Ieşirea Din MATRIX: Pericolele Mamografiei și afacerea diagnosticării cancerului la sân

miercuri, 2 august 2017

Pericolele Mamografiei și afacerea diagnosticării cancerului la sân


...".Oare soarta joaca ping-pong cu viata mea? Este a treia oara in patru ani si jumătate când mi se spune ca este remisie completa. Nici nu îndrăznesc sa mă mai bucur. Mi-e teama sa si împărtășesc vestea asta minunata cuiva ca sa nu se destrame. Ultima oara, când mi s-a spus ca e remisie completa, bucuria a ținut numai 7 luni."
Acestea sunt cuvintele scrise in 2009 de o persoana care nu știu daca mai trăiește pe pământ astăzi.
Diagnostic: CANCER DE SÂN STADIUL IV CU METASTAZA OSOASA

"Am început cu acest citat, caci realitatea bate filmul. 

In general, beneficiile mamografiilor sunt ridicate in slavi de majoritatea publicațiilor si declarațiilor oficiale, dar va invit sa privim si dincolo de baricada, unde unii specialiștii prestigioși lansează opinii contrare, care însă nu prea au acelasi ecou in mass-media.  De ce ?

Constatați singuri :

1) Dr. Samuel Epstein, preşedintele Coaliţiei pentru prevenirea cancerului, medalia de aur a Academiei de Medicina Albert Schweitzer, autor a sute de articole științifice in oncologie declara in cartea sa The Politics Of Cancer revisited :
- Când cancerul de sân este detectat, el existat de cel puțin opt ani și prin urmare a atins deja ganglionii limfatici ai altor organe, in special la femeile tinere.  Unul din patru cancere detectat  nu este un cancer adevărat, dar în schimb, un cancer adevărat din patru nu este detectat ».
Doisprezece ani mai târziu, el vine să confirme aceste declarații într-un articol intitulat  "Breast Cancer Unawareness Month: Rethinking Mammograms" :

 "Orice vi s-ar spune, refuzați mamografiile de rutina, mai ales daca sunteți in  premenopauză, caci radiografiile vor crește probabilitatea de a căpăta un adevărat  cancer. " 

«  In SUA, 10.000 de cancere pe an sunt datorate mamografiilor efectuate femeilor care poartă gena A-T (1,5% din populație)

2) Rosalie Bertell, una dintre cele mai respectate autorități la nivel internațional cu privire la pericolele radiațiilor, afirma ca fiecare Rad măreşte cu 1% a riscul de cancer de sân creștere  și scade un an din viata persoanei radiografiate. Danger and Unreliability of Mammography Breast Examination is a Safe, Effective, and Practical Alternative
3) După trecerea în revistă a toată literatura mondiala disponibile pe acest subiect, doctorii Wright si Muller de la Universitatea din British Columbia, au recomandat in revista The Lancet  anularea finanțări de către stat a mamografiilor, deoarece "beneficiul obținut este minim, iar prejudiciul este important ".
4) In USA, National Institute of Health estimează ca aceste mamografii scapă din vizor 10% din tumorile maligne reale la femeile de peste 50 de ani, in schimb detectează altor câteva milioane de femei micro-tumori potențiale,  care le transforma pe loc in paciente. »
Is screening for breast cancer with mammography justifiable?

5) Mai grav, într-un studiu publicat în 2005 in New England Journal of Medicine, procentul de cancere de sân maligne nedetectate era de 30% la femeile de 40.

6) Dr. Diana Hunt, diplomata centrului medical UCLA, specialista in radiațiile X, declara:
"Efectuarea anuala a doua mamografii la fiecare sân, pe o perioadă de zece ani, determină expunerea la 5 Rads
(Roentgen absorbed dose) a fiecărui sân in parte. Prin urmare, în cazul în care o femeie încep sa se supună mamografiilor anuale la vârsta de 55 de ani, la vârsta de 75 de ani, ea v-a primi 20 de rads.

In comparație, femeile care au supraviețuit  bombardamentelor de la Hiroshima și Nagasaki a absorbit 35 rads."

La un mic calcul, Femeile care vor începe mamografiile la 40, pot să-şi facă deci mutație la Hiroşima ...

7) Un studiu realizat de cercetătorii americani și norvegieni, au fost comparate două grupuri de femei, cu vârste cuprinse între 50 și 64 de ani. 
120 000 de femei din primul grup au făcut 3 mamografii in 6 ani, în timp ce alte  110.000  femei au făcut doar o mamografie in 6 ani.

A rezultat ca 22% din cazurile de cancer de sân detectate prin mamografie repetate,  dispăreau de la sine până la punctul de a nu fi detectabile dacă nu se mai făcea nici o mamografie timp de șase ani.

8) Acelaşi lucru îl afirma si Dr. H. Gilbert Welch, autorul articolului  "Overdiagnosed : Making People Sick in the Pursuit of Health.  
In acest studiu se afirmă ca 1,5 milioane de femei sunt tratate cu radio si chimioterapie din "inertie".

Iarasi, in studiul intitulat "Effect of Three Decades of Screening Mammography on Breast-Cancer Incidence " Dr. Welch afirma :
"Unele tumori cresc atât de încet, încât oamenii care sunt afectaţi vor muri din alte cauze, înainte ca aceste tipuri de cancere sa devina maligne. »

« Socul psihologic si tratamentele de chimioterapie nu fac decât sa agraveze micro-cancerul existent cat si celelalte eventuale afecțiuni."

9) "Dr. Gifford-Jones, ginecolog din Toronto si unul din cei mai renumiți jurnaliștii medicali canadieni  afirma ca:
"Femeile de la 40 la 49 care fac mamografii anuale au de doua ori mai multe șanse sa moara de cancer trei ani mai târziu decât cele care-şi păstrează sânii sub bluze".
10) Grupul de lucru Task Force al Ministerului Sănătății SUA recomanda amânarea mamografiilor pana la vârsta de 50 de ani, când sânul este mai puțin sensibil la radiații. Coaliția Națională a cancerului de sân s-au alăturat acestor recomandări, deoarece statisticile arătau  ca acest tip de cancer a crescut cu 20% din 1975, în ciuda multitudinii de mamografii si miliardelor de dolari cheltuite de asigurări.
Pentru femeile tinere, cifrele sunt și mai alarmante, deoarece un studiu canadian al National Breast Cancer din 1992,: a arătat o creștere de 52% a mortalității de cancer de sân in rândul femeilor tinere care practica mamografii repetate.


 11)  Dr. John William Gofman, profesor emerit de biologie moleculara si celulara la Berkeley si lector la Facultatea de Medicina din San Francisco, specializat în efecte biologice ale razelor X și a pericolelor nucleare,  susține ca:
 " 75% din cazurile noi de cancer sunt fost cauzate de radiațiile medicale cum ar fi razele X, scanere, mamografii, tomografii si fluoroscopii. El le atribuie de asemenea responsabilitatea si pentru multe cazuri de boli cardiace coronariene.
12) National Cancer Institute din SUA a publicat statistici care arata ca în cazul femeilor de 35 de ani, mamografiile pot  provoca 75 de cazuri de cancer de sân la 15 cazuri de cancer identificate.
Ne oprim aici, caci nu dorim sa creăm depresie in rândul cititorilor. Am dat 12 exemple, pentru care sunt nevoie de 12 luni de analiza.

Concluzia preliminara ar fi următoarea :

Nu ai cancer?  Vino sa verificam.

Daca ai, hai sa te "tratam".

Daca n-ai, oricum iți dam

Ca sa avem si noi ce sa tratam .


De ce apare cancerul de sân? Putina teorie:

Daca Cancerul de sân ar fi o pisica sălbatică care trăiește maxim 100 de ani, in momentul in care ea devine detectabila la radiografie, are deja 90 de ani .

Mai precis, de la prima diviziune a celulei canceroase pana la primul nodulul palpabil, trec 8 ani și 3 luni. Acum  tumoarea are 1g, un volum de 1 cm3 si  1.000.000.000  (un miliard)  de celule canceroase, care se divid exponenţial: 1-2-4-8 miliarde etc...

O paralela necesara cu celule Stem :

Din momentul fecundării ovulului, viitoarea ființă umana are la dispoziție 70 de replicări celulare (celule stem) 

De la ovulul fecundat pana la naștere folosim 50 si ne mai rămân 20 pentru restul vieții.

La un adult, populațiile celulare care formează organele sunt deja constituite, deci rezerva de celule embrionare ( stem) este disponibila îndeosebi pentru înlocuirea celulelor uzate natural. Eventual,  si a celor deteriorate de atacuri chimice, electromagnetice, etc.

Este ca si cum ați avea un cont in banca. Când cheltuiți ceva trebuie sa adăugați iar bani pe card.

Diviziunea celulelor stem se face la semnalul apoptozei (sinuciderii "naturale")  celulelor bătrâne, într-un ritm prestabilit, normal, care va permite sa trăiți maxima o vârstă teoretica de 140 de ani.

De ce 140?  Durata de viață a celulelor variază de la 5 zile (intestin) la 15 ani ( mușchi, oase) 

Media este de 7 ani, iar 7 ani X 20 de diviziuni ale celulelor stem ( de care mai dispunem după ce ieșim din maternitate), face 140 de ani.

Datorita nașterii si viețuirii într-un mediu poluat, (vezi epigenetica),  celulele stem sunt suprasolicitate si la 80-90 trecem pe loc repaus.
Pe de alta parte, începând de la 50 de ani, organismul generează zilnic un mare număr de celule displazice, canceroase, care, in competiție cu celulele sănătoase "ortoplazice", sunt surclasate, deci vor dispărea de la sine. Dar daca sunt căutate cu dinadinsul...sunt găsite si suntem invitați la bisturiu, chimio / radioterapie, a căror consecințe si dificultăți le cunoaștem.

De aceea, la persoanele in vârstă apar micro-tumori, caci celulele stem s-au împuținat si sunt păstrate pentru funcțiile vitale.

Ce se întâmpla la Mamongrafie / radiografie :

Poate afli o veste proasta, pentru care oricum nu au o soluție viabila, dar Sigur mai pierzi din stocul celulelor Stem, deci iți creste șansa sa te alegi cu un cancer pe viitor. 

De aceea toate studiile de mai sus arata ca fiecare  mamografiile creste riscul de cancerizare. Cum se spune in popor: "Cine o caută, o găsește" !

Acest act medical nu se poate numi "Detectare Precoce"? Daca ar detecta tumoarea la stadiul de 1.000.000 de celule canceroase, atunci da, se numea Detecție Precoce. Pana atunci, nu de detectare avem noi nevoie, ci de Prevenție, iar asta presupune mai întâi sa fie interzise toate nenorocirile chimice din alimentația, apa potabila si din aer.

Iar guvernele sa ofere mamelor respectul cuvenit si nu alocații de 100 de lei pentru un copil, ca așa apare stresul care declanșează cancerul !

Exista tari in vecinătate unde se oferă de 10.000 de euro pentru nașterea unui copil…

Dar cum asta nu se va întâmpla curând, sa avem grija la ce poftim din rafturile Marketurilor, la ce apa bem si la ce lilieci facem locaș prin cugete si inimi. 

Un adevărat protocol de prevenție , validat științific, care trebuie practicat anual  exista aici in limba franceza.  Coincidenta face ca este foarte asemănător cu regimul alimentar din Postul Mare …

Încheiere

Sa fiți sănătoase dragi femei, mame si bunici, care trăiți in aceste vremuri dificile.

Sa știți însă, si sa va învățați si copiii ca sănătatea nu mai este astăzi o stare fireasca, ci rodul unei vigilente si eforturi susținute." SURSA:  Adrian VornicuIN COMPLETARE VEDETI UN FILMULET TRADUS:
Un comentariu:

  1. Din cate am putut eu constatat retrospectiv privind in viata mea, 99% din ceea ce se lauda in mass-media, din ceea ce fac toti, este rau, nociv si alte epitete din aceasta gama..depinzand insa evident si de gradul de constientizare al fiecaruia (cei mai multi fiind inconstienti/adormiti), de observatie, de intelegere a ce naiba se intampla in jurul tau, de standardele personale...

    Legat de mamografii : da, am citit si eu mai demult ca sunt cancerigene, ca multe, multe altele ...

    Ana

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...