Ieşirea Din MATRIX: PIM VAN LOMMEL - Conștiința și experiențele la limita morții

joi, 10 martie 2016

PIM VAN LOMMEL - Conștiința și experiențele la limita morții

Consciousness Beyond Life: The Science of the Near-Death Experience

Cu o experiență de peste douăzeci de ani ca și cardiolog, Dr. Pim van Lommel a studiat experiențe în apropierea morții la pacienți care au supraviețuit unui stop cardiac. Lucrarea sa, descrisă într-un studiu din 2001, publicată în revista The Lancet și cartea sa din 2007: "Conștiința dincolo de viață, Știința și Experiențele în apropierea morții", oferă exemple despre cum conștiința de veghe nu coincide întotdeauna cu funcționarea creierului nostru, și arată că este posibil ca oamenii să experimenteze o anumită formă de conștiință, separată de corp.    
În acest interviu, Pim van Lommel descrie cercetările sale și pătrunde în taina experienței de moarte, ceea ce el numește o conștiință sporită care apare în momentul când creierul încetează să mai funcționeze. El compară detaliile furnizate de către pacienții cu stop cardiac la o imagine din mecanica cuantica a universului, unde totul este conectat și nu există nici spațiu și timp distinct. 

"Oamenii experimentează inconștiența într-o dimensiune în care timpul și spațiul nu mai joacă nici un rol", spune van Lommel. "Totul este acolo. Trecutul, prezentul și viitorul sunt incluse în această dimensiune a conștiinței. Dimensiunea este iubirea necondiționată și înțelepciunea. În această dimensiune, există doar subiectul, și totul este conectat instantaneu. "

Spre deosebire de pacienții în comă ce își amintesc conversațiile ce au avut loc în apropiere, în timp ce au fost în stare de inconștiență, pacienții care au avut o experiență în apropierea morții nu afișează nici o activitate cerebrală, contestând ipoteza că conștiința este un produs al funcționării creierului. 

    "Creierul nu produce conștiință, dar facilitează conștiința", spune van Lommel. "Aceasta face să fie posibilă experimentarea conștiinței noastră de veghe, conștiința pe care o avem în mod normal, în timp ce suntem treji."     

Deși putem experimenta conștiința ca localizată în creier în timp ce suntem treji, conștiința este peste tot; este ceea ce van Lommel se referă ca  la conștiința ne-locală. În opinia sa, creierul acționează ca un dispozitiv emisie-recepție, luând informații de la conștiința ne-locală și transmițând apoi la creier și corp. Experiențele în apropierea morții  permit oamenilor să atingă și experimenteze această conștiință ne-locală direct, fără limitările creierului și a corpului, într-un mod non-dual.

"Este o experiență de unitate, a unității", spune van Lommel.
 "Totul este conectat."    

Interviul cu Pim van Lommel, cuprinde următoarele întrebări :  

Ne puteți vorbi despre cercetarea experimentelor la limita morții?  Oare  conștiința este prezentă în absența activității cerebrale?  Putem măsura o experiență la limita morții?  Oare creierul produce conștiința?  Oare conștiința este încorporată în geometria spațio-temporală?  Oare există vreun "eu" după moarte?  Oare putem face diferența dintre conștiință și viață ?  Oare experiențele la limita morții reprezintă un fenomen nou?  Oare reîncarnarea este posibilă?  Oare experiențele la limita morții și cele non-duale sunt comparabile?  Încotro se îndreaptă cercetarea dumneavoastră?  Oare descoperirea dumneavoastră poate ajuta omenirea să scape de cea mai mare teamă ?  

SURSA: http://viatamergeinaintepenet.blogspot.ro

VEDEȚI INTERVIUL TRADUS AICI 
Pim van Lommel - Conștiința dincolo de viață... 


IN COMPLETARE studiati categoria VIATA DE DUPA VIATĂ in special articolele despre NDE (experientele din preajma mortii):


1) SPAŢIUL SPIRITULUI 
2) CARTEA TIBETANĂ A MORŢILOR
3) FALSA PLECARE - Cercetare Asupra Experientelor Din Preajma Mortii
4) AFTERLIFE
5) INFINITUL - Călătoria Supremă 

si CITITI:

1) Viata dupa viata - Raymond A. Moody 
2) Destinul sufletelor - Michael Newton si restul cartilor lui de AICI
4) Calatoria Suprema - Robert Monroe si restul cartilor lui de AICI
5) JOCUL COSMIC si Calatoria ultima - Stanislav Grof 
6) Don Piper - 90 de minute in Rai
8) RAIUL EXISTA de Todd Burpo
11) Cartile scrise de Elisabeth Kübler-Ross
13) Cartea tibetana a mortilor - Bardo Thodol 
16) Experimente privind viata de dupa moarte - Gary E. Schwartz, William L. Simon 
19) Moartea, Celalalt taram al vietii - Stephane Allix 
20) Mintea de dincolo - Dumitru Constantin Dulcan 
21) Dovezi referitoare la lumea de dincolo - Jeffrey Long, Paul Perry
24) Imbratisata de lumina - Betty J. Eadie 
25) Sa vorbim cu mortii - Martina Kramer 
26) Ultima frontiera - Sam Parnia
27) De vorba cu Angel - Evelyn Elsaesser-Valarino 
30) Spiritismul de Dr Paul Stefanescu, editura Phobos
31) O Iubire fără sfârșit - Richard Matheson
32) Harta Raiului - Eben Alexander

2 comentarii:

  1. Acum câteva zile am găsit pe YouTube un documentar foarte interesant sub numele "Staya Erusa". Nici acum nu știu ce înseamnă,sau dacă înseamnă de fapt ceva. În fine..documentarul m-a captivat în totalitate pentru o ora și jumătate. Acolo l-am văzut pentru prima dată pe Dr. Pim Van Lommel - Felul în care vorbea,m-a împins să dau un search cu numele lui pe Google,în speranța de a găsi poate și vreo carte de-a lui în format pdf (nu sunt în țară,motiv pentru care am dificultate în a găsi cărțile care mă interesează).
    Foarte interesant articolul de pe blogul tău - am salvat și lista cărților recomandate - multe dintre ele nu le cunoșteam. Îți mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Era si pe blog http://fymaaa.blogspot.ro/2010/07/aventuri-in-sfera-cunoasterii-14072010.html ...Numai bine!

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...