Ieşirea Din MATRIX: CAPITALISMUL - O poveste de dragoste

duminică, 14 martie 2010

CAPITALISMUL - O poveste de dragoste


CAPITALISM:

A Love Story (2009)


Iată încă un documentar, care demască adevărații păpușari din culisele acestei așa zise crize finaciare "spontane" mondiale, care este de fapt, un grotesc joc de culise , regizat de personaje handicapate psihic, moarte sufleteste, care ne fac inca odata, sa ne intrebam, "Cum de-i mai rabda Pamantul pe nemernicii astia?".

Capitalism, comunism, sau orice alt sistem ar fi, nu poate functiona cu oamenii actuali. Asta ne este tot mai clar .
Exista o vorba care spune "pestele de la cap se impute", dar credem ca in realitate se impute din toate directiile. Si cei de la varf sunt in mare parte, marsavi si corupti , dar si majoritatea populatiei de rand este usor coruptibila si adesori corupta, fara coloana vertebrala.

Revenim de fapt, la problema fundamentala a societatii in care traim. Nu forma pe care o imbraca un sistem sau altul este cea vinovata, caci toate aceste sisteme sunt o reflexie a ceea ce suntem in interiorul nostru.  Este de fapt o criza a constiintei ... Este necesar ca noi insine sa ne schimbam. Sa ne schimbam credintele, ideile preconcepute , materialiste , separatiste , complet egoiste. Fara bunavointa noastra, fara bun simt, fara dorinta si intentia de a face ca aceste sisteme sa functioneze , ele nu vor functiona. Vor fi mereu gasite portite catre abuz, catre coruptie, catre elitism, catre inegalitate de sanse, catre dictatura, samd. Este necesara o schimbare de constiinta in masa, de o regandire a paradigmelor actuale, a ideilor si credintelor preconcepute despre realitate, viata si noi insine ca entitati, o paradigma in care omenirea se complace de secole.

 In realitate, schimbarea incepe din interior, cu fiecare dintre noi in parte! Adevarata revolutie este sa ne revolutionam pe noi insine, caci singura revolutie adevarata, este cea interioara.

Apropos de paradigme, am primit de curand prin email un text (multumim Dan Dumitru):

CUM SE  NASTE O PARADIGMA ?

Un grup de oameni de stiinta au pus intr-o cusca cinci maimute si in mijlocul custii o scara, iar deasupra scarii o legatura de banane. Cand o maimuta se urca pe scara sa ia banane, oamenii de stiinta aruncau o galeata cu apa rece pe celelalte care ramaneau jos. Dupa ceva timp, cand o maimuta incerca sa urce scarile, celelalte nu o lasau sa urce. Dupa mai mult timp nici o maimuta nu se mai suia pe scara, in ciuda tentatiei bananelor.

Atunci, oamenii de stiinta au inlocuit o maimuta. Primul lucru pe care l-a facut aceasta a  fost sa se urce pe scara, dar a fost trasa inapoi de celelalte si batuta. Dupa cateva batai nici un membru al noului grup nu se mai urca pe scara. A fost inlocuita o a doua maimuta si s-a intamplat acelasi lucru. Prima maimuta inlocuita a participat cu entuziasm la baterea novicelui. Un al treilea a fost schimbat si lucrurile s-au repetat. Al patrulea si, in fine, al cincilea au fost schimbati. In final, oamenii de stiinta au ramas cu cinci mainute care, desi nu primisera niciodata o baie cu apa rece, continuau sa loveasca maimutele care incercau sa ajunga la banane.

Daca ar fi fost posibil ca maimutele sa fie intrebate de ce ii bateau pe cei care incercau sa se catere pe scara, raspunsul ar fi fost: 

"Nu stim. Lucrurile intotdeauna au fost asa, aici... ASA ESTE TRADITIA!" 

Iti suna cunoscut????

"E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati"
Albert Einstein 


In fine, am vorbit destul de mult despre aceasta criza finaciara in celelalte articole dedicate acesteia, articole si documentare ce pot fi gasite in Categoria CRIZA FINANCIARA , pe care va sfatuim sa o rasfoiti pe indelete. 


Iata ce spun cei de la cinemarx.ro despre acest documentar:


"Acesta este noul documentar al lui Michael Moore, care dupa ce a explorat dedesubturile sistemului de sanatate american , in documentarul Sicko  si a dovedit ca americanii sunt departe de a merita sa fie invidiati din acest punct de vedere, acum arunca o privire asupra crizei economice mondiale, a cauzelor ei si a imenselor sume de bani ajunse din buzunarele mici ale contribuabililor in cele mari si nesatioase ale institutiilor financiare private. Este vorba de "cel mai mare jaf din istoria tarii", prezentat in acest documentar in care personajul negativ este reprezentat de bancile mari si fondurile de investitii, care folosesc capitalul investitorilor pentru a-i favoriza pe cei de pe Wall Street, acei "putini si privilegiati", in detrimentul americanilor simpli, de pe "Main Street" - strada principala a oamenilor de rand. Capitalism: A Love Story arunca o privire asupra relatiei dntre banci, politicieni si Departamentul Trezoreriei din SUA si incurajarea americanilor de rand care s-au imprumutat dincolo de capacitatea lor de plata, pentru a achizitiona locuinte si bunuri, si au creat premisele crizei financiare care a dus la somaj si la pierderea acestor locuinte si bunuri."
- sursa http://www.cinemarx.ro

Michael Moore mai poate fi vazut in filmul "CORPORAȚIA - o persoană psihopată"  și deasemenea, în binecunoscutul documentar din 2004 "FAHRENHEIT 911 - Temperatura la care libertatea se topește" (Prima parte  si A II-a parte),


VEDEȚI DOCUMENTARUL, TRADUS, 

AICI - link 1 

sau AICI - link 2:

ACTUALIZARE (24.03.2010)

Banca Centrala a Germaniei admite:

creditele sunt create "din nimic"

Un comentariu:

  1. I just saw the movie and all I can say is:we don't need a MICHAEL MOORE but MORE MICHAEL...

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...