Ieşirea Din MATRIX: Extraordinarele ciuperci (2019) – Despre sinestezie, conștiință și ciupercile Psilocybe cubensis

joi, 30 iunie 2022

Extraordinarele ciuperci (2019) – Despre sinestezie, conștiință și ciupercile Psilocybe cubensis


Fantastic Fungi (2019)

„Pătrunde în lumea magică a fungilor, de la ciupercile care curăță deversările de petrol la rețelele fungice subterane, care ajută copacii să comunice între ei. Despre Psilocybe cubensis, vorbim despre un tip de ciupercă halucinogenă care este cunoscut de obicei sub numele de monguis, bonguis, ciuperci magice, cucumelo, ciuperci și carne de Dumnezeu, printre alte nume. Fiind atât de comună, este una dintre cele mai consumate ciuperci datorită efectului său psihoactiv similar cu cel al altor ciuperci din același grup.

Această varietate de ciuperci este comercializată în cea mai mare parte a planetei în pachete cunoscute sub numele de chifle cu ciuperci. Acest lucru se datorează faptului că este o ciupercă foarte dură și crește în condiții nefavorabile. Conține un alcaloid cunoscut sub numele de psilocină, care este un compus psihoactiv găsit în numeroase specii de ciuperci. Aceasta este cea mai comună ciupercă din toate cele care conțin acest alcaloid.

Istoria acestei ciuperci datează de milenii în urmă, unde a fost folosită într-un mod ludic sau spiritual. Se poate spune că acest tip de ciupercă este folosit în contexte rituale și șamanice. Una dintre caracteristicile principale ale acestei ciuperci este aceea că, datorită proprietăților sale, poate fi folosită și în scopuri medicinale. A fost folosit de-a lungul istoriei pentru a trata anxietatea și depresia.

Aceste ciuperci au fost folosite de secole pentru a extinde spiritul în domeniile șamanismului, psihonauticii și terapiei psihedelice. Există mulți oameni care fac comerț din ce în ce mai mult cu aceste ciuperci și le consumă. De aceea, mai recent, acestea pot fi cultivate foarte ușor datorită truselor de cultivare a ciupercilor pe care le puteți găsi pe piețe.

De multe ori mulți oameni vorbesc despre o mică călătorie ca și cum ar fi o ușă către o altă realitate. Dacă este consumat în doze mai mari, efectul este mai durabil și distorsiunile pot da loc halucinațiilor care pot fi vizuale, auditive, tactile, printre altele. Nu este neobișnuit să existe oameni care să fi avut experiențe ca acestea trecerea de la un nivel mai social la o fază mai introspectivă. În această fază, individul se află în meditație totală, cu tonuri chiar mistice. Există, de asemenea, modulații în percepția timpului în care individul percepe timpul într-un mod diferit ca și cum ar fi o eternitate sau ar putea avea impresia că a intrat într-o buclă de timp.

După cum am menționat deja, nu este deloc recomandat ca o persoană cu anxietate, depresie, disforie sau chiar panică să o consume. Acest lucru poate duce la o călătorie proastă.” SURSA

Documentarul se poate vedea online aici, dar si pe Netflix.

Există și cartea după care a fost făcut acest documentar, Este în limba engleză și poate fi cumpărată de AICI sau AICI.

În completare studiați și :

MEDICAMENTUL MAGIC - un documentar excepțional despre valoarea ciupercilor „magice” și a psilocibinei în tratamentul depresiei și a altor probleme



și citiți cărțile: Niciodata nu e de ajuns” de Judith Grisel și Cum să-ți schimbi mintea” - de Michael Pollan (ce ne înavață noua știință a psihedelicelor, despre conștiință, moarte, adicție, depresie și transcendență).

BONUS

Cel mai complet compendiu despre droguri și psihedelice, de pe Youtube, în limba română!

Mulțumim Cătălin Moise!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...