Ieşirea Din MATRIX: VIAŢA MERITĂ TRĂITĂ: Nick Vujicic, un om fericit. Fără mâini, fără picioare

sâmbătă, 7 septembrie 2013

VIAŢA MERITĂ TRĂITĂ: Nick Vujicic, un om fericit. Fără mâini, fără picioare


LIFE WITHOUT LIMBS (2007)

„Nick Vujicic, născut cu sindromul Tetra- Amelia, a reuşit să-şi învingă soarta şi să se bucure de viaţă.

Când s-a născut Nick Vujicic, în urmă cu 29 de ani, în oraşul Brisbane din Australia, în sala de naşteri s-a aşternut liniştea. Tatălui său, prezent la naştere, i s-a oprit respiraţia pentru câteva momente, iar medicul şi asistentele au încremenit. Mama lui Nick îşi auzea nou-născutul plângând, dar se întreba unde e: nu credea că arătarea fără mâini şi fără picioare este copilul ei! În primele zile de la naştere, niciun apropiat al familiei nu a îndrăznit să le spună părinţilor felicitări, nimeni nu a trimis un buchet de flori la spital. 


Dacă Nick Vujicic, un om fără mâini și fără picioare, poate să ajungă președintele unei corporații internaționale până la vârsta de 25 de ani, să scrie o carte, să înoate și să joace golf, atunci oricine, indiferent de limitările pe care crede că le are, poate reuși în viață.


"Cine ar vrea un soţ fără mâini şi fără picioare?" 

Copilăria i-a fost marcată de răutăţile colegilor, de neputinţa de a-şi face prieteni şi de ignoranţa oamenilor din jur, care i se adresau mereu ca unui copil retardat. 
La vârsta de 10 ani, puştiul a decis că nu-şi mai suportă viaţa şi a încercat să se sinucidă, după ce îşi făcuse o listă cu toate lucrurile pe care nu le va putea face în viaţă, din cauza handicapului, şi de care realiza că nu se va putea bucura vreodată. 
"Mă gândeam că nu m-aş putea însura. Cine ar vrea un soţ fără mâini şi fără picioare? Şi chiar dacă m-aş însura, cum mi-aş ţine de mână soţia? Cum aş dansa cu mireasa mea în seara nunţii?", îşi povesteşte Nick momentul de cumpănă în interviurile pe care le acordă în întreaga lume. 
Părinţii au fost principalii lui susţinători. L-au sprijinit mereu şi l-au încurajat. Au refuzat să-l înscrie la o şcoală pentru copii cu handicap, aşa că şi-au folosit imaginaţia pentru ca Nick să facă faţă cerinţelor. Cum cel mai greu era scrisul, i-au construit un dispozitiv de ţinut creionul, lipit de un deget ce iese din ciotul care-i ţine loc de picior stâng. 
După liceu, Nick Vujicic a urmat cursurile Universităţii Grif fin din Logan, Australia, de unde a obţinut o dublă specializare, în Contabilitate şi Planificare financiară. La 19 ani de la momentul în care l-a bântuit gândul morţii, Nick se bucură de cereri în căsătorie de la femei din toată lumea. A avut câteva relaţii stabile, însă mai aşteaptă încă femeia care să îi devină soţie. Scrie la calculator 43 de cuvinte într-un minut


Când se trezeşte dimineaţa, Nick dă la o parte pătura cu ciotul ce-i înlocuieşte piciorul stâng şi aprinde lumina cu o crosă. Se mişcă prin casă ajutându-se de ciot, se spală pe dinţi cu o perie fixată într-un dispozitiv lipit de perete, se bărbiereşte şi îşi piaptănă părul cu o improvizaţie similară şi apoi se aşază la computer. Chiar se pricepe la mânuit tastatura! Poate tasta 43 de cuvinte pe minut, cu degetul mare ce iese din ciot, şi pe care îl alintă "copănelul de pui". 
Când iese la plimbare, foloseşte un cărucior electric pe care îl acţionează cu ajutorul "copănelului". Handicapul nu l-a împiedicat să facă sport şi să se distreze, aşa că înoată, pescuieşte, face surf, călăreşte şi joacă fotbal ori golf. "E atât de rece apa că-ţi îngheaţă mâinile" Peste 8 milioane de oameni au vizionat pe YouTube imagini cu momente din viaţa lui Nick, iar bărbatul i-a cucerit pe toţi. "E atât de rece apa că-ţi îngheaţă mâinile", glumeşte Nick într-un filmuleţ postat pe You- Tube, în care se distrează alunecând pe un tobogan cu apă. 
În altul, sare în piscină, de pe o trambulină, şi înoată cu ciotul, aşa cum l-a învăţat tatăl încă de când era copil. Mare iubitor de fotbal, Nick nu se mulţumeşte doar să privească, ci joacă pe teren lovind mingea cu capul. Iar în toate aceste înregistrări, bărbatul emană fericire, de parcă toată viaţa lui este o sărbătoare.


Slujba lui: orator motivaţional profesionist 

La cei 29 de ani pe care îi are, Nick are un zâmbet cuceritor, demn de platourile de filmare de la Hollywood, este charismatic şi-şi vrăjeşte publicul din primele secunde. Acum te face să râzi, iar în clipa următoare să plângi. Este orator motivaţional profesionist de la 23 de ani, a vorbit în faţa a peste un milion de oameni de pe tot globul, pe care a vrut să-i convingă că, prin voinţă şi determinare, orice necaz poate fi depăşit şi că nicio provocare nu este de neînvins. Iar exemplul personal arată că ceea ce spune nu sunt vorbe goale: Nick are propria companie de discursuri motivaţionale, face afaceri imobiliare, investeşte pe piaţa de valori, iar prin intermediul propriei fundaţii ajută şcoli din ţările lumii a treia şi sprijină construirea de spitale şi orfelinate. "Felul în care îţi vezi viaţa este prima cheie"


Momentul în care Nick Vujicic a trecut de la frustrare şi depresie la optimism şi succes a fost cel în care s-a ambiţionat să-şi privească viaţa dintr-o perspectivă pozitivă. În conferinţele lui, el spune: "Felul în care îţi vezi viaţa este prima cheie. Lumea se uită la mine şi se gândeşte că un om fără membre are potenţial limitat şi că nu va putea avea succesul de care se bucură alţii. Serios? De ce? Doar pentru că nu am mâini şi picioare nu înseamnă că nu pot face afaceri sau că nu pot învăţa contabilitate".
Succesul unui om stă în felul în care îşi vede viaţa şi viitorul, iar piedicile există doar în mintea lui, îi mai place lui Nick Vujicic să spună. 

Tânărul îşi priveşte handicapul ca pe un dar de la Dumnezeu, iar credinţa lui face ca multe comunităţi religioase din întreaga lume să-l invite să ţină discursuri. În 2008, a onorat o astfel de invitaţie şi la Timişoara. 


GENETIC O boală rară, care ucide bebeluşii 


Nick Vujicic e, înainte de orice, un supravieţuitor al unei boli care, de cele mai multe ori, ucide la puţin timp după naştere. Doctorii australieni i-au pus diagnosticul târziu, fiindcă nu se mai confruntaseră cu aşa ceva: sindrom Tetra-Amelia, cauzat de o mutaţie genetică. 
Pe lângă lipsa membrelor, majoritatea bolnavilor au malformaţii la faţă, craniu, organele reproducătoare, anus şi pelvis. 
Un alt supravieţuitor celebru al bolii este japonezul Hirotada Ototake, de 35 de ani, jurnalist de sport şi autorul cărţii "Nimeni nu este perfect", best-seller în Japonia, vândută în 4,5 milioane de exemplare. 1 milion de oameni 

au participat până acum la conferinţele motivaţionale ale lui Nick Vujicic, iar filmuleţe postate pe YouTube au fost urmărite de aproximativ 50 de milioane de oameni

ÎNVĂŢĂTURI 

"Felul în care îţi vezi viaţa e prima cheie. Lumea se uită la mine şi se gândeşte că un om fără membre are potenţial limitat şi nu poate avea succesul de care se bucură alţii.“
"Doar fiindcă n-am mâini şi picioare nu înseamnă că nu pot face afaceri sau că nu pot învăţa contabilitate.“ 
NICK VUJICIC, orator motivaţional 

EXEMPLU 

Australianul născut fără membre îi va învăţa pe români să nu se plângă de lipsuri, ci să se bucure de ceea ce au 


Autralianul Nick Vujicic a mai fost în România in 11 aprilie 2011, la Universitatea Româno- Americană, unde a susţinut o conferinţă motivaţională: "100% inspiraţie. Cum să trăieşti o viaţă fără limite" Evenimentul a fost prezentat de jurnalistul Robert Turcescu. "Mesajul lui Nick este deosebit de puternic" 


 "Discursul lui Nick Vujicic schimbă viziunea despre modul în care te poţi bucura de o viaţă plină de succes, indiferent de circumstanţe. Mesajul lui Nick este deosebit de puternic şi poate realiza această schimbare de perspectivă, deoarece el este dovada vie că în viaţă orice este posibil şi că singurele limite pe care le avem sunt cele pe care noi înşine ni le impunem", ne-a declarat Corina Ilie, manager Top Speakers Agency. Despre carieră, ţeluri şi eficienţă


Discursurile corporate sunt menite să îmbunătăţească munca angajaţilor şi să crească mu ţumirea lor faţă de locul de muncă. În conferinţele lui, Nick Vujicic dezvoltă, de obicei, numeroase teme, printre care: leadership, perseverenţă, acceptarea provocărilor şi depăşirea obstacolelor, munca de echipă, cum să devii pasionat de ceea ce faci, stabilirea ţelurilor şi urmarea lor, dezvoltarea carierei, poziţionarea şi productivitatea, explorarea tuturor posibilităţilor, găsirea perspectivei corecte, maximizarea po ten ţialului şi trăirea unei vieţi fără limite.”


SURSA: http://www.evz.ro/

VEZI FILMUL TRADUS, AICI


DOWNLOAD RAPID

Nota noastră: Iata un exemplu de om pe care credinta in religia lui evanghelista l-a ajutat sa fie un om fericit, cel putin in aparenta. Credinta in Dumnezeul lui, in Biblie, in calea lui au dat roade in acest caz. Nu stim ce este in sufletul lui cu adevarat, caci stim cum pozeaza multi pocaiti  (pe afara vopsit gardul, inauntru leopardul), insa oricum ar fi, Nick merita  toate laudele si nu putem decat sa spunem: Jos pălăria!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...