Ieşirea Din MATRIX: INSULA - un film artistic ca o metaforă pentru ceea ce trăim pe Planeta Închisoare

luni, 20 iunie 2022

INSULA - un film artistic ca o metaforă pentru ceea ce trăim pe Planeta Închisoare

 

THE ISLAND (2005)

Cum ar fi să afli că ești crescut doar pentru carne, energie, organe, că ești de fapt o vită și că toată realitatea din jurul tău este menită să te transforme într-o vită docilă, ba chiar veselă, căreia i se promite că dacă e cuminte, va ajunge în Rai (sau în cazul de față, pe o insulă a fericirii)? Cred că acest film este o bună metaforă a lumii în care trăim, doar că închisoarea e și mai perversă, deoarece ți se oferă impresia că ești mai liber sau poți alege să fi mai liber dacă vrei ... O închisoare perfectă.

Despre ce este vorba, pe scurt:

„Lincoln Six-Echo (Ewan McGregor) si Jordan Two-Delta (Scarlett Johansson) se afla printre sutele de rezidenti a unei institutii sub control la mijlocul secolului 21. La fel ca toti locuitorii acestui mediu controlat cu atentie, tot ce se refera la vietile lor de zi cu zi este monitorizat, chipurile spre binele lor. Singura cale de iesire – si speranta pe care o impartasesc cu totii- este sa fie alesi sa mearga in „Insula” – ultimul loc necontaminat din lume dupa un dezastru ecologic care, dupa cum s-a anuntat, a luat vietile tuturor de pe planeta … mai putin a lor. Afectat de curand de cosmaruri inexplicabile, Lincoln este nelinistit si incepe sa puna la indoiala din ce in ce mai mult restrictiile asupra vietii lui. Dar nu este pregatit pentru adevar, atunci cand curiozitatea sa din ce in ce mai mare duce la descoperirea teribila ca tot ce stia despre existenta lui este o minciuna, ca Insula este o farsa cruda …si ca el, Jordan si toti cei pe care ii cunosc sunt de fapt mai valorosi morti decat vii. Timpul se scurge, iar Lincoln si Jordan incearca sa scape in lumea exterioara pe care nu au cunoscut-o niciodata. Odata ce se afla in exterior si departe de ochii indiscreti ai institutului, prietenia inocenta pe care au impartasit-o incepe sa capete profunzime. Dar avand fortele institutiei pe urmele lor, Lincoln si Jordan au o misiune principala: sa traiasca.”

VEDEȚI FILMUL TRADUS, 

AICI, AICI sau AICI

Mi s-a reproșat că postez uneori linkuri către filme care nu se văd sau au prea multe reclame. Deși eu personal fac doar o recenzie aici și nu sunt obligat să vă ofer vre-un link la vre-un film, fac acest lucru, ca să vă ușurez munca de căutare.  Aproape la fiecare film vă dau indicații ce poate fi făcut ca să mai evitați din reclame și totodată vă ofer o alternativă și fără reclame, dar fac asta pentru cei care au donat ceva la viața lor pentru acest blog și cer accesul. Adică mă agit doar pentru cei care simt că mă sprijină în munca aceasta. După foarte mulți ani în care am oferit la liber o grămadă de chestii, am realizat că majoritatea oamenilor nu au conștiință, empatie, iar dacă eu nu dau o valoare materială lucrurilor oferite, nici ei nu apreciază. Ce vine ușor, gratis, nu prea este apreciat. Ei bine, acum e timpul să contribuiți, căci altfel nu se mai poate. Iar pretențiile și reproșurile nu-și au rostul. Mai reflectați înainte să aruncați cu pietre.

În plus, pe coloana din dreapta a blogului, în partea de sus, există un text care vă spune cum puteți viziona un film șters/restricționat/lipsă de pe blog FĂRĂ RECLAME! Este necesară un pic de bunăvoință și un minim interes. Nu aveți, nu mă agit și la revedere pa, nu mai pierd timp și energie, căci „posmagii nu-s muieți”. Dacă nu înțelegeți că în spatele acestui blog se află un om care consumă atenție, timp pentru a vă oferi aceste informații, asta este, rămâneți cu ce aveți acum. 

Așadar, repet, deoarece oamenii s-au plâns că nu pot vedea filmele pe serverele oferite în general, ca alternativă (din cauza reclamelor) vă recomand să aveți adblocker (vă recomand browserul Brave) sau să vă înarmați cu răbdarea de a trece prin și a închide paginile cu reclame care apar. Asta e problema cu serverele gratuite. Succes!

Sau vă pot oferi eu pentru o donație, accesul la film, fără reclame, la cerere. Mulțumesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...