Ieşirea Din MATRIX: ETERNII - o posibilă poveste romanțată a demiurgului AI corupt și a anunnakilor

luni, 31 ianuarie 2022

ETERNII - o posibilă poveste romanțată a demiurgului AI corupt și a anunnakilor

 

ETERNALS (2021)

Azi am văzut un nou film cu eroi marca MARVEL care se dorește a reinterpreta cosmogeneza și istoria planetei noastre introducând în discuție ființe cosmice creatoare și distrugătoare de lumi (CELEȘTII) și soldații acestora, așa zișii „eterni”.

Despre ce este vorba pe foarte scurt:

„Eternii”, de la Marvel Studios, urmărește un grup de eroi nemuritori care au protejat Pământul și i-au modelat istoria și civilizațiile de la începutul timpului. Când creaturile monstruoase numite Deviants, demult considerate pierdute în timp, revin în mod misterios, Eternii sunt obligați să se reunească pentru a apăra din nou omenirea.” SURSA

Notă: Sub aparenta poveste fantastică cu niște super-eroi ce fac o grămadă de chestii devenite clișee pure, prin majoritatea filmelor de gen, personal cred că se inserează și anumite idei ce pot fi adevărate, legate de istoria planetei noastre.

ATENȚIE URMEAZĂ SPOILERE (dacă nu ați văzut filmul vă recomand să nu citiți mai departe). Vedeți filmul și apoi vedeți ce am eu de spus.

Filmul începe cu niște idei foarte interesante: ni se spune că „înainte de cele 6 singularități și apariția creației, au apărut Celeștii, iar Arishem (judecătorul) este primul Celestu care a creat primul soare și a adus lumina în univers. Viața a fost creată și a prosperat și totul era în echilibru.” Apoi ni se spune inițial că Devianții au apărut aparent întâmplător undeva din cosmosul profund, iar aceștia se hrăneau cu ființe inteligente. Apoi Arishem a creat eternii ca să distrugă prădătorii ... prădători pe care tot el i-a creat, după cum aflăm mai târziu, dar pe care i-a scăpat de sub control. 

Deci a creat acești devianți care să țină în control prădătorii de pe Pământ, care distrugeau șeptelul de oameni, iar ei au devenit prădători la rândul lor. Deci acest Arishem este și un mare mincinos sau manipulator, care își minte soldații și are propriile lui scopuri. Îi spală pe creier la sfârșitul fiecărui ciclu pe eterni și apoi o ia de la capăt. Foarte frumos ... 

Tind să cred că acea ființă celestă  este de fapt demiurgul corupt al acestui univers, care în plus avea și o figură de IA, de robot. Iar eternii erau de asemnea IA. 

Interesante cele 6 singularități, posibil cele 6 resorbții cosmice. Hindușii vorbesc de Laya (emanație) și Paralaya (resorbție, distrugere), dar și de o Mahapralaya (o distrugere a întregului univers) ... Posibil ca acest Arishem să fie demiurgul galaxiei noastre sau a zonei noastre de univers. Posibil să aflăm că există demiurgi universali.

„Pralaya (sanscrită: प्रलय, lit. „distrugere”), în cosmologia hindusă, este un termen eonic pentru dizolvare.

O Pralaya specifică diferite perioade de timp în care persistă o situație de non-activitate, în funcție de diferite formate sau contexte. Cuvântul Mahapralaya înseamnă „Marea Dizolvare”. În timpul fiecărei pralaya, cele zece tărâmuri inferioare (loka) sunt distruse, în timp ce, cele patru tărâmuri superioare numite Satya-loka, Tapa-loka, Jana-loka și Mahar-loka sunt păstrate. În timpul fiecărei Mahapralaya, toate cele 14 tărâmuri sunt distruse.

În filosofia Samkhya, una dintre cele șase școli ale filozofiei clasice indiene, pralaya înseamnă „inexistență”, o stare a materiei atinsă atunci când cele trei guna (principii ale materiei) sunt în echilibru perfect. Cuvântul pralaya provine din sanscrită și înseamnă „dizolvare” sau prin extensie „reabsorbție, distrugere, anihilare sau moarte”. SURSA

Eternii tind să-i asociez cu Anunnaki (zeii sumerieni veniți din cer) sau cu Arhonii sau cu zeitățile din mitologiile diverselor popoare. 

Însă bineînțeles viziunea este limitată din nou doar la planul fizic ... Toate luptele sunt fizice, bătăi, pumni, forță brută, arme, energetice sau nu, „zeii” își împart pumni cu nemiluita. Cine a înțeles lucrurile mai profund știe că acești arhoni și demiurgul corupt au și o dimensiune subtilă, care pătrunde și matricile de densitate mai înaltă 4D, 5D, 6D și chiar 7D sau 8D ziceau unele voci. 

Deși spectaculos ca efecte și impact, filmul nu se ridică la profunzimea filmului Doctor Strange, tot o producție Marvel, poate cel mai profund film din seria cu super eroi. Deși Arishem pare o ființă puternică, Dormammu din Doctor Strange mi s-a părut mai intensă, mai periculoasă, mai de neoprit.

Studiind istoria Marvel aflăm că în rolul său de judecător, Arishem a inundat Pământul când a simțit că Eternii nu protejau omenirea de Devianți, provocând astfel marele potop care este menționat în multe legende. Ca atare, el este personajul care a distrus ținuturile mitice ale lui Mu, Lemuria și Atlantis în benzile desenate Marvel, ceea ce vă oferă o idee aproximativă despre cât de periculos poate fi atunci când vrea. 

Deci arhonul satanic Iehova din VT poate fi o astfel de entitate, un demiurg corupt, fix așa cum îl identificau gnosticii. Interesant e că în mitologia iudeo-creștină Dumnezeu te judecă, iar după moarte urmează judecata de apoi. Doar o conștiință limitată robotică de genul lui Arishem ar face poate așa ceva, nu Dumnezeu. 

Bineînțeles, reapare tema extratereștrilor antici care ne-au influențat istoria oferindu-ne gradat cunoaștere, ca să putem evolua mai repede, care într-un final s-a dovedit a fi o decizie nu prea inspirată, deoarece dacă nu evoluează și nivelul de conștiență în același timp, e ca și cum ai oferi tehnologie maimuțelor, iar ele se autodistrug sau încep să ucidă pentru control și putere. 

Ni se spune că de fapt unele planetele sunt un fel de uter pentru nașterea altor Celești, care apar în momentul în care există suficientă populație inteligentă. Deci cumva hrana subtilă a acestor Celești este populația planetei. Sub pretextul că acești celești vor crea alte lumi, alți sori, alte civilizații, cu mult mai multe triliarde de ființe, s-ar justifica sacrificarea a „câtorva” miliarde de ființe de pe o planetuță gen Terra ca să poată fi create alte triliarde de vieți și ni se mai spune că fără acești Celești universul ar muri.

Interesant este numele celestului care ar fi trebuit să apară din moartea planetei noastre: Tiamut ... Acest nume ne duce cu gândul la Tiamat, planeta care se spune că ar fi existat între Marte și Jupiter, o planetă care ar fi explodat la un moment dat din cauza unui război între diverse rase, iar acum din ea ar mai fi rămas doar centura de asteroizi. În clipa aceasta tind să cred mai degrabă că ar fi putut să fie o planeta recoltată când și-a atins apogeul de ființe inteligente. Nicio teorie actuală nu ne spune clar ce sa întâmplat de a explodat Tiamat, iar teoriile găsite mi s-au părut prea puțin credibile. 

Apropos, în mitologia sumeriană Tiamat este părintele tuturor Anunnakilor. Deci Tiamat poate fi de fapt ființa Celestă care a creat eternii.

Teoria planetelor recoltate, fie pentru loosh (psihozimă) fie pentru orice alt scop, revine recurent în diverse filme ... Atenție așadar la mesaje. 

Filmul cred că mai trebuie văzut odată, deoarece se spun multe pe alocuri și nu ai cum să memorezi tot.

Vizionare plăcută!

VEDEȚI FILMUL TRADUS, AICI:

SERVER 1, SERVER 2, SERVER 3

Deoarece oamenii s-au plâns că nu pot vedea filmele pe „triliardele” de servere oferite ca alternativă mai sus (fiecare dintre site-urile de mai sus au filmul urcat pe mai multe servere la alegere) vă pot oferi eu pentru o donație, accesul la film, fără reclame.

Pentru a vedea filmele pe acele servere de mai sus, este necesar să aveți adblocker (vă recomand browserul Brave) sau să vă înarmați cu răbdarea de a trece prin și a închide paginile cu reclame care apar. Asta e problema cu serverele gratuite. Succes!

2 comentarii:

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...