vineri, 30 ianuarie 2009

ECKHART TOLLE - Invitat la Oprah Winfrey (EP. I) 30.01.2009

Eckhart Tolle On Oprah's Soul Series - Webcast 1


De mult timp dorim să vă vorbim despre Eckhart Tolle, dar am simţit că subiectul este mult prea vast şi copleşitor de profund pentru a-l aborda pe fugă. Ştiam că va fi mult de muncit ca să-i facem o prezentare pe măsură. Acum însă lucrurile s-au schimbat un pic, deoarece au apărut mai multe traduceri la mai multe dintre conferinţele sale şi mai multe articole despre el, a devenit mult mai popular şi asta înseamnă că putem să scriem mai puţin, în mai multe articole la distanţă în timp, plus că e greu să-i faci o prezentare mai bună decât o face vestita prezentatoare de emisiuni din SUA, Oprah Winfrey, considerată cea mai influentă, puternică şi mai bogată femeie din showbiz, în dialogul purtat de cei doi în emisiunea prezentată de noi astăzi pe blog.
Am mai adus şi noi vorba de el, pe ici pe colo deoarece şi pentru noi Tolle reprezintă un maestru spiritual căruia îi purtăm o dragoste spirituală "platonică", iar prima sa carte apărută în România, "Puterea Prezentului" o considerăm ca fiind una dintre cărţile noastre de căpătâi. Deasemenea a apărut şi varianta interactivă a cărţii, pe primul site dedicat lui Eckhart Tolle din Romania. Se merită citită şi aşa.
Multe s-au spus deja despre acest minunat om şi nu ştiu dacă am reuşi să-i facem noi o descriere mai bună. Preluăm şi noi o bucăţică dintr-un material foarte amplu aflat pe siteul YogaEsoteric :
"A avut o viaţă uluitoare. S-a născut în Germania, a trăit în Spania, a studiat în Anglia, a fost cercetător ştiinţific la Universitatea Cambridge. De la obsesia sinuciderii, depresie şi angoasă a ajuns la iluminarea spirituală. A venit un moment când a rămas fără relaţii sociale, fără casă, fără loc de muncă. A renunţat senin la tot. A trăit doi ani ca om al străzii. Dormea noaptea pe băncile din parc, îşi petrecea zilele în beţia celei mai intense fericiri. Oamenii au dorit să ştie cum a atins pacea deplină. Aşa a devenit Eckhart Tolle unul dintre cei mai cunoscuţi învăţători spirituali, care îşi poartă prin lume mesajul. Un profet al vremurilor noastre. Învăţătura lui are puterea adevărului, puterea prezentului." - vă recomandăm cu căldură să citiţi continuarea articolului de pe siteului YogaEsoteric, articol intitulat "Eckhart Tolle - Trăieşte total clipa prezentă".
Mulţi au auzit de expresia "Carpe Diem" (Trăieşte Clipa) şi poate puţini au înţeles la ceea ce se referă cu adevărat. Citind această carte "Puterea Prezentului" şi vizionând conferinţele lui Tolle veţi înţelege , în profunzime, milenara înţelepciune ascunsă, în această simplă expresie.
Vă recomandăm în acest sens şi filmele "Dead Poets Society (Cercul Poeţilor Dispăruţi)" şi " The Peaceful Worrior" pentru a înţelege şi mai bine puterea prezentului.
Dialogul de azi, este prima emisiune din 10 şi îi mulţumim şi pe această cale lui Kprice pentru traducere. Aşteptăm cu nerăbdare şi traducerea celorlaltor 9 emisiuni.
Deasemenea îi mulţumim lui Dragoş Cohal pentru că ne-a făcut cunoscută această emisiune şi pentru sincronizarea subtitrarii.

Vedeţi AICI emisiunea tradusa:


 In completare va invitam sa studiati categoria ECKHART TOLLE, pe care o puteti explora mai usor in CUPRINS si sa cititi urmatoarele carti scrise de Tolle:

1) PUTEREA PREZENTULUI - Ghid de dezvoltare spirituala
2) PUTEREA PREZENTULUI - Ghid practic. Invataturi esentiale, meditatii si exercitii din Puterea Prezentului 
3) UN PAMÂNT NOU 
4) LINIŞTEA VORBEŞTE 
5) SECRETUL LUI MILTON

Daca simititi ca demersul intelectual este insuficient si ca nu puteti avansa in cunoasterea de sine doar cu recomandarile lui Tolle, va recomandam un curs de Vipassana (click aici pentru detalii), unde veti experimenta cu adevarat , in fiinta voastra, efemeritatea structurilor egoului, printr-o cufundare in clipa prezenta, ca niciodata inainte.
Specificăm că anul acesta cursul s-a ţinut deja în Romania, la Vila Cristina din Moroieni, în perioada 4 - 15 august 2009. Dar, pentru cei care cunosc limba engleză şi doresc cu adevărat să participe la un astfel de curs, există şi alte locuri şi centre de meditaţie Vipassana în Europa (http://www.dhamma.org/en/bycountry/eu/) unde sunteţi bineveniţi, dar important este să vă faceţi înscrierea cât mai din timp.

Filmul este OPEN SOURCE si poate fi downloadat, distribuit, vizionat oriunde la orice televiziune sau cinematograf.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Foarte interesant acest filmulet
Ti-as recomnda sa cauti despre JIDDU KRISHNAMURTI.
Foarte bun blogul tau.

FreeYourMind spunea...

Cand va aparea ceva video cu Krishnamurti tradus, vom fi primi care vom posta. Suntem la curent cu scrierile lui Krishnamurti.
Multumim de aprecieri.

GabrielRa2008 spunea...

Felicitari pentru toata munca depusa! Multumesc mult!

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?

Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE.

Este cea mai concreta recunostinta!

CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa:

1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug.

Altă formă de plată găsiţi AICI.

Mai nou puteți să ne sprijiniți într-un mod și mai simplu, pe PATREON.

Munca depusă pe acest blog necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani, căci timpul înseamnă bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze, să dea click pe ele să cumpere sau să se înscrie la ce promovăm noi.

Pe de altă parte, genul acesta de activitate nu poate fi independentă dacă este finanțată de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independentă, aceasta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare.

Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal sau PATREON.

Fără sprijinul vostru acest portal poate dispărea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru...

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...