Ieşirea Din MATRIX: Ghidul HEADSPACE ... pentru Meditație - Sezonul 1

miercuri, 24 martie 2021

Ghidul HEADSPACE ... pentru Meditație - Sezonul 1


 HEADSPACE - Guide to Meditation (2021)

Ceea ce se petrece actualmente în lume, tinde să ne acapareze atenția în mod excesiv, indiferent în ce tabără te afli, fie că ești panicat de plandemie, fie că ești panicat de perspectivele Noii „Normalități” sau ale Marii Resetări ce pare a se prefigura la orizont, de vaccinarea obligatorie, de pașapoartele digitale, de cipare, de neo-nazism, șamd, și cred că este necesară o centrare mentală și un echilibru emoțional, pentru a nu hrăni continuu prin mintea noastră, toate aceste scenarii apocaliptice și a le da un plus de realitate. 

Da, sigur, este necesar să știm, să ne informăm, dar să fim un pic mai detașați, cumva să nu uităm că totul e un joc, viața este doar o călătorie și suntem creatorii realității noastre, prin gândurile pe care le menținem constant, prin fricile pe care le tot alimentăm, căci vorba aceea „de ceea ce ți-e frică, de aia nu scapi” și „what you rezist, persist” (adică la ceea ce opui rezistență, persistă). 

Toată această luptă de rezistență, revoltă, zbatere, încrâncenare, hrănește cumva tot acest joc. Nu zic să nu ne opunem, dar cumva s-o facem cu atitudinea omului care trăiește cele spuse mai sus și să nu uităm că, poate, la un anumit nivel, tot ceea ce se petrece este o reflectare a umbrelor noastre, a rănilor nevindecate, a lucrurilor nerezolvate și băgate sub preș, totul este o reflectare a nivelului noastru real. Cred că este posibil ca tot ce se petrece să fie un fel de purificare înainte de un mare salt în vibrație, o ultimă zvârcolire a răului din noi, înainte de a fi scuipat afară. 

De aceea cred că este necesar să continuăm să ne purificăm mental, psihic, fizic, iar la nivel mental, poate unul dintre instrumentele de curățare, este meditația (combinată cu ieșirile în natură, alimentația și apa curate, mișcarea). Eu personal recomand Vipassana despre care am vorbit pe larg pe acest blog și din ce am văzut, această meditație Mindfulness seamănă mult, însă fiecare individ e unic și poate folosi ce metodă dorește și se simte atras. Poate că metoda oferită în acest articol vi se va părea mai atractivă.

Așadar, un fost călugăr budist, Andy Puddicombe,  se folosește la maxim de noile gadgeturi și facilități oferite tehnologie, internet, aplicații, NETFLIX și de tot ceea ce este modern, pentru a promova meditația. Bravo lui și bravo Netflixului (care are și bune, nu numai rele). 

Ghidul Headspace pentru meditație explorează fundamentele meditației și modalitățile în care ne poate ajuta să fim mai prezenți și mai puțin distrași în viața de zi cu zi. Fiecare episod vizează un beneficiu diferit, de la gestionarea stresului la adoptarea unei atitudini de recunoștință, și începe prin a ne învăța abordarea și tehnicile, încheindu-se cu o meditație ghidată. Andy Puddicombe, co-fondatorul Headspace (alături de Richard Pierson, o companie de sănătate digitală care oferă utilizatorilor săi instruire meditativă și atenție) și fost călugăr budist, licențiat în Circus Arts, este autor britanic, vorbitor public și profesor de meditație și atenți care ne îndrumă pas cu pas, pe măsură ce narează cele opt episoade de 20 de minute, pe fondul unei animații jucăușe și al unei muzici liniștitoare.

Fie că ai deja ceva experiență atunci când vine vorba de meditație sau ești doar un novice dispus să înceapă să mediteze și să practice mindfulness (nefericit nume ... mult mai bine era mindemptiness n.m.), Headspace îți oferă ajutorul de care ai nevoie. Tehnici de meditație susținute de știință și cercetători, animații instructive și frumoase, sute de meditații și exerciții pe diferite teme, toate aceste elemente transformă Headspace într-o experiență unică și frumoasă.

Practicarea meditației sau a tehnicilor de mindfulness este tot mai răspândită în zilele noastre. Tot mai mulți oameni simt nevoia de a găsi un mod de a se liniști și de a face față stresului vieții aglomerate de zi cu zi. De asemenea, tot mai multe studii atestă beneficiilor meditației și ale mindfulness. Printre cele mai importante beneficii se numără: reducerea stresului și a anxietății, menținerea sănătății emoționale, dezvoltarea empatiei, îmbunătățirea conștiinței de sine, a atenției, a calității somnului. De asemenea, aceste tehnici sunt creditate și cu îmbunătățirea abilității de a suporta durerea și cu scăderea tensiunii arteriale. Pe scurt, știința susține că meditația și practicile mindfulness ne pot face, mai sănătoși, mai fericiți și mai buni.

Prima serie de opt episoade a fost lansată pe Netflix la 1 ianuarie și oferă meditații ghidate. Părțile a doua, Headspace Guide to Sleep, și a treia, care va consta într-o experiență interactivă, vor veni fi lansate târziu în decursul anului 2021.

În pandemie, ajutarea oamenilor să-și relaxeze mintea a fost o afacere de proporții, înregistrându-se creșteri considerabile ale descărcărilor pentru aplicații de meditație precum Calm și Headspace (vedeți după filme n.m)

Seria Calm prezintă episoade „concepute pentru a-ți transforma sentimentele prin muzică încântătoare, narațiuni concepute științific și imagini uluitoare”, cu voci ale celebrităților precum Mahershala Ali, Idris Elba, Keanu Reeves, Nicole Kidman și Kate Winslet.

Există și cartea (Headspace Guide to... Mindfulness & Meditation, de Andy Puddicombe - momentan netradusă în limba română), dar poate fi cumpărată în România de AICI (cel mai convenabil preț).

Vedeți mai jos filmele din NETFLIX, iar după filme veți găsi informații despre aplicația dedicată acestei meditații, o aplicație care poate fi descărcată pe diversele dispozitive și folosită ca un ajutor în proces.

Vezi online dublată în limba română 

(fără reclame):

1. Cum să începi

2. Cum să te detașezi

3. Cum să iubești viața

4. Cum să faci față stresului

5. Cum să fii bun

6. Cum să faci față durerii

7. Cum să faci față furiei

8. Cum să îți atingi potențialul nelimitat

Dacă doriți varianta în limba engleză, cu subtitrare (și reclame) puteți să le vedeți

AICI sau AICI sau AICI


„Acum, de ce să folosești o aplicație?

Trebuie să mai adăugăm un aspect esențial. Pentru a ne bucura de toate aceste beneficii este necesar să practicăm meditația și tehnicile de mindfulness în mod regulat. Și aceasta este buturuga care ne răstoarnă carul proverbial de cele mai multe ori. E mai ușor să găsești câteva minute ici, alte câteva minute colo, dar să transformi aceste practici în obiceiuri regulate este mai dificil.

Sfatul nostru: nu porni la drum singur. Dacă nu ai o voință de oțel, este o idee bună să ceri ajutorul unei aplicații motivante și inteligente. Aceasta te va ghida în zilele când vei face primii pași în lumea meditației și a mindfulness, iar apoi îți va prezenta tehnici mai avansate. De exemplu, o astfel de aplicație ți-ar putea arăta cum poți gestiona situațiile dificile sau cum poți include mindfulness în activitățile zilnice. Dacă te interesează o astfel de aplicație, avem ceva pentru tine.

Începe călătoria Headspace

Există mii de aplicații pentru meditație. Totuși, foarte puține își susțin abordarea prin cercetări testate clinic, așa cum se întâmplă în cazul Headspace. Natura laică a Headspace ajută aplicația să fie accesibilă tuturor, indiferent de viziunea asupra lumii sau religie.

Unul dintre fondatorii aplicației și totodată vocea care narează o mare parte din conținutul aplicației, Andy Puddicombe, este un fost călugăr budist care a petrecut 10 ani în mănăstirile din Nepal, India, Tibet și Rusia. După întoarcerea sa în Marea Britanie, el a devenit un instructor de meditație și mindfulness renumit și și-a asumat o misiune dificilă. Puddicombe dorea să aducă beneficiile meditației și ale mindfulness mai aproape de o audiență cât mai mare. De atunci, Headspace a devenit una dintre cele mai populare aplicații pentru meditație, cu peste un million de abonați.

Ce oferă Headspace?

Ai decis să încerci să meditezi? Poți descărca aplicația Headspace. Beneficiezi de o perioadă de testare gratuită de 10 zile. Aplicația se deschide cu prima serie de sesiuni Basic, care te va învăța elementele de bază. Vocea plăcută și ciudat de reconfortantă a lui Puddicombe te va ghida în timpul fiecărei sesiuni. Fiecare sesiune începe cu o scurtă introducere care îți prezintă elemente esențiale ale practicării meditației. Ghidajul continuă pe parcursul sesiunii. Tehnicile Headspace pe care le vei învăța includ exerciții de respirație, scanarea propriului corp, concentrarea atenție, observarea detașată a propriei experiențe, exerciții de vizualizare și de meditație.

Dacă, după expirarea celor 10 zile de testare și după ce încerci în mod gratuit mostrele de un minut din diferite meditații tematice, decizi să achiziționezi un abonament lunar sau anual, adevărata bogăție a aplicației îți va fi dezvăluită. Librăria sa frumos organizată îți oferă o mulțime de meditații ghidate la alegere. Acestea sunt împărțite în două categorii: pachetele de sesiuni sau sesiunile individuale.

Pachetele sunt cursuri pe o anumită temă care durează 10 sau 30 de zile și se concentrează pe subiecte cum ar fi relațiile, încrederea în sine, generozitatea, anxietatea și stresul. Sesiunile individuale pot fi practicate în orice moment și au fost concepute să trateze subiecte specifice vieții de zi cu zi. Pentru majoritatea sesiunilor putem alege între variante de 3, 5, 10, 15 sau 20 de minute.

Tot conținutul este împărțit în 12 categorii + categoria Featured, astfel că este extrem de ușor să navighezi direct la tema care te preocupă în mod curent. Animațiile scurte și simpatice sunt un mod grozav de a explica anumite idei sau principii care stau la baza meditației și a practicării mindfulness. Acestea ne arată că meditația nu trebuie să fie un obicei plictisitor, ci unul plăcut și relaxant.

Sleep by Headspace

Nu trebuie să suferi de insomnie pentru a putea aprecia o librărie liniștitoare plină de conținut pentru un somn odihnitor: muzică pentru somn și exerciții de relaxare care pregătesc trupul și mintea pentru somn. Toate zgomotele de fundal pentru somn (cu nume evocatoare cum ar fi Rainday Antiques sau Desert Campfire) îți oferă posibilitatea de personalize volumul sunetului ambiental și al vocii. Astfel, poți alege ce anume se află în prim-plan și să creezi o experiență audio pe placul tău. Muzica pentru somn include o gamă variată de sunete: de la muzică ambientală delicată, la muzică instrumentală, white noise și sunetul vântului. Fiecare poate găsi ceva care să-l ajute să alunece lin în lumea visului.

Cele mai cool caracteristici

  • Sute de sesiuni de meditație dintre care să alegi.
  • Durata unei sesiuni poate fi personalizată pentru a dura 3, 5, 10, 15, sau 20 de minute
  • Perioadă de testare gratuită de 10 zile.
  • O interfață sofisticată și prietenoasă, cu conținut și statistici personalizate.
  • Animații simpatice care te ajută să înțelegi conceptele.
  • Poți descărca sesiunile pentru a te bucura de ele offline.
  • O abordare modernă și laică a meditației și a mindfulness.
  • Are la bază cercetări științifice.
  • Prietenos cu întreaga familie – oferă conținut special pentru copii și oferă suport pentru Family sharing.
  • Opțiuni pentru comunitate – îți poți adăuga prietenii și puteți medita împreună.

Ți-am stârnit curiozitatea? Dacă ești pregătit să înveți să te relaxezi și să fii mai echilibrat, mai calm și mai conștient de ceea ce se întâmplă în viața ta, încearcă tehnicile de meditație și mindfulness. Headspace este fără îndoială unul dintre cele mai simple moduri de a începe.

Folosești Headspace sau o altă aplicație pentru mindfulness? Pe care o preferi?

Descarcă Headpace din App Store (iPhone, iPad – Free, include plăți in-app)SURSA


La final recomand să studiați și:

1) VIPASSANA - Arta de a trăi

2) DEEPACK CHOPRA - Învaţă cum să meditezi

3) REALITATE SPIRITUALĂ - Călătorie În Interior (Puterea Meditației)

4) Meditaţia budistă întâlneşte psihologia occidentală


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...