Ieşirea Din MATRIX: ÎNGERUL DIGITAL 1 - Spuneţi NU MicroCipurilor! (14.01.2009)

miercuri, 14 ianuarie 2009

ÎNGERUL DIGITAL 1 - Spuneţi NU MicroCipurilor! (14.01.2009)


DIGITAL ANGEL

Deşi eram foarte în temă cu subiectul Microcipurilor nu am crezut că Romania va fi printre primele ţări în care se va implementa acest sistem diabolic de monitorizare.
Părea ceva îndepărtat care pe noi nu ne va atinge prea curând, ceva faţă de care să avem timp să reacţionăm cumva, să ne împotrivim, ceva ce am crezut că se va implementa mai ales în Occident şi că acolo vor exista mişcări de mase ceva, o opoziţie fermă, dură, dar se pare că noi suntem oile de experiment, dobitoacele unde se implementează în primele rânduri (NOI CEI DIN LINIA ÎNTÂI) acest sistem de urmărire global, (România este singurul stat din lume care emite un model de paşaport electronic care cuprinde, chiar de la momentul introducerii, ambele elemente de identificare, respectiv imaginea facială şi impresiunile digitale).
Orwellizarea este aprope completă şi în Romania.
BIG BROTHER este şi aici, acum vor ştii tot, absolut tot despre tine.
Pentru aşa ceva ar trebui să se facă un referendum naţional. Cum e posibil să se implementeze aşa ceva fără să ni se ceară consimţământul, fără să ni se explice pericolele şi ce înseamnă de fapt RFID (Radio Frequency Identification - identificare prin frecveţă radio).
Mulţi idealişti naivi se întreabă: "Şi ce dacă există transparenţă, ce dacă ştiu totul despre tine? Ce ai de ascuns?" Dacă trăiam într-o lume în care cei care sunt la conducere ar fi fost nişte sfinţi care levitează şi fac miracole da, sau măcar nişte oameni obişnuiţi cu bun simţ, atunci poate am fi de acord că întrebarea îşi are sensul ei, dar când vedem că trăim într-o lume condusă de mafioţi , de terorişti la cravată şi costum, într-o lume condusă de oameni bolnavi psihic, paranoici, de corporaţii psihopate, în care există o nevoie absolută de control, normal că nu putem fi de acord cu aşa ceva.
Dacă nu eşti de acord cu acest sistem care există acum în lume, eşti considerat un posibil terorist deci se vrea eliminarea tuturor persoanelor indezirabile, tuturor celor care au un cuvânt de spus, care au ceva împotrivă. Dacă ştiu permanent unde eşti te şi pot elimina foarte uşor, plus că se fac ştergeri de identitate, clonări de identitate şamd (vedeţi filmul The Net în acest sens) ... nu stăm să scriem şi noi încă odată despre aceste lucruri, dar am simţit nevoia să atragem atenţia acestui aspect.
Ce să mai vorbim de drepturile omului care sunt încălcate flagrant (dreptul la intimitate şi prezmuţia de nevinovăţie în primul rând) - suntem ca într-o puşcărie ce să mai, o puşcărie în care cu toţii suntem posibili infractori, posibili terorişti.
Drepturile omului sunt praf în ochi pentru proşti, făcute ca să ne dea nouă impresia de libertate şi democraţie, ca şi cum dacă ele ar exista acolo undeva într-o carte ar fi şi respectate, aşa cum nu sunt respectate majoritatea legilor pe acest pământ. Legiile, în mare parte, sunt făcute de cei puternici ca să ţină în frâu sclavii, iar cei care le fac le încalcă cel mai mult şi mai des. Lor nu li se aplică. Adevărul e că noi nu suntem consideraţi oameni, ci dobitoace, sclavi, aşa că nu avem drepturi. Drepturile oamului se aplică oamenilor. Noi suntem scalvii lor, asta suntem ... sclavi pe plantaţie (chestia e că cei de pe plantaţie ştiau că sunt sclavi şi se împotriveau, în schimb, astăzi sclavii au impresia că sunt liberi - asta da sclavie!).

De fapt chiar ne-a venit pe chelie un banc, un banc care va face haz de necazul care va pune stăpânire la modul concret pe România începând cu acest an:

Care e diferenţa dintre dobitoace şi noi, oamenii? (în special cei din România)
Majoritatea dobitoacelor nu au cip.

Implicaţiile implementării microcipurilor RFID în acte (paşaport, carte de identitate, permis de conducere), în bani (în bancnotele Euro ele există din 2005), în produse, sunt uriaşe şi greu de înţeles la prima vedere. De aceea vă recomandăm să urmăriţi toate documentarele din categoria MICROCIPURI , în special documentarul lui Katherine Albrecht - Tracking Everything Everywhere, să vă faceţi o idee.

Mulţi au scris despre impactul implementării cipurilor şi vă recomandăm în acest sens câteva articole:


Ca să vă faceţi o mică idee despre cum vom fi monitorizaţi vă recomandăm să vizionaţi micuţul filmuleţ din YouTube numit "demonstratie : cum veti fi monitorizati avand implantat RFID microcip IBM 666".

În ceea ce priveşte documentarul de azi, recunoaştem că nu am apucat să-l vedem şi din câte am înţeles prezintă perspectiva creştin ortodoxă asupra implantării de cipuri. Îl punem la recomandarea unor prieteni. Deşi nu suntem de acord cu multe aspecte ale dogmei creştin ortodoxe considerăm că sunt şi informaţii bune în acest documentar, ce merită luate în considerare, dar cu discernământul de rigoare.

Intr-un articol preluat de pe Altermedia se spune:
“Ingerul digital” este denumirea unei companii americane, listata la bursa NASDAQ, fabricant al dispozitivelor personale de identificare (RFID, dispozitivele de identificare prin radiofrecventa, CIP-urile) destinate marcarii si urmaririi cetatenilor - vezi www.digitalangel.com.
“Ingerul digital” este si numele dat unui documentar realizat de un grup de crestini ortodocsi din Serbia, deocamdata singurul film care trateaza acest subiect dintr-o perspectiva duhovniceasca ortodoxa.
Documentarul “Ingerul digital” se adreseaza unui public matur si avizat.
Filmul este tradus in limba româna, cu subtitrarea integrata in fisierul video."
Este unul dintre ultimile documentare pe tema Microcipurilor, traduse în limba română.
O mică descriere a filmului mai poate fi găsită pe blogul lui Laurenţiu Dumitru şi pe blogul Saccsiv.

Descarcati de aici: Ingerul digital

Ni s-a mai spus că sunt şi imagini şocante, deci cei cu inima slabă să nu se uite.

În concluzie recomandăm şi noi :

schimbati-va paşapoartele acum cât mai puteţi primi din cele fara cip
(Primii care vor primi acest tip de pasaport vor fi locuitorii judetului Ilfov, urmand ca pana in 30 iunie sistemul sa fie functional in toata tara)


şi



Acest documentar este OPEN SOURCE

13 comentarii:

  1. Crezi ca la noi in tara va iesi cineva sa militeze impotriva?Vom face ceva?
    Nu! Vom merge linistiti in continuare in drumul nostru spre "spiritualitate" si dezvoltare personala, precum oile lui Jiji.

    RăspundețiȘtergere
  2. practic se poate iesi din tara (UE) si cu buletinul, cei carora nu le convine nu pot merge in turcia/state/asia, deci e ok

    RăspundețiȘtergere
  3. Si cine sa organizeze o demonstratie? Noi? ... Cu cine? De ce nu iesi tu? Noi nu avem suficientă audienţă să facem aşa ceva.
    Momentan abia avem timp să informăm publicul ... de unde atâţia bani să mergem în deplasare la demonstraţie, la Bucureşti? Pentru noi ar fi un mare efort financiar să ne ducem să demonstrăm contra.
    Cu cine să mergem? Cu trei tzantzari de patru feluri care ne viziteaza blogul si din care jumate sunt din afara tarii? Noi speram ca cineva care are cat de cat forta sa citeasca aceste lucruri si va actiona ... ca organele de drept se vor autosesiza :))Glumim normal ... Refuzati cand va duceti sa va faceti pasaport ... invocati drepturile omului, dati in judecata, daca aveti timp, bani de dat la avocati, prin procese.
    Introducerea cipului in pasaport este inceputul. Deja noile permise auto se fac cu cip in ele (vezi aici : http://apologeticum.wordpress.com/2009/01/02/in-romania-noile-permise-auto-contin-un-cip-electronic/). Nu toti au permis, nu toti au pasaport.
    Probabil se testeaza reactia opiniei publice.
    Din 2011, insa se vor introduce si in cartile de identitate.
    Vezi aici: http://www.caon.ro/stiri/im:caon:news-caras/articol/carti-de-identitate-electronice/cn/news-20081126-05420640

    Portita de scapare?

    Totusi, nu avem nici o sansa de a evita preluarea cartii electronice? Deocamdata exista o portita de scapare pentru crestinii care, din motive de credinta, refuza sa semneze pe un astfel de document. Un Ordin, cu numarul 1190 din 31 iulie 2001, al Ministerului de Interne, contine un articol care precizeaza ca "persoanele care refuza cartea de identitate din motive religioase" primesc buletine de tip vechi. Ofiterul care ne-a citit acest text ne-a spus ca Ordinul MI este de circulatie interna si nu ajunge la public. Deocamdata este suficient sa depui o cerere la Politie cand preschimbi documentul si se aproba, pe motive de constiinta religioasa, eliberarea buletinului de tip vechi. Deocamdata! Nu stim ce va fi anul viitor. Nici ce continut va avea legea scoasa de Parlament. De intrebat nu ne intreaba nimeni. De aceea, crestinii care vor sa-si apere identitatea in Hristos trebuie sa se trezeasca, sa formeze asociatii si sa preintampine prin proteste introducerea obligatorie a cartii electronice de identitate. Fireste, ierarhia Bisericii Ortodoxe ar trebui sa fie in fruntea noastra, asa cum se intampla in Grecia. Ca model, va invitam sa cititi Circulara Sinodului Bisericii Ortodoxe a Greciei, preluata din cartea Apocalipsa 13, scrisa de Mircea Vlad.

    RăspundețiȘtergere
  4. Chestia cu portita de scapare este luata de pe blogul Apologeticum, am uitat să precizez http://apologeticum.wordpress.com/2009/01/02/in-romania-noile-permise-auto-contin-un-cip-electronic/. Este un blog de orientare crestin ortodoxa clara.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am observat si pe http://apologeticum.wordpress.com/2009/01/15/la-un-pas-de-lepadarea-de-hristos/#comment-610 ca exista initiativa, dar am simtit nevoia sa le lasam un mesaj de chemare la unitate:
    Apreciez iniţiativa voastă,
    totuşi, personal consider ca aceste evenimente nu ar trebui privite doar prin perspectiva Apocalipsei din Biblie (sigur acesta este un argument in plus, ca scrie si acolo) si ca mesajul din petitie ar fi bine sa fie adresat tuturor, indiferent de etnie, credinta religioasa. Desi se spune ca suntem in Romania 85% ortodocsi eu nu cred asta. Eu sunt nascut si botezat ortodox, dar asta nu inseamna ca si sunt in sufletul meu ortodox, desi sunt trecut printe cei 85% (si majoritatea ca mine)…aleg ceea ce e bun din dogma crestina, dar nu sunt crestinul acela ortodox, supus bisericii , am o viyiune diferita de cea strict Biblica si bisericoasa, duhovniceasca (vorba voastra)… si sincer sa fiu limbajul duhovnicesc de lemn nu-mi place si nu sunt singurul.
    Consider ca introducerea pasapoartelor cu cip ne afecteaza pe toti, indiferent de credinta noastra si de aceea mesajul petitiei ar trebui universalizat..
    Deasemenea , în petiţie se spune undeva :
    “Apreciez ca un asemenea cod de bare si o asemenea insemnare electronica trebuie sa ramana aplicabila numai marfurilor si nu oamenilor! ”
    Vedeti documentarul Tracking Everything Evrywhere aici
    http://fymaaa.blogspot.com/2008/11/microcipurile-rfid-un-pericol-real.html sa intelegeti ca ne pierdem oricum intimitatea prin implementarea cipurilor in marfuri, bani si acte. Nu e nevoie sa se ajunga neaparat la CIPul din om.
    Cipurile RFID nu ar trebui puse nici pe marfuri, nici pe acte, nici in bani, nici nicaieri, decat optional. Sa ni se dea de ales.
    Desi nu sunt de acord cu cipurile, nu pot semna aceasta petitie deaorece nu simt ca ma reprezinta in intregime. Nu este universala, este directionata catre crestinii ortodocsi doar, desi ne afecteaza pe toti.
    Renuntati la separatismul religios macar odata in viata si incercati sa vedeti lumea printr-o prisma mai larga!
    In ciuda credintelor mele sa stiti ca am postat pe blog doritorilor oportunitatea de a semna petitia chiar si asa cum e acum si fac trimitere la blogul dvs. ca sursa alternativa de informare, dar asta nu inseamna ca sunt de acord cu tot ce spuneti.
    Poate ar fi bine sa ne unim fortele si sa vedem lucrurile si din alte puncte de vedere decat cele Biblice (Biblia fiind unul dintre argumente). Sa nu uitam ca printre noi se afla si oameni de alte religii, alte confesiuni, alte credinte, atei, masoni si nu toti cred in Biblie. Pe toti ne afecteaza treaba cu cipurile, este ceva universal. nu cred ca are sens sa ramanem divizati in aceste momente. Asta vor ocultii acestei planete. Sa ne divizeze. Nu puteti cere tuturor sa se alinieze credintei crestine. haideti sa ne raportam la ceva universal acceptat.
    Avem acelasi sange, cu totii respiram, suferim, gandim , iubim, suntem oameni in esenta si putem discuta ca oamenii fara sa abordam subiectele religioase care ne separa. Nu avem sange crestin in vene, nu respiram buddist, nu suferim ca un hindus (orgoliul, vanitatea, mania, ura, iubirea, armonia, pacea sunt universale, ele nu apartin nici unei religii - nu ai manie crestina, iubirea hundusa fata de o femeie, nu savurezi un mar cu gust jainist, nu te doare burta in stil shinotist, … sunt emotii universale, sentimente universale pe care cu totii le resimtim la fel).
    Haideti sa folosim un limaj universal care se adreseaza tuturor, mai ales in chestii care ne afecteaza pe toti.
    In rest numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cine doreste poate semna petitia "Pozitia crestinilor ortodocsi (romani si nu numai) fata de noile documente electronice ce contin microcipuri!": http://www.petitieonline.ro/petitie/semnaturi/pozitia_crestinilor_ortodocsi_romani_si_nu_numai_fata_de_noile_documente_electronice_ce_contin_microcipuri_-p11362043.html

    RăspundețiȘtergere
  7. A fost creata o noua petitie pentru cei care nu erau de acord cu cu titlul celei de sus...Aceasta include atat motive religioase cat si pe cele de intimitate asteptam ca in max. 48 de ore cei de la petitieonline.ro sa o accepte si sa poata fi semnata de catre cei care vor!....titlul este :"Petitie de protest fata de noile documentel electronice care contin microcipuri"

    RăspundețiȘtergere
  8. din pacate am fost intr-un loc unde paranoia e un mod de supravitzuire dar nu se poate numi un mod acceptbil de viatza...daca zidurile inchisorii au cazut doar ca sa se arate ca e totul o iluzie, sistemul doar acum e cu adevarat transparent. Un sfat: sa te integrezi e o gresheala; e doar un instrument deci poate fi folosit cu efecte pozitive de cei ce intzeleg regulile jocului, nu toata lumea s-a nascut egala - am invatzat prin durere - dar deshi e greu sa renuntzi la ceea ce luai drept certitudine e un pas inainte spre libertatea individuala. asta e de fapt scopul cartei drepturilor omului

    FREEDOM OF THOUGHTFULL ACTION

    RăspundețiȘtergere
  9. acum vreo 8 ani .. parca .. s-a vorbit ( printre operatorii de interviuri pentru firmele de cercetare de piata) despre un studiu care avea ca scop exact cercetarea modului in care se pot introduce mijloacele de identificare biometrice la populatiile ortodoxe. Nu stiu daca studiul s-a facut pana la urma. Am auzit doar comentarii despre chestionar; practic se testa limita de acceptare. Intrebarile erau de genul "ati accepta ..."

    Un amic comenta atunci ca se poate specula ( bazat pe cercetarile anterioare legate de credinta populatiei vs comportament) ca persoanele crestin ortodoxe sa fie cele mai refractare la "implantarea" respectivelor dispozitive dar exista un mare avantaj in tarile ortodoxe: gradul mic de informare al populatiei. Asta era atunci ...

    RăspundețiȘtergere
  10. COMPLETĂRI NECESARE:

    Dezavantaje ale cip-urilor RFID

    1. Informaţiile din memoria cipului pot fi citite de către orice cititor, nu doar de către cele specializate. Astfel, cu un simplu calculator performant, orice date, oricît de criptate ar părea, pot fi sparte într-un timp extrem de scurt (cel mult patru ore) şi chiar falsificate.

    2. Controlul total asupra cetăţenilor. Se va şti în orice clipă unde sîntem, cu cine sîntem, tranzacţiile financiare, rutele de călătorie, timpul petrecut în anumite locuri şi alte date, ce vor fi folosite după bunul plac al posesorilor acestor baze de date.

    3. Cip-urile nu pot fi detectate de simţurile fiziologice sau percepţia umană. Deci nu vor putea fi evitate.

    4. Microcipurile implantate la animale au provocat cancer în aproximativ 10% din cazurile implanturilor. Ţesutul cancerigen a apărut întotdeauna în jurul cipului RFID.

    5. Cip-urile RFID sînt sensibile la anumite tipuri de radiaţii ori contactul cu surse încărcate cu electricitate.

    6. Nu există inclusă în cip-uri opţiunea: Nu colecta date statistice despre mine.

    7. Cip-urile sunt o sursă de informaţie gratuită pusă la dispoziţie pentru serviciile de spionaj la toate nivelurile, iar date personale pot fi deturnate în diferite scopuri sau făcute publice fie din neglijenţă, fie intenţionat.

    8. Cip-urile biometrice pot avea avantaje pe termen scurt, dar pe termen lung pot fi un pericol real. Ele compromit metodele existente de securitate pe baza celor 2 elemente introduse, folosind presupunerea că ele nu sunt accesibile publicului, nici măcar în mod criptat. De exemplu, dacă ai o bază de date cu amprente şi pentru a intra în sistem este nevoie de amprenta unei persoane, nu trebuie să fie persoana acolo, poţi să iei din baza de date a poliţiei amprenta ei. În mod paradoxal, cip-urile biometrice diminuează siguranţa unei ţări. Ele permit accesul pe baza paşaportului altcuiva, fară a fi nevoie ca el să fie de faţă. Nu te mai verifică nimeni fizic, totul se bazează pe sistem. De aceea, expunerea informaţiilor digitale ale românilor discreţionar şi fără nici un discernământ reprezintă o acţiune fie inconştientă şi iresponsabilă, fie de trădare a propriilor cetăţeni.

    9. Monitorizarea prin satelit pe baza identificării faciale reprezintă o ameninţare la propria viaţă, dacă luăm în consideraţie ghidarea rachetelor antipersoană prin satelit. O eventuală lovitură de stat omoară orice persoană cu ajutorul rachetelor ghidate după recunoaştere facială. Tehnic acest lucru este deja posibil. Deci cip-ul biometric poate servi şi la terorism, ucideri şi crimă organizată.

    10. Autentificarea biometrică se poate realiza şi atunci când persoana deţinătoare a documentelor biometrice este moartă: este nevoie doar de mâna sa, sau de un ochi, pentru a intra într-un sistem. Astfel banii din cont, sau alte acţiuni financiare sau administrative, care necesită informaţii biometrice, se pot obţine doar dacă ai cadavrul. Deci pericolul cip-urilor biometrice se prelungeşte chiar şi atunci când omul este fără viaţă.

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu cred ca microcipurile chiar sunt bune, acum fiecare cu parerea lui

    RăspundețiȘtergere
  12. Cine dorește și le poate băga și-n cap, problema lui ... Ideea e să existe alegere.

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...