RUGĂMINTE!

RUGĂMINTE!

Dacă vedeți vre-un articol, film, link care nu funcționează, vă rugăm să ne spuneți ca să putem actualiza. De multe ori serverele pică, dispar pur și simplu, filmele sunt eliminate, samd. Si nu lasati doar un mesaj in casuta de comentarii facebook deoarece daca nu suntem prieteni in facebook, sunt sanse sa nu vedem acel mesaj. Cei din anumite țări, posibil din Occident s-ar putea să aveți probleme mai ales cu filmele artistice, căci pe acolo pe la voi, serverele cu filme sunt blocate. Trimiteti un email sau un comentariu la acea postare, dar nu in casuta de facebook. Vă mulțumim!

luni, 20 ianuarie 2014

Cladirea care nu are nevoie de incalzire nici iarna, desi este in Alpi (20.01.2014)

Maya Guesthouse”- hotelul construit numai din materiale naturale! 

Deși se află în Alpii elvețieni, Pensiunea „Maya” nu are nevoie de încălzire! Ajunge căldura provocată de becuri, aragaz, televizor și nu în ultimul rând de prezența oamenilor. Cum este posibil? Aceste beneficii au fost obținute datorită faptului că pereții exteriori al acestei clădiri au o grosime de 1,2 m! Da! Mai mult de un metru! Ba mai mult, nu este termoizolată nici cu polistiren de 50 cm, nici cu vată bazaltică. Zidurile exterioare su construite efectiv din baloți de paie uriași. Uriași însemnând 2 m lungime, 0.9 m înălțime și 1,2 m lățime. Cu astfel de baloți, poți construi două nivele chiar și fără o structură de lemn.
Locația hotelului nu a fost aleasă întâmplător. Numele hotelului vine de la muntele din apropiere care se numește „Maya”. Vastitatea acestui peisaj montan spectaculos, cu vedere la „Mont Noble” și Valea Ronului puteți fi transportați în și dincolo de visele voastre. De la hotelul „Maya” aveți o vedere unică asupra Alpilor și satului Nax. Acest hotel a fost construit în întregime din baloți de paie și alte materiale naturale. Pereții din paie au fost acoperite cu tencuială de argilă la interior și tencuiala de argilă+tencuială de var la exterior. Acoperișul este realizat din șindrilă de lemn. Paiele sunt un termoizolator foarte eficient. Necesarul de energie este foarte mic, chiar minim, astfel încălzirea clădirii fiind foarte ușoară, foarte ieftină. Pentru a incălzi apa, Pensiunea Maya Hotel recuperează căldura din soba pe lemne în timpul iernii și funcționează cu energia solară (panouri solare în timpul verii. Situat deasupra satului tradițional Nax Mont-Noble, la intrarea în Val d’Hérens, acestă mică bijuterie dezvăluie un decor fermecător, unde natura este păstrată în toată măreția sa. Acest hotel cu cele opt camere este înconjurat de câmpuri și pajiști. Proiectul este un angajament adevărat pentru turism durabil și este un angajament de a vă ajuta să descoperiți și să apreciați valorile, respectul între om și natură. Iată câteva imagini :


VEDETI AICI O Prezentare Case cu Baloti Paie din Romania


Nota Noastra: Iata o solutie mai ieftina si mai eficienta prin care putem sunta sistemul si corporatiile energetice. In occident acest gen de constructii sunt foarte dezvoltate, insa in Romania, dupa cum veti vedea in prezentare sunt inca in stadiul de experimentare, deci este un domeniu cu mult potential asupra caruia sa va indreptati atentia.

Mai multe imagini si informatii despre acest gen de constructii gasiti si pe http://casedinbalotidepaie.ro

Niciun comentariu:

COMENTARII FACEBOOK

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

UNIVERSUL CONECTAT - ce-ar fi dacă Nassim Haramein ar avea dreptate? (15.12.2016)

THE  CONNECTED UNIVERSE (2016) „Unui fractal infinit, aflat în rotaţie, cum îi defineşti centrul ? Orice punct este centrul său...

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?
Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE. Este cea mai concreta recunostinta! CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa
1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug. Altă formă de plată găsiţi AICI.

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...