Ieşirea Din MATRIX: SEXUL - Poarta Secreta Spre Rai?

sâmbătă, 17 aprilie 2010

SEXUL - Poarta Secreta Spre Rai?

SEX - The Secret Gate To Eden (2006)

La recomandarea unor fani ai blogului, care considerau acest film printre cele mai bune documentare vazute vreodata, il postam si noi astazi.

Am urmarit acest film si nu prea suntem entuziasmati ... de loc.

Putem incadra cu usurinta acest film in categoria "Daca nu reusesi sa-i convingi, zapaceste-i".

Cu o voce convingatoare si o muzica pe masura, prezentarea capata un aspect super-profesionist si ti se da impresia ca acela este adevarul absolut.

Este de fapt o viziune a gnosticilor asupra realitatii, oferind una din miile de interpretari posibile ale Bibliei si a altor texte spirituale sau religioase.

Cu multe dintre interpretari rezonam si le consideram de bun simt, altele sunt insa fortate si lasa loc de interpretari (de ex. se spune ca Alchemy vine de la Al + Khem - Al din araba (inceputul de la Allah) si Khem (a fuziona) din greaca. Ce treaba are araba cu greaca? Cum se nimereste asa le potrivesc si ei.

Ideea esentiala a filmului este ca omul a pierdut conexiunea cu divinul datorita pierderii energiei sexuale prin orgasm. Asa ca se recomanda castitatea in cuplu, deoarece, se spune ca o persoana singura nu-si poate ridica Kundalini. Oare? Sa fim seriosi ! Sunt jdemii de exemple de oameni care si-au trezit aceasta energie singuri, in meditatie, in solitudine, in retrageri, in rugaciune, in manastiri, samd ...

Se considera in film ca orgasmul o otrava a sufletului. Oare? 
Poate doar dorinta excesiva pentru a obtine aceasta senzatie, dorinta de nestapanit, atasamentul pot fi considerate otrava sufletului si caderea in pacat ...

Insa, noi am presupus ca este vorba doar de orgasmul cu descarcarea semnitei, desi nu se specifica clar. In alte traditii se spune ca orgasmul si ejacularea nu este acelasi lucru, ca se poate obtine orgasm fara ejaculare. Intrebarea care se pune este: atunci cand faci copii nu ejaculezi? Se poate si ejaculare fara orgasm?

Se mai spune in film ca asa a venit Iisus pe lume prin "conceptia  imaculata" . Nu prea am inteles ce au vrut sa spuna? Adica barbatul nu a ejaculat in femeie si nu a avut orgasm?

Din punctul nostru de vedere , aceasta "conceptie imaculata" poate fi obtinuta si prin inginerie genetica. Dar asta este una din miile de interpretari posibile ... Nu?

Desi din film cel mai clar iese in evidenta ideea ca orgasmul este marele pacat, in realitate, citatele date spun ca abuzarea de sexualitate, desfraul, ejacularea excesiva ar fi marele pacat.

Noi consideram ca adevarata cale este cea de mijloc. Ideal este sa poti sa ajungi sa transmuti si sa sublimezi intregul potential vital si sexual, in energii mai inalte, mai spirituale (fiind o cale regala de evolutie spirituala), dar pentru a face acest lucru nu este asa de simplu pe cat se spune si se vrea. Nu toata lumea are timp sa practice yoga sau alte cai spirituale menite sa ajute la transmutarea si sublimarea acestui potential.

Aceasta cale nu este pentru toti si nu o putem considera singura cale spirituala, asa cum ne sugereaza autorii acestui film. Nu toti reusesc. Si daca nu reusesti ce faci? Daca te abtii energia se acumuleaza , se acumuleaza si s-a observat ca aceasta energie sexuala acumulata se cristalizeaza la nivelul planuluii fizic, generand chisturi ovariene si alte probleme la femei, dorinta sexuala nestavilita sau o ofilire a acelui ceva din interior care este ca un motor al vietii in unele cazuri, dureri in zona sexuala la barbati sau noduli diversi.

In plus, unii clarvazatori, au observat la cei care practica continenta sexuala si au activitate sexuala fara ejaculare, ca atunci cand nu sublimeaza aceste energii, au o predispozitie mediumica catre posedare, ca exista anumite entitati parazite care se hranesc subtil cu energia lor sexuala , cerand mai mult si mai mult, dandu-le o dorinta sexuala nestapanita, umbrindu-le discernamantul algerii partenerilor, determinandu-i sa faca sex cu cine apuca, sa se imperecheze la intamplare cu oricine, oricand,  iar aceasta energie sexuala acumulata in loc sa-i inalte ii degradeaza si-i imbolnaveste si fizic si moral (boliile venerice fiind un semn clar al acestei decadente). In film se descrie aceste simptome ca apartinand tantrismului negru.

Deci poate ca, indicat ar fi ca din cand in cand, cand nu reusesti sa transmuti si sa sublimezi sa mai dai drumul la supapa, fara a face excese totusi (desi cei care au facut acest film considera asta tantrism gri). Corpul da oricum drumul la supapa ca vrei tu sau nu, prin polutiile nocturne si daca tot o face, de ce sa nu faci din asta un gest constient, de care sa te bucuri impreuna cu fiinta iubita?

Cumpatarea este cheia, calea de mijloc si ascultarea cu sinceritate a corpului (aceasta iti spune daca este bine sa ejaculezi sau nu) ... Credem insa ca se poate obtine orgasm si fara descarcare ejaculatorie (destul de fad comparativ cu cel ejaculatoriu, din experinta noastra, asemantor celui dat de urinarea fractionata - insa ce stim noi nu este neaparat adevarul suprem, deaorece multi altii au spus ca au obtinut orgasme mai intense si mai profunde, fara ejaculare). In fine, stim ca se poate deschide o cutie a Pandorei pe aceasta tema si subiectul este foarte vast si greu de cuprins in 2 vorbe. Exista zeci de carti si tratate care vorbesc pe acesta tema foarte documentat.

Credem ca s-a spus un adevar atunci cand s-a evidentiat dorinta de senzatie ca fiind noul zeu al umanitatii si ca sarpele Shaitan (Satan) este cel care ne tenteaza sa picam in lumea senzatiilor. Insa in film cumva, totul se invarte in jurul sexualitatii, a dorintei de placere si  a evitarii neplacerii, de parca acesta ar fi singurul nivel al dorintei. Asta este nivelul dorintei de pe centru 2 de forta (Swadisthana), dar exista nivele si mai profunde ale dorintei care sunt la fel de importante si de inchistatoare pentru constiinta. Pentru fiecare centru de forta exista o motivatie, o dorinta esentiala  (de exemplu, pe nivelul 5, visshuddha, dorinta de a cunoaste adevarul, de dragul cunoasterii, ca asa simti cu toata fiinta ta si nu pentru a obtine anumite senzatii placute).

De fapt si aici este vorba tot de o anumita echilibrare si o cale de mijloc. Exista dorinte si dorinte. Dorinta de a merge de aici colo, dorinta de a manca, dorinta de a citi o carte, samd ... exista o infinitate de dorinte (care nu au legatura cu sexualitatea neaparat), insa ideal este sa nu faci din dorinta ta un atasament. ("de poti visa dar nu faci visul astru, de poti gandi , dar nu faci gandul tel " - vorba lui Kipling).

Suntem de acord cu Buddha ca in esenta, dorinta este cauza suferintei , insa cu dorinta generatoare de atashament, implicit lacomie sau frica, lene sau manie, desfrau sau invidie, samd, adica o dorinta excesiva. Tot Buddha spunea ca identificarea cu dorintele noastre cu senzatiile sunt de fapt cauza suferintei, si asta este ceea ce ne-a facut sa picam din stadiul de zei sa ne pierdem divinitatea (identificarea cu efemerul, cu lumea formelor si ravnirea de senzatii).

Se mai spune in film ca energia Kundalini nu este o forta mecanica oarba, ca ea este inteligenta divinitatii in actiune si ca nu se trezeste decat intr-o fiinta care a progresat moral. Asa sa fie?

In traditiile orientale se mai spune totusi ca energia este oarba (shakti) si ca este dezlantuita cand este fara Shiva (constiinta) si credem ca uneori aceasta energie Kundalini se mai ridica si mecanic, orbeste si in cei fara pic de moralitate (nu odata s-a auzit de cazuri de treziri ale lui Kundalini in fiinte nepregatite, nepurificate, energie care le-a ars nadiurile subtile (canalele energetice subtile) dandu-le stari de nebunie si schilodire fizica).Deci ideal ar fi sa se trezeasca aceasta energie doar atunci cand esti pregatit, dar uneori nu este asa.

In film se spune ca pe de o parte, Adam a facut sex cu Eva si a procreat fara indrumarea lui Jehovah Elohim si asta ar fi fost picarea din Eden (un loc din dimensiunea 4a) , pentru ca mai tarziu sa se spuna ca pe timpul lui Adam si al Evei se facea sex doar in temple , ghidati fiind de Jehovah Elohim, care de fapt este un inger si nu Dumnezeu, care de fapt mai devreme era interpretat ca fiind Zei si Zeite ... .Sau de fapt Jehovah Elohim este un inger androgin.  Ce sa mai, o bulibaseala de interpretari ametitoare.

Este interesanta in schimb, interpretarea numelui lui Iisus Christos. Se spune asa:

" Este foarte importat de vazut ca atunci cand barbatul si femeia, Adam (Iod) si Eva (Heve) sunt uniti prinfocul sexual, caracterul "shin", rezultatul este "Yeshua", Isus, Salvatorul. De asemenea Cristos deriva din radacina greaca "krestos", sensul esoteric este "foc". Asadar, termenul Isus Cristos nu este un nume personal, este un titlu Yeshua (salvator) Christ (foc) "Eu sunt calea". Isus din Nazaret lucrand intens (in diverse pozitii probabil n.a) cu sotia lui a incarnat focul Cristosului."

In fine, sunt o multime de interpretari care mai de care mai interesante si mai abracadrante in acest film pe care vi-l recomandam totusi, sa-l vedeti.

Sa va fie de folos!

VEDETI FILMUL, TRADUS, AICI:



Va recomandam sa citit mai degraba cartea lui OSHO - De la sex la supraconstiinta, sau   Cartea Despre Sex - de OSHO pentru a intelege mai bine, rolul sexualitatii in evolutia noastra spirituala.

COMPLETARE 9.05.2022

„Pentru cei care trec prin sex foarte ușor.

Chakrele se regenerează la fiecare 7 ani, dacă întreții relații intime doar cu o persoană chiar și o dată, energia lor va rămâne în tine timp de 7 ani. În sistemul tău energetic, în chakrele tale, în aura ta, în holograma ta, în planu eteric, în planul emoțional și mental.

Pentru că totul este energie și informație.

Când ai o relație sexuală cu cineva, începe un întreg proces energetic.

Proces energetic pozitiv sau negativ.

De ce pozitiv?

Dacă persoana cu care întreții relații intime este o persoană pozitivă, optimistă, are valori morale după care se ghidează în viață, are respect de sine, are iubire de sine, se îngrijește de suflet, de minte, de trup, are grija ce gândește, ce vorbește, ce mănâncă, are o conștiință de sine crescută, are compasiune, recunoștiință, atunci transferul energetic sexual va fi de calitate și de-o conștiință înălțătoare.

De ce negativ?

Dacă persoana cu care alegi să întreții relații intime este o persoană negativistă, tristă, cu vicii precum alcool, droguri, gândește urât, vorbește urât, mănâncă orice, nu se respectă pe sine, nu se iubește pe sine, nu se îngrijește de sine, nu citește, nu evoluează pe toate planurile, nu are voință, nu are compasiune, nu are respect față de oameni și divinitate, dacă minte, înșeală, înjură, fură, critică, judecă, toate acestea sunt energii negative, pe care le va transmite energetic mai departe, prin sex și prin atitudine.

În timpul actului sexual principalele chakre pe nume (Muladhara) adică chakra rădăcină, ale ambilor se unesc și din această intimitate aurele se îmbină, și asa are loc transferul energetic, se îmbină pentru a crea o mare energie aurică în jurul lor.

Pentru cei ce nu știu, chakra rădăcina și de bază Muladhara stochează toate traumele și abuzurile de orice fel atat transgenerațional cât și karmic, de aceea îi spune și rădăcină. Pentru că orice traumă, orice abuz, orice suferință, orice rană sufletească sau psihică are o rădăcină de unde provine.
Toate suferințele noastre sunt în plan energetic încă din momentul conceperii noastre. Niciodată nimic nu este greșit, întotdeauna atragem ceea ce este implementat în sistemul nostru energetic încă de la concepere, care de altfel îi mai spune programul de pornire către viață.

Un alt exmplu: dacă o femeie este violată, abuzată și rămâne însărcinată, acel copil se va naște sub această energie negativă de abuz, dizgust, scârbă, si cel mai probabil va fi abandonat la naștere.

Dar mama nu va înțelege probabil niciodată, că în chakra ei de bază era deja implementată informația energetică, fie transgenerațională, fie de la foștii parteneri dacă este cazul.

Cu cât ai mai multe relații cu o persoană, cu atât este mai profundă conexiunea energetică.

Unele conexiuni sunt bazate pe iubire pentru că ambele persoane sunt persoane mature și echilibrate emoțional, și alte relații sunt bazate pe traume fizice si emoționale.

Majoritatea cuplurilor confundă iubirea cu trauma.

Acea atractie sexuală nebună, nu este iubire este o traumă care se cere văzută, înțeleasă, acceptată și vindecată. De aceea foarte multe cupluri sfârșesc prin suferințe mari și greu de înțeles. Pentru că acolo era de fapt o traumă mare care se cerea vindecată.

Iubire nu aduce suferință și nici atractie sexuală nebună.

Iubirea dintre doi oameni echilibrati aduce pace, calmitate, respect, înțelegere, încredere, și armonie.
De aceea uneori îți amintești atât de mult de fostul tău sau cu cine ai fost intim. Pentru că fiecare interacțiune lasă în energia ta sexuală toate traumele sau toate binecuvântările acelei persoane.

Practic prin actul sexual se schimbă vibrația și creați legături energetice care se unesc acolo unde mai târziu continuă să transmită energie la un nivel subtil.

În fiecare relație, o parte din energia celeilalte persoane este dobândită, și absorbită de a noastră. De aceea este foarte important cu cine alegi să-ți petreci timpu și cu cine alegi să împarți patul.

Dacă aveți relații cu oamenii toxici de tip:

~ Anxioși - nervoși
~ Inconștienti.
~ Lipsiti de lumină și dragoste.
~ Instabili emoțional și mental

• Atunci și tu dobândești același lucru.

~ Treci la o paradigmă în care nimic nu te face fericit, chiar dacă ai multe motive să fii așa.
~ Dacă cealaltă persoană a făcut ceva care i-a marcat karma, o dobândești și tu, care poate atrage experiențe dureroase în viața ta.

Dacă ai relații cu oamenii sănătoși, mai exact:

~ Conștienți.
~ Plini de lumină.
~ Plini de dragoste.
~ Care vă mențin energia sus și curată.

Pentru ambii indivizi se generează un schimb minunat de energie pozitivă.

Ambii cresc în IUBIRE și CONȘTIINȚĂ !!

Energia iubirii și a sexualității este atât de mare și magică încât vibrează atât de sus încât ajungeți la o stare de conștiință extinsă.

Această energie rămâne în voi și în copilul pe care îl concepeți ( atunci când este cazul) ca noi coduri de Lumină.

Dacă te culci cu o persoană care are în prezent un partener.

În consecință, dobândești energia acelei persoane și a partenerului său (Și a partenerilor partenerului lor). De aceea multe femei cu o intuiție bună, simt când sunt înșelate, sau simt când soții lor au o amantă. Pentru că soțul sau partenerul aduce în relație, sau acasă bagajul emoțional al celeilate femei, iar armonia este înlocuită cu dizarmonia.

Dacă ăi avut mulți parteneri de tip;
~ Sex casual.
~ Aventuri și /sau nebunii sexuale.

Relaxați-vă, nu există vinovați.

Există numai oameni inconștienți și consecințe dureroare. Există oameni nevindecați, care se atrag de la traumă la traumă.

De asemenea, ele pot fi vindecate numai atunci când decideți schimbare în viața dvs.
De ce se atrag oamenii a căror relații sfârșesc urât sau dureros?

• Mai întâi prin vibrații.
Ei atrag ceea ce vibrează.

• A doua pentru învățare.
Cealaltă persoană este o reflectare a ta.
Vă va arăta umbrele, astfel încât să le puteți recunoaște și să le lucrați.

• Terță parte din cauza conflictelor interne

Nu ai învățat să iubești, nu ai învățat să ierți, nu ai învățat să te întorci către tine, dai vina pe exterior.

În consecință:

Vă raportați la oameni de același nivel vibrațional.

Poți chiar să te atașezi (ÎN DRAGOSTE) de cineva de genul acesta. Iar atașamentul nu este iubire, atașamentul aduce doar suferință.

Cu incapacitatea de a te iubi și de a te prețui până la punctul de-a fi folosit.

Ei bine, percepe vibrațional nevoia ta de Iubire.

Dar reflectă doar relația cu tine însuți.

Iubește-te pe tine și îl vei iubi și pe celălalt și ceilalți te vor iubi.

Aceasta nu este o judecată de-a nu face sex, ba dimpotrivă.

TREBUIE SĂ FACI dar cu IUBIRE CÂT VREI VREI !!

Dar înainte de a vibra și de-a te lăsa condus de acel sentiment sexual spune în sinea ta „Stop” și întreabă-te.

Este aceasta o persoană cu care poate fi stabilă și care mă ajută să cresc și să evoluez pe toate planurile mele?

Nu perminte altora să-ți dărâme lumea ta interioră. Sau să-ți aducă și mai multă suferință interioară.
„Oamenii care vibrează înălțător știu să aleagă IUBIREA și LUMINA”

NICIODATĂ să nu acceptați să fiți cu cineva cu care nu v-ar plăcea să fiți. Și care vă trag în jos pe toate planurile.
Luna Agape

42 de comentarii:

  1. Chiar nu ne intereseaza orientarile taticului vostru Bivolaru.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca ai citi cu atentie articolul ai intelege ca ceea ce am spus noi este contra invataturii lui Bivolaru (daca ai idee de aceasta). Iar documentarul in sine nu are nici o legatura cu Bivolaru, fiind o viziunie a gnosticilor asupra caii spirituale. http://www.vopus.org/ro/
    Asa ca mai bine taci cand vorbesti cu noi, ca esti pe dinafara!

    RăspundețiȘtergere
  3. dc intri pe site daca nu te intereseaza dragul meu ? asa de tare nu te intereseaza ca ai venit sa-ti dai parerea ? :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Subscriu părerii tale, FreeYourMind.
    Trupul are nevoile lui, determinate de îndeplinirea unor funcţii, dar excesul este o eroare.
    După părerea mea, spiritul evoluat are capacitatea de a domina materia. O face tocmai prin transformarea energiilor primitive, în energii superioare şi o face frumos şi simplu, fără ca individul să simtă vreo frustrare. Câtă vreme nu a ajuns la acest nivel, atunci sexualitatea trebuie acceptată şi practicată cu măsură, nu ca un un scop în sine.
    Am citit cu mare încântare două cărţi ale lui Vasile Andru - Terapia destinului şi Viaţă şi semn, care m-au ajutat să pricep o perspectivă interesantă asupra coerenţei necesare şi fireşti- până la urmă, a spiritului cu trupul, în toate manifestările lor. Nu se referă la sexualitate în mod special (de cărţi vorbesc), dar cu atât mai mult sunt utile, fiindcă nu neagă nimic din ce-i omenesc sau spiritual, însă le tratează cu înţelepciune şi bun simt.

    RăspundețiȘtergere
  5. Interesant filmul, dar si eu cred ca face confuzie intre orgasm si ejaculare. Cum adica sexualitate fara orgasm? Daca ne gandim bine, desfranare= des+franare, adica fara frane, deci fara control. A dobandi controlul asupra acestei energii uriase care este energia sexuala nu este deloc usor si am citit si eu ca putini sunt cei care au reusit (deocamdata). Insa cunoasterea oferita gratis nu are valoare, omul trebuie sa isi cucereasca singur, cu eforturi, propria evolutie. Se pare ca in cuplu este cea mai rapida cale, cum spui tu, FreeYourMind (mi-a placut ce ai postat) si din ce am mai citit si eu. Nu ca ar fi singura. Oricum ,sunt interesante analogiile intre evenimentele ce par a se fi petrecut fizic in Vechiul Testament cu corespondentele lor spirituale. Inca o data spun ca Biblia nu trebuie luata chiar ad litteram. Moise a scris-o codat, conform practicii acelor timpuri si daca ne gandim putin, e normal ca doar cei putini, care cauta neobositi, sa gaseasca cheia si sa dezlege misterul. De ce sa fie accesibila oricui? Trebuie sa fii cu adevarat pregatit sa ti se reveleze. Asa cred eu. La momentul acesta nu sunt pregatita sa inteleg multe lucruri si asta deoarece nu am reusit sa inving pe deplin o anumita inertie care ma tine pe loc.

    RăspundețiȘtergere
  6. Propun sa fim cit mai naturali,mai firresti in tot cea ce facem,mai ales in timpul actului erotic,iar din punctul meu de vedere apare echilibrul individual prin constientizare,iubirea ca stare de fond cu toate nuantele posibile si apoi sexul.Iar sexul prin iubire si iubirea prin sex nu poate gresi,e firescul firescului,simti cea ce trebuie sa faci,insa daca issi baga mintea coada,cu scenariile ei de tot felul,adio traire plenara:)Sexul e un instrument energetic perfect,atunci cind deja esti energetic si nu fizic,fiindca fizicul in sine,fara infoenergie,e doar umbra si vint.Deci,sa ne predam in fata existentei si sa o lasam sa decida pentru noi,astfel putem trai plenar si ne putem bucura in linistea lui sunt,cu tot ca ce este.

    RăspundețiȘtergere
  7. intr-adevar, cartea "De la sex la supraconstiinta" este o carte care iti spune clar cum sta treaba cu sexul si divinul. Ma bucur ca ai facut trimitere la ea, dar ca sa o poti intelege pe deplin trebuie sa-l poti intelege pe osho, iar aici nu prea se inghesuie nimeni pt ca osho este direct si nu menajeaza deloc.
    in legatura cu documentarul sunt un pic uimit pt ca ceea ce spun ei in mare se regaseste si in ceea ce spune osho, de ex. - energia sexuala este energia vietii este energie divina creatoare, -doar cand reusesti sa echilibrezi barbatul si femeia interoara poti deschide poarta ce duce la divin, -este necesar transcenderea mintii si altele. Daca am lua in considerare ca prin orgasm ei inteleg pierderea energiei prin ejaculare atunci ceea ce spun ei este o.k. cu toate ca fac unele confuzii, oricum sunt interesante si citatele lor si felul cum explica provenienta unor nume sau situatii De remarcat este totusi faptul ca incearca sa explice un subiect delicat pe care crestinismul il tot evita si anume sexul, iar sa explici intelesuri ale bibliei pe tema sexuala nu este deloc usor, poate fi chiar imposibil daca ne gandim la ceea ce sustine dogma crestina.
    In fine daca nu prea stii cum stau lucrurile docu te poate baga in ceata de aceea spun si eu ca este de preferat sa ascultam de cei care au realizat cunoasterea sinelui si acestia sunt maestrii spirituali care stiu, cunosc cu adevarat cum sta treaba cu omul zilelor noastre si mintea lui.
    multumim pt tot ceea ce faceti
    cu drag nelunnn

    RăspundețiȘtergere
  8. Onanisti din toate tarile, uniti-va !

    RăspundețiȘtergere
  9. Djasters

    Multumesc pentru postare. Recunosc faptul ca ati procedat foarte bine criticand anumite aspecte ale acestui documentar. Binenteles ca acest documentar nu detine adevarul absolut. Adevarul absolut nu poate fi descris, ci doar trait. Dar trebuie sa recunoastem ca este singurul documentar care aduce in discutie despre traducerea gresita a Bibliei originale, din ebraica in alte limbi.

    Nici unde in Biblie nu vei gasi cuvantul Dumnezeu ( Domnul Zeu ) ci doar cuvantul Elohimi care inseamna ingeri androgini. "EL" = Zeu / Masculin, Iar forma feminina pentru "El" este "Eloah" = Zeita / feminin. Deci Creatorul sau Creatorii erau androgini ci nu masculini sau feminin. Acum intelegem de ce traim intr-o soceietate patriarhala si de ce divinitatea ia forma masculina -pentru a suprima principiul feminin care reprezinta, spiritualitatea ,inspiratia divina, intuitia, - emisfera dreapta a creierului. O vorba antica spune asa: "Dumnezeu ca Mama este Iubire, Iar Dumnezeu ca Tata este Intelepciune"

    Nici eu nu sunt de acord ca trezirea fortei primordiale Kundalinii se face doar in cuplu .Chiar si in documentar se gasesc mai multe idei care se contrazic - prima oara ne spune ca trezirea Kundalini se face numai in cuplu, iar apoi spune ca aceasta forta poate fi controlata si de doar un singur individ, dar doar datorita invataturilor antice din Egipt de mult pierdute. Parerea mea este ca aceasta forta poate fi activata fara nici o problema si de un singur individ, si asta pentru ca in fiecare om se afla atat aspectl masculin cat si cel feminin. Nu cred ca aceasta forta ar trebui trezita daca nu ai o constiinta curata / morala. Am citit un caz in care o persoana lucra la o centrala electrica iar din cauza unui accident in care era implicata o explozie si emiterea unor unde electromagnetice care a afectat campul electromagnetic a acelei persoane,. Drept urmare,i s-a activat cele 7 chakre principale, avand o experienta de nedescris. Persoana respectiva a povestit ca la inceput a crezut c-a inebunit, nu mai facea diferenta dintre realitate si "Non-realitate" /Nebunie - I-a luat ceva timp pana sa realizeze ce se intamplase cu adevarat.

    RăspundețiȘtergere
  10. Djasters:

    Sunt de acord cu "Nelunnn". In sfarsit este explicat rolul sexului in planul divin. Este jenant sa crezi, ca crearea unei fiinte noi cu constiinta se face doar datorita actului sexual care pleaca din instinctul animalic al omului rational. Este normal sa te nasti cu o constiinta adormita ataat timp ce esti nascut dintr-o fiinta cu constiinta adormita. Crearea unei noi fiinte nu se realizeaza doar prin actul sexual si atat, ci prin controlul anumitor energii subtile in timpul actului sexual.

    Eu cred ca acesta este si motivul pentru care majoritatea mesajelor subliminale fac referinta la SEX. Sa nu uitam ca acest documentar ne aduce aminte de o cunoastere care a fost tinuta ascunsa mii de ani de masele de oameni - Forta primordiala Kundalini care poate fi trezita de oricine.

    Tot in acest documentar se vorbeste de stiinta Kabbalah care nu este rea asa cu mcred unii.

    Aceasta este folosita si de acel grup "Illuminati", folosita in opozitie cu divinitatea ( Magia neagra ). Sarpele Kundalini, dupa plecarea omului din Eden s-a intors cu capul in jos, de aceea noi nu-l percepem de Dumnezeu direct. Acest "Illuminati" se folosesc de aceleasi principii divine dar opuse pentru a imputernici Sarpele KUnda-Buffe ( Satana ) - Ego-ul Suprem.

    RăspundețiȘtergere
  11. Fructul pomului cunoştinţei era făcut şi el pentru om însă omul nu a primit suficientă înţelegere şi autoritate prin fructul pomului vieţii, ca să ştie cum să-l mănânce.
    Acest fruct avea în el duhuri iar omul trebuia să deosebească otrăvurile (adiţionalele sau veninele duhurilor) când îl mănâncă şi când înghite.
    Avem un exemplu în literatură şi anume în povestea Albei ca Zăpada care nu a ştiut şi nu i s-a oferit posibilitatea să mănânce din partea de măr care conţinea mai multă vitamina C şi mai puţine zaharuri respectiv adiţionale.

    RăspundețiȘtergere
  12. Am citit si eu o carte - Omul divin, odiseea propriei inaltari, de Cristina Dobrescu, in care autoarea descrie cum la varsta de 38 de ani, fara nicio practica in acest sens, a simtit trezirea spontana a energiei Kundalini. Cred ca aceste cazuti sunt extrem de rare totusi, posibil ca in vietile anterioare ea sa fi lucrat in aceasta directie sau poate gratia divina... cine stie.

    RăspundețiȘtergere
  13. Scuze, am vrut sa spun cazuri

    RăspundețiȘtergere
  14. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu mă pricep la termenii din yoga, deşi am avut o perioadă de uşoară îndepărtare de creştinism după '90 dar am practicat meditaţie fără profesor şi am luat doar ce mi-a convenit.
    În creştinism nu se crede că o persoană se reîncarnează di cauza că la învierea sfinţilor şi la învierea pentru judecată şi noul pământ vor învia toţi cei morţi.
    Totuşi conform cărţilor profeţilor există posibilitatea ca duhul ce călăuzea s-au întărea o persoană poate fi peste altă persoană din învăţător la ucenic cum e cazul lui Ilie -> Elisei şi la o generaţie îndepărtată cum e cazul lui Ilie -> Ioan, botezătorul, verişorul Domnului nostru. Există profeţie că-n generaţia aceasta vor apărea astfel Enoh şi Ilie din cauza că ne confruntăm cu problemele cu care se confruntau ei.

    RăspundețiȘtergere
  16. foarte itneresant, ikl vazusem acum vreo luna...highly recommended

    RăspundețiȘtergere
  17. Din pacate sunt destul de putine informatii pe tema asta. Mai exista niste filme artistice interesante, nu stiu daca le-ati vazut: Bliss si Dont look down. Le-am gasit aici http://misa-yoga.blogspot.com/search/label/Eros%20spiritual
    si mai e un film documentar ce se apropie de subiect http://misa-yoga.blogspot.com/2008/03/dezvaluirea-misterelor-sexualitatii.html

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu stiu daca invierea mortilor din crestinism trebuie inteleasa ca o aparitie a trupurilor insufletite din morminte, poate ca e vorba despre mortii vii care suntem, adica morti din punct de vedere spiritual si ne vom trezi atunci la viata adevarata. Cam greu de imaginat ca se vor ridica din morminte toate fiintele care au trait vreodata pe acest pamant.
    Cat despre documentarul cu misterele sexualitatii, este o abordare indrazneata si o versiune a Mariei Magdalena pe care nu o cunosteam. Subiectul este vast oricum, prejudecati cat cuprinde, suntem prinsi in capcana unor idei bine intiparite in subconstientul colectiv.

    RăspundețiȘtergere
  19. am privit in jur de 30s din film, pe sarite; o parodie (ca sa fiu mai exact, nu are consistenta, e lipsit de orice tip de mesaj)

    si nu judec ci constat ca celor care le place se asorteaza; cred ca nu mai aveau nevoie de zapaceala, nu stiu daca pot vreodata sa fie salvati din ea.

    numai ce am vizionat David Icke
    (http://rarbg.com/torrents/filmi/download/b6ab307e7ec2e99fb87d93e5894aa9dfdce2d9ec/torrent.html)
    care ar trebui recomandat marilor mase (carora se adreseaza mesajul) pentru a incepe sa perceapa realitatea in mod coerent;
    iar pentru cei care au o putere mai mare de intelegere, si numai lor - Tablitele de Smarald.

    RăspundețiȘtergere
  20. anonim, ma refer la ultimul, stii ce-ai facut? -ai luat o carte ai rasfoit-o un pic sa vezi cate pagini are ai rupt o foaie ce zic eu o foaie, o bucatica, ai citit si pe urma gata ai dat verdictul intregii cartii: "este naspa", cam asa ceva ai facut. Eu cand intalnesc ceva ce nu-mi place spun: -aceasta nu este potrivit pt mine!!! si atat.
    Dupa mine mesajul filmului este limpede : "- Energia sexuala este energia vietii este energia divina creatoare si este bine sa devenim constienti de aceasta si sa nu o irosim" cam asta ar fi si trebuie apreciat ca au incercat cat de cat sa transmita acest mesaj folosindu-se de biblie care stim cat de zgarcita este cu acest subiect "sexul" si mai ales religia crestina care daca aude de sex zice ca-i dracu.....:))))
    cu drag / nelu_nnn

    RăspundețiȘtergere
  21. Felicitari, nelunnn! Ai mult bun simt .

    RăspundețiȘtergere
  22. Djasters:

    Maria spunea: "Nu stiu daca invierea mortilor din crestinism trebuie inteleasa ca o aparitie a trupurilor insufletite din morminte, poate ca e vorba despre mortii vii care suntem, adica morti din punct de vedere spiritual si ne vom trezi atunci la viata adevarata. Cam greu de imaginat ca se vor ridica din morminte toate fiintele care au trait vreodata pe acest pamant "

    Foarte bine spus

    Din pacate unii interpreteaza aceste versuri doar litera, iar sensul profund este calcat in picioare.

    RăspundețiȘtergere
  23. Asa este. Si fariseii care l-au rastignit pe Iisus cunosteau foarte bine scripturile si si-au justificat oribila crima tot conform literei si nu spiritului in care ele au fost revelate. Am citit undeva, cred ca in sf. Parinti, ca si diavolul cunoaste bine scripturile, probabil asa i-a putut inspira pe ucigasii Domnului nostru.

    RăspundețiȘtergere
  24. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  25. Apostolul Pavel care era un lider ai învăţătorilor farisei, scrie despre învierea morţilor nesupuşi putrezirii.
    Este posibil ca în timpul sfârşitului dinainte de venirea Domnului, să se producă învieri spontane şi discrete a celor care au trupurile în morminte aşa cum spune profetul Daniel, iar în momentul venirii să fie adunate la un loc toate particulele care formau oasele unor oameni aşa cum a relatat profetul Ezechiel. Profetul descrie o înviere a unei văi pline de oase ca un vârtej (uragan) care adună toate particulele din nou la un loc: "Proorocit-am deci cum mi se poruncise. şi când am proorocit, iată s-a făcut un vuiet şi o mişcare şi oasele au început să se apropie, fiecare os la încheietura sa. Şi am privit şi eu şi iată erau pe ele vine şi crescuse carne şi pielea le acoperea pe deasupra, iar duh nu era în ele. " - Ezechiel cap. 37; 37:7-8.
    Profetul Daniel susţine această înviere în vremea noastră (o vreme de criză cum nu a mai fost de când sunt naţiunile, adică de la turnul Babel), ca o repopulare, posibil să fie vorba de acelaşi eveniment. Şi aici natura dă înapoi pe morţii "adormiţi" în ea:
    "Şi mulţi dintre cei care dorm în ţărâna pământului se vor scula, unii la viaţă veşnică, iar alţii spre ocară şi ruşine veşnică." - Daniel 12:2;
    Şi la judecata de apoi se spune că toată apa mărilor esenţială vieţii pe o planetă va fi folosită la înviere: "Şi marea a dat pe morţii cei din ea şi moartea şi iadeşul (de foc) au dat pe morţii lor, şi judecaţi au fost, fiecare după faptele sale". - Revelaţia 20:13
    "Şi am văzut cer (văzduh) nou şi pământ nou. Căci cerul cel dintâi şi pământul cel dintâi au trecut; şi 'marea nu mai este'." - Revelaţia 21:1
    Apostolul Pavel mai scrie şi că nu toţi vor muri aşa cum cred unii: "Iată, vă spun o taină: nu vom adormi toţi, dar toţi vom fi schimbaţi, într-o clipă, într-o clipeală din ochi, la cea din urmă trîmbiţă. Trîmbiţa va suna, morţii vor învia nesupuşi putrezirii, şi noi vom fi schimbaţi..." - 1Corinteni 15:51-52,53,54

    RăspundețiȘtergere
  26. Apostolul Pavel care era un lider ai învăţătorilor farisei, scrie despre învierea morţilor nesupuşi putrezirii.
    Apostolul Pavel care era un lider ai învăţătorilor farisei, scrie despre învierea morţilor nesupuşi putrezirii.
    Este posibil ca în timpul sfârşitului dinainte de venirea Domnului, să se producă învieri spontane şi discrete a celor care au trupurile în morminte aşa cum spune profetul Daniel, iar în momentul venirii să fie adunate la un loc toate particulele care formau oasele unor oameni aşa cum a relatat profetul Ezechiel. Profetul descrie o înviere a unei văi pline de oase ca un vârtej (uragan) care adună toate particulele din nou la un loc: "Proorocit-am deci cum mi se poruncise. şi când am proorocit, iată s-a făcut un vuiet şi o mişcare şi oasele au început să se apropie, fiecare os la încheietura sa. Şi am privit şi eu şi iată erau pe ele vine şi crescuse carne şi pielea le acoperea pe deasupra, iar duh nu era în ele. " - Ezechiel cap. 37; 37:7-8.
    Profetul Daniel susţine această înviere în vremea noastră (o vreme de criză cum nu a mai fost de când sunt naţiunile, adică de la turnul Babel), ca o repopulare, posibil să fie vorba de acelaşi eveniment. Şi aici natura dă înapoi pe morţii "adormiţi" în ea:
    "Şi mulţi dintre cei care dorm în ţărâna pământului se vor scula, unii la viaţă veşnică, iar alţii spre ocară şi ruşine veşnică." - Daniel 12:2;
    Şi la judecata de apoi se spune că toată apa mărilor esenţială vieţii pe o planetă va fi folosită la înviere: "Şi marea a dat pe morţii cei din ea şi moartea şi iadeşul (de foc) au dat pe morţii lor, şi judecaţi au fost, fiecare după faptele sale". - Revelaţia 20:13
    "Şi am văzut cer (văzduh) nou şi pământ nou. Căci cerul cel dintâi şi pământul cel dintâi au trecut; şi 'marea nu mai este'." - Revelaţia 21:1
    Apostolul Pavel mai scrie şi că nu toţi vor muri aşa cum cred unii: "Iată, vă spun o taină: nu vom adormi toţi, dar toţi vom fi schimbaţi, într-o clipă, într-o clipeală din ochi, la cea din urmă trîmbiţă. Trîmbiţa va suna, morţii vor învia nesupuşi putrezirii, şi noi vom fi schimbaţi..." - 1Corinteni 15:51-52,53,54

    RăspundețiȘtergere
  27. nelu_nnn: Religia creştină nu indetifică relaţia procreatoare cu dracii, ci tocmai la partea cu 'irosirea' vrea să arate că orice energie care se scurge din om duce la moarte, sau la un nivel mai scăyut duce la naşteri denaturate (copii născuţi din păcat). Adică (irosirea vieţii din om) "plata păcatului este moartea". Un argument în acest sens (pro vita) este afirmaţia "femeile sunt mântuite prin naştere de copii", cu scopul ca să îi educe păzind poruncile Domnului, adică ca cei are se căsătoresc să arate lumii întregi un exemplu pozitiv de familie. Pe de altă parte, dacă creştinii ar fi ascultat de apostolul Pavel când spunea că preferă ca toţi să se păsreze pentru Domnul, ca el, nu se ajungea acum ca ateiştii să facă legi, ca Hitler, pro avort şi pro depopulare.
    Metoda prin care creştinismul trebuia să se extindă era prin evanghelizare şi nu ceea a formării unei majorităţi aşa cum cred unii penticostali care încalcă la greu prima poruncă dată neamurilor: să vă feriţi de 'pângărerile dracilor', sau în altă parte de 'masa dracilor'. Aceştia la urma urmei sunt nişte paraziţi pentru om ce îl droghează, în timp ce ce hrănesc cu viaţa divină pe care nu o pot obţine altfel, şi pentru al ţine pe om sub mrejele lor mai departe, motiv pentru care Domnul îi compară cu şerpii şi scorpionii atunci când vorbeşte de puterea văzdulului sau în altă parte de autoriatea vrăjmaşului. Dacă am fi făcut aşa ca specie de mult am fi revenit la un nivel superior în care un copil mic putea înfrânge dracii.

    RăspundețiȘtergere
  28. VA ROG SA-MI SPUNETI DE CE NU POT SA DOWNLOADEZ DOAR JUMATATE DIN MATERIAL?
    CUM SA PROCEDEZ PENTRU CEALALTA JUMATATE?
    MULTUMESC MULT.

    NELU

    RăspundețiȘtergere
  29. Singura solutie este sa va inregistrati cu bani, pe megaupload sa-l vedeti si sa-l downloadati fara restrictii (nici noi nu am stiut de aceste limitari initial cand am urcat filmele). Ne pare rau pentru inconvenient.
    Speram ca in timp, sa reusim sa uploadam toate filmele urcate pe megaupload si pe alt server (de ex. stagevu, daca ne lasa). Momentan nu se poate acest lucru.
    Din zshare.net reusiti sa doownloadati si sa vedeti filmele?

    RăspundețiȘtergere
  30. Subscriu acestei ipoteze,aspir cu alte cuvinte catre purificare si in general catre Schimbare in ideea ca poate cine stie, vom reusi sa oprim imbecilizarea.
    Eu te-am adaugat daca vrei si tu, Ok.

    RăspundețiȘtergere
  31. da ce sa spun multi sunt pe langa subiect si este ceva normal va recomand sa vedeti filmul de 100 de ori poate o sa il intelegeti mai in profunzime.calea de mijloc este cu siguranta cea adevarata dar cati o cunosc cu adevarat si cati merg pe ea,foarte putini va spun eu.calea de mijloc este cea a revolutiei constiintei. Principiile de bază ale marii înţelepciuni universale sunt întodeauna la fel. Aceleaşi învăţături au fost predate de marii iniţiati din toate timpurile în şcolile de mistere. Cunoaşterea superioară este atemporală şi impersonală. Buddha, Iisus, Mahomed, Quetzalquatl - toţi au transmis o învăţătură care se completează, însă care în esenţă este aceiaşi fiind doar adaptată la perioada de timp şi la inţelegerea oamenilor din vremurile respective. Şi în zilele noastre este aceeaşi dintotdeauna însă este adusă într-o forma revoluţionară în acord cu epoca în care trăim de gnoza universala. Şi are acelaşi obiectiv: unirea omului cu Divinul.
    Cum spunea marele maestru Iisus cine vrea sa se salveze din aceasta lume iluzorie sau Maya"sa se nege pe sine,sa-si ia crucea si sa ma urmeze" ignorantii analizeaza aici doar litera moarta care ucide(interpreteaza ad-literam)aici marele maestru a descris cei trei factori ai revolutiei constiintei care pe intelesul vostru inseamna: 1.sa se nege pe sine- inseamna sa ajunga la final cu anihilarea budista sa-si elimine fiecare agregat psihologic sau ego sau demon interior.bietii oameni cred ca au o individualitate legitima cat de adormiti sunt ei,numele orcarui om este legiune pt ca sunt multi cei care locuiesc inauntrul nostru.
    2.sa-si ia crucea -acesta este un mister alchimic...prin care se elimina defectele psihologice care tin prizoniera constiinta umana,cum eliminam un defect acea parte de constiinta se elibereaza si tot asa pana ajungem de la 3% constiinta libera la nastere pana la 100% daca eliminam toata legiunea.
    3.sa ma urmeze- inseamna sa ne sacrificam dezinteresat pt aproapele nostru pt a aduna capital sa ne platim datoriile Karmice din vietile trecute.
    asta este calea de mijloc calea directa din aceasta lume fizica pana in sanul Tatalui Etern Cosmic Comun sau AIN din arborele sefirotic sau Avalokitesvara cum il numesc budistii orce merge pe langa este sortit esecului si involutiei infernale in cercurile dantesti pentru a se elibera in mod mecanic acea constiinta sau esenta de toate defectele si dupa asta sa inceapa din nou un ciclu evolutiv prin regnurile inferioare pana ajunge la stagiul uman asta e macanicitatea naturii sau Roata Samsarei cum numesc budistii aceasta mecanica.

    RăspundețiȘtergere
  32. Asta e interpretarea ta a ceea ce inseamna cale de mijloc. Cam alambicata si greu de inteles pentru omul obisnuit. O fi asa cum zici tu ... S-ar putea insa ca lucrurile sa fie mai simple decat incerci tu sa le explici.
    Nu simtim nevoia sa mai vedem nici macar a doua oara acest film. Consideram ca am pierdut suficient timp vazandu-l odata.

    RăspundețiȘtergere
  33. daca era usor de inteles eram cu totii in eden nu!!!
    sa detaliez mai multsa fie pe intelesul tuturor:
    Cei Trei Factori ai Revoluţiei Conştiinţei:

    * Moartea (psihologică)
    * Naşterea (alchimică)
    * Sacrificiul pentru Umanitate
    1)Este necesar să înţelegem necesitatea de a lucra cu cei trei factori ai revoluţiei conştiinţei, dacă ne dorim cu adevărat autorealizarea profundă. Dacă excludem oricare din factorii revoluţiei conştiinţei, rezultatul este eşecul.
    Naşterea, moartea şi sacrificiul pentru umanitate, iată cei trei factori de bază ai revoluţiei conştiinţei.
    Este necesar ca voi să înţelegeţi profund necesitatea dizolvării Eului. Cine nu lucrează în dizolvarea Eului în fiecare existenţă se va degenera mai mult şi mai mult...
    Cea mai bună didactică pentru dizolvarea Eului se găseşte în viaţa practică intens trăită.
    Convieţuirea este o oglindă minunată unde Eul se poate contempla în întregime.
    În relaţia cu semenii noştri, defectele ascunse în profunzimile subconştientului înfloresc spontan, ies la suprafaţă pentru că subconştientul ne trădează şi dacă suntem în alertă percepţie, atunci le vedem aşa cum sunt în ele însele.
    Cea mai mare bucurie pentru un intelept este descoperirea unora din defectele sale.
    Defect descoperit, defect mort; când descoperim vreun defect, trebuie să îl vedem pe scenă ca la cinematograf, însă fără a judeca, nici condamna.
    Nu este suficient să înţelegem intelectual defectul descoperit; este necesar să ne scufundăm în profundă meditaţie interioară, pentru a prinde defectul în alte nivele ale minţii.
    Mintea are multe nivele şi profunzimi, şi până când nu am înţeles un defect în toate nivelele minţii, nu am făcut nimic, şi acesta continuă să existe ca demon tentator în fondul propriului subconştient.
    Când un defect este înţeles integral în toate nivelele minţii, atunci acesta se dezintegrează împreună cu micul său Eu care îl caracterizează, reducându-se la praf cosmic în lumile suprasensibile.
    Astfel vom muri din clipă în clipă, astfel vom stabili în noi înşine un centru de conştiinţă permanent, un centru de gravitaţie permanent.
    În interiorul fiecărei fiinţe umane care nu se află în ultimul stadiu de degenerare, se află Buddhata, principiul Budist interior, materialul psihic sau materia primă pentru a fabrica ceea ce se cheamă suflet.
    Eul pluralizat risipeşte cu neîndemânare acest material psihic în explozii atomice de invidie, lăcomie, ură, gelozie, fornicare, ataşamente, vanităţi, etc...
    Pe măsură ce Eul pluralizat va muri din clipă în clipă, materialul psihic se va acumula în interiorul nostru înşine, convertindu-ne într-un centru permanent de conştiinţă.
    Astfel vom ajunge să ne individualizăm puţin câte puţin; dezegoistizându-ne, ne individualizăm.
    Clarificăm că individualitatea nu este totul; cu evenimentul din Betleem, trebuie să ne supraindividualizăm.
    Munca de dezintegrare a Eului este ceva foarte serios, este nevoie să ne studiem pe noi înşine în profunzime în toate nivelele minţii; Eul este o carte cu multe volume.
    Este nevoie să convertim subconştientul în conştient şi aceasta este posibil numai obţinând eliminarea Eului.
    Când conştientul ajunge să ocupe locul subconştientului, dobândim ceea ce se numeşte conştiinţă continuă.
    Cine se bucură de conştiinţă continuă trăieşte în fiecare clipă conştient nu doar în lumea fizică, ci şi în lumile superioare.
    Umanitatea actuală este subconştientă 97% şi de aceea doarme profund nu doar în lumea fizică, ci şi în lumile suprasensibile în timpul somnului corpului fizic şi după moarte.
    Avem nevoie de moartea Eului, este nevoie să murim din clipă în clipă, aici şi acum, nu doar în lumea fizică, ci şi în toate planurile Minţii Cosmice.
    Trebuie să fim nemiloşi cu noi înşine şi să facem disecţia Eului, cu extraordinarul bisturiu al autocriticii.

    RăspundețiȘtergere
  34. 2) Revoluţia Conştiinţei Naşterea Alchimică
    Ceea ce ne interesează pe noi este aceasta: Cristalizarea tuturor principiilor animice în interiorul nostru înşine. AICI ŞI ACUM!
    Cu răbdare vă veţi poseda sufletele(Luca 21:19)

    Sinteza autorealizarii se află în Cei Trei Factori ai Revoluţiei Conştiinţei:

    * Moartea (psihologică)
    * Naşterea (alchimică)
    * Sacrificiul pentru Umanitate

    Cu siguranţă, omul este o fiinţă incompletă încă.Omul încă nu este Om, este doar un animal intelectual. În realitate cu adevărat, omul are în interiorul esenţei sale materialul psihic, materialul pentru suflet, dar încă nu are suflet.
    Omul normal nu are SUFLET, mai bine spus încă nu este om, nici nu are suflet.
    SUFLETUL poate fi creat cu acumularea energiilor cele mai subtile pe care le produce organismul şi cristalizarea lor prin supreme eforturi, pentru a deveni autoconştient în formă totală şi definitivă. Din păcate, animalul intelectual numit om risipeşte cu neîndemânare aceste energii cu pofte, frici, mânie, ură, invidie, pasiuni, gelozie, etc.
    Este urgent să creăm voinţa conştientă, este indispensabil să supunem toate gândurile noastre şi acţiunile noastre JUDECĂŢII INTERNE. Numai aşa putem crea ceea ce se nu meşte SUFLET. Avem nevoie să ne auto-cunoaştem profund pentru a crea SUFLET.
    Caduceul lui Mercur (Cei trei factori ai Revolutiei Constiintei)
    Materialele pentru a lucra le avem în organismul uman şi dacă creăm corpurile existenţiale superioare ale Fiinţei, reuşim de fapt să ne eliberăm de toate cosmosurile pentru a intra în final în sânul Absolutului, Nemanifestatul, Sat.
    Ştim că corpul astral (să nu îl confundăm cu corpul lunar) este guvernat de 24 de legi, şi că corpul fizic este guvernat de 48 de legi.
    Dacă creăm corpul astral este clar că ne eliberăm de lumea fatală a celor 48 de legi, şi ne convertim în locuitori ai lumii celor 24 de legi.
    Dacă creăm corpul mental, ne eliberăm de lumea celor 24 de legi şi intrăm în lumea celor 12 legi; să ne amintim că corpul mental este guvernat de 12 legi.
    Dacă creăm corpul cauzal sau corpul voinţei conştiente, pătrundem în lumea celor 6 legi şi ne convertim în locuitori ai acestei lumi, pentru că corpul voinţei conştiente (cauzalul) este guvernat de 6 legi.
    Muncile cu Maithuna şi dizolvarea Eului, plus sacrificiul pentru umanitate, ne permit să facem noi creaţii în interiorul nostru înşine pentru a ne elibera de lumea celor 6 legi şi să trecem dincolo de Ayocosmos şi Protocosmos.
    Este necesar ca toţi studenţii noştri să înţeleagă că doar creând corpurile superioare existenţiale ale Fiinţei, şi sărbătorind moartea Eului şi crăciunul inimii, vor putea obţine eliberarea finală.
    Constituţia animalului intelectual în mod greşit numit om, este următoarea:

    1. corp fizic
    2. corp vital
    3. corp lunar al dorinţelor
    4. corp mental lunar
    5. Eul pluralizat
    6. Buddhata

    Creându-ne corpurile solare, ne eliberăm de influenţa lunară.
    Corpurile lunare ne menţin în lumea celor 48 de legi, valea amărăciunilor.
    Este foarte lamentabil că autorii teosofişti, pseudo-rozacrucieni etc. nu au fost capabili să înţeleagă că vehiculele interne actuale ale fiinţei umane sunt corpuri lunare pe care trebuie să le dezintegrăm după ce ne vom fi creat corpurile solare.
    Iniţiatul care posedă corpurile Fizic, Astral, Mental şi Cauzal , primeşte din acest motiv Principiile Animice şi se converteşte în Om Adevărat. A poseda aceste corpuri este indispensabil pentru a primi Principiile Animice şi a se converti în Om Real Rege al naturii.

    RăspundețiȘtergere
  35. 3) * Sacrificiul pentru Umanitate
    Este necesar să ne iubim semenii, dar iubirea trebuie demonstrată cu fapte concrete, clare şi definitive. Nu este suficient să spunem că ne iubim semenii, nu; trebuie să o demonstrăm cu fapte, trebuie să fim dispuşi să urcăm pe altarul supremului sacrificiu pentru umanitate, trebuie să ridicăm făclia înţelepciunii pentru a ilumina drumul altora, trebuie să fim dispuşi să ne dăm până la ultima picătură de sânge pentru toţi semenii noştri, cu iubire adevărată, dezinteresată, pură.
    Dacă noi vom lucra numai cu primul şi cu al doilea factor (Naşterea şi Moartea) dar nu ne vom iubi semenii, nu vom face nimic pentru a duce lumina Cunoaşterii la alţi oameni, popoare şi limbi, vom cădea într-un egoism spiritual, foarte rafinat, care ne va împiedica orice progres interior.
    Dacă ne preocupăm numai de noi şi de nimic altceva, uitând de atâtea milioane de fiinţe care populează faţa pământului, fără îndoială că ne auto-încarcerăm în propriul nostru egoism. În acest fel, eu-l Egoismului nu ne va permite Iluminarea.
    Egoismul se poate prezenta în forme extrem de rafinate şi trebuie eliminate. Cu cât avem mai mult egoism în noi înşine, cu atât Iluminarea nu va fi posibilă.
    O analiză de fond ne duce la concluzia următoare: Caritatea trebuie să fie Conştientă. Iubirea este Lege, dar Iubire Conştientă. Mai marii pământului afirmă constant: "Eu dau mult de pomană, eu sunt foarte caritativ...". Când vreun puternic îşi cheltuie câţiva bănuţi într-o operă de ajutorare publică, o trâmbiţează în cele patru vânturi prin intermediul presei şi radioului, iar toată lumea spune "Acesta este un om bun...". Fără îndoială, dincolo de atâta strigare publică şi de atâta propagandă, străzile oraşelor sunt pline de oameni care şi-au pierdut slujba, de mame care se dăruiesc pentru o bucată de pâine pentru a-şi susţine fiii înfometaţi; de schilozi care cerşesc sau care încearcă să muncească vânzând la loterie, ziare etc. pentru a nu muri de foame; de taţi de familie care caută de lucru etc. etc. etc. Şi fără îndoială că se vorbeşte de caritate. Aceasta este trista ironie a lumii: Unde este caritatea?
    Există în fiinţa umană o tendinţă fatală de a se considera mereu superioară nefericiţilor vieţii. Bancherul, comerciantul, femeia elegantă, trec pe stradă aroganţi, trufaşi, şi când întâlnesc în cale un paria al vieţii, nu îl privesc iar dacă o fac este pentru a-i arunca cu mândrie o monedă. Nu vor să îşi dea seama aceşti trufaşi că cerşetorul, invalidul, omul fără servici, mama înfometată nu sunt mai puţin decât nimic. Că ne sunt egali. Că ne sunt FRAŢI.
    Acest egoism de familie, această lipsă de iubire pentru semenii noştri, această politică de izolare familială, este absurdă sută la sută, pentru că se converteşte într-un factor de deteriorare şi constantă degenerare socială.
    Progresul, revoluţia adevărată, sunt posibile numai doborând aceste false ziduri chinezeşti care ne separă, care ne izolează de restul lumii.
    Cu toţii suntem o mare familie, şi este absurd să ne torturăm unii pe alţii, să considerăm ca şi familie numai puţinele persoane care trăiesc cu noi etc.
    Exclusivismul egoist de familie deţine progresul social, divide fiinţele umane creează războaie, caste privilegiate, probleme economice, etc.
    În Nirvana acel înţeles de familie, trib, clan, a dispărut complet pentru că toate fiinţele se autoconsideră ca membri ai unei mari familii. Varietatea este Unitate.

    RăspundețiȘtergere
  36. la al doilea factor face referire filmul cel mai mult dar mentioneaza si pe ceilalti doi cand vorbeste despre tantrismul alb

    RăspundețiȘtergere
  37. Personal cred ca evolutia spirituala este pentru toata lumea si chiar si un om incult , care nu stie sa citeasca poate avea acces la eden. Calea de mijloc, calea regala a bunului simt este accesibila tuturor.
    Dar succes tie pe calea ta!

    RăspundețiȘtergere
  38. Nu inteleg aceasta incrancenare orgolioasa de a impune celorlalti ADEVARUL. Cel mai sanatos ar fi sa ne spunem umila noastra parere in sensul "parerea noastra este". Nu pare ca vreun comentator sa fie ceva asemanator unui "maestru". Cu atat mai putin cel ce administreaza acest site. Dar, multumiri pt film. o sa il recomand, cu exceptia comentariilor din jurul lui.

    RăspundețiȘtergere
  39. Aşa ne-a învăţat Domnul nostru să vorbim cu "parerea noastra este", sau să vorbim cu autoritate ceea ce ştim sigur, "da" să fie "DA" şi "nu să fie "NU" ?

    RăspundețiȘtergere
  40. Legat de acest subiect, recomand :
    https://www.amazon.com/Cupids-Poisoned-Arrow-Harmony-Relationships/dp/1556438095
    si alte articole ale dnei Marnia Robinson pe tema asta a sexualitatii. Ideea de sex fara orgasm + ejaculare mi se pare fezabila si preferabila dupa ce am citit o multime de testimoniale de pe site-ul dnei Marnia despre cum relatia de cuplu se imbunatateste considerabil.
    Karezza mi se pare un mod foarte romanic, poetic de a face sex, lipsit de asteptari si mai ales, dezamagiri :))

    RăspundețiȘtergere
  41. consider ca anumite cunoasteri secrete te fac mai responsabil fata de tine insuti si divinitate dar cum ele sunt secrete destinate celor puri ,putini,alesi etc ...ori ai bani si le cumperi ori te lasi pe instinct si i -ti vezi de ale tale zilnice mno

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...