Ieşirea Din MATRIX: ABJECT - un film impresionant

joi, 12 septembrie 2024

ABJECT - un film impresionant

NEFARIOUS (2023)

„Un prieten creștin de-al meu mi-a recomandat acest film. L-am vizionat în sfârșit câteva luni mai târziu, când a devenit disponibil prin streaming. Ceea ce am văzut a fost una dintre cele mai puternice prezentări despre natura posesiunii demonice pe care le-am văzut vreodată. Acesta nu este un film plin de sânge, măruntaie, sânge, frică de sărituri și efecte CG deranjante. Cea mai mare parte a filmului are loc între doi bărbați care stau la o masă și vorbesc. 

Intriga filmului provine dintr-un scenariu bine scris, surprinzător de teologic, și dintr-o performanță de actorie demnă de Oscar. Premisa este că psihiatrului, interpretat de Jordan Belfi, i se cere să facă o evaluare psihiatrică a personajului lui Flanery, Edward John Brady. El trebuie să stabilească dacă Brady este sănătos sau nu, astfel încât să poată fi executat în acea noapte. Dar psihiatrul care a atribuit inițial cazul s-a sinucis înainte de a-și prezenta evaluarea. 

Ceea ce urmează este un dialog înainte și înapoi în care Brady, posedat de demon, vorbește deschis despre scopul și intenția lui abjectă. Psihiatrul crede că Brady este complet nebun la început, crezând că este delir de tulburări de personalitate multiple. Încet, părerile lui se schimbă și vedem o reprezentare șocantă a unei realități pe care cei mai mulți dintre noi nu ar dori să o creadă că este adevărată.

Filmul discută în mod deschis problemele morale ale eutanasiei, avortului, liberului arbitru și chiar marea controversă din rai, deși din perspectiva unui demon. Este o juxtapunere puternică între ceea ce vedem ca realitate și cea a lumii nevăzute. Nu veți privi niciodată la Efeseni 6:12 la fel.

„Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii și sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutății care sunt în locurile cerești.” SURSA

Notă: Filmul are mult realism în el. Este și asta o perspectivă asupra realității.  Pare foarte logică, iar modul în care se petrece posesia, foarte veridic. Cu ajutorul tentațiilor, gradat, capătă controlul tău. Ei se hrănesc cu suferința omului și în esență, dacă nu reușesc controlul oamenilor, vor să-i distrugă. Cam ce vedem acum în lume ... Se opun două curente: cei care controlează bine oamenii, îi sclavagesc și-i seacă de loosh și cei care vor să distrugă omenirea la propriu, deoarece nu reușesc să controleze. În esență, tot demonii îi parazitează și pe unii și pe ceilalți. Asta este așa zisa lume multipolară.

Cartea care apare la final în film „A Nefarious Plot” este scrisă de un tip pe nume Steve Deace și nu de James Martin, psihiatrul din film ... și nu știu câtă legătură are cu filmul. Din ce am înțeles, filmul nu este inspirat din fapte reale.

Filmul pare mai degrabă, inspirat de vre-un caz al psihiatrului Jerry Marzinsky. Studiați CAUZA SCHIZOFRENIEI ȘI A PSIHOZELOR - tulburări spirituale - cu Dr. Jerry Marzinsky despre oamenii umbră, posesie, parazitism”.  În acest articol am adus mai multe argumente suplimentare pe marginea subiectului.

Interesant e faptul că atât demonii cât și extratereștrii (pe care unii îi consideră tot demoni) se îndepărtează când invoci numele lui Iisus. În film, psihiatru a zis doar „Ajută-mă Doamne!”, înainte să tragă cu arma și a fost ferit de moarte. 

Sigur, tot acest scenariu poate fi o fantasmă a unui creștin care s-a pus în pielea unui demon, însă una peste alta, informațiile se leagă foarte bine cu ce mai știm și noi despre lume și unde se află acum.

VEDEȚI FILMUL TRADUS, 

AICI sau AICI


Un comentariu:

  1. Mulțumesc pentru tot ceea ce postezi!Este nevoie de cunoaștere și de o relație profundă cu Dumnezeu. Am văzut exorcizari pe viu.Multi nu pot crede că există așa ceva. Dacă nu accepți asemenea realități, nici nu-ți pui întrebări despre cum sa te ferești de ele.

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...