Ieşirea Din MATRIX: ALTE LUMI - un documentar despre Ayahuasca

joi, 18 februarie 2010

ALTE LUMI - un documentar despre Ayahuasca

OTHER WORLDS 
- D'autres Mondes (2004)
A voyage cu coeur of shamanisme Shipibo
O calatorie in inima samanismului Shipibo


Astazi va prezentam un documentar despre Ayahuasca. Este un film pus in lista noastra de tradus,  de mult timp, un documentar excelent cu realizari grafice de exceptie.

Le multumim traducatorilor oricine ar fi ei ... Sa fiti fericiti!

Iata ce spune medicul si cercetatorul Rick Strassman despre "DMT - Molecula Spiritului"  (substanta aflata in cantitati mari in Ayahuasca)

" DMT: molecula spiritului - Rick Strassman
Am fost atras de DMT din cauza prezenţei sale în orice corp uman. Am considerat că sursa acestui DMT o reprezintă misterioasa glandă pineală, un mic organ situat în mijlocul creierului. Medicina modernă ştie puţine despre rolul acestei mici glande, în schimb în istoria "metafizicii" ea ocupă un rol important.. Descartes, de exemplu, credea că pineala este "sediul sufletului" şi atât tradiţiile mistice Vestice cât şi cele Orientale situează cel mai înalt centru spiritual al nostru între graniţele sale. De aceea, m-am întrebat dacă producerea în exces a DMT contribuie, cumva, la stările "psihedelice" apărute în mod natural. Acestea ar putea include naşterea, moartea, apropierea morţii, psihoza şi experienţele mistice. Abia mai târziu, când studiul se afla de mult în desfăşurare, am început să mă gândesc şi la posibilul rol al DMT în ceea ce noi am numit experienţa "răpirilor extraterestre."

Proiectul DMT a fost creat în legătură cu ceea ce se poate considera a fi un domeniu de interferenţă al ştiinţei neurologice, ocupându-se de psihofarmacologia serotoninei. Oricum, propria mea experienţă, care include o relaţie lungă de zeci de ani cu o mănăstire budistă Zen, a determinat în mare măsură modul în care ne-am ocupat de pregătirea, prealabilă, a oamenilor selectaţi şi am supravegheat şedinţele de administrare a drogurilor.

"DMT: Molecula Spiritului" trece în revistă ceea ce cunoaştem despre drogurile psihedelice în general şi despre DMT în mod special. Apoi, prezintă desfăşurarea proiectului de cercetare legat de DMT, începând cu primele faze de aplicare, dar şi de descriere, la nivel oficial, a rezultatelor sale, continunând cu observaţiile şi rapoartele la care a fost supus din partea unei multitudini de comitete şi comisii de specialitate şi încheind cu concluziile la care s-a ajuns într-un final.

Chiar dacă noi toţi am crezut în proprietăţile potenţial benefice ale drogurilor psihedelice, nu s-a intenţionat ca studiile să aibă o natură terapeutică, astfel încât subiecţii aleşi de către noi pentru munca de cercetare au fost oameni sănătoşi. Proiectul a dus la obţinerea unei adevărate comori de date biologice şi psihologice, din care mare parte au fost deja publicate de către mine în literatura ştiinţifică. Pe de altă parte, nu am scris aproape nimic despre cele experimentate de voluntari. Sper ca multele citate pe care le-am inclus aici, culese din cele peste o mie de pagini ale observaţiilor mele, vor oferi măcar o idee despre remarcabilele efecte de ordin emoţional, psihologic şi spiritual ale acestei substanţe.

Acest gen de abordare nu va satisface pe toată lumea, cel puţin nu din toate punctele de vedere. Există un mare antagonism între ceea ce cunoaştem la nivel intelectual, sau chiar intuitiv, şi ceea ce experimentăm cu ajutorul DMT. După cum a exclamat unul dintre voluntari, după ce i-a fost administrată prima doză mare de drog, "Uau! Nu m-am aşteptat niciodată la aşa ceva!" Sau după cum a spus Dogen, un maestru budist japonez din secolul al treisprezecelea, "întotdeauna trebuie să fim perturbaţi de adevăr."

Adepţii entuziaşti ai folosirii drogurilor psihedelice s-ar putea să nu fie mulţumiţi de concluziile mele: că DMT nu are nici un efect benefic prin sine însuşi şi că probabil cel mai mult contează contextul în care îl ingerează oamenii. Susţinătorii controlului asupra drogurilor s-ar putea să condamne ceea ce citesc, considerând acest material drept un factor de încurajare în vederea consumării drogurilor psihedelice şi o glorificare a experienţelor declanşate de DMT. Practicanţii şi reprezentanţii tradiţiilor religioase s-ar putea să respingă sugestia potrivit căreia stările spirituale şi informaţiile de natura mistică pot fi dobândite prin droguri. Cei care au suferit "răpiri extraterestre", împreună cu cei care cred în acestea, s-ar putea să interpreteze sugestia mea, că DMT este direct şi adânc implicat în aceste evenimente, ca pe contestare a "realităţii" experienţelor trăite de ei. Oponenţii şi susţinătorii avortului s-ar putea să nu fie de acord cu ideea că emiterea de DMT pineal la patruzeci şi nouă de zile după concepţie marchează pătrunderea spiritului în fetus. Neurologii s-ar putea să obiecteze împotriva teoriei mele prin care afirm că DMT influenţează capacitatea creierului de a primi informaţii, făcând deci mai mult decât să genereze anumite percepţii. Tot aceştia s-ar putea să respingă şi ideea că DMT poate permite creierelor noastre să perceapă materie neagră sau universuri paralele, tărâmuri locuite de entităţi conştiente.

Totuşi, dacă nu aş descrie toate ideile reliefate de studierea DMT şi întreaga gamă de experienţe pe care le-au trăit voluntarii folosiţi de noi, nu aş spune întreaga poveste. Şi fără sugestiile radicale oferite de mine în conformitate cu ceea ce am înţeles din cele trăite de voluntari, DMT: Molecula Spiritului ar putea avea cel mult un efect minor asupra discuţiei despre drogurile psihedelice, iar în cel mai rău caz cartea ar reduce perspectivele cercetării. De asemenea, n-aş fi cinstit dacă nu mi-aş face cunoscute toate speculaţiile şi teoriile, care se bazează pe zeci de ani de studiu şi de ascultare a sute de înregistrări cu şedinţele celor ce au experimentat efectele DMT. De aceea am făcut ceea ce am făcut. Nu povestesc decât ceea ce s-a întâmplat şi nu expun decât ceea ce cred.
Este foarte important pentru noi toţi să ne înţelegem propria conştiinţă. Este la fel de important să încadrăm drogurile în general şi DMT în special într-o matrice culturală şi personală care să ne permită să facem cât mai mult bine şi cât mai puţin rău. în raport cu o arie de cercetare atât de vastă, este mai bine să nu respingem nicio idee până când nu ajungem să avem o cunoaştere efectivă a fenomenului. Am scris DMT: Molecula Spiritului în interesul lărgirii cadrului de discuţie despre drogurile psihedelice. (Rick Strassman)"  - sursa http://www.divin.ro

 Am citit si noi cartea , si este scrisa intr-un mod foarte echilbrat, nespeculativ, este un adevarat tratat, Rick Strassman fiind primul cercetator din lume care a studiat cu asa mare rigurozitate aceasta substanta psihedelica, care se pare ca este produsa de glanda pineala (cel de-al treilea ochi).

Foarte multe informatii interesante despre aceasta glanda puteti descoperi de exemplu, in articolul Glanda Pineala – Al Treilea Ochi de pe blogul Revolutia Iubirii http://revolutiaiubirii.wordpress.com (un articol foarte cuprinzator).

Nu exista cartea "DMT - Molecula spiritului" gratis pe net,  dar va recomandam sa o cititi inainte de a porni intr-o calatorie in alte lumi VIA Ayahuasca (DMT).Cartea poate fi gasita aici, de exemplu http://www.divin.ro

Ca sa intelegeti mai bine ce este Shamanismul si ce legatura are acesta cu spiritualitatea va recomandam o alta carte , scrisa de Kenneth Meadows intitulata Spiritul Shamanic. Asocierea dintre samanism si plantele psihedelce este asemanatoare cu asocierea dintre tantrism si sexualitate, fiind  o asociere adeseori daunatoare si limitativa (samanismul functioneaza si fara psihedelice, tantra transcende sexualitatea, putand avea sau nu, legatura cu ea).

De asemenea va recomandam sa cititi si cartiile lui Carlos Castaneda ca sa intelegeti ca fantastica calatorie pe care ti-o ofera plantele psihedelice (Peyota, Mesacalina, Ayahuasca, samd)  sunt doar o  parte a caii spirituale, adeseori, partea de inceput, reprezentand de fapt, o initiere, o deschidere catre alte lumi, o deschidere a usilor perceptiei ...


VEDETI DOCUMENTARUL TRADUS,  AICI 
ALTE LUMI

Dacă doriți filmul dintr-o bucată, oferiți o donație! Mulțumim!

ACTUALIZARE (5.04.2011)
 Am primit astazi o relatare exceptionala de la un prieten al blogului care a experimentat ayahuasca. Descrierea lui este foarte veridica si plina de intelepciune! Multumim Cristian! 
Am Trait Inaltarea Si Caderea Cu Ayahuasca

15 comentarii:

  1. Buna ,V-as ruga sa intrati pe pagina web al lui Steve Willner si sa ascultati cu atentie ultimul clip de pe pagina - in clip se vorbeste despre ascensiuna umanitatii, despre evolutia constiintei, despre manipularea constiintei si despre entitatile cu vibratie scazuta ce sunt aduse pe plan tridimensional de catre "Illuminati"

    In clip se mai vorbeste si despre mega-ritualul 9/11 - In unele poze, in timpul exploziilor s-au vazut fete demonice pe acele turnuri. In satanism pentagrama este folosita pentru ca spiritele cu frecventa joasa sa scape de sub control ,In 2001 pe 11 sept. prima oara a fost lovit Penthagonul ( pentagrama )pentru ca aceste spirite sa intre in aceasta realitate 3d - mai multe dovezi incontestabile gasiti pe pagina:

    http://labyrinthofthepsychonaut.blogspot.com/

    Pe aceasi pagina veti gasi mai multe video-uri despre ce se intampla in aceasta lume. Daca nu puteti titra aceste video-uri, va rog macar sa faceti un anunt important pentru cei care doresc sa le titreze.

    aceste informatii sunt de mare folos daca sunt titrate si imprastiate pe net. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu mai putem incerca sa ne mantuim cu plantele psihedelice,ca s-au inchis magazinele de vise,acuma voi incerca sa intru in transa tot cu bere sau cu vin,sau cu marijuana de dealerul din colt.caci cu cocaina se mantuiesc doar bogatii...

    RăspundețiȘtergere
  3. Subscriu, FreeYourMind. Putini sunt cei care iau in serios treburile astea, din incapacitatea de a le patrunde intelesul si intelege importanta. Intr-adevar, transa cu bere sau vin este mai usor de realizat.
    Succes tuturor, indiferent cum aleg sa mearga pe calea lor.

    RăspundețiȘtergere
  4. cum as putea sa iau legatura cu cristian, cel care a experimentat ayahuasca? sunt foarte interesat de subiect si as vrea sa vorbesc cu el, la tel sau aici, pe blog....multumesc frumos

    RăspundețiȘtergere
  5. Ellys, contacteaza-ne te rugam pe freeyourmindandheart@yahoo.com.

    RăspundețiȘtergere
  6. am consumat si o voi mai face nu e o experienta pt oricine si dc aveti nevoie de indrumare cum si ce vreti sa faceti cu viata sau dc aveti curajul sa faceti va spun cum si ce trebuie facut... consider ca la mom actual avem nevoie de oameni luminati!!! rocavlad facebook vb in privat si deschis!

    RăspundețiȘtergere
  7. Va salut pe toti cei care vreti sa iesiti din MATRIX !
    http://ayahuasca-romania.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  8. nu merg linkurile cu filmul!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. am facut o calatorie de 4 luni in Peru, dintre care 3 le-am petrecut in jungla amazoniana impreuna cu un saman, facand o dieta de ayahuasca. am tinut un jurnal iar acum am decis sa il public. e proaspat si incerc sa reproduc exact notitele. La inceput pare normal, asta reflecta starea mea dinainte. totul devine mai interesant pe parcurs! http://jurnaldejungla.info

    RăspundețiȘtergere
  10. hei as dori sa vorbesc cu cineva care a fost in iquitos....ast un email pe adresa mea de mail roze_alex2000@yahoo.com multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  11. Timp de 3 luni am fost un roman printre shipibo. Am petrecut timp în jungla alături de șamani și practicând ceremonii de ayahuasca. Lumea spirituala revelată de planta este într-adevăr ceva uimitor și recomand oricui vrea sa se vindece pe plan fizic, spiritual și mental. De multe ori nu ne dam seama ca suntem bolnavi, iar ayahuasca asta face. Ne arata unde e buba și ne arata cum se vindeca. Pentru oricine dorește sa citească întreaga experiența poate intra pe http://jurnaldejungla.info . Acolo puteți citi la ce va puteți aștepta și totodată puteți găsi informații despre cum sa ta descurcați prin peru.

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...