Ieşirea Din MATRIX: James Fadiman - LSD si alte psihedelice, experiență, cercetare, conștiință

vineri, 11 august 2017

James Fadiman - LSD si alte psihedelice, experiență, cercetare, conștiință


THE PSYCHEDELIC EXPLORE'S GUIDE

"James Fadiman (născut în 1939) este un psiholog american și scriitor. El este recunoscut pentru activitatea sa vastă în domeniul psihodelicelor. A fost co-fondator , împreună cu Robert Frager de la Institutul de Psihologie Transpersonală, care mai târziu a devenit Universitatea din Sofia (California) , unde a fost profesor în studii psihedelice. Fadiman s-a născut în Los Angeles , și a trăit în Westwood . Tatăl sau, William Fadiman, a fost un editor și producător de povești, și critic de carte în Hollywood , una dintre creditele sale fiind ultima frontieră .

În timp ce în Paris , prietenul său si fost profesor, Ram Dass (pe atunci cunoscut sub numele de Richard Alpert), i-a prezentat psilocibin. Fadiman făcea parte din echipa de psihedelice în experimentul de rezolvare a problemelor , care a fost oprit brusc în 1966. El a fost un președinte al Asociației de Psihologie Transpersonala . El a fost, de asemenea, un director la Institutul de Stiinte Noetice. Fadiman a primit o diplomă de Arte grad de la Universitatea Harvard și un masterat și un doctorat (atât în psihologie) de la Universitatea Stanford .

Fadiman și Robert Frager au publicat un manual despre teoria personalității, care a fost unul dintre primele care încorporează teorii orientale ale personalității, alături de abordări occidentale. Personalitate și Creștere Personală a fost republicată în șapte ediții începând din 2012.

Este căsătorit cu realizatoarea de filme documentare Dorothy Fadiman .

Interviul cu James Fadiman, cuprinde următoarele întrebări :

Ai vrea să-ți descrii domeniul de cercetare? Ce anume este timpul? Cum ai defini o anumită stare a conștiinței? Care este diferența dintre iluminare și o experiență psihedelică profundă? Despre ce substanțe psihedelice vorbim, de fapt? Cum rămâne cu DMT sau Ayuhuasca? Oare percepția noastră temporală este afectată de psihedelice? Oare psihedelicele sunt un portal către trezire? De ce crezi că psihedelicele au devenit ilegale? Oare o aventură psihedelică poate fi amenințătoare? Oare psihedelicele pot înlătura povestea fictivă numită timp? Oare psihedelicele distrug tiparele pe care ni le-am clădit în viață? Oare o singură experiență este suficientă pentru sfărâmarea tiparelor noastre? Oare psihedelicele ar trebui să fie folosite cu înțelepciune? Oare psihedelicele joacă vreun rol în această nouă trezire socială? Oare ne poți împărtăși una dintre cele mai puternice intuiții pe care le-ai avut într-o călătorie psihedelică? Cine ești tu?"

SURSA: http://viatamergeinaintepenet.blogspot.ro

Microdozele LSD. Stimulent pentru creativitate ?
"Cativa dintre cei mai celebri oameni de pe planeta utilizeaza LSD si alte substante psihedelice, in doze extrem de mici, rezultatele fiind cel putin interesante. Unul dintre acestia, cercetatorul pionier in domeniul psihedelicelor, Dr. James Fadiman, a studiat LSD-ul timp de multe decade, oprindu-se in anul 1966, cand substanta a fost declarata ilegala in Statele Unite.

james-fadiman
Dr. Fadiman s-a oprit, cel putin la suprafata, retragandu-se catre o viata linistita, fara aparitii publice sau publicatii de specialitate. Insa in anul 2010 publica lucrarea sa de o viata, The Psychedelic Explorer’s Guide, un extraordinar compendiu stiintific cat si un manual de utilizare pentru exploratorii mintii.

Cartea trateaza subiecte precum iluminarea spirituala, in doze mari, sau imbunatatirea creativitatii si productivitatii la doze mici. Un alt subiect, destul de necunoscut publicului larg, trateaza termenul de microdoza. Microdozajul se refera la cantitati extrem de mici de substante psihedelice, atat de mici incat efectele asociate nu sunt sesizate direct, ci mai degraba sunt subperceptuale, in timp ce subiectul isi poate continua activitatile zilnice. Reteta doctorului Fadiman a fost urmata de multi, de la oameni de afaceri la atleti sau membri ai institutiilor publice, inregistrandu-se rezultate extrem de benefice .

Pentru a experimenta disolutia ego-ului (experienta transcedentala) cu LSD, o doza de 400 mcg sau chiar mai mult, este necesara. Pentru a explora aspecte ale sinelui interior, 100-200 micrograme sunt suficiente, pentru rezolvarea creativa de probleme se recomanda 75-100 micrograme in timp ce microdozele se refera la 10-15 micrograme.
microdosing-lsdDr. Fadiman mai recomanda doze de 0.2-0.5 grame de ciuperci magice (aproape o cincime de doza obisnuita) sau 50-75 micrograme de mescalina.
In anul 2010, Dr. Fadiman a initiat un studiu, evident, ilegal, legat de microdoze. Neputand sa isi desfasoare activitatea intr-un laborator, a utilizat o retea de voluntari care si-au administrat microdozele obtinute pe cont propriu, sub indrumarea directa a doctorului. Subiectii si-au monitorizat rezultatele experientei, trimitandu-i lui Fadiman rezultatele prin mail. Rezultatele au fost extrem de interesante.

‘Microdozele sunt cu totul altceva,’ explica Dr. Fadiman, ‘asa cum a declarat un cunoscut, pietrele nu mai sclipesc, nici macar un pic. Dar ceea ce au raportat oamenii la finalul zilei, suna ceva de genul … A fost o zi fantastica…stii…genul acela de zi in care toate merg struna… o sarcina pe care in mod normal nu suportai sa o faci mai mult de 2 ore, acum o faci timp de 3-4 ore. ..te simti bine, echilibrat, creativ…. o zi minunata.’ Acestea sunt descoperirile lui Fadiman.

Patricipantii la studiu au functionat in parametri normali atat la serviciu cat si in relatiile zilnice, insa cu un flux sporit de concentrare, claritate emotionala si creativitate. Unul dintre subiecti, un terapeut a declarat ca microdoza l-a conectat cu ‘centrul sau de echilibru si frumusete’ in timp ce un muzician a declarat ca a fost in stare sa auda mult mai bine si sa reproduca mult mai coerent muzica.

In cartea sa, este descrisa experienta subiectului ‘Madeline’ al carui raport suna asa: ‘microdoza de 10 micrograme de LSD mi-a permis sa ma concentrez mai bine, sa imi deschid inima, sa obtin rezultate excelente si inovative in timp ce am ramas total integrata in rutina zilnica. Prezenta, coerenta gandurilor si acuitatea vizuala sunt mult sporite decat in mod normal. ’ Rezultatele nu au putut fi analizate de o echipa profesionista de cercetatori, insa sunt extrem de sugestive. ‘Tocmai am primit un raport din partea cuiva care face asta de 6 saptamani si ma inteaba daca ar exista motive temeinice sa se opreasca,’ declara Fadiman.

Printre participantii la studiu se numara oameni din categorii de varsta si cu preocupari extrem de variate. O batranica de 65 de ani, mica intreprinzatoare din San Francisco, declara ca reteta pe care o foloseste, i-a schimbat complet viata. 


363863773_950f14440d_o
‘Nu caut experiente transcedentale sau mistice, vreau doar sa am o zi plina, creativa, in care sa-mi fac treaba cat pot de bine. Impreuna cu colega mea de lucru, luam o data la ceva vreme, cate o microdoza de ‘ciuperci magice’ cu ciocolata. Dispozitia mi se modifica pe intreaga perioada a zilei fara vreun efect advers,’ declara ea.

James Oroc, un cunoscut autor si jurnalist de investigatie, a publicat recent un studiu in care face cunoscuta o alta zona de activitate in care microdozajul are un randament sporit. Intitulat ‘Psihedelicele si Sporturile Extreme’, monograful sau lauda efectele microdozajului pentru atletii care se declara extrem de multumiti de randamentul lor, raportand ‘echilibru emotional, forta si rezistenta, si imbunatatiri la nivel cognitiv.

91ee9a2252224b8b151495f4821b68cd
Potrivit rapoartelor persoanelor care practica sporturile extreme in combinatie cu LSD de peste 40 de ani, reflexele se imbunatatesc extrem de mult iar echilibrul si concentrarea ajung aproape de perfectiune, uneori ajungand sa experimenteze asa numita ‘vedere de tunel’, stare in care toate simturile sunt activate la maximum. Este cunoscut faptul ca LSD are o reputatie legendara deja in randurile practicantilor de sporturi extreme,’ declara Oroc.

Pana si parintele LSD-ului,Albert Hofman, pare sa fi fost un fan. In cartea sa, Dr. Fadiman specifica faptul ca insusi Hofman utiliza microdoze de LSD in ultima parte a vietii sale, spunand ca ‘ar fi ajuns sa fie un inlocuitor de succes pentru Ritalin (n.a. stimulant pentru SNC utilizat in cazurile ADHD), daca nu ar fi fost atat de rapid interzis.’

Pentru psihonauti insa, nu este o varianta foarte utila de a experimenta planurile astrale, fiind mai degraba un stimulent care sa te ajute sa iti imbunatatesti ziua. Pentru mai multe informatii legat de microdozaj, forumul Reddit sta la dispozitia tuturor, iar pentru cei ce vor sa incerce, va fi o problema. Psihedelicele sunt inca ilegale, sursele fiind destul de greu de accesat."
SURSA: http://ispta.ro

VEZI FILMUL TRADUS  AICI:


BONUS:

Am vorbit cu un specialist în microdozaj cu LSD ca să aflu ce efecte are

" Cercetătorii studiază de prin 1940 cum ar putea drogul psihedelic LSD sau acid să fie utilizat pentru tratarea afecțiunilor precum depresie, dureri de cap și alcoolism. În general, astfel de studii implică doze mari de LSD, administrate într-un mediu controlat de laborator.

Însă în ultimii cinci ani psihologul dr. James Fadiman, autorul cărții The Psychedelic Explorer's Guide, a strâns mai multe mărturii de la oameni care au luat „microdoze". Cu alte cuvinte, oamenii ăștia iau cantități mici timp de o lună, cu un scop mai mult terapeutic decât halucinogen.

Am vorbit cu dr. Fadiman ca să aflu mai multe despre tratamentul ăsta. Ăsta e primul articol din cadrul rubricii The THUMP Guide to Drugs despre droguri și viața de noapte.

THUMP: Ce înseamnă microdozaj?

Dr. James Fadiman: O doză extrem de mică de droguri psihedelice, de la o zecime, la 1/20 dintr-o doză recreațională. Nu are niciun efect psihedelic.

Pentru cei care nu știu, care-i diferența dintre o microdoză și un trip?

Tripul e o doză mai mare. Atunci când te tripezi, trebuie să fii atent la mai multe lucruri. Un ghid te poate ajuta. Tripul implică percepții distorsionate, sinestezie, dragoni și îngeri. Microdozajul nu te duce atât de departe.

E OK?

Probabil microdozajul e cea mai sigură modalitate de a consuma un drog psihedelic. Ce am descoperit în cinci ani de cercetare și sute de rapoarte e că unii oamenii se pot strica la stomac, alții se panichează, dar efectele trec destul de rapid.

Ce beneficii ale microdozajului ați descoperit?

Oamenii au raportat că sistemele lor funcționează mai bine. Oamenii sănătoși vorbesc despre o atenție sporită, concentrare și creativitate. Cei care suferă de boli mintale și alte condiții au raportat o îmbunătățire a stării mintale. Chiar și oamenii cu tulburări cronice, nu raportează că i-au ajutat în vindecarea condițiilor medicale, dar într-un fel se simt mai bine și le este mai ușor să facă față bolii.

Ar trebui să treacă pe microdozaj oamenii care iau droguri psihedelice în club?

Ar putea să fie un beneficiu pentru ei, în ideea în care nu ar trebui să se îngrijoreze în privința mahmurelii. Dar dacă vrei să te duci în club și să te rupi de realitate, asta nu te va ajuta. Microdozajul pare mai mult o alegere pentru profesioniști, programatori sau la o drumeție cu prietenii. Pentru cei care vor să se spargă și să se ducă în club, o microdoză i-ar dezamăgi, deși o să se simtă destul de bine.

Poți să ajungi dependent de microdozaj?

Nu e o dependență în sensul în care oamenii au simptome de sevraj și simt nevoia să bage mai mult. E ceva despre care oamenii spun că îi ajută, dar funcționează fără probleme și fără drog. Creează o dependență mult mai mică decât cafeaua. 

Care sunt efectele pe termen lung?

E greu de spus, deși oamenii care au luat microdoze pe termen lung par destul de sănătoși. Deci, la un anumit nivel, e ca și cum ai lua o vitamină. Psihedelicele sunt droguri neobișnuite, deoarece diferite doze au efecte diferite, ca și cum ai prinde altă stație la radio. Așa că microdozajul, care are cel mai mic efect, pare să dețină și niște proprietăți de vindecare, fără să ai parte de tripul unei doze mai mari." SURSA

P.S. Despre LSD va  invitam sa studiati in completare si :
1) LSD - Acel Dincolo din Interior
2) PSIHEDELICELE ÎMBUNĂTĂŢESC SĂNĂTATEA MENTALĂ
3) STANISLAV GROF - Potentialul Vindecarii in Starile Neobisnuite de Constiinta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...