Ieşirea Din MATRIX: Eckhart Tolle la Findhorn

duminică, 5 aprilie 2009

Eckhart Tolle la Findhorn

ECKHART TOLLE 'S
Findhorn Retreat

Continuam seria filmelor cu Eckhart Tolle, aducandu-va astazi in atentie, conferinta pe care a tinut-o la Findhorn, în Scoţia. De asemenea, continuam si seria sfaturilor spirituale (Episodul 5) pe care acest invatator spiritual le da cautatorilor de adevar, sfaturi luate de pe blogul lui George Enea (rEvolutia Interioară):

"• Si atunci te vei gasi pe tine facand cele mai ciudate lucruri. Te poti afla chiar scriind o carte spirituala, sau sa hranesti un copil infometat. Te poti trezi ca iubesti lumea fara sa mai fi deloc atasat de ea! Iti pasa de ea si in acelasi timp nu te mai afecteaza. Si intr-o zi, cuvintele ,,exista numai constiinta” pot fi spuse de tine, dar atunci vor fi incarcate cu puterea adevarului!

• Cum sa oprim zgomotul mintii? Daca exista un buton de oprire pe care sa-l folosim? Da, butonul de oprire este puterea prezentului si se gaseste numai in clipa aceasta! Stiu ca deja cunoasteti lucrul asta. Mintea voastra foloseste tactici de intarziere spre a va tine la distanta de acest buton, numai sa nu apasati pe el si asa va pune o noua intrebare, …dar raspunsul de fapt il stiti foarte bine! Pentru cei care nu-l stiti – numai momentul prezent (acceptarea interioara a ceea ce este) opreste mintea! Nu exista nici-un… cum sa faci asta! Ci doar fa-o!

• Observati atasamentul fata de punctele voastre de vedere si opiniile pe care le sustineti. Cand va implicati intr-o argumentare sau intr-un conflict, observati cat de ofensiv si incordati deveniti, si simtiti forta propriei agresiuni atunci cand atacati pozitia altei persoane. Simtiti energia emotiei mentale in spatele nevoii de a avea dreptate, in timp ce cealalalta persoana nu trebuie sa aiba dreptate, …apoi lasati aceasta forta din interior care se lupta,… sa se duca. Ea este cea care lupta pentru putere!

• Predarea de sine este - simpla si profunda vraja care da voie vietii sa creasca - nu sa te opui curgerii ei… – singurul loc unde poti experimenta viata, este acum,… asa ca,… a te preda acestui moment inseamna sa-l accepti asa cum vine el,… neconditionat si fara rezerve! Este vorba de a renunta la rezistenta interioara la tot ceea ce este!

• Cand lasi lucrurile asa cum sunt, atunci o dimensiune adanca se dezvaluie pe sine, ca o prezenta statornica, o liniste profunda si neschimbatoare te cuprinde, si o bucurie fara cauza si mai presus de bine si de rau. Aceasta este bucuria de a fi – pacea lui Dumnezeu!

• Prezenta inlatura timpul! Fara timp, nici-o suferinta si nici-o negativitate nu poate supravietui!

• Eliberarea aleasa constient inseamna sa renunti la atasamentul tau fata de trecut si viitor, facand din prezent scopul principal al vietii voastre!

• Tu nu esti istoria ta personala. Tu nu esti povestea ta! Nu conteaza ce ti s-a intamplat in trecut. Numai acest moment exista – acum!

• Carapacea egoului a fost aruncata. Este o renastere!

• Dumnezeu este esenta a tot ceea ce apare. ...Dumnezeu nu este ceea ce apare!

• Adevarata iubire nu este niciodata iubirea formei, ci este iubirea lipsei formei!

• Cand esti atent la liniste, mintea se opreste! Nu poti asculta linistea cu o minte zgomotoasa!

• Starea dinainte a fost un univers in tine – fara timp – o singura viata!

• Trezirea este adevaratul scop al vietii!

• Vad rasarirea spatiului constiintei, ca urmatorul stadiu in evolutia umanitatii. Prin spatiu al constiintei vreau sa spun, starea de a fi complet constienti de lucruri, de sentimentul perceptiei, de ganduri si emotii si de tot ceea ce se intampla in viata noastra. Este un mic curent de trezire si prezenta, ce opereaza in noi, deja!

• Trezirea implica faptul ca noi nu suntem constienti numai de lucruri, ca si de obiectele si de oamenii din jurul nostru, dar suntem in acelasi timp constienti ca suntem constienti. Asta inseamna a fi cosntient de ,,eu sunt” care este in afara timpului si fara de care lumea nu ar putea exista. Putem simti si o liniste interioara alerta, in spatele lucrurilor, in timp ce ele se intampla in prim plan. Acesta este neconditionatul – inteligenta adevarata.

• Daca suntem constienti numai de obiectele din viata noastra, ramanem captivi in conditionat, captivi in forma, care creaza o separare. Astfel mereu incercam sa schimbam forma sau rezistam la ea intr-un anumit mod. Apoi cautam din nou lumea formei pentru salvarea noastra. Dar atunci cand suntem constienti de spatiul fara margini al constiintei – constienti ca suntem constienti (nelimitati), atunci devenim liberi, si nu ne mai identificam cu forma, care este egoul - si asa se ridica in noi o constiinta de sine comuna cu intregul, cu Sursa noastra. In acest mod te eliberezi de atasament si de lupta!

• Asa este. Pentru ca in spatiul constiintei fara limite nu mai este viitor si nici trecut. Exista numai prezentul, si el este intotdeauna liber! Acesta este ceea ce budistii numesc ,,golul” – nimicul, iar Iisus i-a spus ,,plinatatea vietii”! Este acelasi lucru –… nici-un lucru. Pentru ca este o deschidere spre dimensiunea verticala, care nu are nici-o limita - prezentul nu este niciodata limitat, sau incarcat cu probleme. Problemele au nevoie pentru a supravietui de timp, adica de trecut si viitor.

• Daca ne orientam atentia spre trecut sau spre viitor, noi vom functiona atunci intr-o dimensiune orizontala, si astfel apare conflictul intre formele ce deriva din constructiile egoului. Intrarea in dimensiunea verticala cere un grad ridicat de prezenta.

• Prezenta, e necesar sa fie principala noastra preocupare si atentie! Desigur, avem nevoie de conceptul timpului pentru a functiona in lume. Dar lucrul cel mai important este sa NU ramai limitat si inchis in aceasta dimensiune temporala!

• Exprimarea spatiului fara margini al constiintei – trecerea la dimensiunea ei verticala,… in loc de a ramane intr-o dimensiune orizontala (temporala) - acesta este urmatorul stagiu in evolutia umanitati. Si se intampla din ce in ce mai mult acum, ca atentia noastra sa ramana la momentul acesta!

• Cateva cai de a ramane concentrati pe momentul prezent: un lucru putem face – sa luam seama la toate lucrurile mici din jurul nostru, dand atentie detaliilor, cum ar fi - pasarilor din copaci, florilor din gradini sau parcuri – doar apreciati frumusetea de peste tot, chiar in lucrurile cele mai mici! Se pare ca a fi atent pana si la lucrurile cele mai mici necesita o stare de alerta. Iar aceasta stare de trezire, de atentie, este CHEIA. Ea este neconditionata. Si este chiar insasi constiinta fara limite! Simplu, nu?

• O alta practica folositoare este sa-ti urmaresti respiratia, si sa respiri constient. Daca acordam atentie respiratiei noastre, nu ne mai putem gandi la nimic altceva in acel timp. Atentia noastra este acum pe acest moment si nu pe necazurile noastre de ieri sau pe planurile noastre de maine, sau despre ce vom face saptamana urmatoare. Noi atunci doar respiram, nu mai si gandim. Asta pentru ca practica meditatiei la respiratie ne ia atentia de pe activitatea gandurilor si de aceea este o cale buna de trezire.De fapt, respiratia, pentru ca elimina orice forma – gand, a fost in mod traditional echivalata cu spiritul, viata unica fara forma! In limba germana, cuvantul ,,atme” inseamna respiratie si este derivat din ,,atman”, care in sanscrita, limba veche din India, se refera la esenta cea adevarata sau sinele universal.

• De ce este atat de important sa-ti eliberezi mintea de gandire? Gandirea, sau mai precis identificarea cu gandirea, intareste si mentine egoul, care in societatea noastra este fara control. El crede ca este real si incearca din greu sa-si mentina suprematia. Starea negativa a mintii, cum ar fi supararea, resentimentul, frica, invidia, gelozia, sunt produse de ego. Cand egoul controleaza lucrurile, aceste stari ale mintii ne apar justificate si de asemenea cauzate de factori externi. De obicei o alta persoana este blamata ca ne-a produs aceste sentimente. Dar adevarata lor cauza se gaseste chiar in viata voastra, in structura mintii egotice. Ea are nevoie de dusmani pentru ca isi obtine identitatea prin separare si astfel pune accentul pe ceea ce fac ceilalti. Din acest motiv, lasand egoul sa aiba controlul,… lucrurile sunt duse in ultima instanta la violenta, lupta, si razboi. Aceasta este nebunia, dar egoul vede altfel lucrurile.

• Filmul ,,O minte minunata” a aratat cum mintea ne poate amagi si ne poate si inebuni in acelasi timp. Spectatorii nu-si dau seama ca personajul principal este nebun, pana cand el insusi realizeaza asta. Filmul vrea sa arate ca atunci cand devii constient de mintea ta, nu te mai identifici deloc cu ea. O noua dimensiune a constiintei apare atunci in noi. Nebunia este cauzata de gandirea fara constientizarea nelimitarii care este fiinta noastra adevarata, iar gandind fara sa constientizam spatiul nemarginit care suntem, arata cum egoul ne tine captivi in cusca sa.

• Daca numai schimband continutul gandurilor noastre si evitand pe cele negative, putem, cumva, sa oprim activitatea gandirii? Gandirea pozitiva este desigur preferabila gandirii negative. Dar sa fim constienti de momentul acesta si sa practicam constienta prezentei divine – aceasta este ceea ce Iisus a vrut sa spuna in Predica de pe munte cand a afirmat: ,,NU TE GANDI DELOC LA VIATA TA” ,din aceasta stare de fiintare vine marea creativitate. ,,Schimba-ti gandirea” – acest indemn poate fi inteles numai daca este interpretat ca necesitatea de a opri activitatea continua a mintii, care este repetitiva, zadarnica si negativa. In locul unei gandiri continue, sa fim linistiti si astfel devenim constienti ca suntem constienti. Aceasta este realizarea lui ,,eu sunt”, realizarea sinelui, identitatea noastra esentiala.!

• Cand suntem inradacinati in sine, gandirea devine servitorul starii de constienta inlocuindu-se in acest mod activitatea ei continua care este numai spre folosul propriu al egoului. Astfel ea devine creativa.

Multumesc enorm Forumului Unique pentru aceste materiale!"

VEDEŢI DISCURSURILE AICI:

PRIMA PARTE

Findhorn part 1 
 
A II-a PARTE

Findhorn part 2

Daca subtitrarea nu porneste automat dati drumul la film si apasati CC, selectati apoi subtitrarea in Ro sau EN (daca din greseala am uitat sa selectam RO la upload).

In completare va invitam sa studiati categoria ECKHART TOLLE, pe care o puteti explora mai usor in CUPRINS si sa cititi urmatoarele carti scrise de Tolle:
1) PUTEREA PREZENTULUI - Ghid de dezvoltare spirituala
2) PUTEREA PREZENTULUI - Ghid practic. Invataturi esentiale, meditatii si exercitii din Puterea Prezentului 
3) UN PAMÂNT NOU 
4) LINIŞTEA VORBEŞTE 
5) SECRETUL LUI MILTON

Daca simititi ca demersul intelectual este insuficient si ca nu puteti avansa in cunoasterea de sine doar cu recomandarile lui Tolle, va recomandam un curs de Vipassana (click aici pentru detalii), unde veti experimenta cu adevarat , in fiinta voastra, efemeritatea structurilor egoului, printr-o cufundare in clipa prezenta, ca niciodata inainte.

Specificăm că anul acesta cursul s-a ţinut deja în Romania, la Vila Cristina din Moroieni, în perioada 4 - 15 august 2009. Dar, pentru cei care cunosc limba engleză şi doresc cu adevărat să participe la un astfel de curs, există şi alte locuri şi centre de meditaţie Vipassana în Europa (http://www.dhamma.org/en/bycountry/eu/) unde sunteţi bineveniţi, dar important este să vă faceţi înscrierea cât mai din timp.

3 comentarii:

  1. Ceea ce faceti este extraordinar in ceea ce ma priveste , am putut intelege instantaneu mai mult decat as fi facut-o in zeci de ani de experienta de viata normala.

    Din punct de vedere tehnic:am descarcat pe pc din video.google , pentru a putea vedea mai bine(fara intreruperi) cele 2 fisiere
    Eckhart Tolle la Findhorn (part1 si2) dar closed captions adica subtitrajul nu am reusit sa-l descarc puteti sa ma ajutati?
    Va multumesc
    lolec2001ro@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate fisierele care au butonul CC pentru vizualizarea filmelor nu pot fi descarcate cu tot cu subtitrare. Acest film nu l-am putut reencoda cu subtitrarea pe film si l-am pus asa.
    Il puteti gasi, pana una alta, pe siteul de torrente http://www.torrentreactor.net/torrents/989992/Eckhart-Tolle-Findhorn-Retreat-dvd-avi , iar subtirarea este pusa pe www.titrari.ro

    RăspundețiȘtergere
  3. NU FACE-TI VACCINUL ANTIVIRAL IMPOTRIVA GRIPEI PORCINE...............http://salvatiromania.wordpress.com/2009/04/25/pentagonul-institutia-criminala-nr-1-in-lume-in-alerta

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...