Ieşirea Din MATRIX: PROIECTUL VENUS - Viitorul Intenţionat

miercuri, 1 aprilie 2009

PROIECTUL VENUS - Viitorul Intenţionat


FUTURE BY DESIGN (2006)
Jacque Fresco and The Venus Project
 - Jacque Fresco şi Proiectul Venus

Iată că, nesperat de repede, datorită acestui om inimos, care se semnează (care a tradus şi Zeitgeist Movement - Activist Orientation), a apărut şi traducerea acestui documentar interesant, care vine în completarea filmului ZEITGEIST Addendum. Mulţumim încă odată şi pe această cale, dragă traducătorule!
Celor care nu au văzut ZEITGEIST ADDENDUM (le recomandăm să-l vadă) şi nu ştiu cam despre ce e vorba în acest proiect Venus vă recomandăm să citiţi câteva articole, foarte bune, pe această temă, pe blogul Birocratie vs. Ecologie:
Proiectul Venus 1 şi Proiectul Venus - întrebări şi răspunsuri inclusiv galeria foto, despre acest proiect .

Le multumim tuturor celor care si-au dat cu parerea, într-un mod elegant, în legătură cu Mişcarea Zeitgeist, din articolul cu acelaşi nume postat acum câteva zile. Continuaţi să vă exprimaţi opinia ... părerile voastre contează.

Noi considerăm că ne-am dat cu părerea destul de mult în legătură cu toate aceste filme din ciclul Zeitgeist în articolele din Categoria "Mişcarea Zeitgeist" şi nu mai spunem decât atât: rămânem la părerea că nişte condiţii exterioare schimbate, eliminarea sărăciei, o tehnologie care va face totul în locul nostru şi altele, toate acestea nu sunt garanţiile transformării reale a omului, a trezirii conştiinţei umane.
Totuşi, o societate gen Star Trek cum este cea sugerată în acest documentar, este tentantă şi viaţa poate fi mai uşoară, dar mai uşor nu înseamnă neapărat mai bine. Toate condiţiile exterioare sunt oportunităţi de evoluţie spirituală. Chiar şi condiţiile sociale de astăzi sunt nişte provocări ale adevăratului bine din noi, acel bine fără opus de care vorbeşte Eckhart Tolle, al adevăratului sine de dincolo de măşti şi false identităţi. Binele adevărat şi real se manifestă oricum, în orice condiţii ... corupţia poate să se manifeste deasemenea în orice condiţii exterioare. Avem puterea să alegem ...
Si mai este o chestie ... Se tot trambiteaza sus si tare aceste filme Zeitgeist ideea ca lipsurile, saracia sunt cauza tuturor relelor ... Intrebarea noastra este : cati oameni bogati, care nu au nici un lips, care au din plin tot ce vor pe lumea asta materiala, ati vazut sa aiba bun simt? Cati bogatasi sunt oameni buni la suflet?
Am auzit insa de nenumarate situatii in care oamenii, in conditii super grele de viata, puscarii, lagare, munca silnica, in urma unor tragedii majore in care au pierdut tot sau aproape tot, pe lumea asta materiala, au devenim mai oameni, mai sufletisti, mai intelepti ... unii chiar sau iluminat (vezi cazul lui Sri Aurobindo care s-a iluminat in inchisoare).
Bogatia ca si saracia sunt oportunitai de evolutie spirituala ... fiecare situatie de viata are avantajele si dezavantajele sale, plusurile si minusurile ... depinde de noi sa profitam de locul unde ne aflam aici si acum.

Ne-ar place însă, ca în spiritul obiectivităţii, să fie traduse şi filme Anti Zeitgeist sau care vorbesc despre Zeitgeist, atât pozitiv cât şi negativ, să fim cât mai informaţi şi să avem un oarecare discernământ. De ex. ne-am dori tare mult să se traducă Zeitgeist 2 Addendum is NWO Propaganda (Zeitgeist 2 este Propagandă a Noii Ordini Mondiale) , Take the Zeitgeist Challenge (Ia provocarea Zeitgeist), Zeitgeist Challenge responds to Acharya S (Provocarea Zeitgeist îi răspune lui Acharya S), nu în ultimul rând Alex Jones Interviews Zeitgeist Producer Peter Joseph [full] (Alex Jones îi ia interviu lui Peter Joseph, producătorul filmelor Zeitgeist) şi tot ce este atât pro, cât şi contra Zeitgeist.

Visul este frumos ... el există foarte clar în mintea unora ... este realizabil ... avem oare puterea de a-l materializa?

Si ca o completare la tot ceea ce am spus legat de Zeitgeist pana acum, o sa facem cunsocut un articol foarte foarte bun, legat de Zeitgeist si proiectul Venus, un articol scris de David Dorin.

DAVID DORIN - Despre Filmul Zeitgeist


(cu subtitrare în limba română) SAU AICI - link 2
 

ACTUALIZARE:
Am primit prin email urmatorul mesaj:


"Multi probabil cunosc cele 2 filme extrem de interesante Zeitgeist  si Zeitgeist Addendum....
Insa probabil mai putini stiu de filmul Proiect Venus
In Proiect Venus  dar si in Zeitgeist se propune o noua abordare a vietii si a existentei
In primul rind nu vi se pare extrem de ciudat ca desi tehnologia avanseza extraordinar , robotii sint din ce in ce mai multi , noi trebuie sa muncim din ce in ce mai mult, sa iesim la pensie la 65 ani  sau mai tirziu????????
E un nonsens pe undeva ...
Undeva este o problema ..............
Un blog foarte bun in care  se demonteaza extrem de bine mecanismele de inrobire si de indobitocire ale acestei lumi
Dileme existentiale     http://blog.flavian.ro/  
  
Zeigeist asta si incearca sa descopere  , unde este problema si mai ales ce putem face ca sa o rezolva. Undeva pe linga Tincabesti ( Bucuresti )  se incearca experimentarea tuturor acestor idei  http://www.zeitgeist.dobrogea.ro/
Cred ca cei interesati pot da o mina de ajutor sau  sa vina cu  o idee.
Bineinteles se poate colabora cat mai intens cu Miscarea Zeitgeist pe toate planurile...
Numai bine
Dr Dumitru Badila

10 comentarii:

  1. ganditi-va la o societate in care nimic nu iti apartine si paradoxal, totul iti apartine. o societate condusa nu de egoism ci de sentimente mult mai nobile si anume altruismul si iubirea. nu putem trai singuri suntem interconectati uni cu ceilalti si toti cu pamantul. va recoman o carte: UN NOU PAMANT-ECKHART TOLLE o gasiti pe http://www.scribd.com/doc/13498593/Eckhart-Tolle-Un-Nou-Pamant
    VA PROVOC SA GANDITI LIBER ,VA PROVOC SA IMPARTASITI VIZIUNEA NU A MEA ,A NOASTRA ,A UNEI SOCIETATI IDEALE.
    AVEM SANSA SA DEMONSTRAM LUMII INTREGI CA NOI ROMANII PUTEM SCHIMBA LUMEA, CA NOI ROMANII INVINGEM SISTEMUL
    autoguvernare_economica@yahoo.com
    impreuna construim viitorul

    RăspundețiȘtergere
  2. ganditi-va la o societate in care nimic nu iti apartine si paradoxal, totul iti apartine. o societate condusa nu de egoism ci de sentimente mult mai nobile si anume altruismul si iubirea. nu putem trai singuri suntem interconectati uni cu ceilalti si toti cu pamantul. va recoman o carte: UN NOU PAMANT-ECKHART TOLLE o gasiti pe http://www.scribd.com/doc/13498593/Eckhart-Tolle-Un-Nou-Pamant
    VA PROVOC SA GANDITI LIBER ,VA PROVOC SA IMPARTASITI VIZIUNEA NU A MEA ,A NOASTRA ,A UNEI SOCIETATI IDEALE.
    AVEM SANSA SA DEMONSTRAM LUMII INTREGI CA NOI ROMANII PUTEM SCHIMBA LUMEA, CA NOI ROMANII INVINGEM SISTEMUL
    autoguvernare_economica@yahoo.com
    impreuna construim viitorul

    RăspundețiȘtergere
  3. Oare noi despre ce vorbim pe blogul acesta? Ganditi-va ... Va provocam sa-l studiati ...
    Noi impreuna cu primul site dedicat lui Eckhart Tolle am fost primii care au facut publica aceasta carte "Noul Pamant" de Eckhart Tolle ...
    Dvs. ne provocati pe noi sau noi pe dvs. prin toate informatiile acestui blog? Prin ce ne provocati dvs.?
    Este foarte dragut ca si dvs. ganditi asa .. ce propuneti mai concret?

    RăspundețiȘtergere
  4. Cam prea mult avint in provocarea asta.Suna a revolutii,partide,steaguri si nu asa se fac lucrurile,NU SE MAI FAC.A fost o vreme cind grupari,aparent neinsemnate,schimbau lumea,prin evolutia a cea ce generau in perioade mai largi,si ma refer la originile religie crestine.Dar acum este epoca Eului,a Omului,sau a fiului Omului,varianta intrupata a prezentei noastre planetare.Si impartasim aceiasi viziune,insa in forme diferite,dar cu acelasi SENS,care apartine tot Omului.Si daca se schimba numai in Romania sau prin Romania lucrurile,e prea putin,sau prea mult.Sa nu credeti ca daca noi gindim,percepem,stim si putem,alte milioane de oameni de pe planeta aflati in rezonanta cu noi,nu fac acelasi lucru in acelasi moment,pentru ca exista rezonanta,si mai ales exista Unitatea Spiritului.Orice separatie,de orice fel,risca sa degenereze in alte turme,alte grupuri si grupulete,cu alte ideologii si de aici,ati vazut ce se intimpla.Deci curaj,multa pace,multa intelegere,multa detasare si cooperare,intr un cuvint IUBIRE.Si spun mai mult,in sensul de mai bine,pentru ca nu exista cantitate de stare,cit starea in sine.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ati pus undeva titrarea? Am tras filmul de pe isohunt, imaginea este mult mai buna dar nu gasesc titrarea. Pe bune, e pacat sa nu vezi proiectele lui Fresco la o definitie mai buna.
    Thanks, Dan

    RăspundețiȘtergere
  6. Titrarea este pe www.titrari.ro, din ziua postarii.

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc frumos! Nu ma asteptam sa apara atat de repede pe blogul vostru. Astept de mult o subtitrare la acest documentar(pentru a-l da mai departe celor care nu cunosc engleza). Multumesc mult traducatorului dar si echipei voastre ca ati raspuns atat de repede(intentionat sau nu) cererii mele. Sa speram ca vom ajunge sa traim in Proiectul Venus, pentru mine e cel mai frumos vis.

    RăspundețiȘtergere
  8. felicitari pentru acest blog, domnilor!

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu sunt un membru din miscarea zeitgeist din Romania si tin sa va multumesc pentru faptul ca ati pus oamenilor la dispozitie aceste documentare. Pentru cei care nu inteleg ce este miscarea zeitgeist si la ce se refera Proiectul Venus, am sa fac cateva precizari. Miscarea Zeitgeist este un curent de opinie al unor oameni care intentioneaza sa schimbe in primul rand atitudinea fata de valorile umane, in sensul promovarii lor prin exemplul personal. Miscarea are rolul de a informa si educa oamenii spre o gandire pozitiva, superioara, demna de omul modern. Noi nu impunem nimic nimanui; suntem cu totii voluntari, suntem cu totii lideri; printre noi nu sunt sefi sau subordonati; structura noastra nu este centralizata, nu avem ONG-uri, partide sau alte asemenea organizatii, fiindca istoria a demonstrat ca metodele de activism politic sau sindical sunt ineficiente si trebuiesc depasite. Daca doriti sa aflati mai multe despre noi, puteti face asta stand de vorba cu noi pe Team Speak, un networking program care poate fi descarcat si folosit gratuit. Setarile pentru program le gasiti la adresa: www.zeitgeist.dobrogea.ro Deasemenea privitor la Proiectul Venus, trebuie sa precizez din start ca acest proiect NU ESTE POSIBIL pentru omul dezumanizat din zilele noastre. Miscarea promoveaza acest proiect in ideea initierii unui curent de opinie care sa faca posibila tranzitia catre acest proiect. Referitor la informatiile prezentate pe acest blog prin care era facuta constatarea ca oamenii bogati nu au bun simt, trebuie sa intelegeti ca un om cu bun simt nu poate ajunge niciodata in lumea in care traim, bogat. Daca ai bun simt si imparti cu altii, nu ai cum sa fii bogat. Referirea la valori ale societatii actuale ca repere valorice, mie personal, mi se pare irelevanta. Va multumesc inca o data pentru efortul de a intretine acest blog cu informatii interesante si actuale.

    RăspundețiȘtergere
  10. Membrii Mișcării Zeitgeist România au deosebita plăcere de a vă informa ca pe 15 ianuarie 2011, la Glandle Studio din București, Str. Lavei nr. 27 Sect.5. Mulțumim tuturor celor care au depus efort pentru ca acest eveniment să aibă loc. Pentru detalii, vă stă la dispoziție Mario, la nr. de telefon 0760394833. Vă așteptăm!

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...