Ieşirea Din MATRIX: ALIMENTAȚIA SRL 2 - O privire din interiorul cercetării unui viitor mai bun al alimentației

miercuri, 22 mai 2024

ALIMENTAȚIA SRL 2 - O privire din interiorul cercetării unui viitor mai bun al alimentației

 FOOD, INC. 2 (2023)

Back for seconds

În 2010, publicam prima parte a acestui documentar, care ne atrăgea atenția asupra unor aspecte negative din această industrie alimentară, însă în 14 ani, lucrurile au progresat de la rău spre mai rău și era necesară o revenire asupra subiectului. 

N-o să mai bat apa în piuă pe acest subiect, unul foarte dezbătut în articolele de pe blog, în categoria ALIMENTAȚIE, însă voi spune pe scurt, ce noutăți aduce acest film:

În Food, Inc. 2, continuarea documentarului Food, Inc., nominalizat la Oscar® și câștigător al premiului Emmy® în 2008, realizatorii de film Robert Kenner și Melissa Robledo se reunesc cu autorii de investigație Michael Pollan (The Omnivore's Dilemma) și Eric Schlosser (Fast Food Nation) pentru a arunca o privire nouă asupra sistemului nostru alimentar vulnerabil. 

De la primul film, corporațiile multinaționale și-au întărit constrângerea asupra guvernelor SUA, au furat muncitorilor un salariu de trai corect și au contribuit la proliferarea globală a alimentelor ultraprocesate, împreună cu o criză de sănătate internațională formulată chimic. 

Filmul se concentrează pe fermieri inovatori, producători de alimente care gândesc viitorul, activiști pentru drepturile lucrătorilor și legislatori proeminenți, senatorul Cory Booker și senatorul Jon Tester, care se confruntă cu aceste companii pentru a inspira schimbarea și a construi un viitor mai sănătos și mai durabil.

Câteva companii controlează aproape fiecare categorie de alimente și își exercită puterea asupra guvernului nostru, asupra forței de muncă și asupra consumatorilor, făcând sistemul nostru alimentar mai fragil și mai predispus la lipsuri.” SURSA

VEDEȚI FILMUL TRADUS, 

AICI sau AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...