RUGĂMINTE!

RUGĂMINTE!

Dacă vedeți vre-un articol, film, link care nu funcționează, vă rugăm să ne spuneți ca să putem actualiza. De multe ori serverele pică, dispar pur și simplu, filmele sunt eliminate, samd. Si nu lasati doar un mesaj in casuta de comentarii facebook deoarece daca nu suntem prieteni in facebook, sunt sanse sa nu vedem acel mesaj. Cei din anumite țări, posibil din Occident s-ar putea să aveți probleme mai ales cu filmele artistice, căci pe acolo pe la voi, serverele cu filme sunt blocate. Trimiteti un email sau un comentariu la acea postare, dar nu in casuta de facebook. Vă mulțumim!

joi, 5 mai 2016

Asasinarea lui Martin Luther King Jr. (5.05.2016)

BBC - Days That Shook the World (2003) -
ASSASINATION OF MARTIN LUTHER KING JR. 


"Povestea oficială: Martin Luther King, liderul mişcării americane pentru drepturile omului şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a fost asasinat la Lorraine Motel în Memphis, Tennessee, pe 4 aprilie 1968, la vârsta de 39 de ani, de James Earl Ray. Acesta, un evadat din Penitenciarul Missouri, a fost arestat pe Aeroportul Heathrow din Londra pe 10 martie 1969 şi extrădat în SUA, unde a fost condamnat la 99 de ani de închisoare.

Povestea neoficială, este, însă, mult mai complicată: există speculaţii conform cărora Ray a fost folosit ca ţap ispăşitor, la fel ca Lee Harvey Oswald în asasinarea lui John F. Kennedy. Unii spun că mărturia lui Ray a fost forţată sub ameninţarea pedepsei cu moartea, iar mulţi suspectează că asasinarea lui Luther King, autorul celebrului discurs “I Have a Dream”, a fost o conspiraţie.  Pentru aceştia din urmă, filmul documentar online “Cine l-a ucis pe Martin Luther King?” avansează o serie de ipoteze cu privire la identitatea adevăraţilor asasini ai activistului american." SURSA

Martin Luther King asasinat la ordinul guvernului american şi al mafiei

"Asasinarea lui Martin Luther King a fost rezultatul unei conspiraţii urzite de mafie şi de guvernul american, iritaţi de opoziţia liderului de culoare faţă de războiul din Vietnam, relevă avocatul american William F. Pepper cu prilejul prezentării, la Madrid, a cărţii sale intitulate “Un act de stat. Executarea lui Luther King”, tipărită la editura Foca, informează Rompres.  Potrivit versiunii oficiale, asasinul lui King a fost James Earl Ray, însă Pepper afirmă că atunci când l-a intervievat, împreună cu un psiholog de la Harvard specializat în limbajul trupului, s-a convins că Ray nu era vinovat. Pepper, care a fost prieten apropiat al lui Luther King şi al familiei acestuia, s-a hotărât să-l reprezinte în instanţă pe James Earl Ray, însă Ray a murit în închisoare în 1998, înainte de începerea unui nou proces. 
În 1999, ca avocat al familiei King, Pepper a reuşit să obţină circa 70 de mărturii în legătură cu secretele conspiraţiei în care, în opinia sa, au fost implicaţi înalţi oficiali din Biroul Federal de Investigaţii (FBI), din Agenţia Centrală de Informaţii (CIA), din Departamentul de Stat, din poliţia din Memphis, dar şi indivizi care aveau legături cu crima organizată. Un juriu din Tennessee s-a pronunţat în 1999 în favoarea familiei lui Luther King, recunoscând că asasinarea liderului de culoare a fost într-adevăr rezultatul unei conspiraţii, însă cazul în speţă nu s-a bucurat de interesul cuvenit deoarece “mediile de comunicare au păstrat intenţionat tăcerea asupra sa, pentru că în SUA nu există independenţă (jurnalistică) în astfel de cazuri”, a apreciat Pepper.     
Potrivit avocatului, ideea asasinatului a început să se contureze când King, precursor în SUA al principiilor non-violenţei susţinute de Gandhi, s-a pronunţat împotriva războiului din Vietnam şi a insistat ca societatea americană ar trebui să se pronunţe în acelaşi sens. “King a început să pună în pericol imensele profituri pe care industria de armament, farmaceutică, electrică şi a marilor concernuri petroliere le obţineau de pe urma războiului”, iar reprezentanţii acestora, în complicitate cu guvernul, nu au ezitat să acţioneze. La 4 aprilie 1968, Martin Luther King a fost asasinat într-un hotel din Memphis, însă nu cu focuri de armă trase cu puşca lui Ray, ci, după cum demonstrează un raport balistic prezentat în cadrul procesului din 1999, cu proiectile specifice altor tipuri de armă, susţine autorul cărţii.  Însă teoria conspiraţiei nu se opreşte aici ci, în pofida riscurilor că unii să fie taxaţi drept paranoici, există suspiciuni ca şi alte personalităţi din acea perioadă au fost asasinate din acelaşi motiv, adică pentru că s-au opus războiului, a declarat Pepper, precizând ca acesta este cazul premierului suedez Olof Palme, a lui John Lennon sau a lui Robert şi John F. Kennedy."

VEDETI FILMUL TRADUS AICI:


Niciun comentariu:

COMENTARII FACEBOOK

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

UNIVERSUL CONECTAT - ce-ar fi dacă Nassim Haramein ar avea dreptate? (15.12.2016)

THE  CONNECTED UNIVERSE (2016) „Unui fractal infinit, aflat în rotaţie, cum îi defineşti centrul ? Orice punct este centrul său...

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?
Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE. Este cea mai concreta recunostinta! CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa
1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug. Altă formă de plată găsiţi AICI.

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...