Ieşirea Din MATRIX: ENRON - Băieții "deștepți" din sistemul energetic american

duminică, 19 iulie 2009

ENRON - Băieții "deștepți" din sistemul energetic american

ENRON - The Smartest Guys In The Room (2005)

 Pe site-ul old.bihoreanul.ro am descoperit un articol deosebit de bun, care face o istorie a marilor "tunuri " pe care aceşti "săraci patroni" care suferă de dragul nostru şi al democraţiei, le-au dat cu sânge rece şi "miserupism" maxim, articol pe care îl preluăm şi noi în totalitate.

Binenţeles că se vorbeşte în acest articol despre hoţii prinşi, că vorba aia, "hoţul neprins este negustor cinstit".
Credem că numărul hoţilor neprinşi este în realitate "fără număr", iar cel menţionat mai jos nesemnificativ, tendinţa către corupţie fiind inerentă unui sistem putred, orientat către trezirea şi amplificarea individualismului acerb, a egoului, iar în Romania cel puţin, există senzaţia de fond conform căreia sistemul te împinge să fii necinstit ca să rezişti, să supravieţuieşti şi astfel devi şantajabil şi obedient în faţa autorităţilor mafiote.

Din punctul nostru de vedere, unele dintre cele mai mari escrocherii au fost crearea Rezervei Federale şi această criză financiară din prezent, deasemenea evenimentele din 11 septembrie 2001 (care au determinat intrarea într-un război fără sfârşit, în care anumite companii , de armament de exemplu, câştigă anual mii de miliarde de dolari) , evenimente care au precipitat orientarea către o Nouă Ordine Mondială şi către această criză financiară (precursoare a acestei Noi Ordini Mondiale), atent orchestrată de marii finanţişti internaţionali, criză care înghite triliarde de euro din banii contribuabililor prostiţi la maxim, escrocherii care menţin marea parte a omenirii într-o sclavie economico-financiară care în esenţă este spirituală. Sigur, există numeroase alte înşelătorii pe care nici noi nu le menţionăm acum nici acest articol, dar e bine să luăm la cunoştinţă şi să ne amintim şi de aceste escrocherii, pe deplin cunoscute şi acceptate de conştiinţa publică.

Poate că una dintre cauzele generatoare de corupţie este şi structura ierarhică piramidală lipsită de transparenţă din societatea noastră "democratică", structură inexistentă într-un organism funcţional, sănătos. Celulele din vârful degetului mic de la picior ştiu instantaneu ce fac celulele decizionale din creier, celulele din rect ştiu instantaneu ce intenţii au celulele din măduva şirei spinării. Nu există secretoşenie, nu există o structură piramidală. Nu există celule superioare şi inferioare, ci specializări diferite şi o împărţire echitabilă a energiei organismului. Celulele care formează creierul nu sunt superioare şi separate de o celulă din anus sau de celulele din vezica urinară care se scaldă în pipi. Fără vezică creierul moare. În esenţă suntem cu toţii una şi, suntem oameni care formăm un organism mai mare numit OMENIRE (în analogia noastră, suntem în esenţă, celule stem care ne-am specializat şi care formăm un corp comun) , iar egourile superiorităţii sau inferiorităţii nu-şi au rostul.

În documentarul de ieri, numit "The Take" ni se prezintă şi un alt model de organizare, pe care unul dintre comentatorii filmului îl consideră anarhism-sindicalist, dând o tentă negativă acestui curent deoarece , implică dictatura maselor. Dictatura maselor asupra cui? Asupra patronilor corupţi, secretoşi , ascunşi? Dictatura maselor , a mulţimii, a"prostimii" (conform gândirii elitiste), asupra finilor şi "superiorilor" intelectuali , marii întreprinzători dornici de bine ai acestei lumi? Bineînteles, ca nu toti patronii sunt rai sau rau intentionati, dar din pacate, sistemul te cam impinge sa te "descurci", eşti împins să furi, să înşeli, să te porceşti, să devi un nesimţit lipsit de suflet şi închis în carapacea ta de "superior" de succes. Din păcate, marea majoritate a patronilor, mai ales în mariile corporaţii sunt nişte "negustori cinstiţi" neprinşi încă. E cam greu să fii cinstit şi să rezişti în acest sistem profund bolnav. Nu este imposibil, dar pe aproape ...

"Nu este un semn de sănătate adaptarea la un sistem profund bolnav" - Krishnamurti

Sincer să fim, am prefera să se mai întoarcă roata o perioadă de timp. Să mai fie şi marii majorităţi bine şi câtorva "jmekeri" să le fie rău (că nu deţin controlul complet, că nu se mai simt zei). Dintotdeauna a existat o dictatură a bogaţilor, a elitei, a regalităţii, a sângelui albastru, a acestor "profunzi" şi oculţi asupra populaţiei "de rând" (chiar şi în comunism). Poate e cazul să se mai schimbe ordinea socială. Indivizii se pot autoguverna. Nu mai avem nevoie de stăpâni, de faraoni, de regi ... Poate este cazul să se mai dilueze un pic difernţa dintre bogaţi şi săraci, să se redistribuie prosperitatea mai echitabil în această lume unită. Şi nu ne referim la un comunism imbecil, de faţadă, în care individul nu contează absolut de loc, decât ca imagine, cum s-a întâmplat de fapt şi se cam întâmplă şi în prezent în societăţile comuniste, deoarece există un feedback şi o cale de mijloc. Binele majorităţii este dat şi de binele tuturor indivizilor luaţi separat. Este bine să se evite atât excesele individualismului dar şi cele ale comunităţii, şi a oricărui tip de sistem social, bunul simţ fiind calea regală de mijloc ...

"TUNURI" FĂRĂ FRONTIERE

09 Mai 2005



Răsunătoarele falimente ale concernelor Enron, WorldCom sau Parmalat au marcat istoria recentă a economiei mondiale * Din păcate, milioane de români au fost afectaţi şi ei, în ultimii ani, de escrocherii financiare care, păstrând proporţiile, seamănă cu cele de anvergură globală.

Istoria marilor scandaluri financiare ale lumii nu este una scurtă. Ea începe de pe la 1700, întinzându-se până în zilele noastre, cu falimente răsunătoare, gen Enron sau Parmalat. Fără vreo tradiţie în acest sens, românii par să încerce să recupereze un aşa-zis teren pierdut. Cazuri ca FNI, Caritas, SAFI, Bancorex, Banca Turco-Română şi, mai nou, RAFO au lăsat sute de mii de oameni fără economiile de o viaţă şi au umplut peste noapte buzunarele largi ale unui grup de profitori.

Great South Sea Bubble

Istoricii economiei mondiale susţin că prima mare escrocherie financiară datează din secolul al XVIII-lea. Într-un singur deceniu, între 1711 şi 1720, o afacere pusă la cale de Guvernul Marii Britanii a sărăcit sute de mii de oameni din întreaga lume. Scandalul a intrat în istorie cu numele de Great South Sea Bubble (Uriaşul balon de săpun al Mării Sudului).

La acea vreme, Anglia era înglodată în datorii după un război cu Spania. Ideea ieşirii din impas i-a venit primului ministru, lordul Oxford, care a înfiinţat o companie aflată sub supravegherea statului. Planul era ca din capitalul acesteia, obţinut prin subscripţie publică, să fie achitate datoriile statului. S-au promis câştiguri fabuloase pe termen scurt, o nadă ideală pentru englezul de rând. Piesa principală a manipulării a fost anunţul Guvernului că noua societate va avea exclusivitate pe exploatarea minelor de aur din America de Sud.

Monopol

Parlamentul a oferit exclusivitate noii firme pentru comerţul cu toate porturile şi ţările din America de Sud. Mai mult, compania a primit dreptul să-şi înfiinţeze armată proprie cu care să-şi apere drepturile date de către Parlament. Au fost înfiinţate astfel, sub aprobarea şi oblăduriea statului, un monopol şi o ”piraterie” legale.

În numai doi ani, câştigurile au depăşit orice aşteptări. Lordul Oxford a intrat din nou în scenă, solicitând directorilor companiei să găsească soluţii pentru acoperirea datoriilor statului. Aşa au fost aruncate pe piaţă acţiuni de peste 5,5 milioane de lire sterline. De aici a pornit o adevărată avalanşă. Dornici de câştig rapid, directorii au ridicat artificial preţul acţiunilor, promiţând dividende mari. S-a ajuns până acolo încât valoarea totală a acţiunilor era de 5 ori mai mare decât numerarul de care dispunea întreaga Europă!

Dezastrul avea să vină tot pe mâna directorilor de la societatea Marea Sudului. Dorind să distrugă ”concurenţa”, ei au cerut intervenţia Parlamentului. Astfel, statul a dat o serie de legi şi restricţii extrem de dure, ce s-au întors împotriva propriei societăţi. Până la urmă, o anchetă a scos la iveală că directorii sustrăseseră din fondurile companiei peste 12 milioane de lire sterline (o sumă imensă la acea dată). În poveste au fost implicaţi mai mulţi membri ai Parlamentului.


Regele chibriturilor

Secolul care a urmat a purtat amprenta unuia dintre cele mai mari genii financiare ale istoriei, suedezul Ivar Kreuger (foto, pe coperta revistei "Time"), supranumit şi "regele chibriturilor". El a investit tot ce avea în fabricile de chibrituri din ţara de baştină, iar în scurt timp avea să devină proprietarul lor.

Profitând de primul război mondial, Kreuger a achiziţionat sute de întreprinderi de profil din Polonia, Germania, Grecia, Japonia, Franţa, Ecuador sau Peru. A ajuns să monopolizeze 75% din producţia mondială de chibrituri. Mai mult, a reuşit să-şi aservească politic şi economic mai multe ţări. Elocvent este împrumutul de peste 6 milioane de dolari acordat Poloniei, în octombrie 1925. A urmat Germania, cu un împrumut de peste 125 de milioane de dolari. În schimb, Kreuger cerea concesionarea unor sectoare economice importante.

Împrumuturile date sau luate nu au fost acoperite niciodată în realitate. Escrocheriile au fost descoperite după ce Kreuger a făcut un schimb de acţiuni între compania sa, Ericson, şi firma americană International Telephone and Telegraph. Suedezul ceda 600.000 de acţiuni în schimbul a 400.000. Valoarea tranzacţiei depăşea 11 milioane de dolari. Americanii au constatat însă că firma Ericson nu avea nici un ban în cont. De aici a pornit o anchetă ce a scos la lumină faptul că bilanţurile contabile prezentate de Kreuger erau falsificate. La scurt timp, suedezul s-a sinucis. În urmă au rămas datorii de aproape un miliard de dolari.


Banca teroriştilor

Cea mai mare fraudă din istorie este, conform specialiştilor, cea pusă la cale prin intermediul Băncii de Credit şi Comerţ Internaţional (BCCI). Patronată de miliardarul pakistanez Agha Hassan Abedi, banca şi-a dezvoltat filiale în peste 70 de ţări. În 1982, Abedi a reuşit să achiziţioneze banca americană First Generals Bankshares.
L-a numit în funcţia de preşedinte pe Clark Clifford (foto), fost secretar al Apărării în SUA şi eminenţa cenuşie a Casei Albe la acea vreme. Şase ani mai târziu, CIA scotea la iveală faptul că banca era implicată în operaţiuni de spălare a banilor proveniţi din traficul de droguri al cartelurilor columbiene. Banca a fost amedată cu 15 milioane de dolari, iar activele ei au fost cumpărate de emiratul Abu Dhabi.
Activitatea băncii a continuat fără probleme până în 1991, când presa a făcut dezvăluri senzaţionale. Revista "Time" a scris că CIA a utilizat BCCI mai mult decât ca pe o simplă bancă de acoperire, agenţii săi colaborând cu "reţeaua neagră" în mai multe operaţiuni”.
În Belgia, "Le Soir" a găsit legături directe între asasinarea fostului viceprim-ministru Andre Cools şi vânzările de arme către Irak prin aceeaşi bancă. Au fost descoperite conturi secrete de finanţare a unor grupări teroriste siriene, libiene şi palestiniene. Totul s-a năruit când mai multe ţări au acuzat banca de manevre frauduloase. Ancheta a dovedit că pierderile depăşeau 10 miliarde de dolari. A urmat falimentul.


UN FILM-LECŢIE. Cazul Enron este subiectul unui film documentar lansat luna trecută, care face săli pline în SUA şi în Europa. Intitulat "Enron: The Smartest Guy in the Room" (Cel mai deştept tip din cameră), filmul a surprins dedesubturile celui mai mare faliment din istoria Americii, lansând o previziune sumbră şi înfricoşătoare asupra viitorului corporaţiilor americane. Sunt incluse câteva dialoguri reproduse după cele din realitate, care şochează prin duritatea şi lipsa de scrupule cu care directorii companiei mânuiau miliarde de dolari. În imagini, foştii preşedinţi ai Enron Jeff Skilling (foto, pozând în faţa impunătorului sediu al concernului) şi Kenneth Lay, prieten şi sponsor al lui G.W. Bush
Prăbuşirea Enron

Faliment a dat şi compania energetică Enron, declarat la sfârşitul anului 2001 şi considerat cel mai mare din istoria Statelor Unite. Scandalul a luat amploare şi din cauza amiciţiei fostului patron al Enron, Kenneth Lay, cu George W. Bush. Lay a fost unul dintre principalii sponsori ai campaniei prezidenţiale a lui Bush din 2000. Totul a început pe 16 octombrie 2001, când Enron a anunţat că este în stare de faliment. Comisia de supraveghere a operaţiunilor de la bursa americană a deschis o anchetă oficială, care a scos la iveală două cauze ale dezastrului economic.

Prima a fost folosirea unor practici contabile foarte complicate, prin care Enron ascunsese datorii de miliarde de dolari. A doua era legată de firma de consultanţă Arthur Andersen, acuzată atât de neglijenţă în informarea investitorilor, cât şi de distrugerea unui număr impresionant de documente.

Efectele falimentului n-au fost evaluate pe deplin nici până în ziua de astăzi.
 
Procesele continuă

La nici câteva luni după falimentul Enron, un alt scandal de proporţii a zguduit lumea afacerilor americane şi mondiale. Concernul WorldCom, a doua companie de telecomunicaţii din SUA, care asigura jumătate din traficul mondial pe Internet, a anunţat că acumulase datorii de 41 de miliarde de dolari, solicitând protecţia legii privind falimentul.
Plasarea companiei sub protecţia acestei prevederi presupunea că grupul va putea continua să opereze în perioada de restructurare. A urmat o anchetă a Securities Exchange Commision (SEC), arbitrul pieţei americane de capital, care a scos la iveală că WorldCom şi-a "deghizat" cheltuielile de operare în investiţii de capital pe termen lung, mişcare ce i-a permis să raporteze costuri mai mici şi profituri mult mai mari faţă de cele reale.

Consiliul de administraţie al concernului a recunoscut că, în mod eronat, 3,8 miliarde de dolari fuseseră trecuţi în acte la capitolul "cheltuieli". Piaţa mondială de IT şi de telecomunicaţii a fost serios zdruncinată de scandal. Procesele legate de WorldCom continuă şi astăzi, suma totală a pagubelor depăşind 10 miliarde de dolari!

Fabrica Parmalat din localitatea Collechio, lângă Parma. La momentul falimentului, concernul italian avea datorii de circa 8 ori mai mari decât cele pe care le declarase oficial echipa de management
Afacerea Parmalat

Cel mai recent faliment răsunător din Europa l-a constituit prăbuşirea companiei italiene Parmalat. La sfârşitul lui februarie 2003, o emisiune de obligaţiuni Parmalat, în valoare de 300 milioane euro, a eşuat pe piaţa bursieră, din cauza lipsei de transparenţă a grupului emitent. Nu a fost decât un semnal, apărând pentru prima oară suspiciuni legate de stabilitatea firmei.

Lovitura de graţie a venit pe 19 decembrie, când Bank of America a negat că deţine în conturi suma de 4 miliarde euro, care ar fi fost depusă de Bonlat, o societate din Insulele Cayman controlată de Parmalat. Suma figura în ultimul bilanţ al grupului Parmalat şi era certificată printr-un document datat 6 martie 2003. Documentul a fost catalogat ca “un fals grosolan”, fiind, de fapt, o fotocopie pe care era adăugat antetul BoA (Bank of America).

Alte falsuri au început să iasă la iveală, cu toate că, înainte de percheziţiile poliţiei italiene, contabilii grupului primiseră ordin să elimine toate datele din computere. Pentru siguranţă, câteva computere au fost distruse cu ciocanul. Pe 26 decembrie, Parmalat a fost declarată oficial în faliment. Rezultatul: peste 100.000 de investitori au fost escrocaţi, în timp ce împrumuturi de peste 16 miliarde de dolari au rămas neacoperite.

Numărul scandalurilor financiare la nivel mondial este, fireşte, cu mult mai mare. Cele descrise mai sus impresionează însă prin sumele pierdute şi prin efectele dezastruoase asupra a milioane de investitori. În mod cert, ele nu se vor opri aici. Economia de piaţă, dincolo de beneficiile şi posibilităţile de dezvoltare, oferă şi căi ascunse prin care mari concerne, conduse de o mână de directori sau de un singur geniu financiar, pot da peste cap un întreg sistem. Din păcate, mai totdeauna, păgubiţi ies tot oamenii de rând.


"Tunuri" antebelice

Unul din cele mai mari scandaluri financiare din România a fost afacerea Strussberg. În 1865, statul român a concesionat concernului prusac cu acelaşi nume porţiuni însemnate din reţeua de transport feroviar. Presa vremii scria că afacerea a fost făcută cu ajutorul unor membri importanţi din conducerea statului, România plătind cu 27 de milioane de lei aur mai mult decât în cazul în care ar fi concesionat altor companii. Între timp, Strussberg a dat faliment, iar statul român a fost nevoit să răscumpere obligaţiunile emise de concern, ceea ce a dus la o avalanşă de pierderi pentru economia ţării.
Alte scandaluri în care corupţia şi escrocheria au atins cote inimaginabile sunt cele privind afacerea Skoda (1933) sau rafinăria Steaua Română. În ambele cazuri, pagubele au atins cote imense, depăşind, în total, 30 de milioane de lei aur.

Sute de investitori FNI din toată ţara au protestat în dese rânduri la Bucureşti, în faţa Guvernului, cerându-şi banii înapoi. Au recurs la manifestări extreme, însă, până acum, nu s-au ales cu nimic. În afară de certitudinea că afacerea FNI a fost una dintre cele mai mari escrocherii financiare puse la cale în România după 1989
"Portretul robot" al marilor inginerii financiare

Profesorul Paul Ştefănescu, una dintre cele mai cunoscute figuri ale criminalisticii din România şi un specialist recunoscut în istoria masoneriei, a făcut, în cartea "Marile scandaluri financiare", un "portret robot" al marilor escrocherii. Iată câteva dintre cele mai importante "semnalmente":

* Toate se bazează pe dorinţa nemărturisită de înavuţire a majorităţii oamenilor;
* Reclama agresivă în mass-media, care promite siguranţa operaţiunilor (gen "dormi liniştit... veghează la siguranţa ta...");
* Practicarea corupţiei la toate nivelurile;
* Credite bancare care nu mai sunt returnate de solicitanţi;
* Şantajarea, prin coruperea unor oameni politici şi a unor factori de răspundere influenţi;
* Apelarea la serviciile unor avocaţi cu renume, scump plătiţi, care au relaţii în cercurile puterii;
* Utilizarea unor documente de valoare false;
* Numirea în consilii de administraţie a unor persoane cu influenţă.

Topul devalizarii băncilor din România

1. Bancorex - 2 miliarde de euro
2. Bankcoop - 1,5 miliarde de euro
3. Banca Agricolă - 800 de milioane de euro
4. Banca Internaţională a Religiilor - 70 de milioane de euro
5. "Rostogolirea" BID-BRS - 25 de milioane de euro"

VEDEŢI FILMUL, TRADUS,  AICI , AICI sau AICI

Ca distracţie, vă recomandăm un film cu Jim Carrey , un film care deşi e comic, subliniază foarte bine cam care este spiritul în majoritatea corporaţilor "neprinse" încă
.
Filmul se numeşte "Fun with Dick and Jane".

Şi ca să înţelegeţi, poate şi mai bine care este problema de fond a corporaţiilor din această lume vă recomandăm să vedeţi şi filmul "CORPORAŢIA - O persoană psihopată".

6 comentarii:

  1. draga Free..... vad ca suntem de aceeasi parte a baricadei dar parerile noastre nu se cam potrivesc si uneori mai deloc, dar asta nu e rau, asta inseamna dezvoltare, evolutie !!! /si totusi refuz sa cred ca niste baieti ignoranti cum ii numesti tu au devalizat ENRON sau o Elita ignoranta joaca pe degete SUA si intreaga lume !!! / ai naibii ignoranti !!! / nu cred ci sunt sigur ca numai niste suflete evoluate cu minti sclipitoare pot fi in stare de asa ceva / crezi ca daca esti un suflet evoluat nu vei fi supus incercarilor??? / gandeste-te ca daca cazi de pe o scara de un metru nu vei pati mai nimic, dar daca cazi de pe o scara de 2,3,4 metri cu sguranta vei pati ceva grav / cu cat un suflet se inalta evolueaza cu atat responsabilitatile lui cresc si pretentiile sunt f.mari / un suflet vine la incarnare pt evolutia sa si are desigur liberul arbitru si de el depinde ce va face cu darurile care existenta i le da conform cu evolutia sufletului respectiv / sa stii ca un suflet evoluat poate sa cada si atunci va relua da la capat urcatul scarii, deoarece existenta nu are masura timpului, nu se grabeste, poti sa urci si sa cazi de cate ori doresti nimeni nu se supara dar bineinteles vei suporta de fiecare data consecintele propiilor actiuni conform legii existentei / tu mai spui ca se poate evolua si fara ei adica si fara aceasta elita ignoranta cum ai numit-o ??? / eu zic ca nu se poate si ca de fapt realitatea este ca noi toti evoluam si ei si noi intrega creatie merge inainte / intre noi si ei este necesar sa existe o atractie conform legii rezonantei, un contrast caci nu poti scrie pe o tabla alba, nu??? / darul lor pt noi este experimentarea fricii si a renuntarii la realitatea noastra infinita in favoarea unei alte forte straine care poate fi oricine nu numai Elita ci si parintii, sotul, sotia, sefu si altii / iar ei la randul lor experimenteaza consecintele abuzului de putere de exploatare a nesocotintei darurilor primite si a lipsei iubirii / asadar suntem un tot unitar inseparabil fie ca ne convine sau nu ne convine acest lucru / as mai preciza ca tot ce s-a intamplat la ENRON in final a fost o mare binecuvantare pt absolut toti cei implicati / existenta te lasa sa-ti exerciti liberul arbitru, dar daca nu esti constient de consecinte atunci zici ca d-zeu ma pedepseste ca dracul ma poseda , se gasesc tot felul de scuze / in realitate nimeni nu pedepseste pe nimeni, existenta trebuie sa echilibreze ce s-a stricat prin liberul arbitru si asta inseamna ca iubirea actioneaza pt ca sufletele tuturor celor implicati sa fie salvate, chiar daca noi vedem asta ca pe ceva dezastruos,ca pe ceva f.rau, totusi din perspectiva divina tot ce se intampla este -IUBIREA SALVEAZA IUBIREA- / iubirea ajuta iubirea - pricepi??? / si inca ceva - OSHO nu trebuie scos din context pt ca el raspunde persoanei momentului a clipei respective / o data spune ca mintea este boala dar fii atent in ce context ??? si altadata spune - te rog indentificate cu mintea totul este O.K. nu e nimic in neregula cu asta dar si aici in ce context o spune ??? /asadar prin osho adevarul este paradoxal ceva de genul si este si nu este / OSHO nu se contrazice deloc, dar asa cum spuneam OSHO se supune adevarului care este f.simplu sau f.complicat asta depinde de cum privesti lucrurile si de aceea OSHO pare f.dificil pt unii si f.simplu pt altii / tocmai de aceea un maestru adevarat nu aduce pe oricine langa el / el iti poate spune << Nu este locul tau aici, acum dute si veziti de ale tale si bucurate de viata ta >>/ sau poate spune << in tine exista potential poti ramane dar nu te baza pe mine tu decizi daca vei dorii sincer sa fructifici acest potential alegerea iti apartine cat si responsabilitatea alegerii bineinteles>> vezi de ce m-a cucerit pe mine acest osho? cu multumiri Nelunnn ///

    RăspundețiȘtergere
  2. În primul rând mulţumim Nelunn pentru timpul acordat citiri blogului şi a vizionării filmelor aşa pe îndelete. Apoi îţi mulţumim pentru timpul oferit scrierii acestor comentarii bine intenţionate.
    Când vorbesc de ignoranţă nu mă refer la prostie ci la ignorarea naturii noastre reale. Ei ignoră faptul că noi formăm un singur organism , ignoră faptul că suntem parte din acelaşi tot şi astfel îşi provoacă şi lor rău. E ca şi cum celulele decizionale din creier, ar ignora ce spun celulele din stomac sau din rect, căci acestea sunt inferioare, ignorând faptul că fără aceste nici ele, celulele creierului nu ar funcţiona. Şi astfel îşi fac rău implicit lor înşişi ... O minte sclipitoare nu este garantul unei evoluţii spirituale pe măsură. Avem concepţii diferite legate de evoluţia spirituală. Personal consider că poţi fi o fiinţă evoluată spiritual şi fără o minte supersclipitoare. Şi consider mai evoluată spiritual o fiinţă cu bun simţ dar mai puţin articulată, decât una genială, mental vorbind, pusă pe furtişaguri, pe minciună, pe crime, pe urmărirea propriului interes în dauna celorlalţi.
    Personal consider că există lumi unde această elită pusă pe jaf nu există şi oamenii evoluează foarte bine. Sigur contrastele sunt necesare, dar pot exista şi contraste mai mici şi un rău mai puţin exacerbat decât este cel de pe această planetă nenorocită de ei, pentru a evolua. Citeste in Autobiografia unui yoghin, de Hiranialoka, o lume cauzală, a înţelepţilor aproape eliberaţi spiritual, în care aspectele acestea intens contrastante sunt de neconceput. Sau in Conversatii cu Dumnezeu , vol III, unde se vorbeste de civilizatii avansate de pe alte planete. Consider ca se poate evolua si fara ei si cu ei ... Poate sunt un visător, dar nu sunt singurul ...
    Binenteles ca ori rau este un bine prost facut si orice rau poate fii integrat intr-un bine mai inalt, caci ce nu te doboara te face mai puternic. Dar se poate si fara astfel de rele sa te trezesti. Suferinta nu este absolut necesara evolutiei. Pentru majoritatea oamenilor se pare ca este...implicit pentru tine. Iti urez ca suferinta sa te ajute sa evoluezi si nu sa te tot doboare, la nesfarsit.
    E adevarat ce spui despre OSHO, dar desi am citi zeci dintre cartile sale chiar nu-mi amintesc unde spune ca identificarea cu mintea este buna ...este buna probabil, in acelasi context cu suferinta care e buna stiu...in acelasi context in care totul este in esenta bine, daca stii cum sa privesti. Totul e bine ...totul este perfect asa cum este ...
    Mda... acceptam totul, iubim totul ... Dar asta nu inseamana ca abjectiunile, absurditatile, raul dus la extrem este ABSOLUT necesar .
    Te pupam ... Mai vb.
    P.S. Incearca niste comentarii mai scurte pe viitor, te rugam ca efectiv nu avem nici noi timp sa citim si sa raspundem la tot si nu vrem sa te frustreyi din cauza asta. Sau de fapt, poti continua sa scrii cat poftesti, dar noi o sa raspundem mai pe scurt, expeditiv. Cu scuzele de rigoare ... Respect!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mda.Trist dar adevarat. Suntem condusi de oameni a caror singur obiectiv in viata este puterea/banii. Problema noastra, dupa umila mea parere, este ca acuzam astfel de oameni pana in momentul in care suntem pusi in fata unei situatii similare si atunci nu ezitam prea mult sa manipulam, sa spaguim etc. Realitatea e ca putem evolua si cu ei si fara ei, tine doar de noi sa schimbam ceva, oricat de putin.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nici noi nu suntem de acord cu expresia " pestele de la cap se impute" deoarece in realitatea de zi cu zi, se impute din toate directiile. Egoul este omniprezent si implicit putregaiul pe care acesta il aduce.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma intreb, oare daca am fi in locul lor ce am face? Cum am proceda?
    Ideea ca cei de sus sunt un fel de elite ce au numai ganduri diabolice, nu mi se pare fezabila.
    Problema trebuie pusa la nivel de individ, de om, de persoana.
    Fiecare dintre noi suntem unici: cu simtaminte, experiente, trairi etc.
    Ideea de masa distruge persoana, individul, il reduce la nivelul de mecanism intr-un angrenaj.
    Exemplul cu corpul uman este foarte bun. Totusi, ar mai trebui adaugat ca, intr-un corp, o celula de la nivelul anusului nu va fi niciodata neuron, sau invers.
    Exista simpatie, dar exista si diferente, care unesc si nu separa.
    Asta e frumusetea.
    Nu putem privi omenirea ca un OM daca nu privim pe fiecare OM continand intreaga omenire, univers.

    RăspundețiȘtergere
  6. Avem nevoie de lideri care sa actioneze din iubire si nu din frica, din care sa vada si sa incurajeze potentialul pozitiv, constructiv din om, care sa nu-i considere pe ceilati ca fiind "de rand", "pulime", "prostime", "goimi", "animale', "sclavi", "roboti", ci fratii lor. Neuronul nu se simte superior celulei din anus , chiar daca odata specializate acestea nu pot sa se transforme unele in altele. Si neuronul si celula din anus sunt in esenta celule stem care s-au specializat in functie de locul in care se aflau in campul morfogenetic al organsimului.Asta nu o face superioara sau inferioara pe una fata de alta. Pur si simplu sunt parti din acelasi organism, care se ajuta unele pe altele, fara orgolii, fara secretosenie, fara frica una fata de cealalta.
    Binenteles ca diferentele unesc si nu am spus altceva. Iar aici nu facem vanatoare de vrajitoare si nu-i bagam pe toti in aceasi oala. De aceea sunt si asa de greu de prins. Suntem convinsi ca exista si oameni de caracter in aceasta elita oculta, prinsi cumva in chinga circumstantelor si a conjucturilor din care nu pot iesi, o hora nebuneasca si multi, poate, isi doresc sa iasa din ea.Din cand in cand mai iese cate unul si mai isi risca pielea si astfel mai aflam si noi unele lucruri ascunse. Nu spun ca oamenii de "rand" sunt superiori, caci adeseori un om de rand devine la fel de murdar cand este pus sus, la conducere. Problema tuturor este identificarea cu egoul lor limitat si de aici restul probelemelor..senzatia de separare, teama, lacomia samd.
    Si corpul omensec este o comunitate de celule ... probabil ca fiecare celula contine omul in ea. Nu intelegem rostul argumentului tau ultim.

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...