Ieşirea Din MATRIX: FENTA CRYPTOMONEDELOR - o analiză excelentă a pieței crypto, realizată de Cătălin Moise

joi, 25 august 2022

FENTA CRYPTOMONEDELOR - o analiză excelentă a pieței crypto, realizată de Cătălin Moise

 Doresc să public aceasă analiză deoarece mi se pare una dintre cele mai complete în domeniu și-i mulțumesc lui Cătălin că și-a făcut „research-ul” ... bună treabă, bro!

FENTA CRYPTO este cea prin care unii (de ex. așa zișii anarhiști) vor s-o folosească ca să iasă din sistem, însă ce nu realizează ei, este că susțin în realitate și mai mult sistemul și frauda piramidală cripto, promovând un sistem și mai rău decât cel actual, în care marii jucători sunt tot tenebroșii din cabala ocultă. În plus se folosesc de această ideea frumoasă a libertății și descentralizării, pentru a ne băga mortul în casă, învelit într-un ambalj ce-ți ia ochii și anume digitalizarea completă a banilor și imposibilitatea responsabilizării în niciun fel a marilor jucători de pe piața cripto.

Ca să-l citez pe Cătălin: „Un sistem în care profitul investitorilor de la început e plătit exclusiv din banii investitorilor de mai târziu se numește schemă piramidală. 

Există o dezbatere lungă pe tema a cum ar trebui să se numească mai exact schema crypto, dar e irelevant. Ea combină și optimizează o sumedenie de scheme, dar caracterul ei fundamental e că investitorii de la început își scot bani doar dacă vin oameni mai târziu și bagă bani. Criptomonedele sunt ca niște corporații care nu au niciun produs și nicio activitate. 

În lumea reală, dacă ai acțiuni Apple ele pot să-ți producă bani pentru că Apple exploatează copii din Asia ca să producă un telefon ieftin pe care-l vând scump. În acest proces generează profit și o parte din acel profit ajunge la tine prin acțiuni. Criptomonedele nu generează nimic. De fapt, nu numai că nu generază nimic, dar consumă: curent electric. 

Așa că entitățile minere sunt foarte motivate să obțină un profit pe tot acel consum. Singurul profit posibil în lumea crypto apare dacă oameni alimentează voluntar sistemul cu bani lichizi. Singurul mod în care poți să scoți bani e dacă convingi pe altcineva să bage. Ăsta este scopul cultului crypto, ăsta este scopul tuturor acestor eforturi de marketing, să convingă cât mai mulți oameni să bage bani lichizi în circulație astfel încât alea 3 milioane de dolari să se transforme în 200 și în practică, nu doar într-o bază de date inventată pe internet. Schema poate să existe cât timp oamenii continuă să bage bani. 

Deci da, lumea crypto nu e o schemă piramidală, doar arată ca una, funcționează ca una și e perfect optimizată pentru a rula constelații întregi de scheme financiare frauduloase, dar în rest e altceva. Sunt rezervat în ton în acest discurs pentru că în lumea schemelor piramidale, granița dintre victimă și prădător e destul de neclară. Schema funcționează în așa fel încât, în funcție de nivelul la care operează, participanții pot fi și victime și prădători în același timp. Dar fiți convinși că entitățile dinspre vârfurile piramidelor, alea pline de capital, știu exact ce fac. [...]

Așadar , marea revoluție crypto înseamnă democratizarea speculei financiare care a dus la colapsul din 2008 (criza financiară indusă atunci n.m.). Acum ea nu se mai întâmplă în bănci ale căror nume nu le-ai auzit niciodată, ci la tine în buzunar, la tine în cap. 

Soluția oferită oamenilor care simt că li se îngustează orizonturile e să intre într-un cazinou măsluit în care aceleași entități vechi controlează direct când și cum le iau banii. 

În căutarea visului îmbogățirii rapide care să permită o evadare din sistemul opresiv al capitalismului global, oamenii devin dependenți de jocul de noroc (piața crypto) prin care alimentează structurile de care încercau să fugă. Devin dependenți fizic, în esență, de a le da bani bogaților.

Dintre toate schemele piramidale din lume, nu cred că a existat vreodată una atât de ambițioasă, atât de performantă și atât de incredibil de dezgustătoare. Și ne oprim aici.” 

Notă: Cine dorește tot transcriptul filmului realizat de Cătălin pe canalul lui de Youtube, să ofere o donație și să-l ceară. Mulțumesc.

AICI FILMUL: 

Foarte bun este și studiul Capitalism sau ce?

Iar chestia cu cryptomonedele este Capitalism²

Surse și recomandări: @Folding Ideas — Line Goes Up - The Problem With NFTs Varianta eBook: https://bit.ly/3NBx8tS Mai multe surse pe canalul lui Cătălin, AICI. Patreon: https://www.patreon.com/catalinmoise 00:00:00 Soluția viitorului 00:03:26 Cum funcționează blockchainul 00:14:00 Pe curent electric 00:17:34 Monedele care nu sunt monede 00:20:55 Ethereum salvează situația 00:25:35 Stablecoinurile salvează situația 00:27:36 To the LUNA! 00:32:04 Ficțiunea lichidităților 00:37:26 Un fel de schemă triunghiulară 00:39:33 Alimentare prin NFT-uri 00:48:42 Descentralizarea centralizată 00:52:21 Nu există un exterior.

În completare vedeți și CARITASUL CRIPTOMONEDELOR

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...