Ieşirea Din MATRIX: FĂRĂ DURERE - un film artistic cu valențe de documentar

marți, 14 iunie 2022

FĂRĂ DURERE - un film artistic cu valențe de documentar

 

PAINLESS (2017)

”Dacă nu simți durerea, cum știi că ești în viață? Când ne împiedicăm de degetul de la picior experimentăm durerea în deget. Dar durerea nu este cu adevărat în deget. De fapt este un proces neurofiziologic care se desfăşoară undeva în creierul nostru. Cum este atunci capabil creierul nostru să ia multitudinea de procese neurofiziologice care reprezintă experienţa noastră, care sunt toate interne, şi să ne păcălească să credem că unele sunt interne, iar altele sunt localizate dincolo de graniţele materiei cenuşii? Crearea iluziei că lucrurile sunt localizate unde nu sunt este chintesenţa caracteristicilor hologramei. Dacă te uiţi la o hologramă, ea pare să aibă extensie în spaţiu, dar dacă îţi treci mâna prin ea, descoperi că nu este nimic acolo. În ciuda a ceea ce îţi spun simţurile, nici un instrument nu va sesiza prezenţa unei energii sau substanţe anormale acolo unde hologramă pare să plutească.

Despre ce este filmul totuși, pe scurt:

„Henry Long s-a născut cu o afecțiune rară care îl face incapabil să simtă durere fizică. Viața pentru el este o luptă de zi cu zi, fără să se știe când s-ar putea răni grav fără să-și dea seama sau, mai rău, să moară din cauza unei răni interne despre care nu știa că există. Trăiește într-o stare constantă de frică. Complet înstrăinat de cei din jur, Henry este obsedat să găsească un leac pentru această boală rară, astfel încât să poată ști într-o zi cum e să te simți „normal”.

Dovezi noi despre capacitatea creierului de a ne face să credem că procese interioare sunt localizate în afară corpului vin de la fiziologul Georg von Bekesy, laureat al Premiului Nobel. Într-o serie de experimente desfăşurate spre sfârşitul anilor ’60, Bekesy a plasat instrumente vibratoare pe genunchii subiecţilor legaţi la ochi. Apoi a variat caracteristicile vibraţiilor instrumentelor. Astfel, a descoperit că îi putea face pe subiecţii testului să experimenteze senzaţia că o sursă punctiformă de vibraţii sărea de pe un genunchi pe celălalt. A văzut că putea chiar să îi facă să simtă sursa punctiformă de vibraţii în spaţiul dintre genunchii lor. Pe scurt, el a demonstrat că fiinţele umane au capacitatea, după cât se pare, de a încerca senzaţii în locaţii spaţiale unde nu au absolut nici un receptor sensibil. 

Pribram crede că lucrările lui Bekesy sunt compatibile cu concepţia holografică şi face mai multă lumină asupra modului în care fronturile de undă care interferează – sau, în cazul lui Bekesy, sursele de vibraţii fizice care interferează – fac creierul să localizeze unele dintre experienţele sale dincolo de graniţele fizice ale corpului. El simte că acest proces ar putea, de asemenea, să explice fenomenul membrului fantomă sau senzaţia încercată de unele persoane cu amputaţii, că membrul lipsă este încă prezent. Asemenea indivizi simt adesea crampe stranii, reale, dureri şi furnicături în aceste adaosuri fantomatice, dar poate că ceea ce simt este amintirea holografică a membrului, care este încă înregistrată în modelele de interferenţă din creierele lor.  

Cei mai mulți dintre noi suferă sub diferite forme – în relație, la moartea cuiva, datorită disperării că nu au realizat nimic, sau datorită încercării de a realiza ceva, de a deveni ceva și eșuând complet. Și aceasta nu este întreaga problema a durerii, mai există partea fizică a durerii – boală, orbire, incapacitate, paralizie, și așa mai departe. 

Pretutindeni există lucrul acesta extraordinar numit durere – deoarece moartea așteaptă după colț. Și nu știm cum să întâlnim durerea, fie că o adorăm sau raționalizăm sau încercăm să fugim de ea. Mergi la orice biserica creștină și vei vedea că durerea este adorată; este transformată în ceva extraordinar, sfânt și se spune că doar prin durere, prin Hristos răstignit îl puteți găși pe Dumnezeu. Orientalii au propriile forme de evaziune, alte moduri de a evita durerea, și mi se pare un lucru extraordinar că extrem de puțini oameni, indiferent dacă sunt din Orient sau Occident, sunt cu adevărat liberi de durere. 

Ar fi ceva minunat dacă în procesul de ascultare, în ceea ce se spune – non-emoțional, non-sentimental – ați putea înțelege cu adevărat durerea și să deveniți total liberi de ea, deoarece atunci nu te auto-amăgești, nu ai nici o iluzie, nici o anxietate, teamă și mintea ar putea funcționa în mod clar, pătrunzător și logic. Și atunci, probabil, am ști ce este iubirea.” SURSA

VEZI FILMUL TRADUS, 

AICI, AICI sau AICI

Mi s-a reproșat că postez uneori linkuri către filme care nu se văd sau au prea multe reclame. Deși eu personal fac doar o recenzie aici și nu sunt obligat să vă ofer vre-un link la vre-un film, fac acest lucru, ca să vă ușurez munca de căutare.  Aproape la fiecare film vă dau indicații ce poate fi făcut ca să mai evitați din reclame și totodată vă ofer o alternativă și fără reclame, dar fac asta pentru cei care au donat ceva la viața lor pentru acest blog și cer accesul. Adică mă agit doar pentru cei care simt că mă sprijină în munca aceasta. După foarte mulți ani în care am oferit la liber o grămadă de chestii, am realizat că majoritatea oamenilor nu au conștiință, empatie, iar dacă eu nu dau o valoare materială lucrurilor oferite, nici ei nu apreciază. Ce vine ușor, gratis, nu prea este apreciat. Ei bine, acum e timpul să contribuiți, căci altfel nu se mai poate. Iar pretențiile și reproșurile nu-și au rostul. Mai reflectați înainte să aruncați cu pietre.

În plus, pe coloana din dreapta a blogului, în partea de sus, există un text care vă spune cum puteți viziona un film șters/restricționat/lipsă de pe blog FĂRĂ RECLAME! Este necesară un pic de bunăvoință și un minim interes. Nu aveți, nu mă agit și la revedere pa, nu mai pierd timp și energie pentru voi, căci „posmagii nu-s muieți”. Dacă nu înțelegeți că în spatele acestui blog se află un om care consumă atenție, timp pentru a vă oferi aceste informații, asta este, rămâneți cu ce aveți acum. 

Așadar, repet, deoarece oamenii s-au plâns că nu pot vedea filmele pe serverele oferite în general, ca alternativă (din cauza reclamelor) vă recomand să aveți adblocker (vă recomand browserul Brave) sau să vă înarmați cu răbdarea de a trece prin și a închide paginile cu reclame care apar. Asta e problema cu serverele gratuite. Succes!

Sau vă pot oferi eu pentru o donație, accesul la film, fără reclame, la cerere. Mulțumesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...