"Nu te agata de fenomene superficiale, nu te bloca in propria inima. Ceea ce vezi nu este neaparat adevarul, trebuie sa pastrezi puritatea inimii tale."
Am inceput cu aceasta idee din ultimul episod prezentarea unui alt serial asiatic care ne infatiseaza rezultate ale alchimiei interne aproape de neconceput in aceste vremuri. Dupa ce am vorbit recent de "
Alchimia sufletelor" (sud-coreean), astazi despre "Cantecul lunii" (Song of the Moon), primul serial chinezesc pe care l-am vazut.
E invitabila o comparatie intre cele doua, mai ales ca si cei doi actori, el si ea, din rolurile principale ale fiecaruia seamana fizic intre ei .
"Alchimia" este mai interesant ca actiune, ca intriga in sine, ca stil in care joaca actorii (totusi, sud-coreeni sunt capitalisti mai relaxati, mai plini de emotie, in timp ce chinezii sunt comunisti mai crispati).
In plus, "Cantecul lunii" are, la episoadele de final, un mic iz de telenovela. Dar - ca si informatii si prezentare a unor aspecte ce tin de practica alchimiei interne, cel chinezesc este superior cu mult - si nu intamplator, in definitiv e traditia lor milenara si inteleg ca sunt nenumarate seriale, mult mai tari decat acesta, in care toate aceste aspecte sunt infatisate. La mine fiind primul si neavand cu ce alt serial chinezesc sa compar, mi s-a parut excelent din acest punct de vedere.
Serialul infatiseaza interactiunea dintre cele 3 mari taramuri - ale nemuritorilor, oamenilor si demonilor - si practicile de cultivare a unor nivele energetice avansate care, din pacate, sunt aproape imposibile in aceste vremuri. Acesta intrucat, am mai spus, configuratia energetica a universului s-a modificat si folosirea extinsa a unor asemenea forte cosmice, integrarea lor in fluxul energetic propriu si extinderea vietii si a capacitatilor e doar o "presupunere" in privinta catorva maestri avansati necunoscuti publicului de prin muntii din China.
Nemuritorii traiau peste 10 000 de ani si unii cultivau si se pregateau pentru stadiul de "zeu" care sa aiba in grija ordinea si armonia celor 3 taramuri. Interesant e ca nici la acel nivel nu erau feriti de "intruziunea raului" care le alunga sufletul si le poseda corpul ca pe marionete - ceea ce vedem cu ochiul liber la toate nivelele astazi, "papusi stricate" conduse din astralul inferior pentru implementarea unor masuri globale spre transformarea fizicului in colonie acceptabila pentru "invadatori".
Din pacate nu am tinut o evidenta a numeroaselor practici extraordinare infatisate, dar mentionez doar folosirea unor plante medicinale in moduri specifice (inclusiv aparitia unui simpatic zeu al acestor plante), utilizarea sunetului si a unor obiecte magice pentru vindecare, emisia de energie in diverse scopuri mult peste ce se realizeaza astazi si practica in vis (de fapt, mai spre inceput, "el" creeaza un spatiu dincolo de timp in care o aduce pe "ea" si o ajuta sa se antreneze pentru o proba la care i-ar fi fost necesar 1 an sa o stapaneasca dar a reusit in 2 saptamani, practicand dincolo de timp).
Aceasta nu e o fantezie, se stie ca daca reusesti sa te antrenezi in vis, acel lucru se manifesta mai rapid in fizic - o varianta mult imbunatatita a lucrului clasic cu subconstientul.
Serialul are 2 finaluri.
In penultimul episod unul, in ultimul altul total diferit. Interesanta alegerea scenaristilor de a face doua finaluri.
Muzica este de asemenea frumoasă.
Per ansamblu, un serial foarte bun, cu multe invataminte care tin atat de practica lor, cat si de moralitatea si virtutile specific orientale.”
SURSA Marius Stan
Notă: Pentru mine nu există termen de comparație cu Alchimia Sufletelor, care mi s-a părut mult mai bun, dar poate fi și o chestie de gusturi.
Din punctul meu de vedere, jocul actoricesc al chinezilor este jalnic ... deci nu există termen de comparație cu coreeni. Filmul chinezesc nu mi-a trezit nici 1% din emoțiile pe care mi le-a trezit Alchemia Sufletelor.
Pare un fel de desen animat, cu nota dramatică specific chinezească, supra, ultra exagerată, aproape că nu am putut privi filmul din punctul asta de vedere. Mi se părea complet fals, parcă sunt niște copii care exersează prima dată actoria. Nu se transmit cum trebuie emoțiile ... se vede că se screm, se forțează, că sunt foarte mult în minte, ca și cum nu ar avea suflet.
Bun, acum, după ce am prezentat aspectele contra, pot spune totodată că este prin efecte, unul dinte cele mai frumoase filme văzute vreodată. Se creează o atmosferă onirică cu specific chinezesc, fiecare imagine putând fi o pictură. La fel ca în cazul serialului
Lord Of The Rings - Rings of power, există o frumusețe extraordinară aproape în fiecare cadru. Chiar și numai prin acest lucru, e o capodoperă artistică.
De asemenea, actorii sunt foarte frumoși, bărbații din rolurile principale foarte androginali, iar femeile de asemenea ca niște îngerași asiatici. Cumva se crează o lume astrală asemănătoare cu lumea elfilor din tradiția europeană.
Părerea mea este că cele 3 lumi din film nu sunt încă incomplet formate, chiar și lumea muritorilor era încă într-un 5D, Magia era la ea acasă, iar energiile se văd cu ochiul liber. Posibil ca lumea nemuritorilor să fie un fel de 7D ca și densitate, adică planul mental sau cauzal.
Nu am văzut încă filmul până la final, dar există în film un obelisc (al celor 4 anotimpuri) ce lega cele 3 tărâmuri și bănuiesc că simbolizează, lumea subterană, lumea de mijloc (a oamenilor) și lumea zeilor nemuritori, ca și în tradiția șamanică, însă în lumea subterană există o mare umbră a lumii nemurritorilor, suprimată acolo, neacceptată, care stă să iasă la suprafață, dacă nu se armonizează energia celor 3 lumi.
Filmul poate fi unul inițiatic, după cum spunea și Marius, însă nivelul este mult peste ce ne putem imagina. Interesant este că în acest film majoritatea vrăjilor, magiei, paselor energetice sunt făcute cu mâna ținută în așa zisa „mudră a satanei.” „Gestul mâinii pe care mulți îl numesc demonic și semnul „diavolului” este folosit în mod ironic în multe tradiții antice pentru a expulza demoni sau pentru a șterge gândurile și acțiunile care sunt împotriva vieții, păcii și armoniei. A fost numită Karana Mudra în cercurile yoghine și budiste, deci inclusiv în China.
Karana mudra este mudra care alunga demonii și îndepărtează obstacole precum boala sau gândurile negative. Se realizeaza prin ridicarea aratatorului si a degetului mic, si plierea celorlalte degete. Este aproape același cu gestul cunoscut sub numele de corna în multe țări occidentale, diferența este că în Karana mudra degetul mare nu ține apăsat degetul mijlociu și inelar.”
Câte tradiții atâtea simboluri și atâtea credințe legate de aceste simboluri. Ca și cu superstițiile sau Legiile lui Murphy: dacă tu crezi în ele, e foarte posibil să ți se întâmple.
Ce mai este interesant de menționat este că în acest film, energia soarelui este reprezentată de o femeie, iar cea a lunii de un bărbat. De obicei se consideră energia solară ca fiind yang, masculină, iar cea feminină, ca fiind lunară, yin. Dar dacă e invers ca în film?
În fine .. cred că e și foarte foarte foarte multă fantezie pură și una peste alta, cred că e un film lejer, ce poate fi văzut pentru relaxare, neavând nicio energie negativă care să te agreseze, nu are violența specifică filmelor americane, fiind mai blând, mai pentru copii aș zice.
Vizionare plăcută.
Puteti sa vizionati "Song of the Moon" tradus,
Filmul este produs in China comunista ? Fiindcă în Hong Kong este o școală cinematografică și studiou de filme recunoscut, care scot filme foarte bune, și tot chinezi își spun.
RăspundețiȘtergereSincer nu stiu ...scrie doar ca e din China.
RăspundețiȘtergere