Ieşirea Din MATRIX: CONSPIRAȚIA PRODUSELOR DIN CARNE - Secretul sustenabilității

luni, 2 mai 2016

CONSPIRAȚIA PRODUSELOR DIN CARNE - Secretul sustenabilității


COWSPIRACY: The Sustainability Secret (2014)

"Cowspiracy: The Sustainability Secret" este un documentar de lung metraj, zguduitor, despre impactul creșterii animalelor  pentru carne (de marile corporații și concerne din domeniu) asupra mediului înconjurător în care producătorul de filme Kip Andersen scoate la lumină cea mai distructivă industrie de pe fața planetei și investighează motivul pentru care organizațiile de top din protecția mediului sunt prea fricoase să vorbească despre asta.
Zootehnia industrială este cauza principală a defrișărilor, consumului de apă și a poluării, fiind responsabilă pentru mai multe gaze de seră decât industria transporturilor. Este de asemenea cauza principală a distrugerii pădurilor tropicale, a extincției speciilor, a distrugerii habitatelor și ecosistemelor, pentru eroziunea solurilor, "zone moarte" din ocean și virtual toate celelalte boli ale mediului înconjurător.  Pare exagerat, dar se pare că nu. Și cu toate astea, este aproape în totalitate necontestată. 
Pe măsură ce Andersen abordează lideri ai mișcărilor de protecție a mediului, el descoperă tot mai mult ceea ce pare a fi un refuz intenționat de a discuta acest subiect al zootehniei industriale, în timp ce informatori din interiorul acestei industrii și unii apărători ai acesteia îl avertizează că riscă să-și piardă libertatea și chiar și viața dacă îndrăznește să continue această investigație.

Acest documentar demască impactul absolut devastator asupra mediului a fermelor zootehnice și oferă o cale către sustenabilitate globală pe o planetă unde oamenii continuă să crească în număr." 
Traducerea si adaptarea de aici: http://www.cowspiracy.com


Notă: Alegerea de a manca mai putina carne, de la producatori individuali eventual (de la tarani care cresc animale si al caror impact asupra mediului este minim), sau de a deveni vegani (macar pentru 30 de zile, conform provocarii celor de pe site-ul cowspiracy.com, sa vedeti macar cum este - iar pentru noi romanii este cel mai usor in perioada posturilor mari crestine), de a nu mai cumpara mezeluri si carneturi de la marii producatori, poate avea un impact major asupra acestei industrii devastatoare. Fara boicotul nostru si alegerea noastra constienta in aceasta privinta, nimic nu se va schimba. Chiar daca voi credeti ca gestul vostru e prea putin important, nu este...in unele surse se spune ca atunci cand un om se deconditioneaza de un anumit program, alti cateva zeci de mii sunt influentati la nivel inconstient. 

VEDEȚI DOCUMENTARUL TRADUS, AICI:

LINK 1 - NETFLIX
sau
Dacă doriți filmul oferiți o donație! Mulțumim!

In completare studiati categoria ALIMENTAȚIE, pe care o puteti explora mai usor in CUPRINS.
Foarte conectate cu acest film sunt si:

1) THE MEATRIX
2) FOOD INC. 
3) EARTHLINGS
4) FUTURE OF FOOD
  5) THE CORPORATION
  6) PATENT FOR A PIG 
7) DEVOUR THE EARTH

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului.
Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare.
De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici.
Apoi referiți-vă pe cât posibil doar la subiectul postării. Folosiți un limbaj decent. Dacă intrați în clinciuri cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe vor fi respinse fara discuții.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!

gif-850x250

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE

O INIȚIATIVĂ DE MARE VIITOR ȘI VALOARE
Este un proiect în care se pot implica toți românii de pretutindeni și vă invităm să o faceți!

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Disqus

COMETARII DIN FACEBOOK

APEL

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru asta mu...

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...