Ieşirea Din MATRIX: Iarba e mai verde

AJUTOR

Efectuez traduceri din limba engleză (document, carte, film) sau din română în engleză, la tarife foarte avantajoase, sub preţul pieţei. Mai multe detalii aici. Sau dacă îmi poate oferi cineva o sursă de venit avantajoasă în care să-mi pot păstra libertatea, adevărul și bucuria, îl rog să mă contacteze. Alte forme de într-ajutorare AICI.

luni, 6 mai 2019

Iarba e mai verde


Grass is Greener (2019)

”Weed. Marijuana. Iarbă. Pot. Indiferent cum preferați să o numiți, relația Americii cu canabisul este una complicată. În debutul său regizoral, pionierul hip hop Fab 5 Freddy (Yo! MTV Raps) prezintă o privire fără precedent la istoria rasial părtinitoare a războiului împotriva marijuanei.

Snoop Dogg, B-Real din Cypress Hill și Damian Marley se alătură unei serii de celebrități și experți care discută despre influența plantei asupra muzicii și culturii populare, precum și impactul devastator al criminalizării sale asupra comunităților negre și latino.

Pe măsură ce tot mai multe state se alătură push-ului pentru a legaliza marijuana, „Grass is greener” plonjează adânc în inegalitățile rasiale din piața canabisului în creștere. Are interviuri cu Snoop Dogg, B-Real și Sen Dog Cypress Hill, DMC, Doug E. Fresh, Chuck D, Damian Marley, Killer Mike și multe altele.” Traducerea de aici.

În completare studiați categoria MARIJUANA.

VEDEȚI FILMUL TRADUS AICI:

LINK 1 - NETFLIX (Abonament gratuit în prima lună)

sau


Actualizare 21.02.2021

Preiau de pe feisbuciul prietenului Sabin Dăniță, un comentariu mai profi, pe marginea filmului:

„Cum Netflixul îți dă drept recomandări înrudite - ca orice rețea socială - (adică genul proxim, în funcție de ce anume urmărești), ei bine, după halucinogenul & psihedelicul documentar legat de LSD (era să scriu: PSD) marele portal de filme m-a trimis către alt documentar: "Grass is Greener" (2019), un soi de epopee culturală a celei mai "înțelepte plante" , în regia lui Fab 5 Freddy.

Pe lângă faptul cum că - cale de vreo o oră și 37 de minute - mi-a plouat - constant - în gură, documentarul ăsta reprezintă o veritabilă mărturie a progresismului, a frondei (anti-absolutism, anti-sistem) a libertății de a alege cum să-ți trăiești viața în dimensiunea nevătămătoare a liberului-arbitru.
Vorba refrenului: "There is a house in New Orleans, and somewhere, o plantă care crește, singură, din bunăvoința zeilor..."

Pelicula comportă o sumă de teme, multiple, profund-sociale, filosofice, toate, intens interogatorii: (unde începe și unde se termină, libertatea ta, ca individ, în raport cu legea ?, ce înseamnă, de fapt, multiculturalismul ?, de ce normele guvernanților în promulgarea legilor, nu țin cont de știință? etc.)
Mi-a plăcut teribil (și cu ce voluptate, am aflat) cum că Jazz-ul s-a născut într-o sincronicitate afectiv-efectivă, realmente consangvină, cu...iarba !

Eminamente, toți marii titani ai jazz-ului - în dimensiunea lor creatoare - au fost tributari "fumurilor". De la Louis Armstrong (arestat pentru posesie de cannabis) până la Duke Ellington, iar de acolo, mai departe: la reprezentanții celor mai mari școli de jazz (faimoasele școli: New Orleans, Harlem, Chicago, etc.) toți au trecut prin filtrul cânepei indiene...

Mărturia lor (din documentar) e următoarea: Iarba îți dă răgazul, ne-graba, tihna, lentoarea, meditația, nonviolența, creativitatea și improvizația...Și da, este mai sănătoasă - în toate probele științifice - decât alcoolul și tutunul.

Tot în documentar, Snoop Dogg spune, undeva (cu fața aia a lui de etern pastilat), cum că dacă bagi 100 de inși care nu se suportă între ei și le dai câte un pot (de pildă, în varianta neaoșă, pe Dan Alexe, cu Baconschi, Papahagi, etc. - toți vor sfârși într-un soi de toleranță intens împăciuitoare)

În schimb, dacă le dai să bea, vor sfârși - ireversibil - în scandal și hăcuială…(la ce experiență în raport cu dușmanii are Snoop Dogg, mai că-ți vine să-l crezi)

În sfârșit: după aproape un veac de la prohibiție, (conda)damnări și avataruri, la ora actuală, SUA are vreo 11 state unde poți fuma - la liber - în scop recreațional și vreo încă câteva zeci în scopuri medicinale…

În Europa: Olanda, Spania, Franța și Cehia, tolerează - informal - consumul privat…

La noi - pe meleaguri de dor și jale - e...greu ! Căci, așa a fost mereu…(cum ar spune un refren de hip-hop)

Când - anume - vom beneficia de vreo relaxare, habar n-am.

Vorba lui Penescu: Nu Știuuu, că nu știuuu, păi, nu știuuu…

Revenind: recomand (în caz că n-ați vizionat: "Grass is Greener" (2019), NetFlix...It's worth it !!!”


2 comentarii:

Wiltis spunea...

Drugs vs Enlightenment: What's the difference? | Sadhguru (nu are sub. ro):
https://www.youtube.com/watch?v=E8MXcBa17yE

Iesirea Din Matrix spunea...

Unii au reusit folosind substante psihedelice sa iasa din bula Eu-lui sa vada ca sunt una cu tot ce exista ... este si asta o cale ... nu numai yoga, meditatia si altlele. Sigur, stabilizarea in noi a acestei trairi transcendente , unificatoare, este o alta poveste ...

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...