Ieşirea Din MATRIX: CÂNTECUL LUNII - un serial frumos, posibil inițiatic

joi, 6 iulie 2023

CÂNTECUL LUNII - un serial frumos, posibil inițiatic


SONG OF THE MOON (2022)

"Nu te agata de fenomene superficiale, nu te bloca in propria inima. Ceea ce vezi nu este neaparat adevarul, trebuie sa pastrezi puritatea inimii tale."

Am inceput cu aceasta idee din ultimul episod prezentarea unui alt serial asiatic care ne infatiseaza rezultate ale alchimiei interne aproape de neconceput in aceste vremuri. Dupa ce am vorbit recent de "Alchimia sufletelor" (sud-coreean), astazi despre "Cantecul lunii" (Song of the Moon), primul serial chinezesc pe care l-am vazut. 

E invitabila o comparatie intre cele doua, mai ales ca si cei doi actori, el si ea, din rolurile principale ale fiecaruia seamana fizic intre ei .  

"Alchimia" este mai interesant ca actiune, ca intriga in sine, ca stil in care joaca actorii (totusi, sud-coreeni sunt capitalisti mai relaxati, mai plini de emotie, in timp ce chinezii sunt comunisti mai crispati).

 In plus, "Cantecul lunii" are, la episoadele de final, un mic iz de telenovela. Dar - ca si informatii si prezentare a unor aspecte ce tin de practica alchimiei interne, cel chinezesc este superior cu mult - si nu intamplator, in definitiv e traditia lor milenara si inteleg ca sunt nenumarate seriale, mult mai tari decat acesta, in care toate aceste aspecte sunt infatisate. La mine fiind primul si neavand cu ce alt serial chinezesc sa compar, mi s-a parut excelent din acest punct de vedere.


Serialul infatiseaza interactiunea dintre cele 3 mari taramuri - ale nemuritorilor, oamenilor si demonilor - si practicile de cultivare a unor nivele energetice avansate care, din pacate, sunt aproape imposibile in aceste vremuri. Acesta intrucat, am mai spus, configuratia energetica a universului s-a modificat si folosirea extinsa a unor asemenea forte cosmice, integrarea lor in fluxul energetic propriu si extinderea vietii si a capacitatilor e doar o "presupunere" in privinta catorva maestri avansati necunoscuti publicului de prin muntii din China. 

Nemuritorii traiau peste 10 000 de ani si unii cultivau si se pregateau pentru stadiul de "zeu" care sa aiba in grija ordinea si armonia celor 3 taramuri. Interesant e ca nici la acel nivel nu erau feriti de "intruziunea raului" care le alunga sufletul si le poseda corpul ca pe marionete - ceea ce vedem cu ochiul liber la toate nivelele astazi, "papusi stricate" conduse din astralul inferior pentru implementarea unor masuri globale spre transformarea fizicului in colonie acceptabila pentru "invadatori".
 
Din pacate nu am tinut o evidenta a numeroaselor practici extraordinare infatisate, dar mentionez doar folosirea unor plante medicinale in moduri specifice (inclusiv aparitia unui simpatic zeu al acestor plante), utilizarea sunetului si a unor obiecte magice pentru vindecare, emisia de energie in diverse scopuri mult peste ce se realizeaza astazi si practica in vis (de fapt, mai spre inceput, "el" creeaza un spatiu dincolo de timp in care o aduce pe "ea" si o ajuta sa se antreneze pentru o proba la care i-ar fi fost necesar 1 an sa o stapaneasca dar a reusit in 2 saptamani, practicand dincolo de timp). 

Aceasta nu e o fantezie, se stie ca daca reusesti sa te antrenezi in vis, acel lucru se manifesta mai rapid in fizic - o varianta mult imbunatatita a lucrului clasic cu subconstientul.


Serialul are 2 finaluri.

In penultimul episod unul, in ultimul altul total diferit. Interesanta alegerea scenaristilor de a face doua finaluri.

Muzica este de asemenea frumoasă. 

Per ansamblu, un serial foarte bun, cu multe invataminte care tin atat de practica lor, cat si de moralitatea si virtutile specific orientale.” SURSA Marius Stan

Notă: Pentru mine nu există termen de comparație cu Alchimia Sufletelor, care mi s-a părut mult mai bun, dar poate fi și o chestie de gusturi. 

Din punctul meu de vedere, jocul actoricesc al chinezilor este jalnic ... deci nu există termen de comparație cu coreeni. Filmul chinezesc nu mi-a trezit nici 1% din emoțiile pe care mi le-a trezit Alchemia Sufletelor. 

Pare un fel de desen animat, cu nota dramatică specific chinezească, supra, ultra exagerată, aproape că nu am putut privi filmul din punctul asta de vedere. Mi se părea complet fals, parcă sunt niște copii care exersează prima dată actoria. Nu se transmit cum trebuie emoțiile ... se vede că se screm, se forțează, că sunt foarte mult în minte, ca și cum nu ar avea suflet.

Bun, acum, după ce am prezentat aspectele contra, pot spune totodată că este prin efecte, unul dinte cele mai frumoase filme văzute vreodată. Se creează o atmosferă onirică cu specific chinezesc, fiecare imagine putând fi o pictură. La fel ca în cazul serialului Lord Of The Rings - Rings of power, există o frumusețe extraordinară aproape în fiecare cadru. Chiar și numai prin acest lucru, e o capodoperă artistică. 

De asemenea, actorii sunt foarte frumoși, bărbații din rolurile principale foarte androginali, iar femeile de asemenea ca niște îngerași asiatici. Cumva se crează o lume astrală asemănătoare cu lumea elfilor din tradiția europeană. 

Părerea mea este că cele 3 lumi din film nu sunt încă incomplet formate, chiar și lumea muritorilor era încă într-un 5D, Magia era la ea acasă, iar energiile se văd cu ochiul liber. Posibil ca lumea nemuritorilor să fie un fel de 7D ca și densitate, adică planul mental sau cauzal.


Nu am văzut încă filmul până la final, dar există în film un obelisc (al celor 4 anotimpuri) ce lega cele 3 tărâmuri și bănuiesc că simbolizează, lumea subterană, lumea de mijloc (a oamenilor) și lumea zeilor nemuritori, ca și în tradiția șamanică, însă în lumea subterană există o mare umbră a lumii nemurritorilor, suprimată acolo, neacceptată, care stă să iasă la suprafață, dacă nu se armonizează energia celor 3 lumi.

Filmul poate fi unul inițiatic, după cum spunea și Marius, însă nivelul este mult peste ce ne putem imagina. Interesant este că în acest film majoritatea vrăjilor, magiei, paselor energetice sunt făcute cu mâna ținută în așa zisa „mudră a satanei.” „Gestul mâinii pe care mulți îl numesc demonic și semnul „diavolului” este folosit în mod ironic în multe tradiții antice pentru a expulza demoni sau pentru a șterge gândurile și acțiunile care sunt împotriva vieții, păcii și armoniei. A fost numită Karana Mudra în cercurile yoghine și budiste, deci inclusiv în China.


Karana mudra este mudra care alunga demonii și îndepărtează obstacole precum boala sau gândurile negative. Se realizeaza prin ridicarea aratatorului si a degetului mic, si plierea celorlalte degete. Este aproape același cu gestul cunoscut sub numele de corna în multe țări occidentale, diferența este că în Karana mudra degetul mare nu ține apăsat degetul mijlociu și inelar.” 

Câte tradiții atâtea simboluri și atâtea credințe legate de aceste simboluri. Ca și cu superstițiile sau Legiile lui Murphy: dacă tu crezi în ele, e foarte posibil să ți se întâmple.

Ce mai este interesant de menționat este că în acest film, energia soarelui este reprezentată de o femeie, iar cea a lunii de un bărbat. De obicei se consideră energia solară ca fiind yang, masculină, iar cea feminină, ca fiind lunară, yin. Dar dacă e invers ca în film? 

În fine .. cred că e și foarte foarte foarte multă fantezie pură și una peste alta, cred că e un film lejer, ce poate fi văzut pentru relaxare, neavând nicio energie negativă care să te agreseze, nu are violența specifică filmelor americane, fiind mai blând, mai pentru copii aș zice. 

Vizionare plăcută.

Puteti sa vizionati "Song of the Moon" tradus,

Filmul mai poate fi urmărit pe Youtube cu multiple subtitrări,
mai puțin română, în format HD


2 comentarii:

  1. Filmul este produs in China comunista ? Fiindcă în Hong Kong este o școală cinematografică și studiou de filme recunoscut, care scot filme foarte bune, și tot chinezi își spun.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sincer nu stiu ...scrie doar ca e din China.

    RăspundețiȘtergere

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...