Ieşirea Din MATRIX: Robert Burton - Neuroștiință, eseuri, non-dualitate

joi, 26 iulie 2018

Robert Burton - Neuroștiință, eseuri, non-dualitate"Invitatul interviului de astăzi este Robert A. Burton, absolvent al universității din Yale și al Universității din California, școala medicală din San Francisco, unde și-a terminat rezidența de neurologie. La vârsta de 23 de ani a fost numit șef al Diviziei de Neurologiei la Centrul Medical UCSF de la Mt. Zion, unde a devenit ulterior șef adjunct al Departamentului de Neuroștiințe.


Cărțile sale includ On Being Certain: Believing You Are Right Even When You're Not, A Skeptic's Guide to the Mind; What Neuroscience Can and Cannot Tell Us About Ourselves.

De asemenea, a scris eseuri, recenzii de carte și articole op-ed pentru New York Times, Salon.com și Nautilus. Locuiește în San Francisco Bay Area. Website: rburton.com

Interviul cu Robert Burton , cuprinde următoarele întrebări : 

Care este autografia dumneavoastră? Care este diferența dintre neurologie și neuroștiință? Ce ne spune neuroștiința despre cine suntem noi? Cum ne oferă percepția simțul eului? Poate exista vreodată o știință obiectivă? Dacă eul separat este un construct, cum luăm decizii? Realizarea că nu vă controlați deciziile vă oferă o senzație de libertate? Este știința limitată de neluarea în considerare a paradoxurilor? Ați ales să fiți un nuvelist mai degrabă decât un neurolog din cauza limitărilor științei? Este știința o poveste la fel de mult ca ficțiunea? Meditația și cercetările creierului sunt de asemenea povești? Prejudecățiile noastre schimbă ceea ce noi observăm? Ar fi lumea diferită dacă am realiza cu toții că nu avem liber arbitru? Ați citit despre studiile care arată că deciziile juriului sunt influențate de faptul dacă au mâncat sau nu înainte de proces? Nu este totul un mister? Nu este uimitor că noi chiar știm ceva? "

SURSA: Blogul Non - Dulaitate http://viatamergeinaintepenet.blogspot.com

P.S. Datorită interesului extrem de scăzut pe acest gen de interviuri, blogul Non Dualitatea va înceta traducerea lor deși mai erau multe pe listă, așa că dacă veți dori și în continuare astfel de filme, manifestați-vă un interes. Mulțumim.

VEDEȚI INTERVIUL TRADUS AICI:

Link 1 - cu subtitrarea pe film

Link 2 - cu subtitrarea separată de film

Dacă subtitrarea nu se activează automat, ori dați click pe butonul CC și selectați Limba Română sau din meniul  de setări (SETTINGS) din dreapta sus de pe imaginea în full screen activați subtitrarea dând Subtitle On.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...