Ieşirea Din MATRIX: CHESTIUNEA DUMNEZEU - un film artistic interesant

duminică, 19 iunie 2022

CHESTIUNEA DUMNEZEU - un film artistic interesant

 

THE GOD QUESTION (2014)

„Filmul se bazeaza pe nuvela originală a lui Stan Freeman. „The God Question”, este o nuvelă științifico-fantastică. O descoperire uimitoare în inteligența artificială la MIT ce produce primul computer super-inteligent capabil să gândească independent, așa cum fac oamenii. Cu un „IQ” care este incalculabil, este fluent în toate limbile și poate citi o carte într-o fracțiune de secundă. 

Stephen Kendrick, care conduce un supercomputer guvernamental la Universitatea din Massachusetts din Amherst, a predat anterior la MIT și a fost unul dintre scriitorii cheie de cod pentru proiect. Auzind acest lucru, un filozof de la Yale, Jane Hurst, îi sugerează următoarele: hrănește computerul cu fiecare carte, articol de știri, lucrare de cercetare și postare pe Internet – în esență toată cunoștințele umane – apoi pune-i întrebarea supremă. Există dovezi pentru Dumnezeu, pentru un cadru spiritual al vieții?

 “Acest computer este mai inteligent decât oricare dintre noi, decât noi toți împreună. Poate că poate face o interpretare nouă a experienței umane, ceva la care nimeni nu s-a gândit vreodată, să spună dacă ideea unui zeu are sens”. Kendrick îi spune că întrebarea este una dintre primele pe care echipa MIT plănuiește să le pună. „Această întrebare este exact genul de lucru pe care l-ar putea aborda. Nu gândește ca noi. Poate vedea totul deodată. Totul”. Apoi au apăurt știri că computerul MIT i-a fost permis să acceseze internetul și a închis prompt sute de site-uri web pe care le-a considerat ofensatoare.

 Drept urmare, oficialii federali au oprit rapid computerul, lacăt pe laboratorul MIT și interzic orice utilizare a programului până când acesta poate fi studiat. Cu toate acestea, Kendrick are o copie a software-ului – singura copie care există în afara MIT. Deoarece are un supercomputer capabil să-l ruleze, el decide să sfideze interdicția federală și să pună el însuși întrebarea, ajutat de un coleg, Alan Moss. Moss, totuși, se concentrează mai mult pe faima și bogăția pe care efortul ar putea să i-o aducă, în cazul în care computerul primește vreun răspuns – da, nu sau ceva între ele. Cei doi decid să încerce într-un weekend, când supercomputerul lui Kendrick este inactiv. Povestea este despre eforturile lor de a smulge răspunsul din computerul lor colosal de inteligent, dar temperamental, în timp ce FBI și un panel al Congresului lucrează pentru a împiedica orice utilizare a software-ului MIT.” SURSA

În completare vedeți și:

OH MY GOD - documentarul
PK - un extraterestru amețit
OH MY GOD! - filmul comedie
ARE DUMNEZEU VREUN VIITOR? - dezbatere religie vs. stiinta vs. spiritualitate
Spiritualitate vs. Religie de Stanislav Grof
HALUCINAȚIA ȘTIINȚEI - Dogma ca metodă de (ne)cercetare ştiinţifică
Cine sau ce este Dumnezeu?
Cine suntem noi cu adevarat?
CE NAIBA! - Gaura Cuantică De Iepure, Ultra Extinsă
Schimbarea de paradigmă s-a produs ! - Demascarea Falsei Filozofii A Ştiinţei Moderne
FANATISMUL - Sursa tuturor relelor

De asemenea va recomandam sa cititi cateva carti traduse care sprijina cele spuse de cele doua tabere ale acestei dezbateri (transport gratuit pentru orice comandă oriunde în țară):

"TREZIREA. Ghid pentru o spiritualitate fără religie" -Sam Harris- comandă online aici-link;

"IPOTEZA DUMNEZEU - O nouă abordare a celei mai vechi dezbateri din istorie" -Gerald Benedict- comandă online aici-link;

"Viitorul lui Dumnezeu" -Deepak Chopra- comandă online aici-link



"Sfârșitul credinței: religie, teroare și viitorul rațiunii" -Sam Harris- comandă online aici-link

"Supercreierul" -Deepak Chopra, Rudolph E. Tanzi- comandă online aici-link.


VEZI FILMUL NETRADUS AICI

Cine dorește filmul subtitrat, fără reclame, HD, să ceară accesul, după ce a realizat o donație.
Mulțumesc.
 Nu conteaza suma pe care o donați, poate fi oricat doriți, pe urma trebuie doar sa-mi trimiteți un mesaj /e-mail de la pagina de Contact cu specificatia ca ati facut o donatie si doriti acces.

2 comentarii:

  1. Multumesc frumos pentru filmele pe care le postezi si pentru toata munca depusa. Felicitari pentru blog, este deosebit, si il vizitez mereu. Imi plac recenziile filmelor pe care le faci si am intrat astazi din nou aici , sa vad daca cumva ai scris si despre serialul Severance 2022. Tocmai l-am terminat de vazut si mi s-a parut extraordinar prin informatia pe care o ofera. Deocamdata exista doar 1 sezon al serialului, dar sper din suflet sa mai urmeze si altul, iar daca ai sa te decizi sa il vizionezi ( asta in cazul in care nu l-ai vizionat deja) si sa scrii si despre el cateva randuri, am sa le citesc cu mare drag. Poate primele episoade ale serialului par mai monotone , dar la final avem parte de o adevarata dezlantuire, ca sa-i zic asa. O zi frumoasa pe mai departe si toate cele bune iti doresc.
    P.S. Am sa vizionez si filmul THE GOD QUESTION (2014), cat de curand.:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Lucia.multumesc pentru recomandare. Nu, nu am vazut filmul Severance si nici nu auzisem de el. Am sa-l urmaresc. Multumesc si pentru gandurile frumoase. O zi buna.

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...