Ieşirea Din MATRIX: VENITUL DE BAZA (minim garantat) - Un Impuls Cultural (12.01.2013)

sâmbătă, 12 ianuarie 2013

VENITUL DE BAZA (minim garantat) - Un Impuls Cultural (12.01.2013)

Grundeinkommen - ein Kulturimpuls (2008)
 The Basic Income - A Cultural Impulse

Ideea unui venit minim neconditionat, garantat tuturor fiintelor umane, este ceva minunat care ar putea fi baza unei societati mai sanatoase din toate punctele de vedere. Exista deja unele tari foarte bogate care asigura acest venit minim garantat cetatenilor ei (Kuweit, Qatar, Norvegia si poate or mai fi si altele), insa credem ca daca o astfel de viziune ar fi implementata la nivel planetar, ar fi primul pas catre o societate umana cu adevarat civilizata, spirituala si libera. Este o idee de transformare sociala prin iubire de semeni si este surprinzator ca promotorii unei astfel de idei sunt germanii (sau austriecii) care sunt recunoscuti oarecum pentru raceala lor sufleteasca. Speram sa ajungem sa traim aceste vremuri. Ne bucuram sa descoperim ca nu suntem singurii visatori ...
„ Avand in vedere continua degradare a sistemului capitalist si a democratiei reprezentative actuale, devine inevitabil ca o noua abordare a modului de gestionare economico-sociala sa fie gandita. Desi deloc noua, abordarea implementarii unui venit garantat in societatea actuala devine o sursa de discutii serioase in anumite medii academice. Filmul de fata, care este in esenta un eseu si o pledoarie in acelasi timp pentru un nou tip de organizare sociala, reprezinta punctul de vedere al scolii de gandire economice austriece cu privire la o posibila solutie a problemelor de astazi.
Constituindu-se intr-o succesiune logic argumentata de informatii, studii si fapte, autorii doresc reliefarea posibilitatii de implementare a unui venit garantat primit in mod neconditionat de toti cetatenii unei tari, venit asigurat in mod practic ca o returnare a taxelor si impozitelor catre cetatean. Provenienta acestui venit vine tocmai din dezvoltarea tehnologica si din automatizarea cvasi-totala a operatorilor economici.
    Filmul nu numai ca prezinta viabilitatea economica a unui astfel de sistem dar scoate in evidenta si adevaratele piedici in implementarea lui, piedici care nu au nici o legatura cu o eventuala ineficienta a lui ci doar cu dorinta celor care detin cu adevarat puterea de a nu da maselor de oameni o reala libertate economica, politica, culturala si sociala.
    Demontand prin argumente logice si studii asupra psihologiei si a comportamentului uman, toate prejudecatile pe care un om neinformat le ridica la auzul unui astfel de concept si a eventualului impact negativ produs in societate, cercetatorii economici demonstreaza prin filmul de fata ca exact contrariul este valabil, permitand oamenilor sa se redescopere, sa aleaga in mod real ce vor sa faca cu viata lor, sa aleaga unde si cand sa munceasca.
    Filmul vine ca un raspuns la afirmatia lui Enno Scmidt: "Ne-am straduit in ultima suta de ani sa eliberam omul de munca fizica, automatizand toate fabricile doar pentru ca acum sa ne plangem ca nu avem locuri de munca pentru toti". 
    In concluzie: un film care merita a fi vazut, discutat si privit ca o solutie reala la rezolvarea problemelor actuale si mai ales viitoare.

Destovi”
Iti multumim  draga Destovi  si pentru articol si pentru traducerea acestui film deosebit.

VEZI FILMUL TRADUS, AICI:

DOWNLOAD RAPID
FILMUL ESTE OPEN SOURCE

ACTUALIZARE!

Am primit un mesaj de la altruistii.ro:
„Avem plăcerea să vă recomandăm să semnați și voi această inițiativă cetățenească la nivel european. Ea urmărește instituirea unui nou drept uman (ca dreptul la opinie, la vot, la libera asociere, etc), respectiv dreptul la un venit de bază necondiționat pentru fiecare cetățean european. Aici este saitul unde poți găsi mai multe informații și unde poți semna. http://basicincome2013.eu/ubi/
Fii iubire!  

2 comentarii:

  1. DA SEMNAM PENTRU DESFINTAREA UNIUNII.DE MII DE ANI TOT SEMNAM IN DIFERITE MODURI PENTRU DREPTUL DE A TRAI.CE INSEAMNA ACEST LUCRU ? INSEAMNA CA EXITA NISTE MAMICI SI TATICI CARE TREBUIE SA LE CEREM VOIE SA IESIM PRIN CURTE.ASA SOCLUL DEVINE MAI INALT MAI SACRU.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am semnat deja pentru un venit de baza neconditionat. E un drept al omului. Nu vrem ajutoare sociale care sunt de fapt numai niste firimituri pentru cersetori, vrem un venit de baza neconditionat.

    Va recomand cartea digitala:
    VENITUL DE BAZĂ: Drept fundamental al omului
    O puteti descarca de pe pagina:
    http://venitul-de-baza.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...