infiltrat de secole in capul nostru. De asemenea va recomandam sa (re)vedeti documentarul
"Este omul superior?" unde se demitizeaza multe dintre ideile noastre preconcepute despre animale.
In complicitate cu teoria darwinista, vin dogmele religioase, care ne plaseaza iarasi in centrul universului si al atentiei divine, permitand si incurajand sacrificarea animalelor (a mielor de Paste si a porcilor de Craciun) in numele religiei. Aici darwinistii si creationistii isi dau mana. Ei sunt de acord ca noi suntem stapanii si putem face ce dorim cu animalele.
TALIBANI? ISIS? NU ... doar niste popi ortodocsi ...
Poate mai
credibila este viziunea
Anastasiei din cartile lui Vladimir Megre, unde ni se spune ca de fapt animalele au fost create pentru om, dar nu sa fie mancate de acesta ci ca sa-l ajute in muncile lui si sa-i faca viata mai usoara si asta nu din sclavie, ci din libertatea lor de a alege sa caute mangaierea si iubirea omului, in schimbul serviciilor lor. Este o idee interesanta si in ultimii ani am fost foarte atenti la acest aspect ... Am descoperit ca pana si
Anghilele, unii dintre cei mai feroce pesti, cauta si apreciaza atingerea umana. Chiar şi
rechinii ... Exemplele sunt multe : ursi, lupi, lei, tigrii ...
Vedeti
AICI,
AICI sau
AICI, cateva exemple. Exemple de animale care cauta atigerea omului sunt din ce in ce mai multe si datorita accesului mai facil la camere de filmat apar tot mai multe exemple.
In realitate nu suntem in varful lantului trofic si nici deasupra celorlaltor animale ci traim in interdependenta, in simbioza cu natura.
MAI JOS PUTEŢI VEDEA ALTE CÂTEVA EXEMPLE DE ANIMALE INTELIGENTE:
Everyone loves animals!
RăspundețiȘtergereCei care le mananca e indoielnic ca le iubesc cu adevarat
RăspundețiȘtergere