Ieşirea Din MATRIX: Adyashanti - Despre sine, trezire, altruism, spiritualitate

marți, 3 octombrie 2017

Adyashanti - Despre sine, trezire, altruism, spiritualitate


"Bun găsit la acest nou interviu din seria Non-dualitatea, în care avem ca invitat pe Adyashanti. Este al doilea interviu cu această persoană, primul îl puteți vedea aici.

Adyashanti (al cărui nume înseamnă "pace primordială"), născut Steven Gray în 1962, în Cupertino, California, în San Francisco Bay Area. Apoi, la vârsta de 19 ani, el a găsit "ideea de iluminare" într-o carte. Ulterior, el a construit o colibă ​​în curte, unde a început să practice meditația. Ca adolescent a avut o pasiune pentru cursele de biciclete și a lucrat într-un magazin de biciclete-punct de reparații.
La ai săi 20 de ani și ... , el a studiat Budismul Zen sub îndrumarea profesorului Arvis Joen Justi, timp de paisprezece ani. Arvis îl trimitea (punea) în mod constant pe Gray (Adyashanti) să facă sesshins (perioade intensive de meditație zazen) la Zen Center din San Francisco, unde a studiat sub îndrumarea lui Jakusho Kwong Roshi. 

La vârsta de 25 de ani, a început să ​​experimenteze o serie de treziri spirituale de transformare. În timp ce stătea singur pe perna lui, Gray a avut un clasic Kensho , sau experiență de trezire spirituală, în care el " a pătruns în golul tuturor lucrurilor și și-a dat seama că Buddha a urmărit fiind ceea ce este." (Bodhi). În afară de ore lungi de meditații și rugăciune, el a studiat, de asemenea, cărți despre misticii creștini, și Evangheliile. 

Adya a început să predea în 1996 răspunzând astfel la cererea maestrului Zen cu care a studiat 14 ani. Stilul său de predare (cunoscut ca satsang) este direct, spontan și non-dual ce a fost comparat cu cea a vechilor maeștrii Zen și înțelepții advaita (non-dualitate) din India, fiind asemănat cu Nisargadatta Maharaj. Retragerile sale sunt un amestec de meditație tăcută, lecții de teatru și conversații cu studenții săi, și se concentreză asupra dizolvării și reconstrucției identității personale. În tot acest timp mulți căutători spirituali s-au trezit la adevărata lor natură în compania lui Adyashanti.

Învățăturile lui sunt o invitație deschisă pentru a se opri, investiga și recunoaște ceea ce este adevărat și eliberator în centrul întregii existențe.

"Dacă filtrați cuvintele mele prin orice tradiție sau " ism ", veți pierde ceea ce spun. Adevărul eliberator nu este static; este viu. Nu poate fi conceptualizat și înțeles de către minte. Adevărul este dincolo de toate formele și fundamentalismul conceptual. Ceea ce ești este dincolo, treaz și prezent, aici și acum. Pur și simplu te ajut să-ți dai seama. "

Acest interviu cu Adyashanti, cuprinde următoarele întrebări : 

* Am înțeles noi oare greșit noțiunea de sine în Occident? Evoluează înțelegerea sinelui? Cum apare frica în relație cu simțul de sine? Este libertate dincolo de frică? Ce este experiențe de a ființa? Cum evoluează spiritualitatea ? Pe măsură ce vechile structuri și concepte sunt eliminate, se modifică conceptul de iluminare? Este realizarea altruismului doar prima fază a trezirii ? Sunt învățăturile dvs. diferite față de atunci când ați început? *

SURSA: http://viatamergeinaintepenet.blogspot.ro

VEDEȚI INTERVIUL TRADUS, AICI

2 comentarii:

 1. Un exemplu de documentar spiritual nerelevant cel putin pt mine si posibil,cam destul de confuz pt altii. Acest domn profesor spune la Ego ca fiind Sinele deci te baga intr-o ceata densa de nu mai stii ce sa crezi, cand alti maestri separ clar termenii de Sine si Ego. Raspunsurile la intrebari sunt in termeni greu de digerat si foarte greoi, ca si cum ai citi carti bisericesti care sunt la fel, adica foarte dificil de inteles ca si cum spiritualitatea este ceva la un nivel superior care necesita termeni la fel de elevati si din nefericire greoi care in loc sa te ajute te aduc in confuzie.
  In fine, e posibil ca aceasta limba de lemn spirituala chiar sa ajute pe altii, nu exclud asta, deoarece am constatat pe propria piele si nu de la altii, ca orice ce pare ca este gresit se dovedeste in final, in mod individual, ca a fost ceva ajutator, deci ceva bun. Este bine, este chiar indicat sa te lovesti cu capul de pragul de sus pt ca apoi sa vezi ce trebuia sa vezi.
  Ma bucur ca acest blog continua sa aduca la cunostinta celor interesati diverse moduri in care este vazuta spiritualitatea si apoi fiecare isi va incerca modul in care poate discerne intre ce ii este de folos si ce nu ii este, pt ca in final adevaratul profesor, adevaratul maestru este numai cel interior impreuna cu viata traita.

  cu drag si toate cele bune... si multumiri echipei Iesirea din Matrix :)

  nelunnn

  RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...