Ieşirea Din MATRIX: Adevărul despre Vitamine (30.07.2009)

AJUTOR

Efectuez traduceri din limba engleză (document, carte, film) sau din română în engleză, la tarife foarte avantajoase, sub preţul pieţei. Mai multe detalii aici. Sau dacă îmi poate oferi cineva o sursă de venit avantajoasă în care să-mi pot păstra libertatea, adevărul și bucuria, îl rog să mă contacteze. Alte forme de într-ajutorare AICI.

miercuri, 29 iulie 2009

Adevărul despre Vitamine (30.07.2009)

BBC HORIZON - The Truth About Vitamins (2004)

Tinem sa precizam de la inceput ca in acest film si in acest articol este vorba despre vitaminele din pilule si nu de vitaminele existente in alimente. Ideea de fond este aceea că excesele pot dăuna. Luarea în exces de vitamine sau neasigurarea necesarului de vitamine minim pot fi cauzatoare de boală ... Cateva mituri despre vitamine sunt demontate in acest film si de aceea este bine sa-l vedeti.
"Ne fac vre-un bine vitaminele? Ar putea fi ele periculoase?
În fiecare an se cheluie miliarde de euro (300 milioane lire sterline numai in UK) pe suplimente cu vitamine, dar ne fac ele vre/un bine? Unii cred că ele oferă prevenirea şi chiar tratamentul unora dintre cele mai mari ucigaşi: cancerul şi boliile de inimă. Alţii consideră că a lua cantităţi mari de vitamine ar putea fi, în anumite cazuri nociv. Deci care este adevărul?
Vitamin C, cea mai populară dintre toate
Cu aproape 40 de ani în urmă, unul dintre cei mai mari oameni de ştiinţă ai secolului 20 şi dublu câştigător al premiului Nobel, Linus Pauling, a revoluţionat felul în care oamenii se gândeau la vitamine. El susţinea că prin luarea unei cantităţi mari de vitamina C ai putea preveni sau chiar vindeca răceala banală.
El a prezis că dacă toată lumea i-ar urma sfaturile, răceala comună ar putea fi chiar eradicată. Mulţi oameni de ştiinţă a dezaprobat această teorie considerând-o de nedovedit, dar publicul a iubit-o şi a ajutat astfel lansarea unei industrii gigantice.
Dar ultimile dovezi arată că marele om greşise. Vitamina C te poate ajuta când ai prins o răceală, dar pentru majoritatea oamenilor nu face nimic pentru a ajuta la prevenirea ei. Chiar daca largi doze de Vitamina C nu ajută la prevenirea răcelii comune, unii susţin că ar putea oferi nişte beneficii şi mai profunde. Este unul dintre grupul de vitamine numite anti-oxidante de care unii cred că pot prevenii boli precum cancerul, Alzheimer şi boliile de inimă.

Prea mult dintr-un lucru bun?

În 2004, oamenii de ştiinţă americani susţineau că oamenii ar putea să nu beneficieze de potenţialele beneficii aduse de luarea unuia dintre cei mai populari anti-oxidanţi prezenţi în suplimentele cu vitamine, Vitamina E, deoarece corpurile lor ar putea să nu o absorbe. Dar propria noastră investigaţie sugerează că concluzia oamenilor de ştiinţă americani ar putea fi greşită.
În timp ce majoritatea experţilor în siguranţa produselor alimentare şi medicale cred că Vitamina C şi E pot fi luate în siguranţă chiar şi în doze mari, există dovezi îngrijorătoare că una dintre vitaminele comune, vitamina A, ar putea fi legată de osteoporoză şi alte boli ale oaselor. " - un articol tradus şi adaptat de aici http://www.bbc.co.uk/sn/tvradio/programmes/horizon/vitamins_prog_summary.shtml
Alte articole interesante:


VEDEŢI FILMUL, TRADUS , AICI :DOWNLOAD RAPID

3 comentarii:

Neutro spunea...

Filmuletul asta, realizat de BBC, este inselator. E bine ca s'a precizat ca este vorba DOAR de vitaminele create de om, cele sintetice! Si DOAR de actiunea unei vitamine in particular, netinand cont de complexitatea naturii si actiunea interactiva si simultana pe care corpul o are.
Asta se numeste reductionism stiintific si este una dintre caile gresite urmate de stiinta moderna.
Daca se doreste cu adevarat o viata lunga si sanatoasa, descoperirile din Studiul China se dovedesc uriase, practice si unice!

Ca documentar, pentru imbogatirea cunostintelor, recomand Food Matters.

Pace!

Damian spunea...

Suna a...mancarea din zilele noastre de-abia mai are micronutrienti,in curand nu va avea nici macronutrieni sau majoritatea vor avea doar glucide pentru a tine lumea in functiune,dar nu luati nici suplimente.Va avea grija de sanatate industria farmaceutica care trateaza efecte si nu cauze care pot fi prevenite prin folosirea inteligenta a suplimentelor intr-un regim de viata sanatos in limita posibilitatilor,orice exces e daunator.Mi se pare un ajutor pt Codex.
Parerea mea...Pace.

Anonim spunea...

Daca e facut de BBC e clar. Un bullshit! Vizionati "Food Matters", unde spune clar cum manipuleaza opinia publica in legatura cu consumul de vitamine. Inca o data masoneria isi face treaba cu brio in a manipula masele.

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...