Ieşirea Din MATRIX: ÎN SPATELE OCHILOR EI - un mini serial despre experiențe extra-corporale

vineri, 16 septembrie 2022

ÎN SPATELE OCHILOR EI - un mini serial despre experiențe extra-corporale


BEHIND HER EYES (2022)

„Prin ochii ei (titlu original în engleză Behind Her Eyes) este un serial de televiziune web thriller psihologic supranatural britanic creat de Steve Lightfoot, bazat pe romanul cu același nume din 2017 al lui Sarah Pinborough. Serialul a avut premiera pe Netflix pe 17 februarie 2021 și îi are în rolurile principale Simona Brown, Tom Bateman, Eve Hewson și Robert Aramao .

Behind Her Eyes este povestea Louisei, o mamă singură, a cărei „lume este zdruncinată când începe o aventură cu noul ei șef, David, iar lucrurile iau o întorsătură și mai necunoscută atunci când este atrasă într-o prietenie puțin probabilă cu soția sa, Adele. Ceea ce începe ca un triunghi amoros neconvențional devine în curând o poveste întunecată, psihologică, cu suspans și revelații întortocheate, pe măsură ce Louise este prinsă într-o rețea periculoasă de secrete în care nimic și nimeni nu este ceea ce pare”. SURSA

Notă: Atenție urmează spoilere!

Deși e de remarcat și de admirat faptul că s-a făcut un serial pe tema visării lucide și a experiențelor în afara corpului (OBE), totuși la final se dă o notă de improbabilitate și fantezie totală acestei idei, făcându-se poate mai mult rău decât bine acestei teme foarte importante din ezoterism. 

Bineînțeles, personajele din film nu trag nicio concluzie iluminatorie, transcendentă, nu reflectează o clipă la ce li se întâmplă, ci acceptă lucrurile așa cum sunt și se folosesc de asta în mod egoist, experiența în sine ne-având niciun impact moral asupra lor, nu-i îndeamnă să caute mai în profunzime de ce-ul. 

Cum e posibil să te dedublezi? Cine se dedublează? Cine sunt eu de fapt? Cum de este posibil așa ceva? Dacă eu nu sunt acest corp, cine sunt eu? 

Iar finalul lasă mult de dorit. Dacă nu ați văzut filmul, nu citiți mai departe.

Una din hibele filmului este legată de revenirea în corp. Filmul ne lasă impresia că poți dormi dus în lumile astrale și până te întorci poate trece mult timp și să fii prins în transa aceea. Fals. În realitate din experiențele astrale se iese extrem de ușor. Este suficient un gând de întoarcere și te întorci instantaneu.

 Doar dacă ai consumat ceva droguri (gen Ketamină sau Heroină după cum era cazul în film) sau psihedelice ca să-ți induci starea respectivă în mod artificial, poate exista riscul să nu poți ieși la comandă instantaneu, din OBE sau visare lucidă.

Apoi în momentul acela când arde casa, Louise, „alba închisă”, în loc să sune la pompieri se așează să doarmă ca să aibă o călătorie extra-corporală ... e de cascadorii râsului efectiv. Cu adrenalina aia în sânge, tu te așezi să dormi, sprijinită de casa care ardea. LOL ... Țara arde și babele se piaptănă ... Ce dorea ea să facă în corpul astral e greu de înțeles. Apoi, de ce a intrat în corpul ceileilalte? Ce rațiune a împins-o să intre și să rămână în acel corp? 

Ni se sugerează ideea că putem fi parazitați de alte corpuri călătoare, dacă ne lăsăm carcasa goală. Așa zisa carcasă „goală” este oricum legată prin firul de argint cu sufletul călător. Nu știu dacă este posibil cu adevărat acest lucru. Din ce mai știu și eu, carcasa goală poate fi parazitată doar pentru foarte scurt timp, deoarece există o incompatibilitate genetică, la nivel ADN între carcasă și sufletul călător. 

Corrado Malanga ne spune că asta e principala problemă pentru care sufletele nu pot fi furate decât pentru f scurt timp. În principiu parazitarea se întâmplă în prezența celuilalt suflet, parazitul având poate, o minte mai puternică decât cea a gazdei de drept. 

Mai există e adevărat, cazuri de posedare astrală de tip Walk-in, în care unele suflete aleg să abandoneze carcasele, iar atunci se produce o schimbare de gazdă și vine un alt suflet în corp, însă nu am înțeles exact cum este posibil acest lucru, dacă nu există compatibilitate ADN. Posibil ca abandonarea unei carcase de către un suflet, să lase deschisă poarta pentru ca alt suflet să locuiască acolo ... e ca un acord tacit de „subînchiriere”. Nu știu.

De asemenea, în tradițiile spirituale orientale, gen POWA, ni se vorbește de transferul conștiinței în momentul morții, însă unii aplică tehnica pentru a-și transfera conștiința în alte corpuri și să le spioneze din interior (pentru tibetani, asta e un fel de sinucidere spirituală, dacă o faci așa, la momentul nepotrivit). 

Personal tind să cred că posedarea permanentă și înlocuirea unui suflet cu altul nu se poate realiza fără un acord prealabil între suflete, cumva (așa cum a fost în film în primul caz). 

Bineînțeles, filmul nu putea scăpa să introducă 1 punct din agenda BLM (făcând o albă închisă din nou personaj principal ... obligatoriu), dar și al agendei LGBTQIA+, relațiile inter-rasiale fiind nota predominantă în ultima vreme, în majoritatea filmelor americane. Sincer, mă mir că psihiatrul nu e chiar Louise, negresa ... scuze, alba închisă, iar secretarul, scoțianul cel alb ... 

În fine, chiar dacă e o abordare limitatoare, din punctul meu de vedere, este un serial care dă de gândit și te face să reflectezi: oare e posibil așa ceva? 

VEDEȚI FILMUL TRADUS, 
AICI (Netflix), AICI SAU AICI

Deoarece oamenii s-au plâns că nu pot vedea filmele pe serverele oferite în general, ca alternativă (din cauza reclamelor) vă recomand să aveți adblocker (vă recomand browserul Brave) sau să vă înarmați cu răbdarea de a trece prin și a închide paginile cu reclame care apar. Asta e problema cu serverele gratuite. Succes!

Sau vă pot oferi eu pentru o donație, accesul la film, fără reclame.

În completare studiați categoria OBE de pe blog și vedeți: 

Insight Out

Experiențele din afara corpului ale lui Robert Monroe

Filmele cu WILLIAM BUHLMAN

THE PHASE - Fenomenul de fază – De la OZN-uri la biblie ! 

Și citiți cărțile lui William BuhlmanRobert Monroe

Din Tainele Calatoriilor Extracorporale de Jerome Bourgine

Si un site dedicat acestor experiente: https://phasetoday.com/ro și canalul video aferent.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...