Ieşirea Din MATRIX: Brother David Steindl-Rast - O Călătorie a Inimii ... În România (5.08.2011)

vineri, 5 august 2011

Brother David Steindl-Rast - O Călătorie a Inimii ... În România (5.08.2011)"Brother David Rast este mult mai mult decât un celebru călugăr benedictin. Este un creştin reformator care simte enormele schimbări ce se petrec în Conştiinţa umanităţii. Abordările sale depăşesc graniţele dogmatice spulberând încremenirea vechilor texte şi făcând să se prăbuşească zidurile în care sunt închise inimile. Cuvintele sale, avându-şi izvorul în trăirea directă a Revelaţiei, au darul de a aduce pacea şi bucuria celor care îl ascultă sau îi citesc cărţile. “Iubeşte din toată inima, fără nici o rezervă, lasă-te surprins de minunăţia vieţii, mulţumeşte şi fii recunoscător pentru aceasta şi vei descoperi superba şi întreaga completitudine a vieţii tale”.
Călătoria Inimii este călătoria Sufletului aflat în încarnare şi toţi ne aflăm într-o asemenea călătorie. Brother David Rast este unul dintre aceia care au mers în această călătorie până la capăt, parcurcând toate etapele umanului. La capătul acestei călătorii a descoperit una dintre cheile revelaţiei: Recunoştinţa faţă de tot ceea ce există (în Vipassana este non reacţia, ecuanimitatea faţă de tot ceea ce este, la Eckhart Tolle este acceptarea a tot ceea ce este, sau iubirea a tot ceea ce este n.n.). Şi de-atunci o împărtăşeşte cu toţi aceia aflaţi pe propriul lor drum către starea de completitudine a Fiinţei. Cuvintele sale au darul de a arde încremenirea în concepte rigide şi de a descătuşa inimile. Abordările sale, neconvenţionale l-au apropiat de mişcarea transpersonală americană şi nu numai. A lucrat cu Stan şi Christina Grof, cu Stphen Levine şi Elisabeth Kubler Ross şi mulţi dintre exploratorii Noii Conştiinţe. Este unul dintre cei mai de seamă reformatori ai creştinismului modern. Cărţile sale au un succes uriaş în întreaga lume iar conferinţele sale deschid către Adevăr milioane de conştiinţe. Din clipa în care noi, Horia Ţurcanu şi Elena Francisc l-am cunoscut, am ştiut că acest călugăr iluminat are un mesaj pentru România.
Şi astfel, Călătoria Inimii noastre se va petrece, un timp, în compania acestui blând iluminat creştin care este David Rast. Avem bucuria de a-i invita pe toţi prietenii noştrii, exploratori ai Conştiinţei şi căutători ai Adevărului despre Sine, să fie alături de noi la seria excepţională de conferinţe şi seminarii pe care Brother David Rast le va anima în România în luna octombrie.
Bucureşti, Iaşi, Cluj, Oradea şi Timişoara vor fi destinaţiile acestei Călătorii a Inimii în care vom fi alături de el, având convingerea că nu există Suflet aflat în Călătorie care să nu-şi presimtă propriul Adevăr în prezenţa acestuia. De asemeni avem bucuria de a lansa odată cu această serie de conferinţe şi prima sa carte în limba română: Dincolo de cuvinte.
Aşadar, dragi prieteni, Călătoria Inimii are un invitat de mare calibru în luna octombrie: călugărul benedictin David Rast. Rămâneţi aproape pentru a fi la curent cu programul conferinţelor sale.
Notă biografică
David Steindl Rast s-a născut pe 12 iulie 1926, la Viena. A studiat artele, antropologia şi psihologia. Are un MA – Master of Arts şi un doctorat la Universitatea de Arte vieneză. În 1952 şi-a urmat familia, emigrând în Statele Unite, iar în 1953 a intrat în nou-înfiinţata comunitate a Ordinului Benedictin din Elmira, New York. Astăzi este membru senior al Mânăstirii Mount Saviour. Studiile sale post-doctorale l-au condus la Universitatea Cornell, unde a devenit primul romano-catolic care a susţinut Conferinţele Thorpe (Thorpe Lectureship)
După 12 ani de pregătire monastică şi studii de filosofie şi teologie, Brother David a fost trimis de către abatele mânăstirii sale să participe la un dialog budist-creştin, pentru care a primit aprobarea Vaticanului în 1967. A devenit discipolul zen al unor mari maeştri precum Hakkuun Yasutani Roshi, Soen Nakagawa Roshi, Shunryu Suzuki Roshi şi Eido Shimano Roshi. El este cofondatorul, în 1968, al Centrului pentru Studii Spiritule şi în 1975 a primit premiul Martin Buber pentru punţile pe care le deschisese între tradiţia creştină şi cea budistă.
Împreună cu Thomas Merton, Brother David a adus un val de înnoire a vieţii spirituale în Statele Unite. Din 1970 până astăzi el a rămas o figură excepţională a mişcării creştine House of Prayer (Casa Rugăciunii) care care reuneşte 200.000 de ordine religioase în Statele Unite şi Canada.
Timp de decenii, Brother David şi-a împărţit viaţa între retrageri spirituale, ca eremit, şi conferinţe pe teme spirituale pe care le-a ţinut pe cinci continente. De pildă, într-un tur de două luni în Australia el a susţinut 140 de conferinţe şi a călătorit 12000 de mile. Oamenii care au venit la conferinţele sale aparţin unui spectru uriaş de interes şi de clase sociale, de la studenţii înfometaţi ai Zairului, până la studenţii de la Harvard şi Columbia University, de la călugării budisti sau sufi, până la indienii Papago şi elitele intelectuale ale germaniei, de la comunităţi New Age, până la reuniuni ale cadeţilor Academiei Navale din Annapolis. Pretutindeni, Brother David a găsit cuvântul potrivit şi inspirator pentru a reaminti tuturor acestor oameni Adevărul despre ei înşişi.  Zeci de mii de oameni din întreaga lume au regăsit cărarea către adevărata spiritualitate datorită conferinţelor, scrierilor şi workshop-acestui inspirat misionar.
A devenit o figură emblematică a dialogului interconfesional pe întreaga planetă. Articolele sale pot fi găsite în Encyclopedia Americana şi New Catholic Ecyclopedia, în New Age Journal şi faiosul Parabola Magazinne.  Cărţile sale sunt traduse în multe limbi ale globului. Printre acestea, cele mai importante sunt Gratefulness, the Heart of Prayer „ şi „A Listening Heart” apar în toate antologiile de literatură spirituală. Este co-autorul mult premiatei  Belonging to the Universe” (a câştigat în 1992 premiul American Book Award), un dialog despre noua paradigmă în ştiinţe şi teologie împreună cu fizicianul Fritjof Capra. Înteresul său pentru tadiţia budistă s-a materializat în cartea The Ground We Share: Buddhist and Christian Practice, scrisă împreună cu maestrul zen Robert Aitken Roshi. Cele mai recente cărţi ale sale sunt The Music of Silence şi Words of Common Sense

Dincolo de cuvinte va apărea în limba română printre Cărţile Elena Francisc, odată cu turneul său În România din luna Octombrie, turneu la care sunteţi invitaţi să participaţi.

PROGRAMUL ESTE URMĂTORUL:
București: conferință și lansare de carte
30 septembrie, ora 18:00
Hotel Ramada Parc, Terra Grand Ballroom
Preț: 44 lei

București: workshop
1 octombrie, ora 9:30
Asociatia de Terapii Transpersonale
Preț: 150 lei

Iași: conferință și lansare de carte
2 octombrie, ora 18:00
Universitatea Petre Andrei din Iași, Aula Magna, str. Ghica Voda nr.13, et.6
Preț: 25 lei

Cluj: conferință și lansare de carte
4 octombrie, ora 18:00
Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA), aula A1, str. Teodor Mihali nr. 58-60
Preț: 25 lei

Oradea: conferință și lansare de carte
5 octombrie, ora 18:00
Universitatea Creștină Partium, Sala Festivă, str. Primariei nr. 27
Preț: 25 lei

Timișoara: conferință și lansare de carte
6 octombrie, ora 18:00
Universitatea de Vest, Aula Magna, bdul Vasile Parvan nr 4
Preț: 25 lei

Atenție: Locurile la toate aceste evenimente sunt limitate!

Data limită de înscriere pentru workshopul de la București este 15 septembrie. După această dată, în măsura în care vor mai exista încă locuri disponibile, prețul va fi 200 de lei.
Pentru conferințe, plata taxei de intrare se va putea face și în ziua evenimentului, la intrare, doar în măsura în care vor mai exista locuri libere în sală.
Celor care își dorescsă participe alături de noi la aceste întâlniri le recomandăm să se înscrie din timp și să achite taxa de participare, pentru a-și asigura locul în sală.
Înscrieri și info la: tel 0731.014.258, email: attranspersonal@gmail.com

Siteul lui Brother David,  www.gratefulness.org este un spaţiu interactiv pentru oameni din 240 de ţări, interesaţi de ceea ce s-a putea numi Noua Spiritualitate.Pe tema recunoştinţei şi a mulţumirii am avut şi noi un articol aici:
UN EXERCIŢIU DE MULŢUMIRE ŞI RECUNOŞTINŢĂ
http://fymaaa.blogspot.com/2009/02/puterea-subconstientului-gandirea.html

Un interviu foarte interesant luat de Horia Ţurcanu, cu Brother David poate fi citit aici:
http://www.calatoriainimii.net/brother-david-steindl-rast/interviu/

Mai multe despre Horia Ţurcanu pouteţi găsi aici
http://fymaaa.blogspot.com/2011/06/o-cale-de-extindere-constiintei-6062011.html
şi pe site-ul lui Horia Ţurcanu, aici: http://www.calatoriainimii.net/despre-2/horia-turcanu/

Niciun comentariu:

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?

Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE.

Este cea mai concreta recunostinta!

CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa:

1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug.

Altă formă de plată găsiţi AICI.

Mai nou puteți să ne sprijiniți într-un mod și mai simplu, pe PATREON.

Munca depusă pe acest blog necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani, căci timpul înseamnă bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze, să dea click pe ele să cumpere sau să se înscrie la ce promovăm noi.

Pe de altă parte, genul acesta de activitate nu poate fi independentă dacă este finanțată de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independentă, aceasta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare.

Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal sau PATREON.

Fără sprijinul vostru acest portal poate dispărea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru...

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...