Ieşirea Din MATRIX: NOI SUNTEM LEGIUNE - Povestea Hacktivistilor (11.02.2013)

luni, 11 februarie 2013

NOI SUNTEM LEGIUNE - Povestea Hacktivistilor (11.02.2013)

WE ARE LEGION  (2012)
The Stroy Of Hacktivists

Astazi va prezentam un film tradus despre celebra organizatie de hackeri pe nume Anonymus. Dar mai intai un scurt articol:

 „Hackerii Anonymous au atacat Rezerva Federală a SUA în cadrul operaţiunii Last Resort.

Gruparea de hackeri Anonymous au atacat, duminică 4.02.2013, Rezerva Federală a SUA şi au obţinut informaţii sensibile despre aproximativ 4000 de bancheri. Oficiali ai instituţiei au confirmat, miercuri, atacul, potrivit Huffington Post.

 Potrivit site-ului ZDNet, hackerii Anonymous au reuşit să extragă şi să publice informaţii precum datele de autentificare,  IP-urile (Internet Protocol) , adresele şi datele de contact ale 4000 de bancheri americani. Atacul informatic face parte din operaţiunea Last Resort care vizează instituţiile americane.
Oficiali ai Rezervei Federale au recunoscut, marţi, că unul dintre site-urile interne ale băncii a fost spart de hackeri. „Rezerva Federală ştie că informaţiile au fost obţinute prin exploatarea unei vulnerabilităţi temporare din site”, a declarat un purtător de cuvânt care a specificat că problema „a fost rezolvată la scurt timp după ce a fost descoperită şi nu mai reprezintă un pericol”, potrivit Huffington Post.

 Purtătorul de cuvânt al instituţiei a ţinut să precizeze că importanţa informaţiilor obţinute de hacktivişti a fost „exagerată” şi că „incidentul nu a afectat operaţiunile vitale ale Rezervei Federale”. Oficialul american a specificat că toate persoanele ale căror informaţii au fost obţinute în urma atacului au fost anunţate.

 Banca a refuzat să facă public site-ul care a fost atacat însă, din informaţiile transmise bancherilor după incident, se pare că este vorba de un portal destinat folosirii în cazul unui dezastru natural. Scopul site-ului este acela de le permite directorilor de bănci să anunţe Rezerva Federală în cazul în care clădirile lor ar fi afectate de o inundaţie sau alt tip de calamitate. Asta ar ajuta banca centrală a SUA să estimeze daunele totale încasate de sistemul bancar, scrie The Guardian.

 Hackerii Anonymous  au început operaţiunea Last Resort în ianuarie, pentru a „reforma legile legate de infracţiunile cibernetice”, ca răspuns la moartea geniului informatic Aaron Swartz din data de 11.01.2013 (care a fost sinucis n.n.). Cei de la Anonymous au mai atacat instituţii guvernamentale din SUA în cadrul operaţiunii însă, până la atacul asupra Fed, nu au făcut publice informaţiile obţinute, scriu cei de la Gizmodo.”

SURSA: http://adevarul.ro/

Nota Noastra: Inca nu avem o parere clara si nu cunoastem adevarul despre Anonymus. Filmul ne prezinta cateva aspecte, insa nu intra prea adanc in mintea si crezurile celor de la Anonymus (nu ni se spune ca de fapt sunt antisistem per general, nu ni se spune ca sunt contra Illuminati, contra Noii Ordini Mondiale, contra societatilor oculte, nu se arata legatura clara cu miscarea OCCUPY, samd). Ni se prezinta acest grup ca fiind o gasca de hackerasi pusi pe sotii, dornici sa le faca zile negre unora sau altora la nivel destul de local si limitat, dar care au in principiu idei bune, iar esentiala este libertatea de opinie. 
Toate bune si frumoase, insa in numele acestora oricine poate face orice  si sa se dea drept Anonymus. Pe de alta parte, desi nu vor sa se expuna, sa nu fie identificati si-au ales totusi o identitate, un nume: Anonymus. Oare nu era mai bine sa nu-si asume absolut nicio identitate si nici un nume ci pur si simplu sa actioneze anonim cu adevarat, din umbra in numele dreptatii si adevarului, ca un justitiar neidentificat si neidentificabil, dar care prin actiunile lui trimite niste mesaje clare?  Visam la niste hackeri de ex. care sa fure de la cei bogati si sa dea la cei saraci, fara sa faca fanfara cat de buni  si generosi sunt ei, fara orgolii de pustani nefe ... Credem ca multe dintre actiunile Anonymus ar putea fi mai cerebrale, mai elegante, mai fine, ca niste operatii chiruricale care extrag doar anumite parti rele din anumiti „pacienti” ... Nu trebuie sa arunci o bomba daca vrei sa scoti un apendice ... Aceasta organizatie are nevoie de un anumit bun simt si o maturizare. Pare a fi inca una aflata sub impulsul de oala sub presiune hormonala care actioneaza impulsiv si reactiv. 
Momentan impactul Anonymus este destul de mic, insa speram sa prinda amploare si sa vedem si noi o luminita la capatul tunelului.
Consideram ca acest gen de organizatii pot cu usurinta discredintate, infiltrate si carora sa li se insceneze chestii, iar intr-un final sa faca mai mult rau decat bine libertatii de exprimare pentru care ei militeaza. Astfel de atacuri cum sunt cele din articolul de astazi pot atrage o reactie mai puternica din partea autoritatilor (si pe buna dreptate) si implicit grabirea procesului de cenzurare si restrictionare a internetului. Practic orice agentie guvernamentala isi poate inscena spargerea serverelor si apoi sa dea vina pe Anonymus. Orice magarie li se poate pune in cap celor de la Anonymus.
In plus, atentia media care li se ofera este extrem de suspecta. De obicei, cei care chiar spun mari adevaruri nu prea sunt luati in seama, exista o conspiratie imensa a tacerii in jurul lor in mass media centrala. Deci suntem circumspecti in privinta Anonymus.
Cineva ne-a rugat sa trimitem email celor de la Anonymus sa ne ajute in problema exploatarii gazelor de sist de catre firma Chevron, la noi in tara si in problema Rosiei Montane.  Pentru Rosia Montana se pare ca au miscat ceva prin 2011 (vezi aici). In ceea ce priveste exploatarile Chevron Corporation se pare ca inca nu au actionat si-i ii rugam  pe aceasta cale pe cei care pot, indiferent ca fac parte sau nu din Anonymus, cu sau fara identitate, sa actioneze intr-un fel sau altul pentru stoparea acestor exploatari. Daca cineva stie cum sa-i contacteze  pe cei de la Anonymus sa le ceara ajutorul, sa o faca, dar din ce am mai vazut si ei indeamna poporul roman la actiune, nu actioneaza ei neaparat.
Pana una alta puteti sa semnati petitia de aici:

VEDEȚI FILMUL TRADUS, 
AICI link 1: 
link 2




DACĂ FILMUL V-A FOST DE FOLOS VA INVITAM SA-L CUMPARATI DE AICI.

In completare studiati si:

1) Categoria WIKILEAKS
2) GASLAND - Tinutul gazului
3) Categoria ANONYMUS de pe site-ul Adevarul
4) Guy Fawkes: omul din spatele măştii ANONYMOUS5)
5) IMNUL ANONYMUS (vezi versurile aici)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...