RUGĂMINTE!

RUGĂMINTE!

Dacă vedeți vre-un articol, film, link care nu funcționează, vă rugăm să ne spuneți ca să putem actualiza. De multe ori serverele pică, dispar pur și simplu, filmele sunt eliminate, samd. Si nu lasati doar un mesaj in casuta de comentarii facebook deoarece daca nu suntem prieteni in facebook, sunt sanse sa nu vedem acel mesaj. Cei din anumite țări, posibil din Occident s-ar putea să aveți probleme mai ales cu filmele artistice, căci pe acolo pe la voi, serverele cu filme sunt blocate. Trimiteti un email sau un comentariu la acea postare, dar nu in casuta de facebook. Vă mulțumim!

marți, 1 noiembrie 2011

DEEPACK CHOPRA - Învaţă cum să meditezi (1.11.2011)

LEARN HOW TO MEDITATE


Prima oară am auzit de Deepack Chopra când am descoperit albumul A GIFT OF LOVE ,  un album cu totul special: pe un fundal muzical deosebit de frumos, în care mai multe voci aparţinând unor personaje faimoase gen Demi Moore, Madona, Martin Sheen, Goldie Hawn şi alţii, interpreteaza poemele extraordinare de dragoste ale poetului sufit Rumi . Faptul că a reuşit să strângă atâtea  nume mari în jurul său, unindu-le pentru acest proiect, pentru noi a fost un semn al forţei acestui om şi al autenticităţii mesajului său. A reuşit să-şi creeze un brand în mijlocul rapacităţii materialiste din SUA şi să promoveze o spiritualitate adevărată.
"Deepak Chopra a scris mai mult de 25 de cărţi ce au fost traduse în 35 de limbi. Este, de asemenea, autorul a peste 100 de înregistrări audio şi video, inclusiv programe de TV apreciate de public.
In 1985 a renuntat la postul de director al Spitalului New England din Stoneham - Massachusetts, pentru a-si dedica tot timpul studiului dezvoltarii impactului si efectelor medicinei traditionale asupra vindecarii. In anul 1999, revista "Time" il considera ca facand parte dintre cei 100 de oameni care au marcat secolul 20 si "poetul-profet al medicinei alternative". Este un nume cunoscut in domeniul vindecarii holistice datorita popularizarii Ayurvedei si tehnicilor de vindecare traditionale indiene. A predat cursuri de medicina la Universitatile din Tuffs si Boston. "
"Deepak Chopra este una dintre figurile cele mai interesante si mai remarcabile ale spiritului contemporan. S-a ocupat în scrierile sale de sanatatea fizica, dar abordeaza si spiritualitatea într-un mod la fel de inspirat, deoarece între acestea doua exista o legatura inseparabila.
Nascut în jurul anului 1947, în New Delhi, India, Deepak Chopra pretinde ca a uitat care este vîrsta sa exacta. În ciuda atasamentului fata de literatura engleza si a planurilor de a deveni jurnalist, Deepak Chopra a decis în tinerete sa studieze medicina. A studiat la St. Columbas în India, o scoala condusa de misionari crestini irlandezi. Mai apoi, a urmat cursurile Institutului de Stiinte Medicale din New Delhi, studiind endocrinologia si încercînd sa afle cum "se traduc gîndurile în molecule". S-a mutat în Statele Unite în 1970, unde si-a încheiat specializarea în endocrinologie la un spital din New Jersey, dupa care s-a mutat la Boston. A predat la mai multe facultati de medicina prestigioase si în 1985 a devenit sef de personal la New England Memorial Hospital (acum, Boston Regional Medical Center). Aflat la Boston, experienta sa l-a facut pe Deepak Chopra sa studieze medicina alternativa si relatia dintre corp, minte si spirit. A început de asemenea sa scrie carti - ajungînd în prezent la 25 de volume. Curînd dupa ce a devenit medic, Chopra a citit o carte despre meditatia transcendentala si a devenit interesat de traditia veche hindusa a vindecarii holistice, cunoscuta sub numele de Ayurveda (semnificînd "cunoasterea vietii").
Dezamagit de medicina traditionala, pe care o crede prea dependenta de medicamente, Deepak Chopra si-a dat demisia din functie si a fondat Maharishi Ayur-Veda Products International, Inc. (MAPI) împreuna cu Maharishi Mahesh Yogi. Educatia sa occidentala si pregatirea în medicina ayurvedica l-au ajutat pe Chopra sa impuna Ayurveda în ochii multor sceptici. Popularitatea clinicilor sale a crescut repede si datorita unor clienti celebri ca Elizabeth Taylor, designerul Donna Karan sau bancherul Michael Milken. În 1993, s-a mutat în La Jolla, California, unde a devenit director al Sharp Institute for Human Potential and Mind/ Body Medicine. În 1995, a fondat Chopra Center for Well Being din La Jolla.
În prezent, este un lider spiritual pentru milioane de locuitori ai lumii. A devenit atît de popular, încît revista Time l-a numit "poetul-profet al medicinii alternative", situîndu-l printre cele mai importante figuri ale secolului XX. Personalitati ca Madonna si Demi Moore i s-au alaturat lui Deepak Chopra în cruciada sa, care promoveaza un credo preluat de la celebrii Beatles: "Nu ai nevoie decît de dragoste" (All you need is love) - pentru a face din lume un loc mai bun." 
Deepak Chopra, care si-a inceput cariera spirituala ca discipol al celebrului Maharishi Mahesh Yogi, a obtinut rezultate minunate practicand Meditatia Transcedentala promovata de acesta si a detinut o functie importanta in conducerea mondiala a organizatiei acestuia: Spiritual Regeneration Movement. Ajuns de mult timp unul dintre cei mai cunoscuti guru spirituali si motivationali de pe planeta, ne ofera una dintre cele mai bune prezentari ale ideii de meditatie si a practicii aferente.
Câteva cărţi cu Deepack Chopra puteţi găsi aici.

VEDEŢI FILMUL TRADUS, AICI:

4 comentarii:

Anonim spunea...

Santeti extraordinari.DUMNEZEU SA VA DEA SANATATE.Va multumesc pt documentar.AMIN.

FreeYourMind spunea...

Cu placere. Extraordinar este Chopra si cei ce au tradus acest film. Noi suntem doar niste mesageri!

georgevalah spunea...

Aveam filmuletul gata de postare dar.. nu mai e nevoie!
Aceleasi cautari si..."gasiri".
Aceleasi nelinisti... :-)

FreeYourMind spunea...

Bine ai venit si tu pe aici, nu numai eu pe la tine :P

COMENTARII FACEBOOK

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

UNIVERSUL CONECTAT - ce-ar fi dacă Nassim Haramein ar avea dreptate? (15.12.2016)

THE  CONNECTED UNIVERSE (2016) „Unui fractal infinit, aflat în rotaţie, cum îi defineşti centrul ? Orice punct este centrul său...

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?
Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE. Este cea mai concreta recunostinta! CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa
1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug. Altă formă de plată găsiţi AICI.

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...