Ieşirea Din MATRIX: STĂPÂNUL INELELOR - Inelele Puterii (un serial cu imagini fabuloase)

luni, 5 decembrie 2022

STĂPÂNUL INELELOR - Inelele Puterii (un serial cu imagini fabuloase)

 

THE LORD OF THE RINGS 

- The Rings Of Power (2022)

Un serial capodoperă, poate cel mai frumos serial făcut vreodată, prin abundența de imagini de vis ce oferă o emoție estetică intensă de minunare, uluire chiar, pentru cei care au ochi să vadă (căci există și cârcotași, gigicontrași care nu știu decât să critice). 

Aproape fiecare imagine din film, poate fi un tablou ... e ca un tablou în mișcare. Fiecare scenă, fiecare obiect, fiecare detaliu vestimentar poartă amprenta unor creatori de artă foarte foarte inspirați. Este mult mult mult mai mult decât eu personal, cel puțin, mi-aș putea imagina vreodată. Este un film de o bogăție incredibilă, un film în care s-a investit mult, dar asta se vede. Este un apogeu al creatiei artistice vizuale al omenirii.

Am tot mai intens senzația că este vorba despre o istorie pierdută a omenirii sau a unei alte civilizații, de pe vremea când omenirea trecea dinspre zona astrală, 5D, către 4D și 3D și nu numai o simplă imaginație, ci o inspirație ...

Acesta este un serial care poate fi înțeles mult mai bine de cei care au vizionat trilogiile „Hobitul” și „Lordul Inelelor” și totodată se întregește povestea, căci așa începe practic o eră de luptă între așa zisul bine și rău (care în această lume astral-fizică, sunt mult mai bine conturate). 

Dar despre ce este vorba pe scurt:

”Serialul aduce pe ecran pentru prima oară legendele celebrului Al Doilea Ev din istoria Pământului de Mijloc. Această dramă epopeică este plasată în timp cu mii de ani înainte de acțiunea din The Hobbit și din Stâpânul Inelelor a lui J.R.R. Tolkien, și va duce spectatorii într-o epocă în care marile puteri erau făurite, regatele s-au ridicat la glorie sau au devenit ruine, personaje nesemnificative au devenit eroi, speranța a atârnat de un fir de păr, iar cel mai periculos personaj negativ al lui Tolkien (Sauron) a amenințat că va arunca lumea în întuneric. 

Începând dintr-un moment de relativă pace, serialul urmărește un ansamblu de personaje, unele cunoscute altele noi, care se vor lupta cu răul renăscut pe Pământul de Mijloc. 

Din adâncul Munților Cețoși, în maiestuoasa capitală a elfilor Lindon, la măreața insulă regat Numenor, și până în colțurile hărților, aceste regate și aceste personaje vor crea moșteniri care vor trăi și după moartea lor.”

În plus, filmul ne spune povestea  apariției inelelor puterii și a stăpânului inelelor, a inelului unic care le stăpânea pe toate.

Notă: Am analizat în detaliu mitologia din spatele universului lui Tolkinen în celelalte articole dedicate subiectului. Care ar fi cele câteva chestii noi pentru mine:

Atenție, urmează spoilere.

Aflăm că orcii erau elfi decăzuți în vibrație cumva. Adar era un elf decăzut și stăpânul orcilor. Nu se știe exact cine e acest Adar (care era cumva competiția lui Sauron în ale răului la acea vreme). Adar spune că l-ar fi omorât pe Sauron, dar din film aflăm că nu e așa.

E minunat să vedem vechiile așezări ale elfilor, vechea civilizație din Numenor (aflată undeva înte tărâmul astral al elfilor, Valinor (în care intrau doar cei care aveau vibrația potrivită - exista o barieră energetică) și așa zisul Pământ de Mijloc (lumea oamenilor). Personal aș zice că tocmai Numenor e Pământul de mijloc, aflat între lumea elfilor și lumea oamenilor. Și mai cred că Numenor mai poate fi o trimitere către Atlantida, căci din ce am înțeles, această insulă a fost scufundată, se afla între două continente, iar locuitorii ei ajunseseră aroganți și se credeau la fel de buni sau mai buni decât zeii. Interesant e că insula are o formă de stea cu 5 vârfuri, ce seamănă cu un om.



De asemenea vedem tenebroasele mine din Moria (aflate în Munții Cețoși) fiind pline de viață. În celelalte filme, minele erau părăsite, plină de orci și stăpânite de un Balrog.


Aflăm despre originea mithrilului, un element fizico-mistic, aflat undeva la limita dintre materie și energie, un element dătător de viață, lumină și putere și este un element aflată într-o strânsă legătură cu elfii. Mithrilul este un metal prețios cunoscut a fi atât ușor, cât și puternic. Valorează de 10 ori greutatea sa în aur și nu se murdărește. 

Aflăm că elfi nu sunt nemuritori și că energia lor vitală avea o conexiune concretă cu acel mineral, care este ca un fel de esență a materiei, încărcată de o energie explozivă izvorâtă din lupta binelui și a răului (un elf cu un demon balrog, dintre materie și anti-materie cumva).

Alte tablouri din film:









Una peste alta, lumea elfilor prezentată în acest film, este una care pare un adevărat rai pe Pământ și poate fi o inspirație pentru omenire. Inspiraționale sunt și stările sufletești exprimate de acești elfi: compasiune, calm, răbdare, fermitate, hotărâre, blândețe, erudiție, detașare în fața morții, prietenie, forță, curaj fără limite, măiestrie, o aplecare către minuțiozitate și frumos, trăitul în armonie cu natura ... o lume în care mi-ar place să trăiesc, o lume model, niște ființe model, pline de lumină cu care ai simți să mergi până la capătul lumii și căror idealuri să te dedici complet, până la sacrificiu de sine. 

Sufletul meu tânjește dureros după astfel de paradisuri pierdute, care cred că pot exista nu numai în alte sfere de vibrație, ci chiar și aici pe Pământ, aici și acum. Din păcate suntem unde suntem și asta e ca un iad (în comparație cu ce ar putea fi). Trăim iadul în loc să trăim paradisul ... 

VEDEȚI  SERIALUL TRADUS, 

Deoarece oamenii s-au plâns că nu pot vedea filmele pe serverele oferite în general, ca alternativă (din cauza reclamelor) vă recomand să aveți adblocker (vă recomand browserul Brave) sau să vă înarmați cu răbdarea de a trece prin și a închide paginile cu reclame care apar. Asta e problema cu serverele gratuite. Succes!

Sau vă pot oferi eu pentru o donație, accesul la film, fără reclame.

4 comentarii:

  1. Sufletele multora dintre noi tanjesc dupa acel paradis in care Armonia chiar era Armonie si nu mimarea armoniei cum se practica in multe grupuri. Spiritualitatea a decăzut atunci cand banul a devenit scopul liderilor spirituali. Sau puterea.
    Drumul inapoi spre casă trece prin straturile informationale amagitoare deversate peste noi de catre pacalicii ce-si spun lideri spirituali. Si sunt multi pacalici. Care au amagit un număr impresionant de oameni sa lucreze greșit. O greseala se multiplica direct proportional cu numarul membrilor unui grup si...rezulta un virus informational. Care ne tine captivi in lumi iluzorii.
    Sa-ti dau numai un exemplu de virus informational: " sunt frumos, bogat si sanatos!"
    Recunosti " mantra" repetata de catre unii amagiti ce cred ca autosugestia devine realitate? Librariile au fost pline o perioada cu manuale de prostit visatorii dornici de hocus pocus spiritual.
    Se pare ca dacii au fost initiati pana in momentul in care dragonii i-au stapanit prin magie.
    Ai calcat pe sarpe? De ce te miri ca veninul se extinde in tot sangele tau?
    Antidotul? Regasirea drumului catre Creator si incetarea acestui circ pretins spiritual in care putini fac ceva concret pentru mama natura sau pentru oamenii de langa ei si prea multi comit idei. Idei strâmbe.
    In basmele romanesti este un personaj numit Strâmbă Lemne.
    Daca privesti un om ca pe un copac al carui suflet este in legatura si cu pamantul, acest bulgare de aur informational, si cu cerul de unde venim ca sa experimentam viata in planurile joase, iti vine sa te rogi cam asa: Fereste-ne, Doamne, de Strâmbă Lemne si de toate topoarele ce se cred sculptori!
    Pana la Dumnezeu ne papă intermediarii surzi si orbi! Avizi de bani si putere. Avizi in a ne scoate si ultimul bănuț din buzunar vanzandu-ne iluzii si circ.
    Am cunoscut un tip care pretindea ca e lider spiritual si ca doreste sa traim cu totii fericiti, sanatosi si bogati. Stii cu ce a inceput " lectiile"?
    Cu conjugarea verbelor. Isi schingiuia adeptii avizi sa scoata tara din marasmul in care se afla cu gramatica!
    Altii ne tin prelegeri de istorie. Altii ne predau fizica cuantică.
    De aceea suntem renumiti ca popor pentru analfabetismul functional!
    Multa teorie, practica aproape deloc. Si ramane tara fara paduri...
    De aceea se retrag dintre noi elfii. Le distrugem lumea!
    Avem lumea pe care o meritam. Autosugestia de tip NLP creeaza matrix si nu realitate fizica in care am putea trai in armonie.

    RăspundețiȘtergere
  2. poate ne spuneti ce e cu MIZERIILE alea de pagini de pariuri si etc care apar in locul filmelor

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In trecut prezentam urmatorul text la finalul unui articol cu film:

      „Deoarece oamenii s-au plâns că nu pot vedea filmele pe serverele oferite în general, ca alternativă (din cauza reclamelor) vă recomand să aveți adblocker (vă recomand browserul Brave) sau să vă înarmați cu răbdarea de a trece prin și a închide paginile cu reclame care apar. Asta e problema cu serverele gratuite. Succes!

      Sau vă pot oferi eu pentru o donație, accesul la film, fără reclame.”

      Se pare ca trebuie sa postez acest anunt dupa fiecare film. Am crezut ca s-a inteles deja.

      Ștergere
  3. Ba mai mult, in 20 Iunie la filmul Insula, am dat un raspuns si mai detaliat la unele critici asemanatoare cu aceasta „Mi s-a reproșat că postez uneori linkuri către filme care nu se văd sau au prea multe reclame. Deși eu personal fac doar o recenzie aici și nu sunt obligat să vă ofer vre-un link la vre-un film, fac acest lucru, ca să vă ușurez munca de căutare. Aproape la fiecare film vă dau indicații ce poate fi făcut ca să mai evitați din reclame și totodată vă ofer o alternativă și fără reclame, dar fac asta pentru cei care au donat ceva la viața lor pentru acest blog și cer accesul. Adică mă agit doar pentru cei care simt că mă sprijină în munca aceasta. După foarte mulți ani în care am oferit la liber o grămadă de chestii, am realizat că majoritatea oamenilor nu au conștiință, empatie, iar dacă eu nu dau o valoare materială lucrurilor oferite, nici ei nu apreciază. Ce vine ușor, gratis, nu prea este apreciat. Ei bine, acum e timpul să contribuiți, căci altfel nu se mai poate. Iar pretențiile și reproșurile nu-și au rostul. Mai reflectați înainte să aruncați cu pietre.

    În plus, pe coloana din dreapta a blogului, în partea de sus, există un text care vă spune cum puteți viziona un film șters/restricționat/lipsă de pe blog FĂRĂ RECLAME! Este necesară un pic de bunăvoință și un minim interes. Nu aveți, nu mă agit și la revedere pa, nu mai pierd timp și energie, căci „posmagii nu-s muieți”. Dacă nu înțelegeți că în spatele acestui blog se află un om care consumă atenție, timp pentru a vă oferi aceste informații, asta este, rămâneți cu ce aveți acum.

    Așadar, repet, deoarece oamenii s-au plâns că nu pot vedea filmele pe serverele oferite în general, ca alternativă (din cauza reclamelor) vă recomand să aveți adblocker (vă recomand browserul Brave) sau să vă înarmați cu răbdarea de a trece prin și a închide paginile cu reclame care apar. Asta e problema cu serverele gratuite. Succes!

    Sau vă pot oferi eu pentru o donație, accesul la film, fără reclame, la cerere. Mulțumesc.” Daca nu va convine abonati-va la Netflix, HBO, PrimeVideo, Disney sau pe unde mai sunt aceste filme date , fara reclame si incetati cu pretentiile absurde.

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...