miercuri, 30 ianuarie 2013

Teoria Athene-i despre Tot (30.01.2012)

ATHENE'S THEORY OF EVERYTHING (2012)

"O abordare stiintifica despre ceea ce suntem: O expresie de moment a unei unitati in continua schimbare fara nici un centru. Consecintele psihologice ale acestui sistem de credinta obiectiv permit constienta de sine fara atasament de un sine imaginat, cauzand cresteri dramatice in claritate mentala, constienta sociala, autoreglare si ceea ce este des descris ca "a fi in moment". 
O credinta culturala obisnuita a fost mai mult ca in mare parte, avem nevoie de o viziune asupra vietii mai narativa, mai diacronica (cronologica), pentru a stabili valori morale. Dar cu actualele noastre intelegeri despre natura empatica si sociala a creierului, acum stim ca o privire pur stiintifica, fara vreun atasament de identitatea sau "povestea" noastra, tinteste catre o paradigma cu mult mai exacta, pe inteles sau etica decat valorile noastre anecdotice. Acest punct este logic, din moment ce tendinta noastra traditionala de a ne defini ca fiind constante imaginare individualiste "cableaza" si aranjeaza in mod neuronal creierul catre procese cognitive disfunctionale, precum etichetarea compulsiva si nevoia psihologica de a impune asteptari. Etichetarea practica sustine toate formele interactiunilor noaste in vietile noastre de zi cu zi. Dar prin etichetare psihologica a sinelui ca fiind interior si a mediului ca fiind exterior, ne constrangem propriile noastre procese neurochimice si experimentam o deconectare amagitoare. Cresterea si efectele sale secundare evolutionare, precum fericirea sau implinirea, sunt stimulate cand nu suntem etichetati in interactiunile noastre. Putem avea multe puncte de vedere diferite si sa nu fim de acord unul cu celalalt pe multe subiecte, dar interactiuni care ne accepta fara doar si poate ca ceea ce suntem, fara judecata, sunt catalisti neuropsihologici care "cableaza" creierul uman astfel incat sa recunoasca pe altii si sa accepte rational si fara disonanta sisteme de credinta verificate. Stimuland acest tip de activitate si interactiune neuronala te elibereaza de nevoia de distragere si distractie si creaza cicluri de comportament constructive, in mediul nostru. Suntem o retea globala de reactii neurochimice. Si ciclul auto-amplificat de acceptare si recunoastere, sustinut de deciziile noastre zilnice din interactiunile noastre este o reactie in lant care va defini in mod ultim si definitiv abilitatea noastra colectiva de a depasi diferentele imaginate si de a privi viata dupa imaginea de ansamblu.
In mecanica cuantica, am invatat sa abordam realitatea diferit si sa vedem totul ca probabilitati in loc de convingeri. Intr-un sens matematic, orice este posibil. La fel ca in stiinta asa si in vietile noastre de zi cu zi, gradul capacitatii prin care putem calcula sau stabili probabilitatile este determinat de capacitatea noastra intelectuala de a recunoaste sabloane. Pe cat suntem mai putin partinitori, pe atat putem identifica mai clar aceste sabloane si putem baza actiunile noastre pe probabilitati rezonabile. Din moment ce se afla in natura emisferei cerebrale stangi sa respinga idei care nu se incadreaza in paradigma noastra curenta, cu cat suntem mai atasati de un anumit sistem de credinte, cu atat mai putin suntem capabili sa facem alegeri constiente pentru noi insine. Dar prin observarea acestui proces, noi ne putem amplifica\dezvolta constienta\vigilenta si ne putem intarii liberul arbitru." 
Multumim Maria Magdalena pentru traducerea articolului si multumim Criss pentru semnalarea lui.
De asemenea ii multumim lui Cristi Muresan pentru traducerea documentarului.

VEDETI DOCUMENTARUL TRADUS, AICI :
Daca subtitrarea nu porneste automat, dati click pe CC in fereastra filmului. 
DOWNLOAD RAPID
 
FILMULE ESTE OPEN SOURCE

Un comentariu:

Muzică şi Învăţături din Spaţiu spunea...

e ceva informatie in filmu asta...dar trecerea de la un capitol la altul se face intr-un mod brutal (prin imagini si sunet) care induc stare de panica...imi venea sa opresc sunetu,sa fac ceva sa nu-l mai aud...parca nu suportam acele frecvente...erau afonetice...foarte deranjante desi tineau cateva secunde...cine a facut coloana sonora si imaginile (la trecerile intre capitole)...sigur nu stie ce inseama sa transmiti ceva LIN,SUBTIL,FRUMOS,ELEGANT...MUZICA SI LINISTEA ESTE CE-A MAI INALTA FORMA ENERGIE DE A TRANSMITE O STARE...O VIBRATIE...si daca tu transmiti una de panica si bruiaj mental....atunci tot ce se spune in filmu asta este fara sens....MUZICA AMIENTALA TREBUIE SA FIE SUBTILA.....nu sa iasa-n evidenta....asta nu-nteleg producatorii de filme si documentare....sa se documenteze mai bine despre sunete si vibratii...

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?

Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE.

Este cea mai concreta recunostinta! CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa 1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug. Altă formă de plată găsiţi AICI.

Munca depusă pe acest blog necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani, căci timpul înseamnă bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze, să dea click pe ele să cumpere sau să se înscrie la ce promovăm noi. Pe de altă parte, genul acesta de activitate nu poate fi independentă dacă este finanțată de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independentă, aceasta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare.
Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portaal poate dispărea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

COMENTARII FACEBOOK

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru...

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...