luni, 2 mai 2016

CONSPIRAȚIA PRODUSELOR DIN CARNE - Secretul sustenabilității (2.01.2016)


COWSPIRACY: The Sustainability Secret (2014)

"Cowspiracy: The Sustainability Secret" este un documentar de lung metraj, zguduitor, despre impactul creșterii animalelor  pentru carne (de marile corporații și concerne din domeniu) asupra mediului înconjurător în care producătorul de filme Kip Andersen scoate la lumină cea mai distructivă industrie de pe fața planetei și investighează motivul pentru care organizațiile de top din protecția mediului sunt prea fricoase să vorbească despre asta.
Zootehnia industrială este cauza principală a defrișărilor, consumului de apă și a poluării, fiind responsabilă pentru mai multe gaze de seră decât industria transporturilor. Este de asemenea cauza principală a distrugerii pădurilor tropicale, a extincției speciilor, a distrugerii habitatelor și ecosistemelor, pentru eroziunea solurilor, "zone moarte" din ocean și virtual toate celelalte boli ale mediului înconjurător.  Pare exagerat, dar se pare că nu. Și cu toate astea, este aproape în totalitate necontestată. 
Pe măsură ce Andersen abordează lideri ai mișcărilor de protecție a mediului, el descoperă tot mai mult ceea ce pare a fi un refuz intenționat de a discuta acest subiect al zootehniei industriale, în timp ce informatori din interiorul acestei industrii și unii apărători ai acesteia îl avertizează că riscă să-și piardă libertatea și chiar și viața dacă îndrăznește să continue această investigație.


Acest documentar demască impactul absolut devastator asupra mediului a fermelor zootehnice și oferă o cale către sustenabilitate globală pe o planetă unde oamenii continuă să crească în număr." 
Traducerea si adaptarea de aici: http://www.cowspiracy.com


Notă: Alegerea de a manca mai putina carne, de la producatori individuali eventual (de la tarani care cresc animale si al caror impact asupra mediului este minim), sau de a deveni vegani (macar pentru 30 de zile, conform provocarii celor de pe site-ul cowspiracy.com, sa vedeti macar cum este - iar pentru noi romanii este cel mai usor in perioada posturilor mari crestine), de a nu mai cumpara mezeluri si carneturi de la marii producatori, poate avea un impact major asupra acestei industrii devastatoare. Fara boicotul nostru si alegerea noastra constienta in aceasta privinta, nimic nu se va schimba. Chiar daca voi credeti ca gestul vostru e prea putin important, nu este...in unele surse se spune ca atunci cand un om se deconditioneaza de un anumit program, alti cateva zeci de mii sunt influentati la nivel inconstient. 

VEDEȚI DOCUMENTARUL TRADUS, AICI


In completare studiati categoria ALIMENTAȚIE, pe care o puteti explora mai usor in CUPRINS.
Foarte conectate cu acest film sunt si:

1) THE MEATRIX
2) FOOD INC. 
3) EARTHLINGS
4) FUTURE OF FOOD
  5) THE CORPORATION
  6) PATENT FOR A PIG 
7) DEVOUR THE EARTH

Niciun comentariu:

APEL

CREZI CĂ ACEST BLOG TE AJUTĂ PE TINE ŞI/SAU LUMEA ÎN CARE TRĂIEŞTI?

Daca da, sprijina munca celor care aduc aceste informatii la lumina, printr-o DONAŢIE.

Este cea mai concreta recunostinta! CLICK AICI pentru a DONA prin PAYPAL sau DONAŢI ANONIM prin BITCOIN la adresa 1AgtwQF2ETidVoP9tqFnpqFMwz86FUejug. Altă formă de plată găsiţi AICI.

Munca depusă pe acest blog necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani, căci timpul înseamnă bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze, să dea click pe ele să cumpere sau să se înscrie la ce promovăm noi. Pe de altă parte, genul acesta de activitate nu poate fi independentă dacă este finanțată de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independentă, aceasta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare.
Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portaal poate dispărea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

COMENTARII FACEBOOK

CELE MAI IMPORTANTE POSĂRI PENTRU NOI

PROSPERĂ - Oare e asa de greu?

THRIVE (2011) What On Earth Will it Take? In sfarsit va putem prezenta tradus, mult asteptatul documentar THRIVE si pentru...

DE AJUTOR

Dacă ești pentru prima dată pe acest blog, îți urăm bun venit! Poți căuta orice subiect care te interesează cercetând CUPRINSUL din meniul de pe stânga (odată ajunşi în cuprins apăsaţi CTRL + F + cuvânt cheie pentru găsire rapidă), dar şi ARHIVA şi CATEGORIILE de pe coloana din dreapta și nu în ultimul rând caseta "CĂUTAŢI PE BLOG" de pe coloana din dreapta (sus). Sunt peste 1300 de articole publicate în clipa asta, majoritatea însoţite de filme şi clipuri traduse sau emisiuni tv, deci ai ce răsfoi şi crede-ne se merită efortul. Poți de asemenea primi direct pe email articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în căsuţa de ABONARE din dreapta, de sub VIZITE (pentru abonare primeşti gratuit toată colecţia Corrado Malanga - cărţi, articole, filme traduse, de pe blogul nostru). De asemenea ne poţi urmări activitatea pe FaceBook, dând LIKE (APRECIEZ) în zona centrală de sus. Mulţumim pentru vizită şi te mai așteptăm pe aici!

Pentru cei care au nelamuriri in ceea ce priveste prezenta reclamelor pe blogul nostru, le recomandam sa citeasca articolul DESPRE RECLAME.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...