Ieşirea Din MATRIX: ISTORIA ORIENTULUI MIJLOCIU - Israel - Palestina

AJUTOR

Efectuez traduceri din limba engleză (document, carte, film) sau din română în engleză, la tarife foarte avantajoase, sub preţul pieţei. Mai multe detalii aici. Sau dacă îmi poate oferi cineva o sursă de venit avantajoasă în care să-mi pot păstra libertatea, adevărul și bucuria, îl rog să mă contacteze. Alte forme de într-ajutorare AICI.

joi, 15 iunie 2017

ISTORIA ORIENTULUI MIJLOCIU - Israel - Palestina

SEARCH FOR DESTINY (2001)
- The Middle East

Acesta este un documentar în 5 părți (transmis de TVR CULTURAL) care se dorește a prezenta într-un mod cât mai obiectiv istoria Orientului Mijlociu (cu focalizare pe Israel și Palestina) din secolului 20, pentru a putea înțelege poate și mai bine motivele permanente de conflict de acolo.

Prima parte explorează prima parte a secolului 20 până la Cel de-al Doilea Război Mondial.
Partea a 2-a examinează evenimentele care au avut loc în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial și crearea statului Israel în 1948.
Partea a 3-a analizează modernizarea Egiptului realizată  Nasser și eforturile Orientului Mijlociu de a răsturna hegemonia britanică.
Partea a 4-a acoperă anii 50 și 60, încluzând războiul Franco-Algerian și lupta Omanu-ului să-i scoată pe britanici din țară.
Partea a 5-a începe cu războiul de 6 zile din 1967 și examinează evenimentele care au dus la războiul din  Golf din anii 90. 

Noi am mai analizat această istorie în articolele și documentarele dedicate în special sionismului (categorie dedicata), așa că în completare la cele spuse în acest documentar vă invităm să studiați în special următoarele articole:


VEDEȚI SERIALUL TRADUS AICI:


De asemenea puteți să studiați și două cărți traduse în limba română pe marginea acestei istorii.
Cartile le puteti achizitiona de AICI.

Niciun comentariu:

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...