Ieşirea Din MATRIX: ENERGIE DIN VID/PLENUUM - Episodul 7 - Tehnologia Impulsului conform lui Tesla - Dialoguri cu John Bedini

marți, 15 ianuarie 2013

ENERGIE DIN VID/PLENUUM - Episodul 7 - Tehnologia Impulsului conform lui Tesla - Dialoguri cu John Bedini

ENERGY FROM THE VACUUM (2007)
Episode 7 - Tesla's Impulse Technology
 Dialogues with John Bedini


In data de 23.12.2012 va prezentam  tradus in premiera, episodul 2 al acestei serii de documentare. Episodul de astazi este de asemenea tradus in premiera pentru blogul nostru si este adresat cunoscatorilor, celor care au cunostinte mai temeinice de electronica si fizica. Articolul de astazi vine in completarea celui prezentat la episodul 2, fiind chiar mai tehnicist si mai detailiat ca acela (multumim site-ului Energie Libera pentru munca deosebita depusa in conceperea acestor articole). Toata seria poate fi descarcata de aici. Ii multumim lui Victor Sam si pentru aceasta traducere si va invitam si pe voi ceilalti care simtiti sa contribuiti cu ceva, sa va implicati in traducerea altui episod din aceasta serie de documentare foarte importante pentru noi si lumea in care traim.  
Mai intai articolul:
„Tehnologiile lui Bedini - prima parte 

Negres1
 Opent Incepem acum la categoria Tehnologiile Vidului cu unul din cei mai cunoscuti cercetatori contemporani in domeniu energiei vidului si anume John Bedini. 
Bedini si cercetatorii din cadrul firmei Bedini Technology Inc. au  descoperit multe sisteme de producere a energiei, inca din anii 1970. Au oferit in mod deschis, in paginile acestui site, multe descoperiri stiintifice din domeniul energetic, inca de la inceputurile internetului. Un numar din ce in ce mai mare de oameni folosesc ideile lui Bedini in diverse aplicatii.

In continuare va vom explica termenul de rezistenta negativa, pentru a intelege mai bine modul in care se poate capta energia din vid. 
Pentru simplitate, procesul va fi produs in baterii plumb-acid  obisnuite. Pentru inceput va vom explica cateva notiuni de baza pentru a intelege acest fenomen. 
Un sistem termodinamic deschis cum ar fi un generator eolian, recepteaza energia din mediul ambiant. Un asemenea sistem  isi poate schimba energia potentiala in functie de taria vantului care se manifesta in paletele elicei generatorului eolian. Acesta se poate incarca singur si poate alimenta de exemplu o pompa de apa.  
Perfun3Un sistem deschis se poate reordona singur. El poate sa isi autogenereze miscarea de rotatie si/sau oscilatie. Poate sa genereze mai multa energie decat este necesara pentru a i-l pune in miscare deoarece sistemul furnizeaza extra-energie din mediul ambiant. Precum un generator eolian, sistemul deschis poate sa se autoalimenteze din mediul ambiant si in acelasi timp sa furnizeze energie unui consumator. El manifesta ceea ce se numeste negentropie sau entropie negativa. Aceasta inseamna ca sistemul isi amplifica propria energie pe masura ce primeste mai multa energie din mediul in care se afla. De exemplu, motorul eolian isi amplifica energia pe masura ce vintul sufla din ce in ce  mai tare in paletele elicei.
Facand o legatura cu sistemele electrice, putem sa ii atribuim motorului eolian fenomenul de rezistenta negativa deoarece preia o anumita  energie neutilizabila in mod obisnuit (vantul) si o transforma in cai putere pentru a  pune in miscare o sarcina  (de ex.: pompa de apa ). Cu alte cuvinte, rezistenta  negativa capteaza energia din mediul ambiant, intr-o  forma de energie neutilizabila de catre consumator. Ea transforma energia intr-o forma utilizabila prin reordonarea ei, iar dupa aceea furnizeaza energia utilizabila pentru a o pune in miscare si pentru a genera lucru mecanic.
De peste 100 de ani, sistemele electrice conventionale au fost proiectate ca sisteme in echilibru. Ele sunt simetrice cu mediul vidului activ in care  se afla. Ele returneaza vidului orice energie  pe care o primesc din acesta. In toate sistemele, trebuie sa introducem energia de care ele au nevoie pentru a functiona. In plus, trebuie sa introducem si energie suplimentara pentru a compensa unele pierderi care apar. Prin urmare cantitatea de energie  introdusa in sistem este mai mare decat energia furnizata de aparatul respectiv in timpul functionarii. Coeficientul de performanta al acestor aparate  sau COP este in acest caz mai mic decat 1. Adica au randament subunitar.



Negres1

Convsy3 
Acum aproximativ 50 de ani, fizicienii au descoperit faptul ca simetria sistemelor electrice fata de vidul activ poate fi rupta. Prin urmare, un anumit tip de generator eolian care foloseste vantul vidului poate fi construit. Asadar, precum un generator eolian clasic este pus in miscare de vant, noul aparat despre care vorbim este pus in miscare de insasi energia provenita din vid. Fizicianul Wu si colegii sai, precum si fizicianul Lee au primit premiul Nobel pentru munca lor legata de acest domeniu. Prigogine a primit si el mai tarziu premiul Nobel pentru contributia pe care a adus-o sistemelor care folosesc energia vidului. Oricum, inginerii continua sa proiecteze sistemele electrice, folosind aceleasi teorii vechi de 136 de ani cu privire la electromagnetism. Aceste teorii nu includ si metodele de extractie si folosire a energiei din vidul activ.
Convsy5


Orice dipol reprezinta o simetrie rupta a fluxului de energie provenit din vid. Deci, dipolul obisnuit separa cele 2 incarcaturi, plusul si minusul (ca in cazul unei baterii), manifestand fenomenul de rezistenta negativa. Potentialul sau voltajul intre 2 terminale este o curgere neobisnuita de energie asa cum a aratat Whittaker in 1903. Energia din vid in aspect complex, sau ceea ce inginerii numesc putere reactiva, este in mod continuu absorbita de catre incarcatura electrica de la capetele dipolului. Incarcatura energetica transforma puterea reactiva absorbita in putere electrica reala care este disipata de catre dipol in toate directiile. Energia debordanta din vid se manifesta atat timp cat exista dipolul. Din punct de vedere energetic, trebuie sa cheltuim doar o data o anumita cantitate de energie pentru a produce fenomenul de dipol. De exemplu, dipolul din materia obisnuita raspandeste in mediul ambiant energie extrasa din vid de circa 15  miliarde de ani.

Convsy7

Bateriile si generatoarele nu alimenteaza circuitele electrice atasate de ele ! Ele utilizeaza energia interna de care dispun (miscarea de rotatie in cazul unui generator si energia chimica in cazul unei baterii) pentru a separa incarcaturile electrice din interior (sarcinile pozitive de cele negative) si in felul acesta sa creeze fenomenul de dipol. Aceasta este TOT ce fac generatoarele si bateriile sau acumulatorii! Ele nu furnizeaza nici macar un watt de putere circuitului atasat. In schimb, asa cum spunea si Whittaker in 1903, dipolul recepteza energia vacuum-ului (puterea reactiva) transformand-o in putere reala, raspandind aceasta energie dealungul intregului circuit, umpland spatiul din jur. Circuitul atasat bateriei sau generatorului recepteaza o mica cantitate din fluxul de energie provenit din vid si o furnizeza. Orice circuit, orice consumator, este, prin urmare, alimentat de catre energia provenita din vid.

Ioeps3

Toate hidrocarburile arse vreodata, tot combustibilul utilizat, toate constructiile (hidrocentrale, baraje, etc.)  ridicate pentru a roti generatoarele, nu au adus un singur watt de energie la reteaua de energie. Tot efortul depus in aceasta directie nu a avut ca rezultat decat producerea fenomenului de dipol. Culmea ironiei, inginerii au proiectat sisteme care distrug fenomenul de dipol mai rapid decat apuca acestea sa alimenteze circuitele electrice. Curgerea de energie din vacuum in planul fizic, este astfel inabusita, in fasa ca sa zicem asa, fiind intrerupta  in stadiul incipient, prin distrugerea fenomenului de dipol. Prin urmare cu aceste sisteme arhaice, noi continuam sa ardem combustibili, sa construim centrale nucleare, etc., pentru a reface fenomenul de dipol pe care sistemele noastre energetice il distrug.
 Motor3

Procesul descoperit de John Bedini, creaza fenomenul de rezistenta negativa intr-o baterie sau in alte sisteme de stocare a energiei, gratuit sau aproape gratuit. Odata ce fenomenul de rezistenta negativa este realizat pentru un moment, un suflu energetic este transferat din vid la sarcinile electrice din baterie si din circuit, care sunt incarcate intr-o fractiune, cu energie in exces. Bateria este reincarcata, simultan cu furnizarea energiei la consumator.

Leap1
Un sistem Bedini tipic reprezinta un aparat ce se alimenteaza de la o baterie, in timp ce o alta baterie sau un alt grup de baterii sunt incarcate prin  fenomenul de rezistenta negativa. Dupa consumarea primei baterii, aceasta este inlocuita cu una incarcata, prima fiind pusa la incarcat in grupul de baterii atasate circuitului.
Flsch

In acest fel, bateriile incarcate de catre aparatul in cauza pot fi conectate la un invertor care transforma curentul continuu din baterii in curent alternativ, ce poate fi folosit pentru a alimenta o casa. Prin urmare, sistemul Bedini anunta aparitia unei modalitati de a produce energie gratuita, folosind drept sursa vidul local activ. In acest fel o gospodarie se poate desprinde de sistemul centralizat de furnizare a energiei electrice.


Tbs3

In imaginea de mai jos se ilustreaza cantitatea enorma de energie captata din vid pe care orice dipol o converteste la capetele sale. Putem observa unul din conductoarele atasate la terminalele unui generator sau baterii. In jurul acestui conductor radial, pe o distanta infinita se manifesta un flux mare de energie electromagnetica. Asa cum se vede, cea mai mare parte din aceasta energie este pur si simplu risipita, pierzandu-se in mediul ambiant. Doar o mica parte din ea alimenteaza circuitul... In conductor se pot observa electronii liberi care se misca in interiorul lui, care ajung la suprafata si intercepteaza o mica cantitate din curgerea de energie din afara sa,  la fel ca atunci cand scotand mana pe fereastra unui automobil in miscare, dirijam o mica cantitate de aer spre  interiorul automobilului. Prin urmare o foarte mica cantitate din fluxul energetic este deviat din exterior spre interiorul conductorului alimentand electronii liberi cu energie si facandu-i sa produca curentul electric care alimenteaza circuitele. Intregul flux de energie care se manifesta la capetele dipolului este extras de acesta din vid.

flow4

In urmatoarea imagine, se poate observa cum energia este captata de catre dipol din vid, ca putere reactiva. Sarcinile electrice, transforma apoi energia absorbita in putere reala utilizabila revarsand-o cu generozitate. Rezulta un enorm flux de energie electromagnetica. Acum, trebuie sa dispunem de un circuit care sa intercepteze si sa colecteze o parte din acest flux enorm de energie si sa disipe aceasta energie in consumatori. Asa cum se poate observa, daca facem acest dipol mai puternic, amplificam fluxul de energie. Daca diminuam si distrugem dipolul vom diminua implicit si curgerea de energie electromagnetica  din vid. Prin urmare, va trebui sa refacem acest dipol cheltuind energie.

Dipole
Urmatorul desen arata cum procesul Bedini formeaza fenomenul de rezistenta negativa intr-o baterie, care extrage energia din vid si o furnizeaza consumatorilor. In curgerea lor electronii se pot misca in exteriorul placilor din acumulator in/si prin circuitul exterior. Intre placi se manifesta o curgere de ioni grei care se deplaseaza foarte incet. Un puls de electroni se aglomereaza pe marginile placilor de plumb ale bateriei fortand ionii grei sa se miste in sensul de incarcare a bateriei.

Nr4
Deoarece ionii se misca foarte incet, electronii continua sa se aglomereze intre placi producind o crestere neasteptata de potential, generand dipolaritate. Aceasta dipolaritate genereaza o crestere brusca  a  fluxului electromagnetic vizavi de ioni, amplificindu-le energia. In acelasi timp, energia electromagnetica traverseaza circuitul extern, actionand electronii si facandu-i sa se miste intr-o anumita directie pentru a alimenta circuitele (consumatorii). Pe scurt, acest circuit de 12 volti este convertit intr-un circuit de 100 de volti. Puterea disponibila, este crescuta de cel putin 8 ori.

neg_rez



Deoarece pulsul de electroni care construiesc potentialul este intrerupt, legea lui Lenz intra in actiune. Acest fenomen determina o crestere a voltajului si mai mult, la circa 400 de volti, determinind o crestere a puterii in circuit de circa 32 de ori sau mai mult, in raport cu energia provenita din baterie initial. Aceasta energie in  exces, provenita din acest suprapotential, se manifesta asupra ionilor care incarca bateria si asupra electronilor din circuit care alimenteaza consumatorii. Sistemul devine unul deschis, receptand energia din vacuum prin intermediul dipolului care se manifesta ca o rezistenta negativa. Asa cum am mai spus, sistemul nostru poate fi comparat cu un motor eolian pus in miscare de catre vantul provenit din vid.



 Mg

Imaginea de mai sus ilustreaza functionarea unui generator Bedini care consta dintr-un rotor (in centru) care incarca un banc de acumulatori (deasupra) de la un singur acumulator (stanga). Fenomenul de rezistenta negativa care se manifesta in baterie, ilustrat  de bulinele albe, este declansat in permanenta. Energia este folosita pentru a declansa, mai departe, fenomenul de rezistenta negativa in fiecare acumulator din bancul de acumulatori al sistemului. Un invertor care transforma curentul continuu din baterii in curent alternativ, este atasat la terminalele de iesire al sistemului pentru a alimenta consumatorii. In plus, un mecanism de sincronizare si comutare foarte bine reglat, necesar pentru incarcarea acumulatorilor, este atasat la partea mecanica a sistemului.


Mb
Aceasta imagine arata modul in care motorul/mecanismul de sincronizare/comutatorul poate fi aranjat pentru a amplifica caii putere obtinuti din rotatia axului. In acelasi timp, un alt set de acumulatori pot fi incarcati pentru a alimenta alti consumatori. De asemenea forta de rotatie a axului amplificata in acest fel de dispunerea in paralel a mai multor sisteme Bedini, poate fi folosita pentru a produce lucru mecanic de orice natura, in functie de necesitati. Printr-o adaptare corespunzatoare, in viitor acest principiu poate fi folosit pentru a propulsa  automobile sau alte vehicule.Mbg

In imaginea de mai jos se poate vedea o casa (macheta) in care s-a instalat un dispozitiv Bedini care foloseste bateriile care au rolul de rezistenta negativa si acumulatori de energie. Prin intermediul unui invertor, toti consumatorii din casa functioneaza in modul obisnuit. Aceasta locuinta este in afara accidentelor care apar in mod obisnuit intr-o retea electrica obisnuita din cauza furtunilor, defectiunilor pe reteaua de alimentare, etc.,  care pot sa lase locuintele fara curent electric. Totul in aceasta locuinta este alimentat de energia provenita din vid.

House 
O descriere aprofundata a modului de formare a rezistentei negative in acumulatori poate fi gasita aici si aici.”SURSA: http://energielibera.net





VEDETI FILMULT TRADUS, AICI : 


DOWNLOAD RAPID
  
Daca informatia obtinuta din acest documentar v-a fost de folos va rugam sa cumparati dvd-ul de aici.

Mai multe despre Tesla si energia gratuita puteti gasi studiind categoria FREE ENERGY in special si categoria NIKOLA TESLA in particular si in special: 

1) TESLA - Stăpânul fulgerului
2) Secretele disparute ale lui Nikola Tesla
3) Energia libera - cursa catre punctul zero 
 
Va invitam de asemenea sa cititi si urmatoarele carti:








5) Tesla si energia libera - de Commander X

2 comentarii:

  1. Cred ca este episodul meu preferat din toata seria si unul din cele mai bune.

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa a considerat si traducatorul. De aceea a tradus doar episoadele 2 si 7.

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...