Ieşirea Din MATRIX: SEASPIRACY - Secretul pescuitului sustenabil

marți, 13 aprilie 2021

SEASPIRACY - Secretul pescuitului sustenabil


SEASPIRACY (2021)

După „COWSPIRACY - Conspirația produselor din carne, secretul sustenabilității”, un documentar ce a avut un mare impact și foarte multe vizionări, un film care ne arată impactul industriei animaliere de pe uscat (în special creșterea vitelor, dar nu numai - de unde și titlul COW (vacă) + CONSPIRACY (conspirație) = COWSPIRACY), o industrie criminală la propriu, în documentarul de azi SEASPIRACY (alt joc de cuvinte SEA - Mare + CONSPIRACY sau poate fi direct PIRACY (piraterie) -  pirateria mărilor, dar și o conspirație a mărilor) ni se dezvăluie impactul profund nociv asupra mediului, din partea industriilor pescuitului și ale altor industrii animaliere din zona apelor.

Seaspiracy este deja foarte atacat, demontat, de diverse entități (care ar merita investigate, să se vadă de cine sunt finanțate) și tocmai de aceea cred că merită susținut acest film ... Este evident că se zvârcolesc cei aflați în spatele unor astfel de industrii de miliarde. Bravo NetFlix ! Susțin toate inițiativele care lovesc în industria animalieră și susțin în continuare trecerea la o hrană bazată pe plante, nu pe animale!

Pentru cei care doresc să verifice spusele din acest film, producătorii au dedicat o pagină specifică, în care se împart pe minute, momentele în care se fac anumite afirmații și se oferă linkurile care susțin ideile exprimate. Vedeți pagina AICI

Apoi, chiar dacă unele fapte sunt prezentate tendențios sau părtinitor, consider că asta este doar o echilibrare a modului tendențios, manipulator, părtinitor cu care ni s-a băgat propaganda carnistă pe gât în atâta vreme. Se folosesc de armele lor ...

„Filmul a avut premiera pe Netflix la nivel global în martie 2021 și a atras atenția imediată în mai multe țări. Filmul a primit laude pentru că a atras atenția asupra subiectului său și asupra controverselor și acurateței sale științifice. Unele organizații și persoane intervievate sau descrise negativ în film au contestat afirmațiile sale și au acuzat filmul că le-a denaturat în mod eronat.  Filmul a fost produs de Kip Anderson, regizorul documentarului Cowspiracy. 

Filmul prezintă impactul uman asupra vieții marine, cum ar fi resturile marine din plastic,  plasele fantomă și pescuitul excesiv în întreaga lume.  Acesta susține că pescuitul comercial este principalul motor al distrugerii ecosistemelor marine. Seaspiracy respinge conceptul de pescuit durabil și critică mai multe organizații marine de conservare, inclusiv Earth Island Institute și eticheta sa pentru delfini [ și certificările de fructe de mare durabile ale Marine Stewardship Council. De asemenea, critică eforturile organizațiilor de a reduce plasticul de uz casnic, având în vedere impactul plaselor fantomă. Acuză aceste inițiative că acoperă impactul pescuitului asupra mediului și corupția din industria pescuitului.  Filmul pledează pentru rezervele marine și eliminarea consumului de pește. 

 Documentarul acoperă, de asemenea, vânătoarea de delfini Taiji, vânătoarea de balene în Insulele Feroe și sclavia modernă în industria pescuitului din Thailanda. ” SURSA

VEDEȚI FILMUL TRADUS, AICI, AICI, AICI sau AICI

(pentru versiunea fără reclame, HD, oferiți o donație și cereți accesul)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...