Ieşirea Din MATRIX: Viitorul Tehnologiei Mini-dronelor Autonome - parte din pericolul IA

luni, 10 septembrie 2018

Viitorul Tehnologiei Mini-dronelor Autonome - parte din pericolul IA


The Future of Autonomous Mini-drone Technology (2017)

"Bun găsit dragilor astăzi continuăm pe tema IA, mai corect pe o aplicare a IA: mini-dronele autonome. Acest scurt-metraj conține și avertismentul-video "Slaughterbots".

Se pare că orice nouă tehnologie extraordinară la un moment dat poate deveni o armă. Înțeleg că există oameni răi, dar a ucide este singura concluzie la care lumea poate să ajungă? De ce să nu folosim tehnologia pentru a o dezactiva, pentru a da o palmă cuiva sau a liniștii? Gândirea nu se găsește niciodată cu acești oameni care gândesc că acest tip de tehnologie ajunge în mâinile greșite, sau poate fi preluată de către o IA mai avansată, se poate întoarce împotriva lor și să-i muște de ... Știți ce? Ei trăiesc din sabie ...


Am fost uimit de cât de departe a ajuns această tehnologie, eu voiam doar să o împărtășesc cu toții și tuturor.

Este o inovație (de aceasta nu există nici o îndoială) că roboții sunt capabili să participe la războaie pe baza unor obiective clare, cu o marjă minimă de eroare, chiar dacă obiectivul este de a ucide ființele umane . Ideea poate părea terifiantă, dar în prezent este viabilă datorită progreselor tehnologice pe care le avem la dispoziție.


Voci precum Elon Musk și Stephen Hawking nu au obosit să ne avertizeze cu privire la folosirea inteligenței artificiale în arme, o putere periculoasă care ar putea distruge rasa umană. Sub aceeași premisa este în derulare o inițiativă care urmărește să promoveze reglementarea globală care să interzică utilizarea și dezvoltarea de arme autonome, o inițiativă ce acum caută să ne avertizeze de acest pericol printr-un video terifiant. 

"Slaughterbots": un clar și dur avertisment 

Această inițiativă este condusă de Noel Sharkey, profesor de IA la Universitatea din Sheffield din Marea Britanie și președinte al Comitetului Internațional privind Controlul Armelor în Roboți, care împreună cu o coaliție internațională formată din profesori, cercetători și lideri tehnologici, au prezentat în Noiembrie 2017 la ONU un document ce caută să interzică dezvoltarea tehnologiei de inteligență artificială și fabricarea pe scară largă a hardware-ului pentru arme autonome. Legislația de asemenea caută urmărirea și monitorizarea oricărei persoane care încearcă să dezvolte acest tip de sisteme.


Potrivit acestui grup, suntem pe cale de a crea arme autonome, care ar putea ucide fără ajutorul ființelor umane, și ca parte a efortului care urmărește să sensibilizeze întreaga lume, au creat o campanie printr-un scurt video care ne așează în acest viitor în care inovația scapă de sub control. O idee ce seamănă cu un capitol din Black Mirror, dar ce ar putea deveni realitate în câțiva ani.

În videoclip ni se face prezentarea unei nou model de dronă minusculă cu IA (inteligență artificială), care sunt capabile să efectueze atacuri împotriva "băieților răi" (indiferent cine sunt aceștia) cu o precizie uimitoare. Această tehnologie poate fi adaptată nu numai pentru atacurile personale, ci de asemenea la aeronave mari pentru atacuri nucleare și bătălii la sol.

Tot ce au nevoie acești roboți sunt date cum ar fi vârsta, sexul, aspectul fizic, etnia sau un tip de etichetă sau model caracteristic pe îmbrăcăminte. Există chiar ideea de a ataca activiști prin intermediul monitorizării rețelelor sociale, unde toți cei care susțin un anumit hashtag sau cauză pot fi ținta acestor roboți.

Dar, așa cum se întâmplă adesea în aceste cazuri, tehnologia cade pe mâini greșite, și se dezlănțuie o serie de atacuri împotriva unor senatori ai Statelor Unite, precum și împotriva mai multor studenți ce au în comun un video pe rețelele sociale pentru Drepturile Umane.


Omul de știință informatician Stuart Russell de la Universitatea din California, Berkeley, spune că tehnologia pentru aceasta este deja aici, trebuie doar să fie miniaturizat și să se facă la scară masivă:

„Am lucrat în IA timp de peste 35 de ani. Potențialul său de a beneficia umanitatea este enormă, chiar în sarcini de apărare, dar a permite ca roboți să aleagă să omoare oameni va fi devastador pentru securitatea și libertatea noastră. Mii dintre colegii mei cercetători sunt de acord. Avem oportunitatea de a preveni viitorul pe care tocmai l-am văzut, dar spațiul nostru de manevră se închide rapid."

Un exemplu în acest sens este faptul că în prezent există deja drone pilotate de computere, sisteme avansate de recunoaștere facială, care funcționează la o viteză ce depășește pe cea a ființei umane, precum și arme capabile de a apăsa trăgaciul fără nevoia ca să intervină un soldat. Acest grup de oameni de știință spun că dacă continuăm în acest fel, următorul posibil război va fi luptat la viteze amețitoare și în care numărul de pierderi de vieți omenești vor depăși tot ce am văzut până acum. 

Vizionare Plăcută !"

SURSA: Blogul VIAȚA MERGE ÎNAINTE https://dinamikro.blogspot.com

Mulțumim Paul Marian pentru efortul susținut de a aduce și românilor astfel de informații.

VEDEȚI  FILMUL TRADUS, AICI:Mai jos găsiți filmulețele TED din care au fost luate câteva dintre imaginile din filmul de mai sus:

Filmul TED din 2013 
(The astounding athletic power of quadcopters)

și acesta : Filmul TED din 2016 
(Meet the dazzling flying machines of the future)

Iar aici filmul cap coadă cu mini-dronele ucigașe:

Niciun comentariu:

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?

Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE.

Este cea mai concreta recunostinta!

CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa:

1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug.

Altă formă de plată găsiţi AICI.

Mai nou puteți să ne sprijiniți într-un mod și mai simplu, pe PATREON.

Munca depusă pe acest blog necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani, căci timpul înseamnă bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze, să dea click pe ele să cumpere sau să se înscrie la ce promovăm noi.

Pe de altă parte, genul acesta de activitate nu poate fi independentă dacă este finanțată de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independentă, aceasta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare.

Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal sau PATREON.

Fără sprijinul vostru acest portal poate dispărea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru...

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...